Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעיית חשמל, אני מחליף כי אני צריך פסיכיאטר,

יחד עם שאר הדברים שאני מחליף בתדירות גבוהה, ללא קשר לחשמל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממש לא נכון, הדלקת ה-DRL באאודי מדליק גם תאורה אחורית.

תלוי באיזה רכב. וגם אני לא נתקלתי באורות ערפל מסנוורים מרכבים שבאים כך מהחברה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אולי שאלת תם, אבל בכל זאת לא מצאתי תשובה.

כן מצאת תשובה, אמרנו מספר פעמים, וגם נימקנו.

מספר תגובות כאן ציינו כמה בטוח לנסוע באורות דולקים, אפילו בקיץ. אבל, איפה ההוכחה המדעית לכך.

נעשו שורה של מחקרים בנושא, לרבות במדינות הבלקן, באוסטרליה ובחלק ממדינות ארצות הברית שנהנות ממזג אויר נאה בדומה לארץ. גם בארץ (למשל בצה"ל) נמצא כי השיטה מפחיתה התנגשויות, גם אם פחות מאשר בארצות אירופה. אפשר לעיין כאן. גם כאן ישנה התייחסות מפורשת לישראל (ע' 9).

למיטב ידיעתי, אין חובה כזאת בחוק במדינות אירופה. שם החורף ותנאי הראות הרבה יותר קשים מבארץ. בנובמבר עד מרס בישראל, מרבית התקופה נראית יותר מקיץ מאשר חורף.

נתחיל בכך שהחובה הזו כן קיימת במדינות אירופה, לרבות כאלו שנהנות ממזג אוויר יחסית נאה כמו מדינות הבלקן. וחוץ מזה - מי אמר שהכל סובב סביב אירופה? אולי גם האירופאים טועים? אולי אפשר לעשות טוב יותר?

אז מה באמת היתרון בקביעה לנסוע באורות דרך. ואולי מדובר באיתור ישראלי?

לא אורות דרך. אורות דרך הם אורות לנסיעה בלילה ("אורות גבוהים"). כאן מדובר על אור מעבר המשמש לנסיעה ביום ולנסיעה בלילה במצב בו קיימת סכנת סנוור.

הערותי באדום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, תודה על הקישור למאמר האוסטרלי. עברתי עליו והיה מחכים מאוד.

ד"א - הניתוח האוסטרלי נמצא מאכזב מבחינה זו ששימוש ב"אור מעבר" נמצא יחסית די בלתי יעיל, אפילו בתאורה סביבתית לא מיטבית, במיוחד בתקן האירופי שבו רוב האלומה מכוונת כלפי מטה. מאידך - אור דרך ("גבוה") מעומעם נמצא לא יעיל בגלל אלומה צרה. בקיצור - המסקנות של הניתוח האוסטרלי הן שצריך DRL ייעודי, כולל פנסים שממוקמים במקום המסורתי של פנסי ערפל (ב פגוש), ורצוי עם מנגנון שמחליף אותם לתאורת לילה סטנדרטית בתנאי תאורה לא מספקים.

כמוכן - קושי בתרגום משמעות הממצאים של מחקרים אמריקאיים בשל תקני התאורה השונים בארצות אמריקה בהשואה לאירופה (פיזור שונה של אלומות האור).

וכמובן - נמצאה התשובה לשאלה מדוע פנסי ערפל מסנוורים - מתברר כי האלומה שלהם מאוד לא ממוקדת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...