Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר קרוב של 6 שנים בליסינג הגעתי למסקנה מאוחרת קצת שאני מעוניין לעבור לרכב פרטי.

הרכב האחרון שלי בליסינג היה I20 שבסה"כ היה לא רע בכלל חוץ מכל מיני בעיות קטנות יחסית.

מכיוון שלאשתי יש כבר רכב ליסינג משפחתי בתנאים נוחים+ מהעבודה שלה, התחלתי בחיפושים אחרי רכב סופר-מיני בתקציב של 50K לנסיעות של קצת יותר מ-100 ק"מ ליום על כביש 6.

אז התחלתי בסיריון, אולם לאחר 3 נסיעות ברכבים של מוכרים שונים הגעתי למסקנה שזה לא הרכב בשבילי. הוא הרגיש לי קצת כמו קופסה שחיברו לה גלגלים עם בידוד רעש מנוע לא משהו בכלל ועושה טובה שהוא מאיץ. שלא לדבר על תחושת היציבות של הרכב.

מהסיריון המשכתי לסוויפט, קצת יותר יקרה אבל הרגישה לי יותר רכב אמיתי. הבעיה שעדיין הרגשתי שזה לא זה. הוא קטן מידי, רועש מידי בהעברת הכביש. וזה עדיין הרגיש לי כמו ירידה ברמה לעומת ה-I20.

לבסוף החלטתי לנסות את היאריס (כן, כן הרובוטית), סוף-סוף הרגשתי שאני נוהג ברכב שנותן לי תחושה נוחה הן מבחינת היציבות והאחיזה, הן מבחינת גודל הפנים שלו והן מבחינת התחושה הכללית. הבעיה כמובן היא המחיר.

ולאחר כל הסיפור (חפירה) המקדים הזה, אני אשמח לשמוע לגבי החלק הבעייתי שהוא המחיר.

מכיוון ששנים אני לא מריח את השוק ולא מכרתי או קניתי רכב ואין לי כמעט זמן ללמוד אותו במצבו הנוכחי הייתי שמח אם אוכל לקבל כיוון בכמה אפשר לקנות יאריס 08 עם קילומרז' נורמלי אם המחירון שלה נע באיזור ה-62-63.

מעבר לכך ראיתי היום יאריס 08 עם 52K ק"מ שנראית על פניו במצב מכני טוב מאוד ומטופלת כמו שצריך, אבל ופה מגיע אבל גדול, הרכב עבר שתי תאונות (וחסר לו סמל :-P ).

בתאונה אחת הוחלפה דלת אחורית ובשניה הוחלפה דלת תא מטען והפח שמאחורי הפגוש. מה שאומר שהפח המקורי הוסר ורותך במקומו אחד חדש, אבל על פי המוסך שתיקן את התאונות אין פגיעה בשילדה.

כל הטיפולים והתיקונים נעשו במוסך מורשה, תוך שימוש בחלפים מקוריים ויש תיעוד מלא שלהם.

שאלה ראשונה האם שווה להתקרב לרכב כזה ואם כן אז באיזה מחיר?

אשמח לשמוע את דעתכם בשני הנושאים הנ"ל, לצערי אין לי יותר מידי זמן לחפש רכב מכיוון שאני מחזיר את הליסינג בשבוע הקרוב.

פורסם

אם הפח שמאחורי הפגוש האחורי נחתך ורותך כנראה שכן מדובר בפגיעה בשלדה, אגב גם פגיעה מתחת לתא המטען, במקום שבו נמצא הגלגל הרזרבי גורמת להרבה בעיות והרבה פעמים בעונת הגשמים המקום מתמלא מים ולטווח ארוך זה גורם לחלודה.

השוק של היאריס הרובוטית גם ככה פועל לטובת הקונים בעיקר בגלל שהגיר הרובוטי פוגע בסחירות אז אני לא הייתי מתפשר על רכב עם תאונה או בעיה חמורה אחרת ומחפש רכב במצב יותר טוב.

