Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מצליח להוציא תו נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להוציא בשביל אמא שלי, אשה בת 70 עם בעיות של ניידות..

שלחתי למשרד התחבורה הפניה מאורטופד שכותב בברור שהיא "זקוקה להסעה ואם היא לא תקבל הסעה יש סכנה לפגיעה בבריאותה"

תשובתם הייתה ש"בהתאם להחלטת רופא יועץ לאגף הרישוי..לא מתקיים התנאי כי תנועתה בדרכים ללא רכב עלולה לערער את מצבה הרפואי"?!

ביטוח לאומי אומר שאימי לא יכולה לקבל אחוזי נכות כי היא כבר הגיעה לגיל פרישה.

מה עלי לעשות?!

פורסם

תו זה לחניה. הוא פשוט כתב שאמך צריכה הסעות. אתה צריך אישור פגיעה בניידות (שיש לה בעיות הליכה)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קודם חוץ ממכתב מאורטופד יש לצרף מסמכים רפואיים נוספים (לא תצלומי רנטגן) התומכים בחוות דעתו של האורטופד.

כדאי מאד שהאורטופד הכותב את חוות הדעת יהיה בכיר ככל האפשר (ככל שהרופא בכיר יותר זה יקשה על משרד הבריאות לדחות את הבקשה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אימי קיבלה תשובה בנוסח זהה. היא בת 86 והולכת (צולעת) עם סד על הרגל. הורי קיבלו בעבר תו חניה אך כשביקשו לחדשו הם נידחו בשרירות למרות שהיה מכתב מרופא. למישהו שם יש אוטם שריר הלב. הרי ברור שהשימוש ברכב לא ישפר את מצבה הבריאותי מטרת התו היא לשפר את איכות חייה

פורסם

אני לא כל כך מבין בזה אבל... ממה שאני יודע אצלי רק בעלי אחוזי נכות מקבלים.

אני בכלל דיי מתפלא שקיבלת לפני זה גם אצלי יש דבר דומה כבר עשרות שנים וממש לא הייתי קרוב לקבל משהו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לא הבנתי מה רשמת פה. אני גם בתוך כל העיניין הזה של הנכות ואולי אני אוכל לעזור לך קצת, תו זה חניה כמו שציינו פה מעליי נכות כללית זה נכות, וכמובן בגלל שהיא בגיל הפרישה אז לא זכאית לנכות כלליתככה זה, גם אני נודעתי מזה לא מזמן, ואין לך מה להילחם על זה.

היו סיפורים גרועים משלך שלא נדע.

בהצלחה.

פורסם

יש קריטריונים לקבלת תו נכה ובשנים האחרונות יש הקפדה יתרה על חלוקת תווים בגלל הרבה אנשים "טובים" שהוציאו תווים שלא כדין וניצלו תווים לרעה.

שני הקריטריונים הרלוונטים בעיקר לאוכלוסיה הקשישה הם של נכות קשה ברגליים ושל תלות בכסא גלגלים וצורך ברכב לצורך ניידות. הקריוטריונים מופיעים באתרי האינטרנט הרלוונטיים.

חוות הדעת והמסמכים הרפואיים צריכים להיות רלוונטיים לבעיה ולקריטריונים הנ"ל.

פתק מרופא אורטופד מהמרפאה לרוב לא תופס. את הרופאים בבט"ל ובוועדות לא עשו באצבע, הם יודעים שרופא במרפאה יוציא כזה פתק בלי הרבה חשבון.

בנוסף - המסמך צריך להגיע מהרופא הרלוונטי. לדוגמא - אדם עם אי ספיקת לב קשה שלא מסוגל ללכת יותר מ-3 צעדים, צריך מסמך מקרדיולוג (או פנימאי) ולא מאורתופד ולצרף לכך פיענוח בדיקת אקו-לב וסיכומי אשפוז/מרפאה אחרונים בהם מוזכר באופן מפורש שרמת המוגבלות שלו (NYHA) היא 3 או 4.

רופא בעל בקיאות ברזי בט"ל ומומחיות רלוונטית לנכותו של המבקש יכול לכתוב חוו"ד מסודרת שעשויה לשפר את סיכויי קבלת התו. הבעיה היא שלהבדיל מפתק מהרופא המטפל או הוצאת סיכומי מחלה, חוו"ד כזאת לרוב עולה אלפי ש"ח.

חשוב לזכור שרבות מההטבות הניתנות לרכב עם תו נכה תקפות רק שהנכה נמצא ברכב. קרוב משפחה של נכה שמנצל את התו בשביל לחנות בחניית נכים (אני עובד בבי"ח ואני רואה הרבה מקרים כאלו) גרוע יותר בעיני מסתם אדם שעושה כן.

פורסם

טוב מאוד שמחמירים עם מתן תוים כאלה, כל העסק נהיה מסחרה שלמה עד שלנכים אמיתיים אין מקומות חניה.

מי שמגיע לו באמת מקבל.

בדוק באתר של ביטוח לאומי, יש קריטריונים מאוד ברורים והנחיות על איזה מסמכים צריך לשלוח כדי שמי שבאמת מגעי לו תו יקבל אותו.

פורסם

מי שמגיע לו - מקבל. נקודה.

אני אהיה יותר גס איתך.

בשביל להסיע אמא שלך פעם בחודש אתה לא צריך לתפוס את המקום של הנכה בכיסא גלגלים ליד הסופר. אולי 2 אחוז מאלה שחונים בחניות נכים באמת מגיע להם. חוץ מזה זה לא רק חניה. זה גם טסט שנתי ב25 שקלים.

