Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב מתחמם בעליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני מבין אתכם...

פתאום בוקר אחד מתעוררים והנה אדם בכיכר העיר מכריז "העולם הוא עגול!"

ועכשיו ברצינות :wink:

בפוסט שלי רשמתי 2 עובדות, עליהן אף אחד לא מערר ומסקנה שהגיעו עליה רבים מתושבי האינטרנט.

להגיד לכם ששוכנעתי ללא ספק כי אכן ללא טרמוסטט הרכב יתמם יותר.... אממממ... עדיין לא.

אבל אני כן פתוח לשמוע דעות ונימוקים רציניים.

הנה עובדה מעניינת לגבי הטרמוסטט:

"כאשר הטרמוסטט בפתיחה מלאה, שטח החתך של מעבר המיים עדיין קטן משמעותית משטח החתך של צינור המיים"

אם כך, אותם מהנדסי רכב הכניסו לתוך מערך הקירור הפרעה אשר גורמת למפל לחץ עליה.

למה שהם יגרמו להפרש לחצים יזום בין המנוע לרדיאטור?

כאשר מוותרים לחלוטין על הטרמוסטט מבטלים בעצם את ההפרעה וגורמים לספיקה מוגברת במערכת הקירור, על פניו רעיון מצוין.

אז למה בכל כך הרבה מקורות ברשת נמצא דווקא נימוקים נגד הוצאת הטרמוסטט?!

קיימים מספר הסברים ל"למה צריך את מפל הלחץ" אחת מהן מדברת על כך שמפל הלחץ גורם לירידה בכמות בועות האוויר אשר נגרמות כאשר הראש החם פוגש את המיים, בועות אוויר כידוע הן מבודד נהדר אשר מפריע לתהליך פינוי החום.

ברכבי מירוץ מוותרים בדרך כלל לחלוטין על הטרמוסטט (גורם אשר יכול להכשל) אבל לא מוותרים על ההפרעה.

במנועים אלו מרכיבים דיסקה אשר מדמה טרמוסטט פתוח.

להגיד לכם שהבנתי בדיוק למה צריך את זה.... אז זהו, שלא.

אבל אני לא אלך עיוור אחרי הדעה המקובלת שהטרמוסטט שם רק בשביל לשמור על המנוע מהקצה הנמוך של סקאלת הטמפרטורה

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קשור למשוואות זרימה של המים.

הטענה היא שבגלל שאין טרמוסטט זרימת המים דרך הרדיאטור תהיה מהירה מידי בשביל להספיק לקרר אותם.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
כן, אני מבין אתכם...

אבל אני לא אלך עיוור אחרי הדעה המקובלת שהטרמוסטט שם רק בשביל לשמור על המנוע מהקצה הנמוך של סקאלת הטמפרטורה

לך בעיניים פקוחות. טרמוסטט - כשמו כן הוא. קובע את רף הטמפרטורה התחתון.

זה קשור למשוואות זרימה של המים.

הטענה היא שבגלל שאין טרמוסטט זרימת המים דרך הרדיאטור תהיה מהירה מידי בשביל להספיק לקרר אותם.

לא.

לא משנה למעטפת הצילינדרים או לשסתומים או לרדיאטור לאיזה מולקולת מים בדיוק הם מוסרים את הקלוריות שלהם, ובאיזה קצב המולקולות מתחלפות.

מה שמשנה בקירור הוא אם הזרימה למינרית או מערבולתית. בזרימה למינרית מהירות הזרימה המירבית היא במרכז והנוזל שליד הדפנות סטטי. זה מפריע לקירור. בתכנון נכון של המערכת זרימת המים - הן ברדיאטור והן בבלוק ובראש - תהיה מערבולתית. צורת הטרמוסטט היא פרט זניח בתכנון הכולל.

עובדות אלו ידועות למהנדסי הרכב כבר קרוב למאה שנה. מצורפת תמונת קירור תושבות השסתומים ברובר (התכנון נעשה ב 1933).

jet-stream.jpg

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
זרימת המים דרך הרדיאטור תהיה מהירה מידי בשביל להספיק לקרר אותם.

