Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(מה לדעתכם עדיף) מאזדה 3 2.0 או פיג'ו 308?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בימים אלו אני מחפש אחר רכב חדש לאחר שהלגונה שלי (עליה השלום) חטפה מכה רצינית מבחורה משוגעת וסיימה את חייה.

הבעיה העיקרית היא שהנוחות של רנו לגונה היא מדהימה, ואיך עכשיו עוברים ליפנית אמינה אך ממוצעת?

המכוניות שנראת לי מגניבות הן מאזדה 3 ספיריט (מנוע 2.0), דגם 5 דלתות שנת 2008 עם כ 80 אלף ק"מ שמצאתי לי מיד ראשונה, ונראה שטופלה במוסך מורשה בלבד.לדגם יש גג-שמש שזה מגניב, וזה בערך מה שמייחד אותו.

האופציה השניה היא פיג'ו 308 מנוע 1600 שנת 2009, שגמעה פחות מ 30 אלף ק"מ ותעלה בערך אותו הדבר (כ 62 א"ש). גם היא טופלה במוסך מורשה.

צריך לציין שאני מעט גבוה, ובחלק מהמכוניות (אפילו המאזדות החדשות יותר) ההגה ממתש תקוע בברכיים שלי.

מעבר לזה ברור לי שיש שוני בסגנון של הרכבים אבל אני לא פוסל כלום, ומבקש את דעתכם בעניין.

שתי המכוניות יד ראשונה. נראות טוב, לא ישנות מדי ולא יקרות מדי.

להבנתי צריכת הדלק דומה (בערך 1 ל 10 כממוצע - האם זה נכון?), ולשתיהן גיר 4 הילוכים, אם כי אני מבין שהגיר של ה 308 בעייתי משהו (שוב, לא בטוח בזה לכן תקנו אותי אם אני טועה).

מעבר לשנתון ולקילומטרז שנסעו המכוניות אני בטוח שיש עוד ייתרונות וחסרונות לכל אחת, ואשמח לשמוע מה יש לכם לומר בנושא!

תודה!

פורסם

ההבדלים בנוחות הנהיגה הינם תהומיים בין ה3 ל308!

ה3 צפופה מאחור ו3 אנשים מבוגרים יתקשו לבצע נסיעה ממושכת במושב הנ''ל.

המאזדה לא חסכונית כפי שכתבת .

אני מניח שמדובר בגרסה אטמוספרית(ללא טורבו).

הייתי בוחן גם את האחות של ה308 - הC4 מבית סיטרואן,היא נחשבת למוצלחת מאוד,נוחה,מאובזרת,חסכונית ועוד.

פורסם

במקרה אני מחזיק את שנן הרכבים הנל

ה308 היא גרסת טורבו

מרגישה הרבה יותר טוב מהמזדה

מבחינת סחיבה.הגרסה הרגילה כבדה לעומת המזדה

מה שכן הפיגו הרבה יותר נעימה מרווחת ושקטה מהמזדה.

ממליץ בחום על הפיגו

פורסם

לגבי הפיג'ו- מדובר ב 308 רגילה (לא טורבו).

האמת שהנוחות מאחורה לא משנה לי בגלל שאין לי (ואני לא מתכנן) ילדים בזמן הקרוב.. לרוב זה רק אני, או אני ונוסע נוסף מקדימה..

אז אתם אומרים שחוויית הנהיגה ב 308 (מנוע רגיל) טובה יותר? גם מבחינת הגיר?

האם הגיר של ה 308 אמין? איך התחזוקה של 2 המכוניות?

פורסם
לגבי הפיג'ו- מדובר ב 308 רגילה (לא טורבו).

עגלה אמיתית בהשוואה למאזדה.

בכל מקרה קשה לומר שהבחירות האלה ״מגניבות״ כמו שתיארת אותן (אם גג שמש זה מה שעושה לך את זה אז בבקשה...)

מה התקציב שלך?

פורסם

308 בעלת מנוע 1.6 אטמוספרי עם שילוב של גיר 4 הילוכים, לא הייתי רוכש, הביצועים עייפים מדיי והתוצאה מחוספסת וזה משליך על כל ההרגשה ברכב.

מלבד הביצועים הפיזו עדיפה במרבית הפרמטרים מהמאזדה, אבל לאור הבעייתיות הגדולה בתחום הביצועים, אני באופן אישי הייתי מעדיף בכל זאת את המאזדה. בהשוואה מול גירסת ה-1.6 של המאזדה, או של מנוע 1.6 טורבו של הפיזו, הייתי בוחר את הפיזו ללא כל ספק.

