Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב חברים?

כשאדם מקבל רכב מהעבודה לצרכי עבודה,

האם נדרש לשלם על הרכב כמו על רכב ליסינג לכל דבר או איך זה אמור להיות?

תודה

פורסם

על רכב לצורכי עבודה לא משלמים, רכב כזה בדר"כ מחזירים בסוף יום העבודה לחניון של העבודה.

ברכב כזה אסור לעשות כל שימוש לצרכים פרטיים.

פורסם

במקרה של רכב לצרכי עבודה, יוחד עם זאת נשאר אצלך אחרי שעות העבודה?

תשלום רגיל כמו על ליסינג?(מצב שלא ניתן לוותר על הרכב כי יש בו שימוש מלא בשעות העבודה)

פורסם

כן, שווי שימוש מלא.

יש שתי דרכים עיקריות לבטל את שווי השימוש:

1. להשאיר את הרכב בעבודה בסיום יום העבודה.

2. לקחת רכב שאין לו שווי שימוש כי הוא מוגדר על ידי מס הכנסה כרכב עבודה (למשל שברולט סילברדו, פורד F350 וכו').

כל שאר הדרכים הם קומבינות לא מאוד חוקיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
במקרה של רכב לצרכי עבודה, יוחד עם זאת נשאר אצלך אחרי שעות העבודה?

תשלום רגיל כמו על ליסינג?(מצב שלא ניתן לוותר על הרכב כי יש בו שימוש מלא בשעות העבודה)

זה לא תשלום רגיל כמו בליסינג, אלא חיוב עובד בשווי שימוש בלבד.

הרכב בבעלות חברה או שהחברה עצמה משלמת את התשלום החודשי לחברת ליסינג, ולא העובד.

פורסם

זה תלוי בשכר שלך ובגובה מס השולי שאתה משלם. וגם במחיר הרכב שתקבל.

הערכה גסה ללא חישוב - ירד לך כ 1200-1500 ש"ח מהנטו, שזה מאוד משתלם והרבה יותר זול מלהחזיק רכב פרטי.

פורסם

בוקי-הסכום הזה נשמע לי הזוי.

שני משרות שהציעו לי ובהם הרכב הוגדר לצרכי עבודה נאמר לי שהנזק יהיה לא פחות מ-2500 בברוטו.:-(

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

שווי השימוש הוא 2.48% ממחיר הרכב כחדש. שווי השימוש לא משתנה לאורך חי הרכב.

העלות לעובד היא המס השולי שלו (כולל ביטוח לאומי וביטוח בריאות) כפול שווי השימוש.

דוגמה.

רכב עולה 120K כחדש.

שווי השימוש הוא 2976 ש"ח לחודש.

המס השולי שלך הוא נניח 21%. ב"ל+ב"ב עוד 12% סה"כ 33%

כלומר המיסוי על הרכב יהיה 982.08 ש"ח (זו הפגיעה בנטו).

לדעתי - שווה בהחלט.

אם אתה בכל זאת רוצה להימנע מכך אז בסוף יום העבודה תשאיר את הרכב במפעל ואז אין שווי שימוש בכלל (כי אין שימוש פרטי).

טבלה לפי קוד דגם:

https://www.misim.gov.il/mm-usecar/

דני - הברוטו זה שאלה של מו"מ בין העובד למעביד.

אם העבודה מחייבת רכב צמוד אז אין משמעות בכלל לשאלה "כמה יורד בברוטו" כי אין אופציה לא לקחת רכב.

אני התייחסתי אך ורק להיבטי המס.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זה מאוד משתלם, ואני לא מכיר אף אחד שמחזיר רכב בסוף יום העבודה.

אפיל אחזקת סובארו ג'אסטי (כולל דלק) עולה יותר מ 1000 ש"ח בחודש ופה אתה מקבל רכב חדש.

פורסם
שווי השימוש הוא 2.48% ממחיר הרכב כחדש. שווי השימוש לא משתנה לאורך חי הרכב.

העלות לעובד היא המס השולי שלו (כולל ביטוח לאומי וביטוח בריאות) כפול שווי השימוש.

דוגמה.

רכב עולה 120K כחדש.

שווי השימוש הוא 2976 ש"ח לחודש.

המס השולי שלך הוא נניח 21%. ב"ל+ב"ב עוד 12% סה"כ 33%

כלומר המיסוי על הרכב יהיה 982.08 ש"ח (זו הפגיעה בנטו).

לדעתי - שווה בהחלט.

אם אתה בכל זאת רוצה להימנע מכך אז בסוף יום העבודה תשאיר את הרכב במפעל ואז אין שווי שימוש בכלל (כי אין שימוש פרטי).

טבלה לפי קוד דגם:

https://www.misim.gov.il/mm-usecar/

דני - הברוטו זה שאלה של מו"מ בין העובד למעביד.

אם העבודה מחייבת רכב צמוד אז אין משמעות בכלל לשאלה "כמה יורד בברוטו" כי אין אופציה לא לקחת רכב.

אני התייחסתי אך ורק להיבטי המס.

יש לקחת בחשבון גם פגיעה בנושאים כמו מס הכנסה שלילי, ועדת הנחות לארנונה, דמי החזקת ילד במעונות, מלגות, ובעצם כל נושא שבו מתחשבים בהכנסת האדם.

אני יכול להגיד שהפגיעה החודשית שלי היא של כ-2000 ש"ח נטו - ועדיין זה משתלם.

פורסם

אם המעסעק נותן לך רכב ״פרטי״ וזה לצרכי עבודה

אזי בתלוש בכל מקרה ירד לך שווי שימוש ופה יש אפשרות למעסיק לשלם לך הפרשים כך שבשורה התחתונה לא שילמת כלום על הרכב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה נקרא "גילום רכב" ולדעתי היום מעט מעסיקים משלמים את זה. אולי רק אם השכר של העובד ממש נמוך.

וגם אין ממש סיבה לגלם. הרכב נשאר אצל העובד ומשמש אותו לצרכים פרטיים, הדלק על חשבון המעסיק, למה שהעובד לא ישלם על זה מס?

ועוד תיקון- "שווי שימוש" לא יורד מהשכר.

שווי שימוש מתווסף לשכר ברוטו, ומהסכום הכולל העובד משלם מיסים.

עם רכב הברוטו שיופיע בתלוש יהיה גבוה בכ 3000 ש"ח (במקרה של רכב משפחתי שעולה כ 120 אלף חדש) והעובד ישלם יותר מסים. מסים מחושבים לפי שכר ברוטו.

פורסם

בוקי, רוב המעסיקים שנותנים רכב כי זה צורך של העבודה (אנשי מכירות, אנשי שירות וכו') מגלמים את הרכב באופן מלא אבל זה בכלל לא משנה. מעסיק עושה חשבון כמה העובד עולה לו ולא אכפת לו אם זה מתחלק 1000 שקל שהעובד לוקח הביתה ועוד 15,000 המרצדס הצמודה שלו או שהעובד לוקח הביתה 16,000 שקל ונוסע באופניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...