Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש רכב שצורך דלק פחות מ-Toyota Prius ושניתן להשיג אותו בארץ?

לפי החישוב שלי, רכב חשמלי Reanault Fluence צורך חשמל שיסתכם במחיר יותר גבוה (לפי המחיר 55 אגרות לקילומטר בפרסומת שלהם) ביחס ל-Prius עם צריכת דלק ממוצעת של 25.6 קילומטר לליטר בנזין.

פורסם

רכב חסכוני מאד אבל לא על חשמל על בנזין יש ניסאן אקו מיקרה, או ניסאן טידה שהיא אפשרות גדולה יותר וחסכונית יחסית לגודלה.

פורסם

הדגמים של ניסאן ממש לא בכיוון.

לאחרונה בחנו במאקו את הסיטרואן C3 דיזל והיא אחת מהמכוניות החסכונית ביותר בישראל. בתנאי חיסכון קיצוניים יחסית לתנאי היום יום הם הצליחו להשיג צריכת דלק של 27 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית סביב הארץ אבל אני חושב שצריכה יום-יומית ברכב כזה בנסיעה שרובה בין עירונית יכולה להגיע ל-20 קילומטרים לליטר סולר בקלות יחסית.

פורסם

יש גם פביה כמו שלי - עם מנוע 1.6 גיר ידני. עושה על הכביש 1:22 בקלות, 1:16 בעיר מישורית, 1:14 בחיפה. עם מזגן נתונים יורדים ב-1 ק״מ/ל. סה״כ רכב מאוד חסכוני , בטוח אחד מהחסכוניים שיש בארץ. בעיה - מחיר יקר, מי יקנה פביה ידנית ב-120 כשיש באותו מחיר לאון DSG עם 160 כ״ס ?

פורסם
האם יש רכב שצורך דלק פחות מ-Toyota Prius ושניתן להשיג אותו בארץ?

לפי החישוב שלי, רכב חשמלי Reanault Fluence צורך חשמל שיסתכם במחיר יותר גבוה (לפי המחיר 55 אגרות לקילומטר בפרסומת שלהם) ביחס ל-Prius עם צריכת דלק ממוצעת של 25.6 קילומטר לליטר בנזין.

צריכת הדלק האמיתית של טויוטה פריוס אינה 25.6 קילומטרים לליטר וקרובה יותר ל-20 קילומטרים לליטר.

וכן, יש רכבים חסכוניים ממנה. כמה מהם הוזכרו כאן אבל כולם עם מנוע דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

C3 דיזל ידנית היא המכונית החסכונית ביותר ואני מצר על כך שלא היה לי כסף לרכוש אחת כשעוד היו כאלה בחברות ההשכרה לפני אי אלו שנים. רכבים מעולים, אמינים וטובים וניתן לנסוע עליהם עד 200K ומעלה בלי הוצאות מיותרות על שיפוץ מערכת ההזרקה והטורבו. עד לנקודה של שיפוץ הרכיבים היחסית יקרים הללו ה-C3 יכולה לחסוך המון כסף בעלויות דלק.

כיום היא אינה נפוצה כלל בחברות ההשכרה (נראה לי שאין כאלה בכלל), והדבר החסכוני היחיד שאפשר להשיג שמתקרב לזה זו הפיאט פנדה הישנה, אבל היא בנזינית ולא מצליחה לשחזר את ההצלחה הדיזלית של ה-C3.

פורסם

הטויוטה פריוס, כמו כל ההיברידיות, חסכונית מאד בעיקר בנסיעה עירונית, שבה המנוע החשמלי לוקח חלק פעיל.

בנסיעה בין עירונית היא "סתם" חסכונית.

בדוק את הסוזוקי אלטו הידנית, חסכונית מאד, אם אתה מוכן להסתפק במועט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יש גם פביה כמו שלי - עם מנוע 1.6 גיר ידני. עושה על הכביש 1:22 בקלות, 1:16 בעיר מישורית, 1:14 בחיפה.

הפאביה שלך דיזל, לכן צריכת סולר כל כך טובה. כאשר אנשים יפנימו שחיסכון זה רק דיזל, מכוניות דיזל יהיו יותר פופולאריות אצלינו בארץ. יש הרבה דגמים של מנועי דיזל לכל יצרנים האירופאיים, רובם אינם מיובאים ארצה - וחבל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הפאביה שלך דיזל, לכן צריכת סולר כל כך טובה. כאשר אנשים יפנימו שחיסכון זה רק דיזל, מכוניות דיזל יהיו יותר פופולאריות אצלינו בארץ. יש הרבה דגמים של מנועי דיזל לכל יצרנים האירופאיים, רובם אינם מיובאים ארצה - וחבל.

כן, יש הרבה מנועים שלא מיובאים, בין היתר ה green line של vag, שניתן להגיע עם המנועי דיזל האלה גם לצריכה של 1:30 בפועל ! אך למדינה זה מה זה לא משתלם, והיבואנים פשוט משתפים פעולה. הרי אין הבדל מחיר משמעותי בין פביה green line ופביה רגילה, באתר אנגלי של סקודה ראיתי הבדל של 1000 לירות סטרלינג.

