Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי מדפסת LED של OKI (סוג של מדפסת לייזר, רק במקום לייזר ומראות מסתובבות יש סרגל LED קבוע ולכן אמין יותר).

המדפסת עלתה 700 ש"ח לפני כמה שנים, עבדה יפה וכעת יש צורך להחליף יחידת תוף.

יחידה חדשה עולה כ 750 ש"ח.

את הטונר אי אפשר להעביר מהיחידה הקודמת ולכן צריך לרכוש גם טונר חדש, עוד 300 ש"ח.

השאלה - מי ואיך מרוויח מהמצב הזה?

כלומר במקום להחליף תוף, אני הולך לקנות מדפסת חדשה שכבר כוללת תוף וטונר, ב 300 ש"ח פחות ממה שעולים החלקים הנ"ל בלבד, ואת המדפסת הישנה אזרוק לפח.

מעניין למי זה משתלם ומה ההגיון שמאחורי זה?

תודה.

פורסם

עברו כמה שנים והמחר השתנה.

הדבר היחיד הדורש בדיקה הוא אם מדובר במיכל דיו בגדל זהה או שבמחיר הגבוה תקבל יותר דיו. יש לא מעט חברות שמוכרות את המדפסות עם מיכלי "התנסות" קטנים.

מכל מקום - בדוק אפשרות לרכוש מיכל חלופי. אני עמדתי לפני מספר שבועות לפנידילמה דומה עם מדפסת ליזר (Brother) - הזמנתי דיו דרך הרשת וכאשר חזרו אלי לקבלת פרטי כרטיס אשראי שכנעו אותי לקנות דיו חלופי שעלה 100 ש"ח פחות מהמקורי. בינתיים אני מרוצה. זאת לעומת דיו חלופי למדפסת הזרקה (HP) שממנו התאכזבתי מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחת משורות הרווח הגדולות ביותר של החברות המייצרות מדפסות וחומרי הדפסה (HP ודומותיה) היא השורה של מוצרי הדיו. הם מרוויחים מזה הון עתק, ובמשך שנים ארוכות היו סוג של מונופול - אם קנית מדפסת שלהם, היית חייב להשתמש בדיו שלהם.

אז איך גורמים לך לקנות מדפסת? מוכרים אותה במחירי הפסד. זו הסיבה שאנחנו יכולים לקנות מדפסות ב-150 שקלים ומכשירי all-in-one בפחות מ-400 שקלים. ברגע שקנינו, התקנו והפעלנו, כל דף שנדפיס שווה לחברות הללו כסף. את הדיו, שבוודאי עולה שקלים בודדים לייצר, הם מוכרים לך ברווח של מאות אחוזים ואתה קונה, כי אין לך ברירה (היום, כשיש הרבה תחליפים, הם מנהלים קמפיינים חזקים מאוד לגרום לך להאמין שהדיו התחליפי לא סתם נחות מאוד, אלא גם יכול להרוס לך את המדפסת).

אז למה עולה כ"כ הרבה לתקן חלק במדפסת? כי מה לעשות, החלקים האלה יקרים כשהם מגיעים בנפרד, ולחברה אין אינטרס למכור לך חלק במחיר הפסד. אם תקנה מדפסת חדשה ואמינה יותר, בוודאי תמשיך להוציא כספים על דיו למשך שנים רבים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברוב המוחלט של היצרנים/הדגמים, המתכלים הראשונים, אלה שמגיעים עם המדפסת, הם סוג של דוגמיות שהתכולה שלהם מספיקה למקסימום 50 אחוז מהדפסות של מתכלים שאתה קונה בנפרד.

ככה שבכול זאת ישתלם לך(ככול הניראה) לקנות את אותם מתכלים שהציעו לך, מאשר מדפסת זהה חדשה

אני אישית הייתי ממליץ לך לקנות מדפסת חדשה שיש לה דיו תחליפי ורצוי במחיר זול.

פורסם

יש לי מדפסת ישנה מאוד של לקסמארק, בערך בת 10. אני קונה רק דיו "מזויף", והמדפסת עובדת כמו בובה, כאמור כבר 10 שנים.

כל הזמן בחנות אומר לי המוכר, אל תיקח מזויף, זה אומנם עולה 100 שקלים פחות, אבל זה ידפוק לך את המדפסת, עדיף תקנה מדפסת חדשה, ואני בשלי, כבר 10 שנים קונה דיו "מזוייף" ב120 שקלים למכסנית, וקורה שאני לא מדפיס חצי שנה, ואז בא להדפיס והכל עובד פיקס, הצבע לא מתייבש, ואין שום שקר אחר.

