Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מודע לזה שלניידת מותר להתעלם מחוקי תנועה מסוימים?

Sent from my XT1575 using Tapatalk

כן בנסיעה מבצעית הרשומה במוקד, תוך הפעלת האורות והסירנה, בזהירות הנדרשת

פורסם
כן בנסיעה מבצעית הרשומה במוקד, תוך הפעלת האורות והסירנה, בזהירות הנדרשת

אין כל חובה על השוטר לסמן לשאר הכביש שהוא בנסיעה מבצעית, יתרה מזאת (לפחות אצלנו), ממליצים לדוגמא לא להפעיל סירנה בזמן נסיעה על שוליים, לא להפעיל אורות וסירנה כאשר "עוקבים" אחרי מישהו (הכל כמובן מדווח ומתואם יחד עם המוקד והמפקדים)

פורסם (נערך)
אופנוען נתקע ברכב שלפניו: (לא שלי)

איזה מטומטם..

נהג הפיאט מאותת כבר מתחילת הסרטון , נכנס בזהירות וזה עדיין מנסה להיכנס .

בכללי הקטנוענים האלה נוסעים ומנסים כניסה בכל חור .

מקווה שישא בכל התוצאות

+ נראה צעיר ישמצב שגם אסור לו להרכיב

עריכה אחרונה על ידי young97

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

בהחלט מטומטם!

הנוסעת שלו שילמה בעבור הטמטום שלו (לפי הרכיבה שלו אני מניח שלא היה הרבה מקום להפתעה).

גם הפונטו לא חתך אותו אלא נכנס בעדינות. הוא היה עסוק בלא לאפשר לפונטו להיכנס, להמשיך לרכוב בקצב גבוה מהתנועה, ולא לשים לב לרכב שעוצר מול העיניים שלו.

אחרי התאונה הוא לא מאשים את הרכב שנתקע בו (ובטח לא את עצמו) אלא מנופף יד מאשימה כלפי הפונטו שאותת ורצה לעבור נתיב.

נראה שניידת משטרה גם נעצרה מאחוריהם. לדעתי אין להם הרבה מה לעשות.

פורסם

אין ספק שרוכב האופנוע אשם. העקיפה מימין, ניסיון ההשתחלות.

הפונטו אמנם אותתה ורצתה לעבור נתיב ימינה. אבל, היה רכב מהיר ממנה בנתיב זה. אני יודע שכדי לעבור נתיב (נניח, ימינה) אני צריך גם להסתכל ימינה כדי לראות שאני לא נכנס ברכב, וגם אחורה-ימינה כדי לראות שאין שם רכב מהיר ממני. מה אתם חושבים?

פורסם

נהג הפונטו עשה טעות וניסה להכנס לנתיב לא פנוי. לא מצדיק אותו לרגע.

אבל - לטעות שלו אין קשר לתאונה. התגובה של הרוכב הייתה פרועה וחסרת אחריות, והובילה ישירות לתאונה.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שני משתמשי דרך יכולים לחלוק באשמה בהתנגשות.

מעבר הנתיב של נהג הרכב הוא אמנם עם התרעה מראש ומתבצע בהדרגה, אך הוא גם מתבצע תוך השתחלות לרווח לא מספק בין הרכבים.

ההתמקדות של הרוכב בחמיקה מן הרכב שנכנס לדרכו (פעולה שלא היתה דורשת התמקדות כזו אלמלא היה עירני ואולי גם רוכב מעט יותר לאט) מנעה ממנו להקדיש תשומת לב לרכב שלפניו ולהיתקל בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

למה אתה מתכוון ב"מעט יותר לאט"?

בסרטון הקצרצר הפונטו מתחיל את מעבר הנתיבים (המבוקר!) מהנתיב השמאלי לנתיב האמצעי. יכול להיות שביצע התחמקות מהג'יפון בצבע ברונזה שעובר מהנתיב לפנייה ימינה לנתיב האמצעי. לדעתי בהתחלה נהג הפונטו כלל לא יכל לראות את הקטנוע מבעד לג'יפון.

