Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתקלתי בבעיה שעד עכשיו איני יודע את הפתרון אליה למרות ניסיון העבר שלי עם מחשבים והידע הטכני.

יש לי מחשב עם Windows7 וכל הדרייברים המעודכנים. לאישתי יש מחשב נייד שגולש דרך הרשת האלחוטית שגם מריץ Windows 7.

היה לי ראוטר של tplink מדגם TL-WR641G שתמך במהירות של 54 מגה מקסימום, עם אינטרנט של 5 מגה. כרטיס הרשת שעד לאחרונה הייתי משתמש בו נמצא על הלוח ותומך ב 10\100 והתקשורת היתה יציבה גם בזמן הורדה בביטורנט, או כשצפינו בסרטים דרך סטרימר.

לאחרונה שדרגתי את האינטרנט למהירות של 30 מגה, והחלפתי ראוטר (גם של TPLINK מדגם 1043ND) ושמתי גם כרטיס רשת של Edimax שתומך ב 10\100\1000 כדי שישאיר מספיק overhead אם ארצה להשתמש בסטרימר תוך כדי גלישה באינטרנט. עדכנתי לו את הדרייברים מאתר REALTEK כי הם יצרני הצ'יפ שלו.

אחרי יום התחילו הבעיות. כאשר אני גולש באינטרנט הכל יציב. כאשר אני מפעיל ביטורנט (או ליתר דיוק- UTORRENT) הלינק יציב אך לאחר פרק זמן אקראי (יכול להיות שעה או כמה דקות) אני רואה שהקצב יורד עד שההורדה מפסיקה. לאחר מכן מתקבלת שגיאת DNS. אינני יכול גם להיכנס לאף אתר אינטרנט מהמחשב הנייח. הפעלה מחדש של המחשב לא פתרה את הבעיה, וכנ"ל איפוס לראוטר.

מתאם הרשת מחובר ומראה על שגיאת DNS. כשאני מבצע פינג מהמחשב לאתר אינטרנט כלשהו איני מקבל תשובה. כאשר אני מבצע פינג מהממשק של הנתב לאתר אינטרנט יש פינגים תקינים. בכל הזמן הזה, אישתי גולשת תקין מהנייד ומתחברת לאינטרנט ללא שום בעיה.

בהתחלה חשדתי שזה כרטיס הרשת. הוצאתי את כרטיס הרשת והפעלתי את הכרטיס שעל לוח האם. השגיאה של ה DNS הופיעה שוב.

החלפתי כבל רשת-לא עזר.

השתמשתי בDNS של גוגל-לא עזר.

ראיתי שיש שירותים ב WINDOWS שלא עולים תקין, אז פתחתי משתמש חדש כדי לנסות ולשלול בעיה של משתמש.

לא עזר.

כמוצא אחרון התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה בהתקנה נקייה לגמרי. ההתנתקויות חזרו אך בתכיפות הרבה יותר נמוכה (בערך אחת לכמה שעות). כרגע הביטורנט יותר יציב.

אני שולל בעיה של ראוטר, כי אם הוא לא היה תקין אז גם אישתי לא היתה מצליחה לגלוש.

ד"א, ביצעתי Tuning עם תוכנת tcp optimizer, נראה שהיציבות השתפרה במעט.

מה עוד ניתן לעשות?

תודה,

מתן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל ההודעה אתה רושם שאתה מקבל שגיאות DNS. בדקת עם DNS של הספק אינטרנט, מוקלדים בתוך הראוטר ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

Sergo- כרטיס אלחוטי.

ליתר בטחון חיברתי את הנייד שלה עם כבל הרשת של המחשב שלי, הלינק יציב.

כפי שרשמתי, גם כשהשתמשתי בכרטיס הרשת הישן שלי הלינק נהייה לא יציב. החלפתי כבל ולא עזר.

ד"א, גם כשביצעתי rollback לדרייברים והתקנה נקייה לגמרי של הכרטיס החדש הבעיה המשיכה-כך שאני שולל בעיה של דרייברים או כרטיס רשת פגום.

amir74-בדקתי עם הDNS של ספק האינטרנט, אין שינוי. החלפתי לDNS של גוגל וזה גם לא עזר. בנייד של אישתי שניהם עובדים תקין, במחשב הנייח לא.

על פניו נראה שמערכת ההפעלה משום מה מתקשה להסתדר עם הראוטר החדש, אבל זה מוזר-לנייד של אישתי יש את אותה מערכת הפעלה (אצלה יש windows 7 home premium) ואצלי יש ultimate.

עריכה: אחרי שחפרתי קצת בservices ראיתי שיש כמה שירותים שלא מצליחים לעלות (לפני שפירמטתי את המחשב).

פורסם

ראוטר.

שני המחשבים מתוכנתים לקבל כתובת DHCP משרת ה DHCP בראוטר באופן אוטומטי.

מה ששונה הוא שהמחשב הנייח מוגדר לקבל תמיד את אותה כתובת IP מהראוטר (הוא מוגדר כך בשתי האופציות בראוטר. גם ב address reservation וגם ב ip and mac binding) כדי שהסטרימר יוכל לגשת אליו. תמיד הוא היה מוגדר ככה (גם בראוטר הישן).

פורסם

אני מציע לך להתחיל מאפס.

