Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

היום אחה"צ קיבלתי דו"ח חניה בירושלים, שלדעתי אינו מוצדק.

חניתי את הרכב אחרי התמרור המצורף בשעה 5, האם לדעתכם השעות מתייחסות למתי שמותר להעלות ולהוריד נוסעים? האם יש לי איזה שהוא סיכוי לבטל את הדו"ח בלי משפט (אני לא מירושלים ואין לי מושג מה המדיניות של העירייה)?

תודה

img155.imageshack.us/img155/3999/img0973.png

פורסם
אהלן,

היום אחה"צ קיבלתי דו"ח חניה בירושלים, שלדעתי אינו מוצדק.

חניתי את הרכב אחרי התמרור המצורף בשעה 5, האם לדעתכם השעות מתייחסות למתי שמותר להעלות ולהוריד נוסעים? האם יש לי איזה שהוא סיכוי לבטל את הדו"ח בלי משפט (אני לא מירושלים ואין לי מושג מה המדיניות של העירייה)?

תודה

img155.imageshack.us/img155/3999/img0973.png

התמרור אומר שאין חנייה בצד שבו התמרור מוצב במשך כל היום. התוספת מציינת שמותר להוריד ולהעלות נוסעים בשעות המצויינות. אתה החנית את רכבך שלא בשעות המסומנות ולכן קבלת את הדו"ח. לדעתי, אין לך עילה לביטול הדו"ח.

ארז רונן

פורסם

בתמונה שלושה תמרורים.

העליון אומר שהחניה אסורה.

האמצעי מוסיף שהעצירה מותרת רק לצורך העלאת והורדת נוסעים.

התחתון מגביל בשעות.

ניתן לקרוא את התמרור התחתון כמגביל את התוספת (כלומר שבשאר השעות העצירה מותרת לכל צורך), או כהגבלה כללית על שני התמרורים שמעליו (כלומר שבשאר השעות אין איסור חניה או עצירה כלל).

לדעתי שתי הפרשנויות לגיטימיות ולכן יש עילה לביטול הדו"ח.

פורסם
בתמונה שלושה תמרורים.

העליון אומר שהחניה אסורה.

האמצעי מוסיף שהעצירה מותרת רק לצורך העלאת והורדת נוסעים.

התחתון מגביל בשעות.

ניתן לקרוא את התמרור התחתון כמגביל את התוספת (כלומר שבשאר השעות העצירה מותרת לכל צורך), או כהגבלה כללית על שני התמרורים שמעליו (כלומר שבשאר השעות אין איסור חניה או עצירה כלל).

לדעתי שתי הפרשנויות לגיטימיות ולכן יש עילה לביטול הדו"ח.

לדעתי יש אפילו נטיה לטובת הפרשנות השניה, כלומר הגבלת הזמנים מתייחסת לתמרור העליון, כי מדובר שלט נפרד, לא בחתיכת פח אחת שמכילה את כל הטקסט, מכאן שאלה תמרורים נפרדים שהוצבו כדי לסייג את התמרור שמעליהם, אחרת היו צריכים להציב שלט בודד עם ההיתר להעלאת נוסעים במגבלת השעות המפורטת.

פורסם

רק אני לא רואה את התמונה ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה

דעתי שונה

התמרור הראשון אוסר חניה

התמרור השני מתיר לעצור כדי להעלות ולהוריד נוסעים בשעות כמפורט בתמרור השלישי.( מניח כי מדובר במוסד חינוכי כלשהו )

אבל גם פרשנות שמותר לחנות כל הזמן רק לא בשעות המפורטות בתמרור השלישי כדי לאפשר לכלי רכב לבצע ההעלאת נוסעים והורדתם אפשרית, אבל לדעתי בסבירות נמוכה יותר מאשר הפרשנות הראשונה.

אין משמעות לשעה בה קיבלת את הדו"ח לא מדובר במקום חניה מוסדר שמשעה מסויימת יש פטור מתשלום.

אני גם לא רואה משמעות שהתמרור מורכב מ 3 פחים ולא פח אחד שלם .

בתי המשפט כבר קבעו שהנהג לא צריך להיות מומחה לחוק כדי להבין את מהות התמרורים , וכאן די ברור שזה לא ברור.

