Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפיאט פונטו גרנדה טיפולים רק כל 30000 ק"מ או שנתיים, מה שבא קודם. ביפניות, בטויטה לפחות, כל 15000 ק"מ. זה אומר חסכון גדול מאוד ואינני מוצא סיבה שלא לעשות טיפולים בזמן. מה שכן, שמן אני מחליף לבד כל 15000 ליתר בטחון.

פיאט היא אחת מייצרניות הרכב הראשונות בעולם, ואני לא חושב שצריך לזלזל במוצרים שלהם.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סתם שאלה שעולה אצלי למקרא תגובתך ( וגם סתם ענין של הגדשת הסאה שכן כמעט כולם, כשמדובר במכוניות אירופיות מול משהו מהמזרח, ישר אומרים רק תטפל בזמן אח שלי ), אם טיפלת באוטו שלך כמו שצריך ועל פי הנחיות היצרן וכך זה נראה, כיצד אנחנו מגיעים למסקנה שהאוטו הזה רגיש להעדר טיפולים כאלו, בניגוד נניח לאחרים ואם לא טיפלת בו כמו שצריך שאז למסקנתך יש רגליים, איך אנחנו עדיין יודעים שהאחרים מחוסנים טוב יותר בענין הזה. בקיצור, לא רק שאני מבולבל, אלא שאם אני למשל מחפש פיאט כזו, אני מיד "יורד" מהאוטו הקפריזי והעדין הזה ובאמת הולך לחפש איזו יונדאי גץ חסונה במקום.

לרכב יש מנוע שמתחמם בטירוף ובמהירות שיא. כדי לקרר אותו צריך נוזל קירור מיוחד שנקרא פראפלו.

אם תטפל בחברה, תמיד יהיה לך אותו ולא שום דבר אחר.

תטפל אצל מוסך אבא'לה ובניו וישימו לך נוזל קירור מהום סנטר - אתה תמצא את עצמך מקלל את הרכב ומשלם על ראש מנוע.

כמו כן יש שגרת טיפולים של טיפול כל X ק"מ או X זמן - המוקדם מביניהם. אנשים שנוסעים מעט אוהבים לדחות את הטיפול עד שמגיע המועד הנקוב מבחינת כמות הנסיעה, ואנשים שנוסעים המון אוהבים לדחות למועד הנקוב מבחינת הזמן.

ככה אתה מוצא את עצמך עם צרות ובעיות, בעיקר כשהרכב מתיישן. רכב בן 3-4 שנים לא יפגין קפריזיות בכזו קלות, אבל הנזק מצטבר.

פורסם
לרכב יש מנוע שמתחמם בטירוף ובמהירות שיא. כדי לקרר אותו צריך נוזל קירור מיוחד שנקרא פראפלו.

אם תטפל בחברה, תמיד יהיה לך אותו ולא שום דבר אחר.

תטפל אצל מוסך אבא'לה ובניו וישימו לך נוזל קירור מהום סנטר - אתה תמצא את עצמך מקלל את הרכב ומשלם על ראש מנוע.

כמו כן יש שגרת טיפולים של טיפול כל X ק"מ או X זמן - המוקדם מביניהם. אנשים שנוסעים מעט אוהבים לדחות את הטיפול עד שמגיע המועד הנקוב מבחינת כמות הנסיעה, ואנשים שנוסעים המון אוהבים לדחות למועד הנקוב מבחינת הזמן.

ככה אתה מוצא את עצמך עם צרות ובעיות, בעיקר כשהרכב מתיישן. רכב בן 3-4 שנים לא יפגין קפריזיות בכזו קלות, אבל הנזק מצטבר.

תארגן לי בבקשה רשות לחלוק עליך. לדעתי המנועים של פיאט לא מתחממים ב"טרוף ובמהירות שיא", יותר מאשר מנועים אחרים. אני גם לא משוכנע שנוזל קרור סטנדרטי לא יעשה עבודה דומה לפראפלו ( או G12 ב VAG ) אם הוא במפרט ותקן זהים, אבל איני איש מקצוע ולכן דעתי לענין זה חסרת חשיבות. אלא שגם אם נכון שבלי פראפלו האוטו מתפגר, מאין לי, או לך, שמכוניות אחרות אינן נזקקות להקפדה יתרה בכל הקשור להמלצות היצרן בכל הנוגע למרווחי ואופן הטיפולים בהן. למה דווקא פיאט היא מין יצור רגיש וקפריזי כזה שכל חריגה מהוראות היצרן גוזרת את דינה ואילו כל מכונית אחרת, ודאי אם היא מהמזרח הרחוק, חסינה מאותו גורל אכזר. ובכדי להסיר ספק אפשרי, אין לי כלום נגד פיאט, קרוב מאוד לנהפוך הוא, יש לי נגד אלו ש"מחזיקים" מהאוטו הזה, אבל קשה להם בלי להתנצל ולהסביר מה פשר הסטיה הזו שלהם מהנורמה. אז זהו שלדעתי וגם לנסיוני הפרטי, פיאט לא באמת רגישה יותר להזנחה מכל אוטו אחר, כל המכוניות שנועדו לשנע נוסעים ונהגים בנסיבות דומות מגיבות בדיוק באותו אופן ליחס טוב או חלילה הזנחה.