פורסם
כן, יש הרבה מנועים שלא מיובאים, בין היתר ה green line של vag, שניתן להגיע עם המנועי דיזל האלה גם לצריכה של 1:30 בפועל ! אך למדינה זה מה זה לא משתלם, והיבואנים פשוט משתפים פעולה. הרי אין הבדל מחיר משמעותי בין פביה green line ופביה רגילה, באתר אנגלי של סקודה ראיתי הבדל של 1000 לירות סטרלינג.

שמשמעו הבדל של 15000 ש"ח במחיר לצרכן בארץ... ממילא הפאביה אינה בנויה לנסיעות ארוכות ומי שקונה אותה צריך רכב עירוני, שם הבדלי הצריכה לא יחזירו את ההשקעה הנוספת אלא לאחר מספר שנים (רב...). עכשיו ברור למה הם (היבואנים) לא מביאים דגם שיצריך אותם להחזיק מלאי נוסף, לעדכן הוראות שירות, להסמיך מומחים מחדש לגבי הטכנולוגיה וכו'.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
הטויוטה פריוס, כמו כל ההיברידיות, חסכונית מאד בעיקר בנסיעה עירונית, שבה המנוע החשמלי לוקח חלק פעיל.

בנסיעה בין עירונית היא "סתם" חסכונית.

במעגל הקרובים אלי יש 3 פריוס דור שני ובכולן, באופן מעניין, הצריכה הממוצעת היא כ-18.5-19 ק"מ לליטר. הן ננהגות גם בעיר אבל גם די הרבה מחוץ לעיר. בדור השלישי אפשר להגיע למעל 20 ק"מ לליטר די בקלות בנסיעה מעורבת (לאבא שלי יש כזו היום).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל אחת מהאפשרויות החסכונית תהיה טובה,

אבל החסכון האמיתי מתחיל בנהג.

נסיעה רגועה ועדינה יכולה להביא להבדלים עצומים בצריכה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
שמשמעו הבדל של 15000 ש"ח במחיר לצרכן בארץ... ממילא הפאביה אינה בנויה לנסיעות ארוכות ומי שקונה אותה צריך רכב עירוני, שם הבדלי הצריכה לא יחזירו את ההשקעה הנוספת אלא לאחר מספר שנים (רב...). עכשיו ברור למה הם (היבואנים) לא מביאים דגם שיצריך אותם להחזיק מלאי נוסף, לעדכן הוראות שירות, להסמיך מומחים מחדש לגבי הטכנולוגיה וכו'.

לא נכון בכלל, אבל ממש לא. ממתי אלף פאונד שווים 15 ? הרי גם בבריטניה יש מע״מ די רצחני ויש כל מיני מיסים. לכן נכון לדבר על תוספת של 9 אלף שח גג. עכשיו מחיר של פביה רגילה היה 13, ופביה גרין ליין 14. לא מדובר בספייס, אלא בפביה קטנה - אין בארץ היום יבוא של פביה קטנה עם מנוע דיזל. אבל, אם לוקחים בחשבון מחיר של פביה ספייס דיזל באנגליה, שהוא פחות או יותר כמו מחיר של גרין ליין רגילה, ועוד לוקחים בחשבון ציון ירוק מינימלי (2), שאמור לזכות את הדגם בהחזר מס מקסימלי, אפשר להניח שמחיר סופי לפביה קטנה גרין ליין היה מסתכם ב-110...115. אני אישית הייתי קונה אותה במחיר הזה. נסיעה חיפה-ת״א ב-17 שקלים ? חלום !

לגבי טענה שניה, שפביה לא בנויה לנסיעות ארוכות ? מאיפה הוצאת את זה ? עשית נסיעה ארוכה בפביה בכלל ? פשוט טענה מגוחכת, סליחה על הביטוי. אני עשיתי 14000 ק״מ ב-4.5 חודשים אז בבקשה אל תספר סיפורים. מלא היית אומר שגיר ידני לא נוח בפקקים, זה עוד איכשהו נכון :)

פורסם
שמשמעו הבדל של 15000 ש"ח במחיר לצרכן בארץ...

אם אתה נוסע מאט, כלומר 1000ק"מ בחודש, עם דיזל חסכוני כל שנה תחסוך כ5K ש"ח, כלומר את ההפרש הזה ישתלם לך ב3 שנים ואחרי זה בהנחה שתחזיק את הרכב עוד, זה יתחיל להשתלם לך. אבל אם אתה נוסע כמוני, הדיזל ישתלם לך בפחות משנה ומאז תתחיל לחסוך, כסף שחסכת זה כסף שהרווחת.

בדיזל משומש בזכות קילומטרז' שרכבים האלו צוברים ההפרש לאומת בנזין מתקזז, אז בקניית דיזל משומש אתה חוסך מהקילומטר הראשון.

סתם לדוגמא C3 בנזין עולה כ100K, דיזל רובוטי עולה 113K. לדעתי עיסקה משתלמת ביותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...