Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרבות נהיגה? זה אפשרי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשלב מסויים קלטתי שככל שאני נמצא בנתיב ימני יותר, אני מתקדם מהר יותר. כ"כ הרבה אנשים חושבים, משום מה, שהנתיב השמאלי זה כמו ג'וקר בפוקר ומאפשר לך לעשות מה שאתה רוצה.

זה הטריק בפקקים - לנסוע בנתיב הימני אם אתה רוצה להתקדם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא הנהיגה זה האנשים . אנישומר על הרכב שלי בקנאות,חונה רחוק תמיד . שאני חוזר מטיפול במוסך תמיד נוספת איזו שריטה על הגאנט . פשוט זלזול באחר , זה מה שמאפיין את מדינת ישראל ואת האנשים שחיים פה בכל מקום ובכל דבר. בהמות יש בכך מקום וגם נהיגה בריונית ונזק לרכוש אבל אנשים כצו בישראל יש רק במדינות כמו ישראל . מי שרצה להידמות לארה"ב מראה בדיוק כמה

פורסם

יצא לי ליסוע באנגליה (לצערי לא כנהג) וחוץ מזה שהיה לי קשה מאוד לנתח את מה שקורה על הכביש (כולם שם נוסעים בכיוון ההפוך..:-P ) גיליתי תרבות נהיגה לא שונה כל כך מזו שבארץ: כולם נוסעים בנתיב הכי מהיר, עוקפים בלי התחשבות, מגיעים למהירויות תלת סיפרתיות שמתחילות לא ב1 ומשתפנים למראה צ'קלקה...

פורסם

רצוי לחדד:

הם לא משתפנים אלא נזהרים! נתקלתי לא מעט פעמים באנשים שטסים 170 ונותנים ברקס איזה חצי קילומטר לפני איפה שיש סיכוי שחונה משטרה.

עושים את זה בכל מקום(נסעתי 150 בצרפת ועקפה אותי קליאו ספורט ב200++ ופתאום נתנה ברקס).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אפשרי. בהחלט.

אבל לא בישראל הנוכחית.

יש פה הרבה קשר לחינוך מגיל צעיר, אכיפה החלטית וענישה חמורה, ומודעות חברתית של כבוד והתחשבות בזולת.

כל הדברים האלו שזורים זה בזה, ואיני רואה אותם קורים כאן. חבל.

אם אנשים ינהגו טוב יותר, אולי אפילו נכון יותר, יתחשבו גם במי שלא "מומחה" כמוהם (ולא משנה למה) - הרי שאם טוב לכולם טוב גם לפרט.

הוזכרה איטליה. לא תמיד אפשר להכליל משיטוט של שבוע-שבועיים על כלל המדינה וכלל נהגיה. יש הבדלים גדולים בין אזורים ובין אופיים של האנשים - שמתבטאים בכלי הרכב ובצורת הנהיגה. כמו שאצלנו לפעמים יש הבדל בין ירושלמי לתל אביבי, תושב הנגב או תושב הגליל.

נוסעים שם במהירות גבוהה בשיירה ארוכה ובלי שום חשש. נוסעים שם במהירות נמוכה וגם זה בלי חשש: מי שממהר לא יצפר, לא יפתח שרשור על "נהיגת סבא או סבתא", לא יחתך אותך אלא יחכה לרגע עקיפה בטוחה או שתזוז קצת הצידה.

כן, מי שכתב פעם ש"אם יש באיטליה קו לבן באמצע הכביש מובנו שיש מקום לעקיפה" צדק. רק שהם מנוסים הרבה יותר מאיתנו, יודעים איך ומתי לתמרן, ולא בשיטת "אני אראה לו שאני/האוטו שלי יותר מהירים/יותר יקרים".

אומרים שיהיה טוב. אז אומרים. אוסיף באופטימיות: פעם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אפשרי. בהחלט.

אבל לא בישראל הנוכחית.

יש פה הרבה קשר לחינוך מגיל צעיר, אכיפה החלטית וענישה חמורה, ומודעות חברתית של כבוד והתחשבות בזולת.

כל הדברים האלו שזורים זה בזה, ואיני רואה אותם קורים כאן. חבל.

אם אנשים ינהגו טוב יותר, אולי אפילו נכון יותר, יתחשבו גם במי שלא "מומחה" כמוהם (ולא משנה למה) - הרי שאם טוב לכולם טוב גם לפרט.

אולי אם למישהו באמת היה איכפת, היה אפשר להתחיל בדברים הקטנים, כמו למשל לחנך את משטרת התנועה הארצית לנהוג עפי החוק ולאכוף עבירות שהן לא רק עבירות של מהירות. לא ראיתי הרבה ניידות של משטרת תנועה בגרמניה, אבל קשה לי להאמין ששם הם פונים ועוברים נתיבים בלי לאותת, או נוסעים בין שני נתיבים או כל דבר אחר שאני רואה אנשי מתנ"א עושים כאן כמעט כל יום. זה בלי להתייחס אפילו לעובדה שבחיים לא ראיתי אותם מתייחסים לזה שאנשים אחרים ביצעו עברות מהסוג הזה. אני רק יכול לדמיין מה היה קורה אם פתאום היה יוצא שוטר מניידת בצומת, ומחלק דוחות לכל הנהגים שפונים בלי לאותת. לא במדינתו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תרבות נהיגה בארץ זה אפשרי וזה קל. כל מה שצריך זה סילבראדו או פורד F350 ופתאום כל הנהגים יהיו סופר נדיבים ותרבותיים, פתאום איש לא ירצה לחתוך אותך, לצפור לך או להצמד עליך, תמיד תקבל זכות הקדימה שלך. אפשר גם יוקון או אפילו מרצדס או במוו (רצוי שחורה), לא חייב חדש - לרוב זה גם עובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אירופה זה תענוג מבחינת נהיגה ונהגים, תענוג צרוף.

גם אני חרתי לפני כמה שבועות מאוסטריה-גרמניה, פשוט כיף לראות ולחוות את הכבוד והנימוס ההדדי בכביש,

גם כשמרביצים 180 באוטסטרדות.

• תוכן חדש...