Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טמון בתשתיות. לסוע באופניים פה (ואני גר בראשל״צ) זו התאבדות, אלא אם אתה גר במערב שם החליטו להשקיע. במרכז העיר אין איפה להוסיף שבילי אופניים לרחובות הצרים ממילא ובמזרח סתם מתעצלים (נו טוב, מזרח עושה אסוציאציה של קיפוח אז בסדר, לא?)

כלי כזה הוא שברירי ואין לו היבט בטיחותי כלשהו, הוא דורש השקעה מקסימלית בבידוד הדרכים שלו על מנת שהוא ישתלם ויאפשר נסיעה בטוחה. כשיהיו תשתיות לזה אגב, גם המהירות הפוטנציאלית תעלה (הרבה יותר מהיר לסוע בשביל אופניים רכב מאשר לזגזג בין אנשים במדרכה) עד אז, מי שברשותו 7 אלף ימשיך לקנות רכבים משנות ה90.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תיבדוק את המהירות הממוצעת שלך ברכב- תגלה נתון בין 28~40 קמ"ש מקסימום.

.

כמה?! הלוואי!!

בדקתי לאורך זמן, ומחשב הדרך הדהים אותי בנתון הלא פחות מדהים של 19-21 קמ"ש (חיפה-קריות).. :x

יש היום בבאר שבע זכיין לאופניים חשמליים, לא צריך להגיע לקריות בשביל זה.

אופניים חשמליים מתאימים לנסיעה בכל עיר שטוחה וללא עליות מוגזמות, נהריה מלאה בכאלה, עמק הירדן מתחיל להיות מוצף, כמובן גוש גן ועכשיו גם בדרום.

מעולה, איך זה קשור להודעה שלי?

באזור חיפה-קריות ניתן למצוא לפחות עשר חנויות אשר מוכרות אופניים חשמליות, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את אוטו-דיפו ודומיהן.

אבל לא הבנתי איך זה קשור.. :?

בפועל, כמות הכלים שנעים באזור היא אפסית, וזאת רק בגלל תשתיות (או חוסר מוחלט בתשתיות).

לגבי נהריה, באר שבע, גוש דן (ועמק הירד ?!), לפי דבריך אני מבין שזו ממש טרנד ענק, ממש בכל פינה צצים להם אופניים חשמליים.. :roll:

טוב, אני צריך לזוז, חייב להוציא את האופניים שלי מעמדת הטעינה, יש המון ממתינים בתור...

פורסם
קורקינט חשמלי לא חוקי במדינת ישראל, לא כדאי שתתקל בשוטר כשאתה רכוב על קורקינט חשמלי.

לא חוקי גם לעבור בדרך נמיר 80 קמ''ש וזה לא מפריע לאנשים לשייט על 130..

אף שוטר לא יצא ויתחיל לרוץ אחרי, או יעשו מחסומים לקורקינטים נו באמת.

הבעיה היחידה עם החוקיות היא הביטוח אם אתה נכנס בהולך רגל אתה תשלם, והרבה!

פורסם

מה תשלם ולמי תשלם?

כדי לשלם, צריך קודם כל לתבוע אותך.

ולתבוע עולה כסף.

ומי ישלם על התביעה?

בנון ישלם?!

לך תתבע, 8 שנים אחרי זה תקבל משהו. אולי.

ככה זה במדינת הברדק...

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ללכת לחפש מי ינענע אותך (כלומר, לא אותי או אותך אישית, באופן כללי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תיבדוק את המהירות הממוצעת שלך ברכב- תגלה נתון בין 28~40 קמ"ש מקסימום. אני נתפסתי על 90 בכביש של 50 עם אופנוע

ואני מדבר על קטנועים שהם רק בשביל העיר - לא בין עירוני! אז לקנות שניים,שאני נכנס לאיילון להחליף ביינהם?

לרוב הטווח הנסיעה של מי שמיסתובב בת"א הוא עד 10 ק"מ לאוניברסיטה או לבית קפה וכו'- אז כמה זמן יקח לך ב25 קמ"ש? הרבה פחות זמן מחיפוש החניה ברכב+תוסיף עלות החניה(במקרה הטוב אם ביכלל תימצא חנייה).

10 ק"מ לוקח לי מהרגע שאני יוצא מהבית על שאני נכנס ליעד 15 דק"ת עם קטנוע

וקטנוע חשמלי שיסע בגג 60 קמ"ש מה רע? זה קטנוע חשמלי ומשלמים ביטוח של 50 סמ"ק,יש לפיצה האט ומזס.

אני פשוט רוצה להוציא את המיטרד של הקטנועים(לא אופנועים) הקטנים מתוך העיר שעושים ריח וזיהום נוראה וגם רעש

ריח זה שתי פעימות שעוד מעט לא יהיו חוקיים באירופה,זיהום אויר הוא בערך 1/4 מהרכב שלך.

בקיצור אתם לא מבינים בקטנועים,תוציאו רשיון ותבינו את ההבדל

אייל

פורסם

2. המחירים של אופניים חשמליים בישראל פשוט הזויים.:shock:

באיטליה, בסופר מתחת לדירה בה התגוררתי, היו אופניים חשמליים ב-350 אירו, וגם לא רעות כל כך [בולמי זעזועים קדימה ואחורה, בלמי תוף, מהירות 30 קמ"ש..]

מסכים בהחלט.