בכ-65 אלף שקלים אתה יכול למצוא לעצמך יונדאי I20 כמו שהייתה לך מודל 2009 מיד פרטית, לדעתי היא עדיפה על היאריס בעיקר בגלל הגיר הרובוטי הלא נעים אבל היונדאי גם מאובזרת יותר וזכאית לציון 5 כוכבים במבחני הריסוק בעוד היאריס לא משום שיובאה ללא כל הציוד הבטיחותי איתו נבחנה.

פורסם

במקרה הטוב- מדובר על תאונה,בעלת משמעיות מסחרית לא קטנה והפחתה של 15-20% לפחות במחיר ובמקרה הרע, (אם תתייעץ עם פחח אחר הוא יאמר לך בקלות) מדובר ברכב שעבר תאונה קשה יותר ורכב כזה (גם אם עבר ק"מ נמוך) בשילוב גיר לא מוצלח כל כך יהיה קשה עד בלתי אפשרי למכור ליד הבאה וגם אם תיהנה ממנו (כי מכנית הוא שמור לכאורה), הבעיות יתחילו כאשר תרצה להשתדרג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקיי, אבל כשאתם אומרים שהשוק של היאריס הרובוטית בעייתי בכמה זה אומר שאפשר להשיג אותה אם המחירון שלה הוא באיזור ה-62-63? ואת ה-I20 בכמה אפשר להשיג?

העניין הוא שתכננתי לקנות רכב באיזור ה-50K- ולהגיע לאיזור ה-60K+ זה לא משהו שאני יכול להרשות לעצמי, במקסימום איזור ה-55-56.

האם אני אוכל להשיג את אחד מהשנייים האלה במחיר שכזה?

פורסם

אני לא חושב שאתה בכיוון הנכון. אם יש לך 50 אלף ש"ח לרכישת הרכב חפש רכב שעולה 50 אלף ש"ח. אל תנסה לקפוץ מעל לפופיק לרכבים ששווים 60 אלף ש"ח, רק כדי לקבל רכבים סוג ב'. אל תעשה עסקאות חפוזות, גם אם זה אומר שתצטרך להסתובב שבוע-שבועיים באוטובוסים. אף אחד עוד לא מת מזה.

בדוק גם את ניסאן מיקרה ופיאט גרנדה פונטו. לאחרונה יש גיר רובוטי, אבל כתבת שזה לא מפריע לך. היא זולה משמעותית מהיאריס וגם הרבה יותר מרווחת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כפי שכבר ציינתי אני בודק אופציות אחרות מלבד הרכב הספציפי הזה.

אבל עדיין לא עניתם לי על השאלה במצב השוק הנוכחי ביד2 בכלל וביאריס הרובוטית בפרט, כמה אני יכול לצפות להוריד ממחיר המחירון שלה?

ד"א, מחיפוש זריז באתרי חברות הליסינג אחר I20, מאוד קשה למצוא 2009 ומה שכן קיים אלה רכבים שכנראה עם קילומטרז' גבוה מאוד. גם צריכת הדלק שלה מהניסיון שלי (עפ"י תחושה, אף פעם לא מדדתי בצורה מדוייקת) היא שותה דלק וכך גם זה נראה לפי KML.

פורסם

ומה רצית שהיא תשתה, קוקה קולה? :wink:

סתם, ה-i20 באמת לא מאוד חסכונית בדלק. ואכן קצת קשה למצוא כאלו במצב טוב ובקילומטראז' טוב שיוצאות כרגע מחברות הליסינג. צריך לדעת איפה לחפש ולא להעזר רק באתרי האינטרנט של החברות, שלא תמיד מעודכנים בזמן אמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית - אל תקנה רכב בלחץ, אני עשיתי את זה (אני עובד שעות מטורפות ואין לי זמן פנוי) ועכשיו אני גיליתי שהסוחר (אוטו-דיל) שמכר לי את הרכב השמיט כמה פרטים על עברו (אני עדיין מברר את משמעות אותם פרטים).

שנית - יאריס אחת מהמכוניות עם שמירת הערך הטובה ביותר. תשכח מלמצוא אקזמפלר שמור משנתון מאוחר בתקציב שלך. האם זה מוצדק? לא לפי דעתי, אבל זה המצב.

