Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז כנראה הוא משוחד כי הוא אוהב את הרכב שלו. מאזדה 3 זו לא עגלה אבל גם לא איזה מטוס בתחפושת של משפחתית ליסינג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להפך, אני לא משתגע וזה לא קשור לקורולה.

פשוט בכל מקום שאני נתקל בו אומרים שמאזדה 3 עגלה,

ואיך שהבחור ציין זה נשמע כאילו הרכב אחד הזריזים ביותר.

אחד הזריזים ביותר ביחס לקטגוריה(!!) (ואני לא מדבר על ה-3 החדשה ששוקלת יותר ובעלת אותו מנוע ואותו גיר כמו בדור הראשון). שוב אני אומר אם לא הבנת את התגובה שלי - המאזדה 3 הייתה בין המכוניות הזריזות ביחס למתחרות שהיו לה באותה תקופה (בקטגוריה של המשפחתיות הקומפקטיות 1.6 סמ"ק, אוטומט).

על ה-3 החדשה לא דיברתי בכלל, ואני יודע שהקורולה מהירה יותר (גם מה-3 הישנה וגם מהחדשה) וציינתי את זה כבר (בתגובה שאתה בעצמך ציטטת...). וגם אמרתי שיש בקטגוריה שלה מכוניות אחרות שגם כן יותר מהירות. אני באמת לא מבין על מה אתה מתרגז.

אני באמת אוהב את הרכב, מודה באשמה :wink: . אני לא אמרתי שמדובר במטוס, אבל הביצועים סבירים ובהחלט רחוקים מלהיות ביצועים של עגלה. כל מה שאמרתי זה תוך כדי בדיקות תאוצה שעשיתי לה לעומת די הרבה משפחתיות אחרות.

חוץ מזה נראה לי שאפשר להניח את זה בצד. זה לא הנושא של השרשור.

פורסם

אני לא מתרגז, להפך!.

הייתה תקופה שהחלום הקטן שלי היה לרכוש מאזדה 3, כי מה לעשות, נראית טוב ויש לה לוק צעיר וחמוד כזהו כמובן אמינה.

אבל כל כך קל לשמוע שהיא לא זזה מאשר שיש לה ביצועים טובים, ולכן כל מה שכתבת על המזגן ועל העליות ובכללי שהיא זריזה לקטגורייה שלה די מפתיע אותי.

פורסם

המאזדה 3 1600 לא עגלה.

ה2.0 בכלל טסה(יחסית).

סיוויק מאז ומתמיד היו OVERPRICED ולדעתי חבל לשלם יותר-קנה סובארו אימרזה שנת 2002-2003.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
המאזדה 3 1600 לא עגלה.

ה2.0 בכלל טסה(יחסית).

סיוויק מאז ומתמיד היו OVERPRICED ולדעתי חבל לשלם יותר-קנה סובארו אימרזה שנת 2002-2003.

ותקנה מניות של תחנת דלק על הדרך עם האימפרזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האימפרזה שלי עשתה 1/11 בנסיעה רגילה.

אין שום צורך לקנות תחנת דלק.

(היה מזמן-2004-2006)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לגבי הקשקושים הידועים של " זה דייהו" "זה דרום קוריאני". גם סמסונג היא דרום קוריאנית, ולאופטרה אותו גיר כמו של היפניות הקדושות. דאגו להוציא לה שם רע, והצליחו. זה טוב כי אתה לוקח אותה ב30% זול יותר ממאזדה 3 משמימה באותו שנתון, ומקבל אוטו יותר טוב יותר נוח (וגם יותר יפה.. )

סיוויק 2000 SR - נהדרת, מלאת אופי ונשמה, נסעתי בה 8 שנים, 250K ק"מ, עד שהתעייפה.

פורסם

הדייהו אופטרה/לצ'טי היא לא מכונית גרועה, אבל היא פחות טובה מהמתחרות. היא אמנם זולה יותר לרכישה, אבל גם תהיה כמעט בלתי אפשרית למכירה.

לא שיש בעיה עם ירידת ערך רצינית, אבל לפחות שתקבל משהו בתמורה - קצת קסם אירופאי בשלדה, קצת אבזור ובטיחות לדוגמא כמו שיש בצרפתיות הקטנות או בחלק מהאיטלקיות והספרדיות.

היא גם מזדקנת פחות יפה מהיפניות - ושום פעם לא שיש בעיה עם זה אם...

וזה שהיא חולקת גיר עם היאריס והסוויפט לא הופך אותה עדיין לטויוטה או סוזוקי. בדיוק כמו שאם לאוטו שלי יש משאבת שמן גיר כמו בפרארי לא אומר שאני אשבור מחר שיא על המסלול.

זאת לא מכונית גרועה, אבל מדובר במכונית אפרורית שהיא פחות טובה משאר אפרוריות-הליסינג ובשוק שמוצף במכוניות אפרוריות שעדיפות עליה, אין לה שום יתרון ולכן המחירון שלה התרסק.

מעבר לזאת - בחירה ממש גרועה בעיני לנהג צעיר ורווק. מכונית שאני לא הייתי רוצה בתור צעיר (והאמת גם לא היום).