שמור את ההגדרות של הראוטר לקובץ, על מנת שתוכל לשחזרן בקלות אחר כך.

אפס את הראוטר (בדרך כלל לחיצה של יותר מ-10 שניות על כפתור ה-RESET) להגדרות יצרן.

תגדיר אך ורק את הגדרות החייגן לחיבור לאינטרנט, בלי DNSים ושאר ירקות.

תבדוק בנייד ובנייח.

תבדוק אם הראוטר שלך יודע לקבל DNS מהספק אינטרנט באופן אוטומאטי, אם כן תסמן את האופציה, אם לא, תגדיר במחשב.

פורסם

תנסה לחבר קווי ליציאה אחרת בראוטר (צריכות להיות 4).

תנסה להתקין טורנט על הלפטופ ותראה אם יש קריסה. אם יש הראוטר כנראה לא תקין. (אם אני זוכר נכון יש לי ראוטר זהה).

יש מצב שהמודם התעייף?

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני מציע לך להתחיל מאפס.

שמור את ההגדרות של הראוטר לקובץ, על מנת שתוכל לשחזרן בקלות אחר כך.

אפס את הראוטר (בדרך כלל לחיצה של יותר מ-10 שניות על כפתור ה-RESET) להגדרות יצרן.

תגדיר אך ורק את הגדרות החייגן לחיבור לאינטרנט, בלי DNSים ושאר ירקות.

אין לי חייגן, אני מחובר בחיבור קבוע MPLS.

תבדוק בנייד ובנייח.

תבדוק אם הראוטר שלך יודע לקבל DNS מהספק אינטרנט באופן אוטומאטי, אם כן תסמן את האופציה, אם לא, תגדיר במחשב.

יודע לקבל DNS מהספק באופן אוטומטי ואכן מקבל.

תנסה לחבר קווי ליציאה אחרת בראוטר (צריכות להיות 4).

ביצעתי את זה עם הנייח ועם הנייד בכל היציאות. בלפטופ הבעיה לא הופיעה, בנייח הופיעה.

תנסה להתקין טורנט על הלפטופ ותראה אם יש קריסה. אם יש הראוטר כנראה לא תקין. (אם אני זוכר נכון יש לי ראוטר זהה).

יש מצב שהמודם התעייף?

התקנתי טורנט והורדתי תוך כדי שימוש בסקייפ. החיבור יציב אצלה בלפטופ. נפילת הDNS מתרחשת אך ורק בנייח ובשימוש ב utorrent. ניסיתי קליינט אחר אבל קיבלתי אותה תוצאה.

על פניו נראה כאילו היתה בעיה במערכת ההפעלה, אני כבר למעלה מ3 שעות עם הטורנטים ופתאום הכל יציב :shock:

פורסם

עשה:

התחל > חיפוש > CMD > קליק ימני על מה שיוצא התוצאות > "הפעל כמנהל" > "כן".

לאחר מכן תרשום:

netsh winsock r

netsh advfirewall r

סגור הכל, ותעשה ריסטסט למחשב.

בנוסף, תמחק קובץ HOSTS (אל דאגה, בעליה של המחשב ה-WINDOWS כבר ייצור אחד חדש.

עוד דבר - תעשה פריקת מתח למחשב.

מציע גם להיכנס לביוס, ולעשות ENABLE ואח"כ DISABLE לאופציה של WAKE ON LAN.

אפשר גם לאפס את ההגדרות של הביוס, אולי קיימת התנגשות IRQ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמנמן, קובץ הhosts חדש לגמרי. פריקת מתח בוצעה כבר בהתחלת הבעיה.

האופציה של wake on lan תמיד היתה כבויה. איפסתי גם את ההגדרות של ה bios ואין שום התנגשות IRQ-לא ב WINDOWS ולא באזהרה של הביוס.

כרגע העניינים רצים חלק לגמרי אחרי שדרוג דרייבר לכרטיס הרשת החדש (אחרי התקנה נקייה של חלונות), מקווה שזה ישאר כך.

אה, וכמעט שכחתי-מודם הכבלים בן שנה בערך ומעולם לא עשה בעיות.

פורסם

כנראה שהשמחה שלי היתה מוקדמת מדי, התקלה הופיעה שוב בשימוש עם utorrent.

בחיטוט מהיר בלוגים עלתה השגיאה 1014 שמשותפת לכמה אתרים.

לדוגמה:

‏‏תם הזמן הקצוב לזיהוי שמות עבור השם teredo.ipv6.microsoft.com לאחר שאף שרת משרתי DNS שתצורתם נקבעה לא הגיב.

זוהי שגיאה שמתייחסת לפרוטוקול IPV6. אצלי הוא מאופשר יחד עם IPV4 מאז ומתמיד ולא היו לי בעיות בקונפיגורציה הקודמת.

יתכן שזו בעיה של תאימות נתב/כרטיס רשת עם הפרוטוקול?

פורסם

עדכון זריז-על פניו מסתבר שהבעיה היא בראוטר עצמו. ה firmware שלו די בעייתי ואני רואה שעוד אנשים מתלוננים על העניין-שקורה בעיקר כאשר הראוטר נמצא תחת עומס (כגון טורנטים).

פורסם

למה אתה עובד עם IPV6 ? מה היתרון?

fiat x1/9

• תוכן חדש...