פורסם
אני לא כל כך מבין בזה אבל... ממה שאני יודע אצלי רק בעלי אחוזי נכות מקבלים.

אני בכלל דיי מתפלא שקיבלת לפני זה גם אצלי יש דבר דומה כבר עשרות שנים וממש לא הייתי קרוב לקבל משהו.

את תו החנייה הקודם היא קיבלה ללא תחמון או פרוטקציה על סמך מגבלת התנועה שלה. מאז המצב לא השתפר ונוספה בעיה אורטופדית ביד בה היא אוחזת במקל ההליכה. ייתכן שמישהו החמיר את הקריטריונים אבל לא טרחו לתת לה הסבר כלשהו. נוסח המכתב (אני מבין שזה פורמט קבוע) אינו מספק נימוק הגיוני.

פורסם

הכרה כנכה בענף נכות כללית בביטוח לאומי אינך זכאית לקבל מאחר והיא בגיל המזכה אותה בקבלת גימלת זיקנה.

אבל לקיצבת ניידות ייתכן שהיא תהיה זכאית וזוהי קיצבה שניתן לקבל במקביל ובנוסף מהמוסד לביטוח לאומי.

הכרה בניידות מעל רמה מסויימת תזכה אותה בתו נכה ישירות מהמוסד לביטוח לאומי בלי טובות של משרד התחבורה ואף בהנחת מסים לרכישת רכב חדש.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

המפקד, אכן החמירו את התנאים.

בנוסף, יכול להיות שאכן ביקשתם את התו תחת הקריטריון "הלא נכון".

כאמור יש את הקריטריון

אדם המוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו
שהוא זה שלרוב תקף לאנשים הסובלים מבעיות כרוניות של האוכלוסיה המבוגרת הפוגעים בניידות.

שים לב שקריטריון זה לא מתייחס ספציפית לרגליים (כי אתה אומר שאמא יכלה לעמוד עם מקל) אלא לפגיעה כללית המרתקת אדם לכסא גלגלים.

בנוסף רבים מהקשישים הרתוקים לכסא גלגלים לא סובלים מבעיה אורטופדית ספציפית, אלא ממגוון בעיות שחברו יחדיו לפגיעה בניידות וניסוח המסמכים הרפואיים צריך להתייחס הן לבעיות הספציפיות והן לתוצאה הסופית.

מסמכים רפואיים עדכניים מרופאים מקצועיים המתייחסים ליכולת התנועה
על כן, מבלי להתייחס לבעיות הספציפיות של אמא. אתה צריך להכין תיק רפואי שיכלול התייחסות של רופאים מומחים למגוון בעיותיה וסיכום של רופא מומחה רלוונטי (לפי דעתי רופא גריאטר ולאו דווקא אורטופד) שמתייחס לכך שלאור כל הבעיות הרפואיות הנ"ל, המטופלת לא מסוגלת להתנייד מחוץ לביתה ללא עזרת כסא גלגלים.
פורסם
הכרה כנכה בענף נכות כללית בביטוח לאומי אינך זכאית לקבל מאחר והיא בגיל המזכה אותה בקבלת גימלת זיקנה.

אבל לקיצבת ניידות ייתכן שהיא תהיה זכאית וזוהי קיצבה שניתן לקבל במקביל ובנוסף מהמוסד לביטוח לאומי.

הכרה בניידות מעל רמה מסויימת תזכה אותה בתו נכה ישירות מהמוסד לביטוח לאומי בלי טובות של משרד התחבורה ואף בהנחת מסים לרכישת רכב חדש.

לא נראה לי שאפשר להוציא ניידות אחרי גיל פרישה..

פורסם

אל תהיה כל כך בטוח בזה, בגלל הגיל המבוגר משרד התחבורה חושב לעצמו שהיא איננה זקוקה לרכב חדש, הם אינם מבינים את פשר העינין גם ביטוח לאומי, יש להם עסק ביותר צעירים שבגילאים כאלה כבר הם אומרים לעצמם שלא שווה להם להשקיע את כספם אבל זה ממש לא נכון.

פורסם

לשמחתי, אמי לא נזקקת לכסא גלגלים ולפיכך לא "תזכה" בתו נכה מן המוסד לביטוח לאומי.

מה שמרגיז בעניין הוא הביטול של הזכות לתו חנייה שניתן לה על סמך חוות דעת רפואית (מצבה לא השתפר מאז, אלא רק הוחמר) מבלי לספק נימוק או הסבר לגבי שינוי בקריטריונים.

אמי ממשיכה את שגרת חייה תוך התעלמות ממצבה. היא שייכת לדור שלמד שאסור לקטר, אסור להראות חולשה, אפילו האבל הוא לוקסוס.

אני לא מתכוון להילחם בתחנות הרוח של הבירוקרטיה, אבל זה נראה לי שיש פגם בהתייחסות לאזרחים ותיקים במצבה: חוסר היכולת לחנות בחניית נכה גורם לה לחשיפה מוגברת לסיכון של נפילה (שמשמעותה נכות קשה יותר) עקב הקושי בעליה במדרגות או מדרכות. היא כבר סדקה את הכתף בנפילה ולמזלה לא נגרמה לה חבלה חמורה יותר. אבי המבוגר ממנה לא יכול לתמוך בה אם תיפול ואני חושש לבריאותה.

• תוכן חדש...