עם הטענה הזו אני לא מסכים.

אם הזרימה מהירה מדי בשביל לקרר את המים אז הזרימה תהיה גם מהירה מדי בתוך המנוע בשביל לחמם את המים :wink:

פורסם

אני חייב לציין שהשרשור הזה מאוד מעניין,

מעניין לדעת איך יסתיים בסוף.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

העיניין עם הטרמוסטט זניח לטמפרטורת העבודה אחרי שהרכב מתחמם.

אם אני לא טועה אתה עם הוונטה המקורית.

לכן אני חושב שוונטה חשמלית תעשה כאן את העבודה.

אצלי מנוע בערך כמו שלך ישר בבניה הוחלפה הוונטה לחשמלית.

פורסם

אני לא בדיוק יודע איך הכי כדאי לפתוח את העדכון היומי... אז החלטתי פשוט לספר את הסיפור.

לאחר הטיול הקצר של לפני יומיים בו הרכב לא התחמם התחלתי לחשוב שאולי הבעיה הייתה מההתחלה הטרמוסטט.

התגובות שקיבלתי כאן באתר לא היו ממש מפתיעות ועד לפני כמה שעות חשבתי בדיוק כמוכם.

אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח!

יצאתי היום בבוקר לנסיעת מבחן מצומת נחשון לכיוון בית שמש.

אותה הנסיעה בדיוק (רק בשעות אחה"צ המאוחרות) עשיתי לפני כשבוע לאחר החלפת משאבת המים וכדרכו של הג'ימי בכל עליה קשה בשנה האחרונה גם אז הוא התחמם, ולכניסה ליער צרעה הגעתי אחרי שמחוג הטמפרטורה עבר את החצי ועשה דרכו במהירות לכיוון השלושת רבעי.

הפעם חזרתי על אותה הנסיעה, בחוץ הטמפרטורה 32 מעלות בפנים קריר ונעים עם המזגן הקדמי עובד והאחורי סגור.

הוונטה החשמלית מופעלת כל הזמן (בדיוק כמו לפני שבוע) והנה מולי העליות!

יש כאלה שפוחדים מנחשים, אחרים פוחדים מגבהים, אני פיתחתי פחד לעליות תלולות.

חוסר הביטחון ברכב שבכל פעם שמגיעה עליה חזקה מד הטמפרטורה מטפס הפך להיות הפוביה שלי.

התחלתי לטפס בהתחלה במהירות של 55 מייל הילוך רביעי עם לוקאפ נעול.

לאט לאט העליה התחזקה ואני פתחתי את הלוקאפ - הטורים עלו מעלה עד 3,000 והספידומטר הראה 45 מייל/לשעה.

לפני שנה כאשר הרכב עלה על הדינמומטר גיליתי לא מעט הפתעות, אחת מהן הייתה שמד הטורים שלי מזייף וכנראה מאוד שייך לרכב עם 6 בוכנות או איזה דיזל בכלל, בכל מקרה 3,000 סל"ד הם פחות, כמה פחות.... יבוא יום ואדע.

לצערי לא עשיתי לעצמי איזו טבלה עם ההמרה בין מד הסלד שלי לסלד האמיתי של הרכב כאשר הייתי מחובר לכל המיכשור.

ובחזרה לסיפור

סיימתי את העליות בדיוק באותה הנקודה בה סיימתי לפני שבוע - הכניסה ליער צרעה.

מד הטמפרטורה היה כמ"מ בודד מתחת לקו האמצע.

אין ספק! הרכב לא התחמם בעליה הזו כמו שהתחמם לפני שבוע!

מד הטמפרטורה כן הראה שינוי לאורך העלייה והירידות שהיו, הוא עלה וירד בטווח של בערך 2 מ"מ.

טווח תקין לחלוטין, הרי הייתי מצפה לראות שינוי בטמפרטורת המנוע עם שינוי בעומס המופעל עליו.

