Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אם יש לך נתיב והוא פנוי, אין דבר כזה ש"אתה בסדר" כאשר אתה נוסע בנתיב הנגדי (לא שניהם לאותו כיוון, נתיב נגדי).

2. הסירטון הבא צולם בדיוק אותו מקום.

עדיין חושבים שנהג הסוויפט בסדר?

אם כן, אתם מוזמנים לירושלים ואני אכוון אתכם לרחוב הזה ואם אחרי זה עדיין תחשבו שהוא בסדר,

אני מצטער, אבל אתם חייבים לקחת שיעורי נהיגה מחדש.

במחשבה שניה,

אם אתם חושבים שהוא בסדר אחרי סעיף 1, אתם בכל מקרה צריכים שיעורי נהיגה.

עריכה:

איפה אתם חושבים שאני נוסע עם הפאסאט?

אתם חושבים שאני שורט את כל המכוניות מימיני?

פורסם
אפשרות שנייה:

להאט מהירות נסיעה ולהיות עירני.

אני די בטוח שזה עדיף מאשר ליסוע בנתיב נגדי.

חוצמזה ששני הנתיבים ברוחב תקין לחלוטין ואין שום סיבה שבעולם ליסוע בנתיב הנגדי.

על אותו משקל, לא עדיף ליסוע בנתיב שמאל בנסיעה בין עירונית?

הרי זה יותר בטוח מאותה סיבה. :shock:

אם התגובה שלך לא הייתה סתם להתווכח ,

כמובן שאפשר לנסוע לאט יותר אבל בשביל להשיג את אותו "מקדם בטחון" הוא היה צריך לנסוע ברבע מהמהירות שהוא נסע אם הוא היה נצמד לרכבים חונים.

בכביש בין עירוני אין לך מכוניות שחונות צמוד אחת לשניה כמה ס"מ מהנתיב הימני, אין כ"כ סיכון שהולך רגל יצא מבין המכוניות החונות שלא נמצאות שם, ונניח ואתה רואה כמה רכבים עוצרים בשוליים ואתה לא יכול לראות מה הולך ביניהם אתה אמור להאט ולהצמד שמאלה כמה שאפשר.

פורסם

כמובן שאפשר לנסוע לאט יותר אבל בשביל להשיג את אותו "מקדם בטחון" הוא היה צריך לנסוע ברבע מהמהירות שהוא נסע אם הוא היה נצמד לרכבים חונים.

בכביש בין עירוני אין לך מכוניות שחונות צמוד אחת לשניה כמה ס"מ מהנתיב הימני, אין כ"כ סיכון שהולך רגל יצא מבין המכוניות החונות שלא נמצאות שם, ונניח ואתה רואה כמה רכבים עוצרים בשוליים ואתה לא יכול לראות מה הולך ביניהם אתה אמור להאט ולהצמד שמאלה כמה שאפשר.

בזמן שנהג הסוויפט נוסע באמצע במהירות קצת גבוהה ועסוק שלא יקפוץ מצד ימין שום דבר, משהו יקפץ לכביש מצד שמאל ואז מה?

אתה מהיר מידי, אתה בשמאל מידי ואתה לא עירני לצד השמאלי כמו שאתה לימני.

אז תדרוס מישהו מצד שמאל במקום מימין.

נהיגה מושלמת.

יופי.

אפשרות נוספת:

מישהו יגיע ממול הסוויפט עם התנהגות זהה.

יש לך ניחוש מה יקרה?

יש לך נתיב.

ימין.

אם אתה לא מסוגל לשמור עליו בכביש פנוי או בכלל, מה אתה עושה בכביש?

פורסם
מתרחק מהמכוניות החונות למקרה שמישה יקפוץ משם, כל עוד שאין רכב בנתיב הנגדי. גם אני הייתי עושה את זה.

כלכך קשה לשמור על הנתיב שלך?

זה לא משאית רק סוויפט קטנה.

אותי בכל אופן משגע נהגים שלא מודעים לגודל המכונית שלהם וקשה להם לעמוד גדלים.