בניתי באגי חשמלית לילד שמבוססת של מנוע וקונטרולר של קטנוע חשמלי - המנוע עלה לי $38 והקונטרולר $21 הסוללות (בארץ) 350 ש"ח ולא צריך להיות מהנדס טילים כדי להרכיב הכל יחד.

יש בחו"ל גם קיטי הסבה מוכנים בפחות מ-$400.

מנוע

קונטרולר

קיט

פורסם

הייתי מת לאופניים או קורקינט חשמלי, זה פשוט מושלם בשבילי עם הלימודים והעבודה.

אך זה לא אפשרי מבחינתי בגלל מקום מגורי.

קומה רביעית ללא מעלית, באיזור שתוך יום זה כבר יגנב אם אני אשאיר אותם בבניין למטה..

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
כמה?! הלוואי!!

בדקתי לאורך זמן, ומחשב הדרך הדהים אותי בנתון הלא פחות מדהים של 19-21 קמ"ש (חיפה-קריות).. :x

מעולה, איך זה קשור להודעה שלי?

באזור חיפה-קריות ניתן למצוא לפחות עשר חנויות אשר מוכרות אופניים חשמליות, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את אוטו-דיפו ודומיהן.

אבל לא הבנתי איך זה קשור.. :?

בפועל, כמות הכלים שנעים באזור היא אפסית, וזאת רק בגלל תשתיות (או חוסר מוחלט בתשתיות).

לגבי נהריה, באר שבע, גוש דן (ועמק הירד ?!), לפי דבריך אני מבין שזו ממש טרנד ענק, ממש בכל פינה צצים להם אופניים חשמליים.. :roll:

טוב, אני צריך לזוז, חייב להוציא את האופניים שלי מעמדת הטעינה, יש המון ממתינים בתור...

קשור לזה שאתה הזמנת בחור מב'ש לקריות, ולכן אמרתי שאין צורך להגיע כ'כ רחוק.

אין חשש, אני לא מבאר שבע ומאוד מאוד לא קרוב אליה, אני גר כמעט בקצה השני של המדינה, יותר באיזור שלך.

פורסם
גם אני התענינתי בנושא, ויצרתי קשר עם מכון התקנים האירופאי שיתן לי ספק רציני ואמין מסין שיש לו אישור בתוקף לאופניים תקניות שקיבלו מהם תקן.

תנחשו מה עלות האופניים קומפלט? כ500$! והמחיר יורד לכמות.

ואני לא מדבר על זבל אלא על חברה מוכרת ובעלת אישורים מתאימים לשווק בעולם.

לצערי אני לא עסק ולא יכול לאביא את האופניים, וגם אם כן אין לי כסף להעביר תקינה בכ15000 שקל! למרות שיש לו את כל האישורים הדרושים.

אופניים דומים יעלו בארץ מעל 7000 שקל!

לאזרח הקטן אין הרבה אפשרויות במדינה וקשה לו מאוד להצליח, הרוב המוחלט שמור לבעלי אמצעים, אזרח פשוט כמעט תמיד יאלץ להישאר במעמד האקונומי שלו הרבה מאוד שנים.

במקום הבדיחה הגרוע של BP, צריך להשקיע בפרוייקט קטנועים/אופניים חשמליות במרכזי ערים, תחשבו איך תיראה ת"א אם כל הקטנועים יהיו חשמליות? רמת הזיהות תירד מאוד, הרעש והמיטרד יעלמו, ובעלי הקטנועים יחסכו כסף רב.

אין בעיית טעינה וכו' פשוט סוללה נישלפת-מגיעים ליעד, שולפים סוללה גמורה ושמים בטעינה וביציאה לוקחים סוללה טעונה אחרת וככה נקטנוע החשמלי יהיה סיפור הצלחה- להבדיל מBP.

תנסה פעם להכניס מכולה לארץ ואז תבין שיותר מ-100% מהעלויות הן עלויות יבוא, שינוע, תקינה,מסים ועוד ועוד,ותאמין לי שהמחירים כאן הוגנים.

פורסם

הוגנים? לא ממש.

למשל מוכרים בארץ קיט הסבה עם מנוע בראשד ושרשרת- קיט זהה שיעלה כ350$ ייעלה בארץ כ4000~4500 שקל.

ואני מחכה לתיקון בחוק שלא יצטרך לעשות תקינה במכון התקנים למוצר שיש לו תקן אירופאי מאושר (EN15194 ) ואז שלום למכון התקנים ו15000 שקל שלהם! :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

קניתי לפני חודשיים אופניים חשמליים בגרופון,יצא לי 3100 שח עם הובלה והסברים עד הבית.

בינתיים מבסוטה אש מהם.

ויש להן חניה מיוחדת

2012-06-04 11.01.22.jpg

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

לפי מה שאני רואה רוב האנשים פה נגד אופניים חשמליות או שפשוט מחפשים תירוצים למה לא.

בסדר כל אחד יחיה לפי מה שהוא חושב שנכון לו.

בכל המקומות המפותחים בעולם משתמשים בהם ורק פה חושבים שאנחנו הרבה יותר חכמים מכולם,כמו בכל דבר חשוב לציין.

פורסם

פעם הבאה שאני במזרח בי נשבעתי לקנות גלגל 26" שבא עם מנוע 1000 וואט (קדמי) וסוללה מתקדמת, כל הסיפור כמה מאות דולר וזה אשכרה קטנוע.

כן, אני יודע שזה לא חוקי. Sue me.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...