מצורפת תמונה של לוח השעונים לאחר שהתחילה העלייה האמתית, זו שגרמה להתחממות בנסיעה הקודמת.

מד הטעינה מזייף קשות, אך מד הטמפרטורה, מד לחץ השמן והספידומטר מדויקים.

ועכשיו למסקנות

--------------

לאורך השנה האחרונה החלפתי: רדיאטור, משאבת מים, מיכל עודפים, בדקתי את הפאן קלאטש (נמצא תקין) והוספתי ונטה חשמלית.

מלבד הונטה החשמלית אשר עזרה במעט, אף אחד מהשינויים לא עזר לפתור את בעיית ההתחממות שהופיעה רק בזמן עליות קשות.

לאחר שהחלפתי את הטרמוסטט מהישן אשר נפתח ב160F לחדש אשר נפתח ב180F נפתרה הבעיה.

בבדיקה שעשיתי לשני הטרמוסטטים בכוס מים רותחים, מצאתי כי הטרמוסטט הישן נפתח בקלות במהירות ובאופן מלא, לעומתו הטרמוסטט החדש נפתח באיטיות ורק לכדי חריץ של מ"מ או שניים.

אין לי ספק שהחלפת הטרמוסטט תרמה רבות לשמירה על טמפרטורת המים מפני התחממות יתר.

למה בדיוק?

אני עדיין לא יודע.

Jimmy80.jpg

פורסם

אני אמרתי את שלי מניסיון, בבעלותי ג'יפ CJ7 כבר יותר מעשור.

בשנים הראשונות שהוא היה אצלי הקשבתי לכל מיני חכמים שטענו שבקיץ שלנו יש להוריד את הטרמוסטט ולהחזירו בחורף וכשעשיתי זאת הגעתי לאותו מצב שאתה מתאר, וכמוך החלפתי חצי מערכת קירור בשביל להבין בסופו של דבר שהטרמוסטט חשוב במערכת.

ההחלטה להחזיר אותו לא הייתה ניסוי וטעייה, אלא לאחר שחפרתי קצת בנושא בפורומים בחו"ל מניסיון שלהם בנושא.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

היי זה לא המקום הנכון היוניט חום צריך להיות בראש המנוע שזה יותר נמוך תיבדוק ברכב דומה הקריאה שמיתקבלת כרגע היא יותר גבוה מכיוון שאתה מודד את טמפרטורת המים ביציאה מהמנוע בתוך סעפת היניקה קיים מעבר של גזים שגם הוא מוסיף עוד כמה מעלות חום

פורסם

עופר,

אני לא בטוח איזה מקום הוא יותר טוב לקריאה של הטמפרטורה, באמת קיימים שני מקומות בבלוק, אחד בין צילינדר 1 ל-3 ואחד נוסף בין צילינדר 6 ל-8.

אבל, בגלל שהבדיקה שלי הייתה השוואתית ברכב שלי אז אין לי ספק שטמפרטורת המים ביציאה מהסעפת הייתה נמוכה יותר לאחר החלפת הטרמוסטט. שינוי של מיקום החיישן יכול באמת לשנות את הקריאה בכמה מעלות למעלה או למטה אבל אני לא מאמין (ויכול להיות שאני טועה) שהוא ישנה את המגמה.

לגבי מעברי המים, לאחר שפירקתי את המשאבה שטפתי את מעברי המים עם צינור, והזרימה הייתה טובה לשני הראשים.

כך שאין סתימות בסעפת או במעברי המים בכלל.

פורסם

לא הכי קשור, או אולי כן.

הגיע סוף סוף האקדח לכיוון ההצתה.

המצב היה כזה:

בסרק היה קידום של בין 18-20 מעלות (תלוי באיזו זוית מסתכלים)

שיניתי כך ש:

בסרק 11 מעלות

בטורים גבוהים מאוד כאשר קידום ההצתה מקסימלי - 30 מעלות

אחרי שאעשה סיבוב ניסיון אחזור ואעדכן.

• תוכן חדש...