פורסם
נראה דווקא שהוא מנסה לשמור מרחק משורת המכוניות שחונה בצד ימין. אולי המצלמה מעוותת את התמונה אבל נראה שהנתיב הימני צר יותר מהנגדי.

And your point being?

רואים יופי את המצלם נוסע בנתיב שלו.

ואם הנתיב שלך צר יותר מהנתיב הנגדי אז מותר לנסוע נגד כיוון התנועה?

מתרחק מהמכוניות החונות למקרה שמישה יקפוץ משם, כל עוד שאין רכב בנתיב הנגדי. גם אני הייתי עושה את זה.

ואתה כמובן תהיה טועה, תיאורטית מדובר על שתי עבירות:

נהיגה שלא בימין הקיצוני של כביש חד-סטרי ושל כביש דו-סטרי 5457 250 6

נהגת ברכב הנ"ל שלא בצידו הימני הקיצוני של הכביש, בניגוד לתקנה 35 לתקנות התעבורה.

אי שמירה על הימין בדרך צרה 3538 250 6

נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאיננה רחבה במידה מספקת למעבר חופשי של שני כלי רכב מכיוונים נגדיים, ולא הימנת ככל האפשר לשפת הכביש, בניגוד לתקנה 46(א) לתקנות התעבורה.

שתיהן כפי שאתה רואה 250 ש"ח ו-6 נקודות כל אחת, תיאורטית אתה גם יכול לקבל דו"ח אחד על 5457 ועוד דו"ח על 3538.

אפשרות שנייה:

להאט מהירות נסיעה ולהיות עירני.

אני די בטוח שזה עדיף מאשר ליסוע בנתיב נגדי.

חוצמזה ששני הנתיבים ברוחב תקין לחלוטין ואין שום סיבה שבעולם ליסוע בנתיב הנגדי.

על אותו משקל, לא עדיף ליסוע בנתיב שמאל בנסיעה בין עירונית?

הרי זה יותר בטוח מאותה סיבה. :shock:

+100

בסרטון ניכר שהנתיב הימני צר משמעותית מהנתיב השמאלי.

הסוויפט היתה בסדר גמור.

ומה הנקודה שלך? הוא לא שמר על הימין ובנוסף נסע בנתיב הנגדי שלא לצורך וגם גרם לסיכון מיותר.

המצלם נוסע במהירות סבירה והסוויפט אפילו לא מתרחק ממנו לקראת סוף הסרטון, במבחן התוצאה אתה טועה וגם ההערכה שלך על "רבע מהמהירות" לא נכונה.

הולך רגל כפי שנאמר יכול לצאת גם מצד שמאל, ובנתיב הנגדי יש גם (מה לעשות) רכבים שנוסעים בנתיב שלהם, שהסוויפט מתארח בו כאילו זה קלאב מד.

בזמן שנהג הסוויפט נוסע באמצע במהירות קצת גבוהה ועסוק שלא יקפוץ מצד ימין שום דבר, משהו יקפץ לכביש מצד שמאל ואז מה?

נהיגה מושלמת.

יופי.

אפשרות נוספת:

יש לך ניחוש מה יקרה?

יש לך נתיב.

ימין.

+100

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נהיגה מושלמת.

יופי.

אפשרות נוספת:

יש לך ניחוש מה יקרה?

יש לך נתיב.

ימין.

אין לי מושג מה כל כך מסובך פה,

יכול להיות שהוא נסע ממש בצד שמאל אבל זכרתי שהוא נסע באמצע. לנסוע צמוד לצד שמאל זה יהיה עוד יותר טיפשי מצמוד לצד ימין מן הסתם.

ואם יגיע מישהו מהצד הנגדי עם התנהגות זהה של לנסוע באמצע בזמן שאין רכבים קרובים בנתיב הנגדי - לא יקרה כלום כי שניהם יחזרו לימין שלהם.

אתה יכול להיות חכם גדול ולהרגיש אזרח טוב ולנסוע ס"מ ממכוניות חונות ולהסתכן בלהרוס משפחה ואתה יכול לעשות "מיני עבירה" שאף שוטר בארץ לא יעצור אותך בגללה.