ראשית דבר הפיזו היא בתצורת האצבק בעלת דלת חמישית שימושית והמאזדה אני מעריך שהיא בגירסת הסדאן הפחות שימושית.

מאזדה 3 שנת 2008 זה הדגם שלפני מתיחת הפנים האחרונה. זה אומר איכות חומרים בינונית, ברמה אחת או שתיים פחות מהפיז׳ו, בה יש איכות חומרים מרשימה.

המאזדה צפופה מאחור אבל המרחב מאחור לא חשוב לך.

ייתכן שהמאזדה היא בעלת התנהגות כביש טובה יותר, אבל ההפרשים קטנים.

בעניין הנוחות שתיהן בערך זהות אני חושב, הפיז׳ו קצת בגדה בערכים הצרפתיים המסורתיים של נוחות טובה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

קשה לי להוות כיוון שהפיג'ו היא עם מנוע 1.6 ובמאזדה מדובר על מנוע 2 ליטרים. (בשניהם תצורת ההאצ'בק, 5 דלתות)

יש לכם הצעות לרכבים אחרים יותר טובים/אמינים/מהנים בשנתונים האלה ובסכום הזה? (התקציב הוא עד 60 בערך)

פורסם

טוב ואמין, אבל תשכח מהנאה - יונדאי i30.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למרות הודעתך הראשונה, לא הצלחתי להבין מה אתה מחפש מהרכב.

אם שקט ונוחות- הפיג'ו תהיה יותר טובהה מהמאזדה, ללא ספק.

אם חווית נהיגה - המאזדה 2.0 ל' - השלדה המעולה שלה, היכולת הדינמית הכי טובה בסגמנט בשנים שלה, ומנוע שבהשוואה לפיג'ו הוא הרבה יותר חזק ונמרץ תיתן לך חווית נהיגה.

השאלה היא מה אתה צריך.

ביונדאי I30 אין טיפת חווית נהיגה, נהגתי על אחת כחודש, אחלה של רכב, אבל יש בה הרבה חוויית שעמום מוטורי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמינות מטרידה אותי קצת.. בעל פיזו 308 כזה אמר לי שבנסיעה מחוץ לעיר שומעים זימזום מהמנוע.. הוא אמר שכשהוא עשה נסיעת מבחן גם היה כזה רעש ואמרו לו שככה האוטו! מישהו יודע אם זה נכון, ואם כן האם זה תקין?

פורסם

ואני מחפש הכל: שקט, אמינות, אוטו שסוחב טוב ולא מתקשה בעליות, והנאה מהנהיגה..

אני מבין שיש הבדלים בין סגנון הנהיגה במאזדה לבין זה של פיזו, לכן אני מתייעץ איתכם...

פורסם

אני מחזיק מאזדה בדיוק כמו שציינת, בכללי הרכב די זריר ומהנה לנהיגה, הרכב אצלי מאז סוף יוני, נסיעה די רגועה מעורב עירוני ובין עירוני צריכת הדלק שנמדדת אחרי כל תדלוק עומדת כרגע בדיוק על ליטר לכל 11.1 ק"מ, לרוב עם מזגן.

פורסם

מדוע הפג'ו והמאזדה הן האפשרויות היחידות?

בכל מקרה, מאזדה אני לא סובל - רכב נוקשה ללא סיבה, צפוף, כואב בברכיים למי שגבוה, רועש, ובאופן כללי הרגשה זולה.

הוא אמין.

הפג'ו בגרסאת 1.6 לא טורבו, עגלה לא נורמלית. אגב גם לא חסכונית במיוחד בדלק.

נוחה מאוד לישיבה ונהיגה, אבל צריך להאבק עם הרכב באופן קבוע כדי להסתדר בכבישים בישראל. הרכב פשוט לא זז.

יש כל כך הרבה אלטרנטיבות.... פשוט לא מצליח להבין למה דווקא שתי אלה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אני אשמח לשמוע הצעות נוספות..התקציב מוגבל ל 60 לרכב בן 3-4..

נכון להיום אני יודע שבסכום הזה אפשר להשיג מאזדה שנת 2008 לכל היותר.. פיג'ו 2009.

אני מעדיף 5 דלתות כי אני אוהב את הצורה יותר, וכמו שאמרתי נוחות מאחורה לא מעניינת אותי, אלא רק מלפנים..

מנסיעה שערכתי נראה שהפיג'ו באמת חלשה קצת אבל לא כמו שחשבתי.. מה שכן הוא נוח.

המאזדה קצת יותר חיה :) וכמובן השוק שלה רציני יותר..

הצעות נוספות יתקבלו בברכה..

• תוכן חדש...