אתה לא יכול לאכול את העוגה ולצפות שהיא תשאר שלמה - אתה גם רוצה אוטו שמרגיש גדול, גם חסכוני, גם שנתון מתקדם, גם בעל מוניטין אמינות ושמירת ערך (יעני - תוצרת המזרח), גם אוטומטי - זה פשוט לא מסתדר.

אם גיר אוטומטי הוא אקסיומה - אז כמו שנכתב כאן - תעיף מבט בפונטו 1.4 רובוטית מודל 08-09, אחת מהסופר מיני המרווחות בשוק.

אם גיר אוטומטי הוא לא קדוש ואתה אכן עושה 35KKM בשנה - תשקול בכובד ראש מכונית קטנה עם מנוע דיזל - לדוגמא פאביה.

פורסם

אני לא רוצה להצטייר כטיפוס עקשן אבל... :)

ב-I20 כפי שאני רואה את זה, תוך שנתיים אני מחזיר על הדלק את מה שחסכתי על הרכב. ונכון שהאבזור עשיר יותר, אבל אפשר לחיות בלי מה שיש לה.

פאביה דיזל יש רק ידני ואם אני אצטרך להתחלף עם אשתי היא לא תשמח בלשון המעטה, מעבר לעובדה שהמבחר ביד2 מצומצם להפליא ומה שכן קיים חרוש וטחון דק.

לגבי הפונטו, אני יודע שלא על סמך זה קונים מכונית, אבל יש לי איזו בעיה עם פיאט והחיבור שלי לאוטו הזה ולמראה החיצוני והפנימי שלו. יכול להיות גם בגלל שהוא היה בליסינג עם איבזור מינימלי.

איך היא בכלל מבחינת אמינות? אולי בכל זאת ניקח אותה בחשבון.

השאלה איך התחושה שהיא נותנת.

אז אתם אומרים שאין אפשרות להשיג יאריס 08 נורמלית באיזור 55-56? זה הרכב שהכי אהבתי עד עכשיו בקטגוריה וזה לא שהגיר הרובוטי הזה כזה מבוקש.

יש בחור שרוצה 54K על 07 עם 82K שמטופלת במוסך מורשה ועל פניו לפני בדיקה נראית בסדר ללא תאונות.

פורסם

אם אתה נעול על יאריס היה פרסום בעיתון ידיעות אחרונות בסופ"ש, שאופרייט ליס מוכרת רכבים כאלו החל מ-48,000 ש"ח.

שווה להיכנס ולבדוק,האם יש רכב עם נתונים טובים (לא מאמין שימכר בסכום קרוב לזה) אך בפחות ממחירון אפשר יהיה לקבל את הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה לא שאני נעול על היאריס, זה פשוט שאני לא כל כך מתלהב מהאופציות האחרות.

מה החסרונות של הפביה בנזין?

ראיתי הטיפולים יותר יקרים, יש להן בעיות מיוחדות מעבר לכך?

פורסם
אם אתה נעול על יאריס היה פרסום בעיתון ידיעות אחרונות בסופ"ש, שאופרייט ליס מוכרת רכבים כאלו החל מ-48,000 ש"ח.

שווה להיכנס ולבדוק,האם יש רכב עם נתונים טובים (לא מאמין שימכר בסכום קרוב לזה) אך בפחות ממחירון אפשר יהיה לקבל את הרכב.

לא הצלחתי לערוך את הודעה הקודמת שלי, אבל בכל מקרה בדקתי באתר שלהם ויש להם רכב אחד עם 160000 בערך, אבל התקשרתי אליהם בכל מקרה והם יחזרו אלי.

פורסם

לגבי היאריס הרובוטית,

הייתה בבעלותי מודל 2007 שרכשתי כחדשה.

לא הייתה לי שום בעיה להתרגל לגיר הרובוטי אבל הנסיעה עדיין לא חלקה כמו גיר אוטומט רגיל, לא נורא.

הבעייה האמיתית היא שמשום מה הקלאץ' נשחק אצלי מהר מאוד - 40K, בנוסף כשהרכב עבר 60K נשחקה כל תיבת ההילוכים הרובוטית דבר שדרש שיפוץ גיר בעלות של 6.5K.

אתה מוזמן לחפש הודעה עפ"י שם המשתמש שלי.

לידיעתך.

• תוכן חדש...