Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש אישור מהבנק להתחיל לחפש, ולאחר שעברתי על כל האפשרויות (והן ממש מעטות) בתקציב של 100-110 K שקלים, החלטתי ללכת לכיוון המיאטה (החלום תמיד יהיה S2K) השאלה היא מה עדיף רכב מ05/06 NB או 06/07 NC , מבחינת איבזור הNC יותר מפנקת אבל השאלה היא מבחינת ניהוג וכח, טיפולים, וכככלל במה עדיף לבחור ולמה (ההפרש במחיר גבוהה בין הדורות ולא תמיד מוצדק לראיה קליאו ספורט MK1 ו MK2)

היכן מומלץ לבדוק ומה בודקים לפני שבכלל משלמים על בדיקה

שאלה נוספת שנוגעת יותר לNC, מה הירידת ערך הצפויה לרכב בממוצע שנתי? הרי הרכב איבד כבר כ40 אחוז מערכו כחדש (שאלות כאלו לא אמורות להשאל אבל חוויתי על בשרי ירידת ערך שהיתה שחיטה 30 אחוז בתוך שנה וחצי ממחיר הרכישה).

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

NB נמכרת רק עד 2005. מ-2006 זה הNC.

מבחינת ניהוג ההנחה הרווחת היא כי הNB עדיפה במקצת, אך מבחינת כח הNC עדיפה, וכנ"ל באבזור למי שזה חשוב לו.

קח בחשבון שיש NC שעברו "שינויים" כאלו ואחרים, ואז יש לך מענה גם מבחינת כח וגם מבחינת התנהגות.

מבחינת ירידת ערך- אף אחד לא נביא, אבל בגדול מיאטה משומשת בת 5-6 אמורה לשמור על ערכה היטב באופן יחסי.

מבחינת בדיקות- מעבר לדברים הרגילים שבודקים בכל רכב (רשיונות, בעלים,ק"מ, מצב פנימי וחיצוני, שעבודים ומשכונים, תאונות ופגיעות, ספר טיפולים) כדאי לבדוק במוסך מתמחה במיאטה את מצב הדיפרנציאל מוגבל החלקה, שעלותו יקרה מאוד.

זה על קצה המזלג.

ממליץ בחום להכנס לאתר מועדון הרודסטרים: http://www.roadster.co.il

יש שם מענה מורחב לכל השאלות, בצע חיפוש.

בהצלחה !

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

הבחירה שלי הייתה NC - הרבה יותר נעימה ביום-יום והפרש הביצועים משמעותי בהחלט. ניהוג והיגוי - כן, ב-NB זה קצת יותר טוב בסטנדרט. אבל לא עולה הרבה כסף לשפר את זה ב-NC (החלפת בולמים/קפיצים וכיוון פרונט ואתה מסודר).

ירידת ערך במיאטה שלי: מ-136 אלף בערך ל-92 אלף בערך ב-4 שנים, כלומר בערך 8-9% בשנה.

כדאי לבדוק במוסך מתמחה במיאטה את מצב הדיפרנציאל מוגבל החלקה, שעלותו יקרה מאוד.

זה על קצה המזלג.

ממליץ בחום להכנס לאתר מועדון הרודסטרים: http://www.roadster.co.il

יש שם מענה מורחב לכל השאלות, בצע חיפוש.

בהצלחה !

ברוב המוסכים יהיה להם מאוד קשה לבדוק את מצב ה-LSD, אבל ת'כלס זה רכיב אמין מאוד. העלות, אגב, אולי יקרה בארץ אבל זה לא חוכמה. אם חס וחלילה צריך להחליף אז מזמינים מחו"ל - קצת יותר מ-1000 דולר לפני משלוח.

בכל מקרה - אכן מומלץ מאוד לקפוץ לפורום מועדון הרודסטרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חברי הטוב קנה לפני שבועיים NB,מתנהגת מדהים אך לטעמי כרכב יום יומי היא קצת נוקשה ומינימליסטית ,הNC תהיה עדיפה אם תקציבך מאפשר לך,יש הבדל לדעתי של 20K בין NB לNC.

Porsche 944 turbo

פורסם

יש המון nc במחירונים כבר הרבה זמן, לדעתי תוכל לרכוש 08-10 בקלות בתקציב שלך, המחירון הראלי שלהם הוא 15-20 אחוז פחות.

אבל אני שואל למה לא ללכת על החלום וזהו?

פורסם
יש המון nc במחירונים כבר הרבה זמן, לדעתי תוכל לרכוש 08-10 בקלות בתקציב שלך, המחירון הראלי שלהם הוא 15-20 אחוז פחות.

אבל אני שואל למה לא ללכת על החלום וזהו?

אם בכוונתך החלום הוא S2000,אז עלויות האחזקה והרכישה גבוהות משמעותית ממיאטה NC,כמו כן המבחר מצומצם,והרבה יותר קשה להוציא את הפונטציאל מS2000 בשימוש יום יומי רגיל מאשר ממיאטה.

Porsche 944 turbo

פורסם

רוני וסלוזון תודה על הההכונה, עברתי שם בפורום במשך כמה שעות טובות על כל מיני ת'רדים, משהו שעוד לא הבנתי הדיפרנציאל איך בודקים תקינות ?

ולגבי הגג מה אני אמור באמת לבדוק שם ?

לירן, במחיר של 100K אני אקבל בקושי S2K משנות ה2000 המוקדמות ויש הבדל של 50-60K בשנתון שאני מחפש, פרט לעוד כל מיני עובדות קטנות למשל שהאחזקה יקרה יותר, רובם עם עבר בעייתי של תאונות והחלפות מנועים.

יש מוסך מתמחה שאפשר לבדוק בו את הרכב ? הבנתי שיש שמטפלים אצל טיג/והמורשים של מאזדה ניר צבי ורכב דוד (היכן ממוקמים ?)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תקינות דיפ' - לא יודע אם יש בדיקה טובה. אולי אפשר לחפש ברשת או להתקשר למוסך ולשאול. מה שאפשר לעשות לאחר הקנייה זה פשוט לבצע החלפת שמן דיפ' ולראות כמה שבבים יש על הפקק/מגנט.

גג - כמובן שאין קרעים ושהוא נראה שלם, אם אפשר אז גם לנסות לברר אם אין חדירת מים (מים עשויים לחדור בשטיפה במכונה - שאינה מומלצת. בשטיפה ידנית, כל עוד לא כיוונת את הגרניק על החיבור בין הגג לחלון, לא צריכה להיות בעיה. בנוסף כדאי לפתוח ולסגור את הגג ולראות שזה נעשה בקלות יחסית. שים לב שאוטו שחנה הרבה בשמש יקבל פסים כהים בנקודות ההדבקה של הגג - זו לא תקלה אלא עניין קוסמטי נטו. גג חדש עולה בחו"ל כ-800 דולר (לפני משלוח שעשוי להכפיל את המחיר).

מוסכים - לשלושה שציינת יש יתרונות עבור בעלי מיאטות. בתור התחלה בחר את זה שהכי נוח לך להגיע אליו ותמשיך משם. אם אתה מעדיף מוסכים קטנים שבהם מקבלים יחס אישי אז טיג יכול להתאים.

טיג זה בחולון, רכב דוד בת"א, המרכזי - בניר צבי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...