Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן שאלה שנשאלתי בפרטי ואני מפרסם אותה בשרשור כי יש סיכוי סביר שהתשובה יכולה להועיל לעוד מישהו:

הבנתי שהכנת מחבר לכבל OBD -II למחשב..... מתקן ISO.....

ואמרת שאתה מוכן לעזור לאחרים לעשות כזה ...

עכשיו השאלה שלי היא כזאתי... מכיוון שברשותי רכב אמריקאי (של GM) אז אני צריך מסוג VPW

האם יש לך מושג איפה אני יוכל להשיג תוכניות לבנות אחד? כי חבל לקנות ב 100 דולר .. אם אפשר לבנות... (יש לי ידע באלקטרוניקה וגם מי שיעזור לי אם אני לא יסתדר)...

תודה

כן אני מוכן לעזור. לוקח לי קצת זמן בגלל שהפורום הזה עושה לי את המוות באקספלורר מאז שהוא עבר לפורמט החדש.

קודם כל מכיוון שהוצאתי את השאלה לציבור אני אסביר עניין פשוט שיכול להיות שברור לשואל אבל הוא לא בחזקת ידע ציבורי נרחב:

התקן ל-OBD מגדיר את אופן העברת המידע בין מחשבי הרכב לבין מכשיר דיאגנוסטיקה (במוסך, בד"כ). התקן מגדיר שלושה אופנים לחיבור החשמלי שנקראים ISO, VPW ו-PWM. בכל האופנים המידע שעובר הוא זהה, אבל האותות החשמליים שמייצגים אותו שונים.

היתרון של OBD מסוג ISO (שיש לרוב ברכבים אירופאים) הוא שהפולסים החשמליים שמייצגים את המידע הם זהים בצורה ובתזמון לאלה של RS-232 שיוצא מהפורט הסריאלי הרגיל של כל מחשב מצוי. השוני שבגללו צריך מתאם הוא רק בעוצמת המתח ובזה שמשתמשים בחוט אחד במקום שניים. כל זה מאפשר להשתמש במעגל 'טיפש' כמו זה שאני בניתי, שבסה"כ מתאם קצת מתחים.

לעומת זאת ב-VPW (שמצוי לרוב ברכבים אמריקאיים) התזמון של הפולסים מסובך (מאד, אפילו קצת מדי, לדעתי), אפילו שרמה אחת מעל זה (כלומר, המידע שמועבר) הוא זהה ל-ISO. זה אומר שאתה לא יכול בהשקעת זמן סבירה לבנות מאפס מעגל שממיר בין איזשהו פורט נפוץ במחשב לבין VPW, אלא תצטרך להשתמש ברכיב 'חכם' מוכן. היחיד שאני מכיר שעושה את זה הוא ה-ELM322, שמתאם בין VPW לבין פורט טורי סטנדרטי (כמו שרוב התוכנות אוהבות). זה שאתה צריך רכיב 'חכם' לא אומר שאתה חייב לקנות מעגל שלם מוכן, אבל זה אומר שהמעגל שאתה צריך יותר מסובך.

לדעתי יש לך שתי אופציות סבירות, ולצערי שתיהן יעלו בסביבות ה-$100 (אם סופרים משלוח).

הפשוטה היא לקנות מעגל מוכן. הנה אתר שמוכר ערכה ב-$80. הערכה עדיין לא נראית כמו משהו מקצועי אבל היא יותר טובה ממה שרוב החובבים המתחילים יצליחו לבנות.

האופציה היותר מסובכת היא לרכוש ELM322 ולבנות את המעגל מסביבו בעצמך. בדף אחר באותו אתר ישמחו למכור לך את רוב החלקים הדרושים לבניה עצמית כולל מעגל מודפס. העניין הוא שלא במקרה סה"כ עלות החלקים מתקרבת מאוד לעלות הערכה השלמה, ולעומת זאת צריך להשקיע עוד עבודה.

אם אתה רוצה לעשות הכל בעצמך (כולל מעגל), עדיין תצטרך לרכוש ELM322, ותוכל להשתמש בתוכנית המעגל לדוגמה שמופיעה במפרט של הרכיב כאן, בעמוד 16. נדמה לי גם שהתוכנית של המעגל המודפס המוכן שהאתר מוכר מסתובבת ברשת.

במקרה שבחרת שלא לקנות ערכה, שים לב שאחת הבעיות היותר קשות בעניין היא בכלל לא האלקטרוניקה, אלא להשיג את הכבל / מחבר שמתחבר לרכב פיזית. רק זה לבד יכול לעלות $25.

סה"כ בשיקול פרקטי אני במקומך הייתי בוחר ברכישה של ערכה מוכנה ב-$80, מהסיבה שהחיסכון הכספי זניח ליד השקעת הזמן והלוגיסטיקה בהשגת רכיבים ובנייה. אני די משוכנע שיקח לך פחות זמן לעבוד ולהרוויח 360 שקל מאשר לבנות מעגל, ועוד לא חישבתי את עלות החלקים. כל זה לא נכון כמובן אם אתה עושה את העניין בתור תחביב / לימוד / כיף.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

זה כבר לא בתחום של השרשור הזה, אבל בקצרה (ולא במפתיע) - בטח שיש, אחרת אנשים לא היו טורחים או משלמים בשביל זה, נכון ?

אם אתה צריך עוד פרטים חפש "OBD" בפורום הזה. בגדול, מה שאתה צריך (כחבר קונצרן) נקרא VAG-COM.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

ניתן לרכוש גם סורק עם כבל חיבור לפי תקן OBD2, (שישה עשר פינים), התומך בפרוטוקולים הבאים:

J1850 VPW, J1850 PWM, ISO-911-2, ISO-14230.

לכל מכשיר כזה תצורף חוברת בעברית עם קודי התקלות. תינתן תמיכה טכנית+הדגמה+אחריות לשנה.

לפרטים אצל זאב 054-7204994.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם

אם מישו רוצה שירטוט מעגל חשמלי של הכבל של ה VAG COM (יש מעגל חשמלי על הכבל) שיצור איתי קשר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...