בקיצור, רוני צודק, גם בעולם המדפסות קיים סוג של מונופול, בדיוק כמו בהרבה תחומים אחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
את הדיו, שבוודאי עולה שקלים בודדים לייצר, הם מוכרים לך ברווח של מאות אחוזים

מאות אחוזים?

נסה מאות אלפי אחוזים.

דיו מקורי למדפסות הזרקת דיו עולה יותר מקוק פרסי, אם אתה מסתכל על מחיר לגרם :lol:

בלייזר המצב כבר שפוי בהרבה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תראה, תשמע. יש המון עלויות פיתוח של הדיו. HP מצהירה שהיא משקיעה מיליארד דולר בשנה רק על פיתוחים בתחום הדיו...

...חבל שהיא שוכחת להזכיר באותה נשימה שהרווח השנתי שלה ממכירת הדיו הוא 20 מיליארד דולר ויותר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דיו מקורי למדפסות הזרקת דיו עולה יותר מקוק פרסי, אם אתה מסתכל על מחיר לגרם

שורה אחת של מג'נטה ואחת של צהוב ואתה בעננים :shock3::silly::loco:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
עברו כמה שנים והמחר השתנה.

הדבר היחיד הדורש בדיקה הוא אם מדובר במיכל דיו בגדל זהה או שבמחיר הגבוה תקבל יותר דיו. יש לא מעט חברות שמוכרות את המדפסות עם מיכלי "התנסות" קטנים.

מכל מקום - בדוק אפשרות לרכוש מיכל חלופי. אני עמדתי לפני מספר שבועות לפנידילמה דומה עם מדפסת ליזר (Brother) - הזמנתי דיו דרך הרשת וכאשר חזרו אלי לקבלת פרטי כרטיס אשראי שכנעו אותי לקנות דיו חלופי שעלה 100 ש"ח פחות מהמקורי. בינתיים אני מרוצה. זאת לעומת דיו חלופי למדפסת הזרקה (HP) שממנו התאכזבתי מאד.

המחיר של המדפסת גם אם השתנה, אז סביר שהשתנה כלפי מטה.

היא מגיעה עם בקבוק טונר בגודל רגיל ולא חצי או שליש כמות.

משתדל לא לקנות שום דבר חליפי, אני עדיין מתקשה לשכוח את הצרות, הלכלוך, התקלות הבילתי אפשריות והמון שעות עבודה מבוזבזות שנגרמו עקב שימוש במתכלים חליפיים. הייתי בעבר טכנאי מדפסות.

פורסם

אתם מפספסים את הנקודה.

אני מוכן לקבל מצב, בו המדפסת עולה 200 ש"ח, והמתכלים עולים 199.

עדיין יש הצדקה לקנות מתכלים ולהמשיך להשתמש במדפסת.

אבל כאשר המדפסת עולה 200 ומתכלים 250, זה הופך אותה לחד פעמית ואני לא רואה, איפה הרווח של היצרן ממכירת מתכלים.

ברי באופן תאורתי אף אחד לא יקנה מתכלים, אלא יחליף מדפסת קומפלט.

אני יודע שלפעמים הטונר ההתחלתי הוא חצי כמוט.

זה לא אצל כולם, והמצב שתארתי מתקיים גם כאשר הטונר ההתחלתי הוא בגודל מלא.

פורסם

זה מזכיר את המחיר של קפסולות למכונות קפה ששם אפילו חלופיות אין ,לפחות כרגע.עשיתי חשבון שקילו קפה של לוואצה למשל בקפסולות מגיע ל300 ש"ח!

לגבי המדפסת אני ממש לא ממליץ לך להשקיע את המחיר,מוכרים מדפסת לייזר ב199 עם אחריות לשנה ואיון שום כדאיות להשקיע באוקי .אגב,כעוסק בתחום אני יכול לומר לך שתקלות בלייזר ממש לא נפוצות חוץ מניקוי אחת לתקופה ארוכה של המראות ,ללד יש רזולוציה נמוכה והשיטה הזו עברה מן העולם.

פורסם

רזולוציה של לד אכן נמוכה אך מספיקה מעל ומעבר להדפסה בייתית רגילה.

בזמנו, היו לנו לא מעט צרות עם מנועי פוליגון: יוצאים מאיזון ומרעישים, זורקים קודי תקלה, וסתם מפסיקים לעבוד.

בכלליות, מכלול ללא חלקים נעים תמיד אמין יותר ממכלול עם חלקים ניעם.

פורסם

בלכ הדגמים של השנים האחרונות למעט מקרה אחד במדפסת סמסונג לא החלפנו יחידות לייזר בכלל.מדובר בעיקר על HP וריקו.

• תוכן חדש...