אותה תגובה בדיוק לשני המגיבים מעלי שנראה שגם לא מצליחים להבין מה אני אומר.

פורסם

הבנתי טוב מאוד מה אתה אומר, זה לא עושה את זה נכון.

כמו שאמרתי, שתי עבירות תעבורה פרופר ועוד 1-2 עבירות סל שניתן להצמיד לך רק על נסיעה בצורה כזו.

אני מציע שתסתכל שוב בסרטון, המצלם לא נוסע ס"מ ממכוניות חונות, יש רחובות הרבה יותר צרים ועדיין אין צורך לנסוע על הנתיב הנגדי.

אה ואתה חושב שלא עוצרים על העבירה הזו?

יש לי חדשות בשבילך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
אין לי מושג מה כל כך מסובך פה,

יכול להיות שהוא נסע ממש בצד שמאל אבל זכרתי שהוא נסע באמצע. לנסוע צמוד לצד שמאל זה יהיה עוד יותר טיפשי מצמוד לצד ימין מן הסתם.

ואם יגיע מישהו מהצד הנגדי עם התנהגות זהה של לנסוע באמצע בזמן שאין רכבים קרובים בנתיב הנגדי - לא יקרה כלום כי שניהם יחזרו לימין שלהם.

אתה יכול להיות חכם גדול ולהרגיש אזרח טוב ולנסוע ס"מ ממכוניות חונות ולהסתכן בלהרוס משפחה ואתה יכול לעשות "מיני עבירה" שאף שוטר בארץ לא יעצור אותך בגללה.

אותה תגובה בדיוק לשני המגיבים מעלי שנראה שגם לא מצליחים להבין מה אני אומר.

כמו שm3x7r3m3 אמר, אני לא צמוד למכוניות ואני בפאסאט, תמצא לבד את רוחב הרכבים הנ"ל ותעשה חישוב האם סוויפט יכול ליסוע בימין, או שאני עבריין כבד שמעיז ליסוע בצד ימין.

ככל הנראה, אני צריך ממש להשלים לך את החסר כי אתה לא עושה זאת לבד, אז:

הסוויפט נוסע בדיוק לפני עיקול ימינה ובמידה ויגיע עוד אחד כמוהו ממול, הם יצטרכו לבלום בלימת חירום או לחלופין לשפשף אחד את השני (או יותר גרוע).

דבר אחרון,

"להרוס משפחה"?

אתה רציני?

חזור בבקשה ללימודי נהיגה אם אתה לא יודע את חשיבות שמירת הימין גם שהנתיב השמאלי פנוי.

(שלא לדבר על זה שהנתיב השמאלי הוא בכלל נתיב נגדי)

עריכה:

למה לא חשבתי על זה לפני?

זה הרחוב:

מכוניות חונות משני הצדדים ויש רכבים בשני הנתיבים ועדיין יש מקום.

למה אתה מתעקש בכלל כאשר אמרת בעצמך שאתה לא מכיר אפילו את הרחוב?

רחוב סטנדרטי לחלוטין ורחב מספיק לשני אוטובוסים לעבור שם (וזה באמת מה שקורה במציאות).

https://www.google.com/maps/@31.762028,35.213782,3a,75y,151.71h,74.87t/data=!3m4!1e1!3m2!1smHUg7pxV277RDdicreHYtQ!2e0

עריכה אחרונה על ידי bigfoot7375nadav
פורסם

מה קשור הלינק שלך

user-offline.png ?

מדובר על מקרה של שני נתיבים באותו כיוון .

כעקרון בבאר שבע יש רחובות כאלה ובדרך כלל הקו בין הנתיבים בכלל לא מסומן בהם, ככה שזה קצת שונה מבחינה חוקית.