פורסם

רק למען הסדר הטוב שברולט אופטרה נקראת גם סוזוקי פורנזה - אז כנראה זה אומר שהיא כן יכולה להפוך להיות סוזוקי....:-D

מכונית לא רעה, אם היא מטופלת נכון. החלפים שלה אגב - זולים משמעותית מהמתחרות בשוק - אפילו מיונדאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

או, בדיוק התכוונתי לכתוב שבארה"ב האופטרה/ לאצטי / הולדן ויוה (אוסטרליה) / ביואיק ! אקסל (סין) - היא סוזוקי פורנזה..

וא-פרופו איבזור - למי שזה חשוב לו, יש בקרת אקלים עם מזגן מצויין, שליטה מההגה במערכת השמע, המון תאי איכסון וריווח פנימי מרשים. אז אמנם אפורה כמו כל הסרייה המשפחטומטית, אבל בטח לא גרועה כמו שהיא מצטיירת (בעיקר) בפורומי הרכב הישראליים.

פורסם

דייהו/GM עשו עם האופטרה badge engineering שהוא חריג אפילו בסטנדרטים של GM.

על פי וויקיפדיה המכונית נמכרה תחת המותגים - שברולט, דייהו, הולדן, סוזוקי וביואיק. אבל אם ל-GM לא היה בעיה להזנות את המותג קדילק עם הסימרון, אני משער שהם לא היססו פעמיים לפני שהם דחפו סמל של ביואיק בחזית הדייהו המשפחתית.

מצד שני, שינוי הסמל שעל המכונית לא משנה את אופייה. כמו שהפיכתה של הלנצ'יה דלתא לסאאב 600 לא נפחה במכונית האיטלקית בעלת מצבי הרוח שום מידה של יישוב דעת, אמינות או איכות בניה שבדיים.

בקיצור, שיקנה הבחור ביואיק אקסל ויהיה מאושר.

רק שישים לב מה כתבו על הסוזוקי פורנזה באדמונד'ס (שזה לא פורום ישראלי)

At a glance, the well-equipped Suzuki Forenza appeared to offer terrific value. But in our evaluations, we found that it fell short of the segment leaders in terms of performance, fuel economy, handling and interior refinement. Unless you really need the extra space of its available wagon body style in a used car, we recommend that you focus on one of its more worthy competitors.
שזה בדיוק (אבל ממש בדיוק) מה שנאמר כאן עד כה....
פורסם

זה מה שנקרא חברת מדבקה.

הביואיק המדהימה הזו זו דייהו עם סמלים של ביואיק.

buick_excelle.jpg

(אכן תמונות קשות :))

פורסם

זה נכון שהאופטרה לא מכונית רעה. אבל היא לא באמת תחרות למכוניות אחרות בסגמנט שלה כמו למשל המגאן 2, מאזדה 3, טויוטה קורולה ופורד פוקוס. היא כן מרווחת מאוד, נוחה יחסית, זולה לאחזקה (חוץ מצריכת הדלק המטורפת), שקטה יחסית ומאובזרת. אבל למרות כל זה היא מרגישה מיושנת באיכות החומרים (למעט המשטח הרך בחלק העליון של הדשבורד), איכות ההרכבה שמכילה די הרבה קרקושים מכיוון הקונסולה המרכזית והדלתות, מתגים זולים למגע, התנהגות כביש נחותה משל רוב המשפחתיות, היגוי על הפנים, מנוע מיושן ואמינות שנויה במחלוקת.

אני לדוג' עברתי מהאופטרה למאזדה 3 ולפי דעתי השיפור הוא משמעותי. ההרגשה היא של רכב איכותי, מגובש ובוגר הרבה יותר. גם כאשר נהגתי בפוקוס ובקורולה משנתונים זהים לאופטרה שהייתה לי (2005/6) הרגשתי בהן יותר טוב מאשר באופטרה.

בת'כלס האופטרה בכלל לא רעה ביחס למחיר שלה (גם אם מדובר בדייהו בתחפושת) ובטח לא רעה כמו השם שיצא לה בפורום הזה. את האמת היא ה"דייהולט" הכי נורמאלית שיצאה בשנים האלה (שביניהן היו הויואנט, האוואו והאפיקה הזוועתיות). היא אולי לא מאיימת בכלל על המשפחתומטיות שיצאו באותן שנים, אבל היא גם לא עולה כמוהן. ככה שלפי דעתי קניית אופטרה היא לא בהכרח קנייה גרועה.

פורסם

היי..

לי יש את הרכב הנ"ל (אופטרה 5 דל') כשנה וחצי..

אני לא שומכאר ולא מחפש רכב מהיר או ביצועים כלשהן אני מחפש להגיע מA לB

הרכב מאובזר מאוד וגם מרשים חיצונית ונוח מאוד בנסיעות ארוכות.

יש 2 בעיות עיקריות ברכב:

דלק- הוא עושה בנסיעה רגועה 1/11 בלי מזגן,בנסיעה פרועה יותר הוא עושה 1/6-7.

חיישן EGR-זה חיישן שקשור לפליטת גזים ,החלק מועד טיפה לפוערנות (עלות 800 ש"ח) אני החלפתי לפני חצי שנה וטפו טפו לא נגעתי בו מאז.

בס"הכ אני חושב שעשיתי קניה טובה .

פורסם

1/6-7??יש לי אוטו עם מנוע של כמעט 4 ליטר שצורך פחות.איך בדיוק זה קנייה טובה?

הכסף שתחסוך על דלק במאזדה 3 תוך שנתיים יחזיר את ההשקעה.

בהנחה שאתה עושה 20KKM בשנה ההפרש יהיה כ8000ש"ח רק על דלק.

• תוכן חדש...