Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנט ומחפש רכב אמין וחסכוני. עד כה נתקלתי בכמה רכבים ושוקל לקנות את הפיאט פונטו גרנדה 2008 ידנית מנוע 1.2. אשמח לשמוע את דעתכם מבחינת אמינות וכמובן צריכת הדלק שלו וכמובן המלצות שלכם בנפרד אם אפשר.

תודה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוסע על אחת בול כזאת כבר יותר משלש שנים. נקנתה מחברת ליסינג שלמה סיקסט. הבעיה היחידה שהיתה לי עד עכשיו זאת הידית של חלון אחורי. בעיה אופיינית של הרכב. תוקן תמורת 300 ש"ח. חוץ מזה אוכלת מעט שמן. זאת תופעה ידועה בפיאט. נורות נשרפות בקצב מהיר יותר מאשר ביפניות. תנוחת ישיבה לא הכי בריאה. צריך כרית לגב. פתיחת תא המטען רק מתוך הרכב מרגיז מאוד.

וחוץ מכל זה, הכל בסדר. חסכונית וכיפית בנהיגה.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

שלום choku23,

לפיאט גרנדה-פונטו רמת אמינות טובה ועלויות אחזקה נמוכות יחסית. דגם ה-1.2 ליטר הידני חסכוני מאוד בדלק ובהחלט ניתן להגיע איתו לצריכת דלק של כ-16 קילומטרים לליטר ואף למעלה מכך בנהיגה חסכונית ורגועה. מדובר במכונית טובה, נוחה לנסיעה ומרווחת מאוד. לגבי תנוחת הנהיגה שהוזכרה כאן, אני מציעה לך להגיע לסוכנות בה נמצא הרכב ולבקש נסיעת מבחן קצרה שתוודא את הנושא כיוון שמדובר בעניין מאוד אינדיבידואלי.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם
אני נוסע על אחת בול כזאת כבר יותר משלש שנים. נקנתה מחברת ליסינג שלמה סיקסט. הבעיה היחידה שהיתה לי עד עכשיו זאת הידית של חלון אחורי. בעיה אופיינית של הרכב. תוקן תמורת 300 ש"ח. חוץ מזה אוכלת מעט שמן. זאת תופעה ידועה בפיאט. נורות נשרפות בקצב מהיר יותר מאשר ביפניות. תנוחת ישיבה לא הכי בריאה. צריך כרית לגב. פתיחת תא המטען רק מתוך הרכב מרגיז מאוד.

וחוץ מכל זה, הכל בסדר. חסכונית וכיפית בנהיגה.

פתיחת תא מטען מתבצעת עם שלט נוחות, אצלך כנראה איבדו אותו בליסינג :?

עוד בעיה אופיינית היא תא הכפפות שנוטה להישבר אם מתייחסים אליו רע.

סה"כ רכב מאוד אמין.

לגבי עניין השמן - אני חושב שכדאי שתבדוק איפה יש לך נזילה, לי יש פונטו ספייס עם מנוע כמעט זהה, ולא נוגעת בשמן בין טיפולים.

פורסם
פתיחת תא מטען מתבצעת עם שלט נוחות, אצלך כנראה איבדו אותו בליסינג :?

עוד בעיה אופיינית היא תא הכפפות שנוטה להישבר אם מתייחסים אליו רע.

סה"כ רכב מאוד אמין.

לגבי עניין השמן - אני חושב שכדאי שתבדוק איפה יש לך נזילה, לי יש פונטו ספייס עם מנוע כמעט זהה, ולא נוגעת בשמן בין טיפולים.

אין לי שלט, אפילו לא לדלת. התעניינתי בקשר לשלט לדלת האחורית, אמרו לי שאין כל אפשרות. אשמח מאוד לקבל ממך אינפורמציה היכן אני יוכל לסדר את זה. בקשר לשמן, אין שום נזילה. הרכב חונה בחניה מרוצפת קרמיקה, אין אפילו כתם קטן. זה שהפיאט שלך לא אוכלת טיפה שמן לא אמור שכולן ככה. הייתה לי פעם פיאט אונו חדשה מהחנות, והיא הייתה שותה שמן. התפטרתי ממנה כמה שיותר מהר. כרגע, היות ואני יד שנייה, אני לא יכול לדעת איך קודמי התנהג איתה. חוץ מזה אני גר באזור הררי, והמנוע נמצא הרבה בטורים גבוהים. אני לא מציע לאף אחד להיות חכם עד שהוא לא מכיר את כל הנתונים.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

תבדוק במוסך המורשה, ייתכן והם יכולים לסדר לך בחזרה את שלט הנוחות שהיה שם בעבר.

לגבי הנזילה - פעם הייתה למישהו פיאט 127 שהייתה מתחממת בעליות. לכן ידוע שפיאט מתחממת בעליות.

מבין כמה הטיעון שלך לא רלוונטי?

יש לנו 3 פיאט במשפחה (לאחותי ספייס 16V ולאבא שלי גרנדה) ולאף אחד אין בעית נזילות, בטח לא משהו שאפשר להגדיר אותו כאופייני ליצרן.

פורסם

שלום לכולם,

לקחתי את הדעות שלכם ובאמת עזרתם לי מאוד להגיע להחלטה לגבי האוטו הזה.

אמנם לא יזיק לשאול, האם יש לכם המלצות לרכבים דומים בסגנון?

תודה

פורסם

יש הרבה - סוזוקי סוויפט ידנית, סוזוקי ספלאש ידנית, רנו קליאו ידנית וכך הלאה.

כולן סופר מיני ידניות עם מנועים צנומי נפח.

העניין הוא, שהן חדשות מדי ויעלו לך יקר יחסית.

היחידה שמאבדת מערכה מספיק מהר כדי להיות זולה היא הרנו קליאו ידנית, ועדיין היא תעלה 20-25K יותר מגרנדה פונטו ידנית מ-2008.

כמו כן - לפני שאתה בכלל לוקח רכב לבדיקה, אני ממליץ לבדוק את הרישיון ולראות אם הרכב הוא ליסינג או השכרה ולשלם בהתאם. מעטים מאוד נקנו כפרטיות בסוכנות, הפרטיות הן בד"כ 1400 רובוטי.

פורסם

לא נכון.

יש סיכון גבוה ברכישת רכב משומש מליסינג, מפרטי או מהשכרה. את הסיכון הזה מקטינים על ידי בדיקה מקצועית של הרכב ועל ידי בדיקת היסטוריית הטיפולים שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי. ועוד שאלה, האם יש הבדל עצום בין ה2007 ל2008? ראיתי גם שהם מוכרים את השנת 2007 ומחירו יותר גבוה מהמחיר של ה2008..לא בדקתי לשאול אבל האם יש סיבה לכך?

פורסם

אוטומט 1400 לא זהה לידני 1200. כל אחד וההעדפה שלו.

רכב עם עבר של השכרה לא זהה לרכב פרטי. מצד אחד ישנה הנחה מכובדת של 27% ומצד שני יש ק"מ גבוה יותר ולפחות 500 נהגים שישבו במושב הנהג.

• תוכן חדש...