מה הקטע של הצביעות עם הסופר-כניעות לחוק היבש ? אף פעם לא עברתם 90 קמ"ש בכביש מהיר עם הגבלה ל90? בלי קשר לכמה רחב הרחוב הספציפי ההוא, אם אתם חושבים שתוכלו להגיב ב60 קמ"ש כשיוצא מישהו בין מכוניות חונות 10 מטר מכם, המציאות היא שלא תספיקו אפילו לעבור לדוושת ברקס לפני הפגיעה.

פורסם
And your point being?

רואים יופי את המצלם נוסע בנתיב שלו.

ואם הנתיב שלך צר יותר מהנתיב הנגדי אז מותר לנסוע נגד כיוון התנועה?

תנשום עמוק...:? No Point.

כל מה שכתבתי היה בגדר אבחנה של הסיטואציה על סמך מה שנראה בסרטון. לא נתתי את דעתי על חוקיות הענין.

עדין מהסתכלות בסרטון נראה שהנתיב הימני צר יותר כמו גם שהרכב המצלם נוסע על או מעט מעבר לקו המקווקו (בפועל יתכן אחרת).

הכביש הוא בעל שדה ראיה רחב ורחוק כך שלא סביר שתהיה כאן הפתעה גדולה בצורת רכב שיגיח ממול.

שים לב שבתמונות בגוגל הכביש הינו לפני שיפוץ ושינוי מתווה המדרכה והחניה (למרות שלא נראה שיש שינוי משמעותי).

פורסם
מה קשור הלינק שלך

user-offline.png ?

מדובר על מקרה של שני נתיבים באותו כיוון .

כעקרון בבאר שבע יש רחובות כאלה ובדרך כלל הקו בין הנתיבים בכלל לא מסומן בהם, ככה שזה קצת שונה מבחינה חוקית.

מה הקטע של הצביעות עם הסופר-כניעות לחוק היבש ? אף פעם לא עברתם 90 קמ"ש בכביש מהיר עם הגבלה ל90? בלי קשר לכמה רחב הרחוב הספציפי ההוא, אם אתם חושבים שתוכלו להגיב ב60 קמ"ש כשיוצא מישהו בין מכוניות חונות 10 מטר מכם, המציאות היא שלא תספיקו אפילו לעבור לדוושת ברקס לפני הפגיעה.

הרחוב המדובר זה לא שני נתיבים לאותו כיוון זה לכיוונים מנוגדים.

אין עניין של צביעות, לשמירה על הימין יש חשיבות בטיחותית ולא כאות מתה.

על אחת כמה וכמה כשהשמאל הוא נתיב נגדי.

תנשום עמוק...:? No Point.

כל מה שכתבתי היה בגדר אבחנה של הסיטואציה על סמך מה שנראה בסרטון. לא נתתי את דעתי על חוקיות הענין.

עדין מהסתכלות בסרטון נראה שהנתיב הימני צר יותר כמו גם שהרכב המצלם נוסע על או מעט מעבר לקו המקווקו (בפועל יתכן אחרת).

הכביש הוא בעל שדה ראיה רחב ורחוק כך שלא סביר שתהיה כאן הפתעה גדולה בצורת רכב שיגיח ממול.

שים לב שבתמונות בגוגל הכביש הינו לפני שיפוץ ושינוי מתווה המדרכה והחניה (למרות שלא נראה שיש שינוי משמעותי).

יש הבדל משמעותי בין נסיעה על הקו או טיפה מעבר לו (בינינו, זו גם הסיבה שברחוב הזה יש קו מקווקוו) ובין נסיעה הלכה למעשה בנתיב הנגדי.

הסוויפט לא נוסע על הקו, ולא זולג טיפה, רוב הרכב שלו נמצא בנתיב הנגדי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

"אין עניין של צביעות, לשמירה על הימין יש חשיבות בטיחותית ולא כאות מתה." ?

יותר בטיחותי לנסוע קרוב למכוניות חונות עם 0 סיכוי להגיב אם בן אדם או חיה יצא מביניהם מאשר לנסוע באמצע כביש ריק בעיר ? :?

עזוב את הסוויפט כשתענה על זה, שואל בכללי לדעתך.

פורסם

איזה התאבדות...לעשות פניית פרסה אל תוך תנועה זורמת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...