הקטנוע חלף מימין לג'יפון במהירות, וברגע שהפונטו הבחין בו נראה שבלם (עוד לפני התאונה) וכמעט לא נכנס לנתיב לפנייה ימינה.

לכל אורך הסרטון הקצרצר הזה, כל המכוניות מאטות לפני צומת, והקטנוען הטיפש רק מאיץ.

לא אגיד שמגיע לו, או לבת זוגו, אבל הוא לא עשה שום דבר כדי למנוע את התאונה (שהיא באשמתו המלאה, בצרוף נסיבות שקורות כל הזמן בכביש, וחן- אתה הראשון לטעון את זה).

הרבה קטנוענים נוהגים ככה, על הקצה, לפעמים על מדרכות נגד כיוון החיים, ולכן מעוררים אנטגוניזם.

אני מצטרף למשערים שמדובר בצעיר חסר ניסיון, ומקווה שילמד מהר את הלקח בתאונה הקלה הזאת.

נ.ב.: אגב, עקיפה מימין זאת לא העבירה כאן, הנתיב פונה ימינה וזה מותר. רק הנסיעה במהירות שלא קשורה ליתר הרכבים שעוצרים לפני צומת. הצומת הזה לא אמור להפתיע אף אחד, הוא היה שם כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

הכוונה היתה, כמובן, לקטנוע. לא למכונית, שהחטא היחיד של נהגה הוא בנסיון להשתרבב ברווח האפסי בין הקטנוע לרכב שלפניו.

ברור לחלוטין שעיקר האשמה כאן נופלת על רוכב הקטנוע שהוא אידיוט ברמות, אבל אני בדעה שטוב היה עושה נהג המכונית אילו המתין להשתלב מאחורי האופנוע ולא לפניו.

פורסם

נהג הפיאט סוטה באופן הדרגתי מאד ומאותת על כוונתו. סביר שבתחילת הקטע המוצג הקטנוע מוסתר לו על ידי הג'יפ, ויתכן מאד שבהמשך היה בשטח מת של המראה או שהנהג בדק אחר (כגון המתרחש לפניו). הבעיה של נהג הקטנוע - כמו של רבים מאד מחבריו - היא התעלמות מוחלטת מהנעשה סביבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הכוונה היתה, כמובן, לקטנוע. לא למכונית, שהחטא היחיד של נהגה הוא בנסיון להשתרבב ברווח האפסי בין הקטנוע לרכב שלפניו.

ברור לחלוטין שעיקר האשמה כאן נופלת על רוכב הקטנוע שהוא אידיוט ברמות, אבל אני בדעה שטוב היה עושה נהג המכונית אילו המתין להשתלב מאחורי האופנוע ולא לפניו.

אז לא הבנתי את הניסוח המקורי שלך...

כפי שכתבו אחריך, מפסיכולוגיית רכבים - אבחון ביוטיוב, לדעתי הפונטו לא ביקש לעלות על הקטנוע אלא לא הבחין בו (בהתחלה לא יכל כלל להבחין בו, משום שכנראה הוסתר מאחורי הג'יפון שעקף מימין).

לי נראה (כותב שוב) שהפונטו בלם ברגע שהבחין בקטנוע, עוד בטרם התאונה.

היה כאן תמרון לא ברור של הג'יפון, מעבר נתיבים מבוקר של הפונטו ולדעתי 100% אשמה של הרוכב, שמנופף יד מאשימה כלפי נהג הפונטו.

פורסם

זה ייתכן.

אם אני לא טועה, גם בפונטו הכיסוי במראת צד ימין פחות טוב במראה השמאלית ובכיוון המראות של רוב הנהגים יווצר שטח מת, שהקטנוע הזה על פניו נמצא בול בתוכו.

פורסם

מנסה לשנות נושא ולהסיט את הדיון לסרטון המטורף הזה, שמגיע אלינו ממשטרת ליטא, אבל נראה כאילו יצא מסרט של בונד. ג'יימס בונד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...