כתוב מכתב ובקש לבטל בדואר רשום עם אישור מסירה תוך 30 יום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה רבה לכולם! חפרתי קצת יותר עמוק אל תוך חוקי העזר העירוניים של ירושלים, בדוח שקיבלתי רשום כי "העמדת/החנית את רכבך הנ"ל במקום שהחניה בו נאסרה והאיסור מסומן בתמרור בניגוד לסעיף 5 (א) לחוק העזר לירושלים (העמדת רכב וחניתו) התשכ"א 1960"

הלכתי ומצאתי כי זה הוא הסעיף הרלוונטי "5. *(א) לא יעמיד אדם ולא יחנה, ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות, רכב

ברחוב במקום שהחניה נאסרה על ידי ראש העיריה לפי סעיף 2, והאיסור

מסומן בהתאם להודעה בדבר קביעת סוגי תמרורים, צורתם ופירושם8

(להלן - ההודעה), על ידי תמרור אלא לזמן הדרוש להעלאת נוסעים או

להורדתם, או לטעינה או לפריקה מיידית ובלתי פוסקת."

אם ניתן בכל מקרה להעלות ולהוריד נוסעים כעוות נפשך איך אפשר להגביל זאת בשעות הלא זה חלק בלתי נפרד מהתמרור בכל השעות? וישה אתה צודק זה באמת מוסד חינוכי ולכן גם חשבתי שמותר להחנות שם את הרכב הרי מה אכפת להם אם יחנו שם רכבים בשעה שהמוסד לא פעיל?

תודה

פורסם

ההגיון הוא פשוט למרות שהתמונה מראה אחרת

הקטע הזה לא לחניה בעיקרון כל הזמן , אבל , אנחנו עושים ג'סטה לבאי המוסד החינוכי ומתירים להם עצירה לשם העלאת והורדת הילדים , ושוב רק בשעות מסויימות בלבד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הקטע הזה לא לחניה בעיקרון כל הזמן , אבל , אנחנו עושים ג'סטה לבאי המוסד החינוכי ומתירים להם עצירה לשם העלאת והורדת הילדים , ושוב רק בשעות מסויימות בלבד.

תקן אותי אם אני טועה, אבל תמרור 421 לא בדרך כלל אוסר אך ורק על חניה ומתיר עצירה?

פורסם

תמרור 421 לא מתעסק בחניה / עצירה .

איסור חניה 432 איסור עצירה 433

אכן איסור חניה מתיר עצירה , ועצירה משמעה אתה בתוך הרכב לזמן קצר ביותר , וכיוון שהבאים למוסד החינוכי אולי מלווים את הילדים לצוסד החינוכי הרי לא מדובר בעצירה ולא בהעמדה של הרכב שזה אתה מחוץ לרכב לכמה דקות אבל בקרבתו , ולכן שמו את התמרור הנוסף ומתחתיו את התמרור המבהיר את השעות

אם היו רוצים כי הבהרת השעות תחול על איסור החניה היו שמים אותו באמצע ולא בסוף.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא מסכים.

בכל מקרה, מחוץ לשעות הנקובות העצירה (לא חניה) מותרת לכל צורך. בשעות הנקובות העצירה מותרת רק להעלאת והורדת הילדים.

פורסם

למה אתה לא מסכים

הבן אדם חנה ולא עצר לכן קיבל דו"ח

התמרור התחתון ביותר שבו פירוט השעות מתייחס לתמרור שמעליו ולא לתמרור של איסור החניה, שהוא העליון.

ולכן חניה אסורה , עצירה מותרת , העמדת הרכב מותרת בשעות המסוימות לצורך העלאה והורדת נוסעים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

התמרור התחתון ביותר שבו פירוט השעות מתייחס לתמרור שמעליו ולא לתמרור של איסור החניה, שהוא העליון.

אז מדוע לא כתבו את כל הטקטס בתמרור אחד? אם כל הפירוט מתייחס לאותה החרגה, היו צריכים להתשמש בשלט בודד עבור כולו.

תמרור 439 אמור להיות בשימוש כאשר אין תמרור יעודי לעניין. ברגע שהפרידו לשני שלטים, כל אחד מהם עומד בפני עצמו.

לתמרור 439 הראשון לא היה צריך להוסיף תמרור 439 נוסף, כי הוא עצמו מהווה מסר ויכלו לכתוב בו את המסר כולו לו פירוט השעות היה אמור להתייחס להיתר העצירה. לכן התמרור השני הוא מסר נפרד ומסייג את איסור החניה.

פורסם

בשעות ההגבלה ברור שאסור לחנות ומותר לעצור לצורך העלאת/הורדת נוסעים בלבד.

מחוץ לשעות ההגבלה, יתכנו שני פירושים אפשריים:

1. החניה והעצירה מותרות (אם התמרור התחתון מסייג את העליון)

2. החניה אסורה (לפי התמרור העליון) אך העצירה (/העמדת הרכב) מותרת (התמרור האמצעי אינו בתוקף).

כך או כך, העצירה/העמדת הרכב לכל צורך שהוא מותרת מחוץ לשעות ההגבלה.

אם לזה התכוונת, אנחנו מסכימים :-D

• תוכן חדש...