פורסם
סתם שאלה שעולה אצלי למקרא תגובתך ( וגם סתם ענין של הגדשת הסאה שכן כמעט כולם, כשמדובר במכוניות אירופיות מול משהו מהמזרח, ישר אומרים רק תטפל בזמן אח שלי ), אם טיפלת באוטו שלך כמו שצריך ועל פי הנחיות היצרן וכך זה נראה, כיצד אנחנו מגיעים למסקנה שהאוטו הזה רגיש להעדר טיפולים כאלו, בניגוד נניח לאחרים ואם לא טיפלת בו כמו שצריך שאז למסקנתך יש רגליים, איך אנחנו עדיין יודעים שהאחרים מחוסנים טוב יותר בענין הזה. בקיצור, לא רק שאני מבולבל, אלא שאם אני למשל מחפש פיאט כזו, אני מיד "יורד" מהאוטו הקפריזי והעדין הזה ובאמת הולך לחפש איזו יונדאי גץ חסונה במקום.

אענה לך בפשטות- מכיר בעלי מכוניות שבשונה ממני פשוט לא טיפלו בזמן, וגרוע מכך, טיפלו בכל מיני מוסכי מדרכה בשביל לחסוך

200 ש"ח לכאן או לכאן והופס.. כאן מתחיל כבר להיות לא נעים. יתרה מזאת, אחותי ירשה ממני את הפיאט פונטו הישנה, שהיתה עוד

שייכת לאחי. מדובר בפונטו 98 שנרכשה על ידי אחי בשנת 2002 כרכב ראשון, לאחר מכן עברה אליי וכך התגלגלה בין האחים. גם אני וגם אחי טיפלנו ברכב בזמן, הכל כמו שעון ובלי להתפשר- האוטו הפגין אמינות מדהימה. מרגע שאחותי ירשה את הרכב, הוא לא טופל כהלכה, נכון יותר להגיד לא ממש טופל והתוצאות לא איחרו לבוא-האוטו מתחיל לעשות טרור.

Lexus CT200H

פורסם

הסיפור שלך אכן מלמד שהזנחת אחזקה שוטפת ומוקפדת מביאה באופן בלתי נמנע לתקלות מתקלות שונות וזה הגיוני לגמרי. רק עוד לא הבנתי, גם עכשיו, מדוע נגרע חלקן של מכוניות שאינן פיאט מההגיון הפשוט הזה.

פורסם
הסיפור שלך אכן מלמד שהזנחת אחזקה שוטפת ומוקפדת מביאה באופן בלתי נמנע לתקלות מתקלות שונות וזה הגיוני לגמרי. רק עוד לא הבנתי, גם עכשיו, מדוע נגרע חלקן של מכוניות שאינן פיאט מההגיון הפשוט הזה.

למען האמת- כמעט כל מכונית שלא תטופל בזמן תתחיל להיות מתכון לצרות. אני לא יודע למה לפיאט הפך להיות שם שני שכזה,

אני רק יכול להניח שמאחר והטיפולים הינם כל 30,000 קילומטר הזנחתם או ביצוע טיפולים "קמצניים" יכולים לגרום לאפקט לא נעים.

Lexus CT200H

פורסם

בעיקר בגלל עניין ראש המנוע. כמעט כל אירוע התחממות קיצוני גורר אחריו טיפול ראש מנוע.

לא מכיר הרבה רכבים כ"כ רגישים לעניין.

פורסם
ד"א, רעיון איך לדעת אם פיאט שמור. אני למשל קניתי משלמה סיקסט רכב שהיה ליסינג. אני משער שהנהג שנסע עליו במשך כשנתיים לפני לא התעסק הרבה עם מחשב הדרך. הצריכה הממוצעת על הצג הייתה 5.8 ליטר למאה קילומטר. זה נתון טוב, וזה אומר שהנהג שנסע עליו לא קרע את המנוע ונסע באופן רגוע. כרגע, למרות שאני גר באזור מאוד הררי, הצריכה הממוצעת 5.6

כנראה שאינך מודע לזה, אבל מחשב הדרך של פיאט מתאפס מעצמו אחת ל-100 שעות עבודה של המנוע. בדוק מה קורה למד הצריכה הממוצעת, מד המרחק המתאפס ומד המהירות הממוצעת בכל פעם שמונה ה-Trip Time מגיע ל-99:59.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובכן, לא מצליח למצוא פיאט גרנדה פונטו לפי התקציב שלי..אז הגעתי למסקנה שאצטרך לבדוק עוד אופציות.

לכן, צמצמתי את הרשימה שלי לפי האוטו הכי חסכוני/אמין ביותר ומה שנמצא בשוק כרגע:

יונדאי גטס 2008 ידנית נפח מנוע 1.4

סיאט איביזה 2006 ידנית 1.4

שברולט אוואו 2007 או 2008 ידנית 1.4

אשמח לדעות לגבי המכוניות האלה. או שפיאט עדיין יותר טובה

תודה

פורסם

מהאביאו תרד ומהר.

האחרות בסדר גמור, האיביזה קצת ישנה (מה התקציב שלך שוב פעם?).

הגטס שתיינית דלק כמו אוטו משפחתי רגיל (לא סיפורי זוועות על טנק שרמן אבל בטח לא משהו להתגאות בו).

פורסם

קיה ריו 5 דלתות. סביר להניח שזה בחלק העליון של התקציב, אולי תצטרך להוסיף טיפה.

רכב אמין מאוד, גיר אוטומט. קצת קופצנית ולא הכי חסכונית בדלק - אבל סה"כ תמורה טובה לכסף - בטח יותר נעימה למחיה מאשר הגטס.

פורסם

חברים, מצאתי אוטו פיאט פונטו ספייס 2006 ידני. אוטו נראה מאוד טוב ושמור. מה דעתכם עליו שוב מבחינת צריכת דלק ואמינות?

פורסם

בין החסכונים בקטגוריה,אמינות די טובה,רגיש למי ברז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...