Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שבאמת מדהים כאן זה שאנשים עושים השוואה בין קורולה לאקורד!

זה רק מראה עד כמה הקורולה טובה, כי ההשוואה האמיתית היא בין אקורד לאוונסיס.

הקורולה 2007 היא רכב משפחתי טוב.

יש לה צריכת דלק שפויה, נוחות שתספק את רוב האנשים אבל עדיין - המתחרות האירופאיות יהיו טובות יותר בנושא הנוחות.

היא זריזה ולא ממש חסר לה כוח ונכון, זה ממש לא רכב שמחפשים בו ריגושי נהיגה, אבל גם לא האקורד וגם לא האוונסיס.

תבינו - ה2 ליטר היפניות הם רכבי שיוט ולא רכבי ספורט, זה רכבים שנתנו להם מספיק כוח בשביל שהם יעקרו הרים בטיפוס בעליות אבל מדובר ברכבים שהדגש בהם הוא נוחות והנאה מנהיגה במובן של שיוט נוח.

לכל אחד מהרכבים האלה יהיה יתרון בולט כלשהוא -

ה6 יפה ונותנת תחושה ספורטיבית

האוונסיס נוחה ומפנקת וזריזה

האקורד לדעתי תיתן קצת משניהם אבל תהיה קצת יותר יקרה מבחינת חלפים (עד כמה באמת יותר יקרה? לא יודע)

B4 תהיה בעלת היגוי ואחיזת כביש טובה יותר - באופן מפתיע הצורה האחרונה היא גם רכב שקט מאוד ונוח מאוד בניגוד לצורה הקודמת שהיתה מכוונת יותר להרגשה ספורטיבית.

אבל להשוות בין קורולה לאקורד זה כמו להשוות בין תפוחים לתפוזים.

היתה לי קורולה ויש לי אוונסיס

אהבתי את הקורולה מאוד אבל אין בכלל מה להשוות אותה לאוונסיס - לוקחת אותה בכל פרמטר.

הביטוח עולה לי אותו הדבר והטסט 200 שקלים יותר יקר, צריכת הדלק, אותו הדבר כמעט (זניח מאוד) בין האוונסיס 06 לבין הקורולה 07 שהיתה לי.

אני ממליץ ללכת על האקורד - תחפשו בWOBI חברת ביטוח שתיתן לכם הצעה זולה ומשתלמת, הטסט יהיה קצת יותר יקר - אבל שווה את זה אם אתם יכולים להתפנק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הונדה אקורד מכונית נהדרת, בהחלט ליגה וחצי מעל הקורולה ואני לא חושב שמישהו כאן עשה השוואה בינהן. אבל בואו נהיה ריאליים לרגע - עלות האחזקה הכוללת של טויוטה קורולה נמוכה יותר משל הונדה אקורד, נמוכה משמעותית. במיוחד אם יש נהג צעיר ומחיר הביטוח (וההשתתפות העצמית) מאוד משמעותיים, במיוחד אם חו"ח תהיה תקלה (ואז בכלל תהיה טרגדיה).

אם תשלח את הבחור לקנות אקורד הוא ינשק לך את הרגליים, הכוח, האבזור והפוזה לא חסרים ברכב זה והם מאוד חשובים לבן 21. אבל ההורים שלו יקבלו את החשבונות ויהיו פחות מרוצים.

גם האוונסיס תהיה יקרה יותר לאחזקה כוללת ביחס לקורולה, כנראה פחות מהמקרה של האקורד, אבל אם תשקלל את ירידת הערך (גבוה יותר באוונסיס מאשר בקורולה) מדובר במשהו כמו 200-300 ש"ח נוספים לחודש - לפחות.

אין ניסים ונפלאות, מי שרוצה רכב מסגמנט גבוה יותר, חזק יותר, מאובזר יותר ומרשים יותר שיכין את הארנק.

מעיון בדרישות ובתקציב של פותח הדיון, אני ממליץ על קורולה. מכונית אפרורית שאישית אני לא ממש נמשך אליה, אבל זה לא שיקול.

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי, נהגתי בכל סוגי הקורולות ובפרט בדגם ה 2007 , נהגתי בהונדה אקורד ובסיוויק ופשוט אין מה להשוות.

הנוחות, התחושה והביצועים של אקורד או אוונסיס (שגם יש בבעלותי) מול סיוויק או קורולה היא פשוט ברמה אחת מעל כמעט בכל פרמטר - וזה פשוט כי בדיוק לכך היא נועדה. האוונסיס משפחתית והקורולה היא מיני משפחתית. וכן עם הסיוויק והאקורד בהתאמה.

הטסט כ 1500 ש"ח, מקיף - אותו הדבר (תלוי בשנתון) חובה - אולי עוד 100 משקל, טיפולים באוונסיס יקרים יותר מקורולה בכ 20% אך זה אומר טיפול ב 600 במקום ב 500 ולא ברמות של אלפי שקלים. במוסכי הונדה אין לי מושג אבל מן הסתם אם הייתה לי אקורד 2005 לא הייתי מתקשר ליענקל'ה שחר בכדי לבדוק איפה לטפל.

חג שמייח

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין בעיה שהכל הולך על מי מנוחות.

אולם ברקע שיש תקלה או תאונה, אז מתחילות הבעיות. לא חסרים סיפורים על אנשים שקנו רכב "שגדול עליהם" ושמחו על הרכב המפואר שהם קנו באותו מחיר של משפחתית ואז...

אחלה אוטו אקורד, אבל בתקציב שלו הוא ימצא אחת שכבר בילתה על הכביש 5-6 שנים ואולי כבר לא הכי שמורה. מי ילך ויסביר להורים של ה-OP למה התיקון עולה כפול מאשר בקורולה.

המצב באוונסיס פחות גרוע, אבל בתקציב נתון תקבל שנתון נמוך יותר וגם זה שיקול.

האוונסיס משפחתית והקורולה היא מיני משפחתית

ואיזה מכונית צריכה משפחה של 3 אנשים? אלא אם זאת משפחתו של עוג מלך הבשן?

פורסם

לא יודע מה אתכם אבל אחרי 4 קורולות

שתיים אצלי ושתיים אצל אבא שלי (אני מודע לכל הטיפולים שנעשו ברכבים שלו ולעלויות שלהם)

אני לא מרגיש הבדל בעלויות הטיפולים בין משפחתית גדולה כמו אוונסיס למשפחתית רגילה כמו קורולה.

גם בביטוח אני לא מרגיש הבדל.

רק בטסט 200 שקלים יותר וקצת יותר בדלק.

זה כל ההבדל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...