Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נרכש במאי 2011 עם כ-58K ק"מ.

מחיר מחירון של הרכב חדש מהחברה היה כ-250K ש"ח. הרכב עלה לכביש ב-15/10/2006.

אני רכשתי את הרכב לאחר כמעט 5 שנים על הכביש כאשר המחירון היה 150K ש"ח.

כלומר ירידת ערך ממוצעת של כ-20K ש"ח בשנה.

בחודש אוגוסט 2011 עשיתי טיפול שנתי (5 שנים או 75K ק"מ, למרות שהק"מ עמד על 61500) של החלפת שמן מנוע + פילטר שמן + שמן דיפרנציאל, עלה לי כ-700 ש"ח במוסך המרכזי בניר צבי.

כמה ימים לאחר מכן קבלתי מכתב אהבה ממשרד הרישוי (אגרת רישוי) עם בקשה לתשלום של 2401 ש"ח.

לפני כחצי שנה (סוף חודש ינואר) החלפתי את הצמיגים (המקוריים!!!) שהחזיקו בכבוד מעל ל-5 שנים ו-66K ק"מ (ולפי דברי הבוחן בטסט והבוחן במכון הבדיקה הם עוד היו עוברים טסט עד שהיו מגיעים ל-7 שנים מרגע הייצור ואז היו נפסלים אוטומטית בטסט).

מכיוון שלא רציתי לשים מידה לא חוקית (כמו שאר בעלי המיאטות) ובמידה המקורית של המיאטה אין כמעט מבחר של צמיגים נאלצתי להתפשר על סט טרי של טויו T1R שעלו לי 2080 ש"ח לרביעייה כולל הרכבה ואיזון.

באפריל 2012 חזרתי מטיול בארה"ב והבאתי איתי במזוודה קיט יניקת אוויר קר של מאזדהספיד בעלות של כ-1K ש"ח.

התקנתי את הפילטר בעזרתו האדיבה חבר ממועדון הרודסטרים. לא הרגשתי שינוי דרסטי בכח, נוסף רעש יניקה במצערת מלאה ובסל"ד מעל 3K.

היום (אוגוסט 2012) יצאתי שוב מטיפול שנתי (בדיוק שנה ושבוע עברו מהטיפול הקודם והרכב עומד על 69700, כלומר 8K ק"מ בשנה). יצאתי עם חשבון של קצת פחות מ-2K ש"ח כאשר אם לא הייתי מוסיף את כל השגעונות שלי (פחית לברקסים, שמן מיוחד לגיר, מתג אור בלם מיוחד להתקנת בקרת שיוט שהזמנתי) הייתי מסיים עם פחות מ-1500 ש"ח וזה כולל החלפת רפידות מקדימה.

כרגע סיימתי לעיין בהיסטוריית טיפולים של הרכב ולתהמתי הרבה זו הפעם הראשונה שנוגעים בברקסים ברכב הזה!

בנוסף משרד הרישוי לא שכח אותי גם השנה ושלח לי בקשה לתשלום של 2448 ש"ח. אני לא יודע מי קובע שם במשרד הרישוי את המחירים אבל אתם פשוט הזויים :shock:

צריכת הדלק הממוצעת היא 1:11 כאשר מעל ל-80% מהנסיעות שלי הם בתוך העיר/פקקים.

לסיכום, בנתיים הרכב מזדקן בכבוד. נקווה לשנה שקטה בדיוק כמו השנה האחרונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היי אלעד

סקירה ממצה ושתי שאלות בצידה

השוואה מתבקשת בינה לבין קליאו ספורט ביחוד שמחיר הרכישה של זו בת ה-5 ( גג קשיח ) כמחיר של קליאו דנדשה

WTF רק 8K ק"מ לשנה

האא משרד הרישוי ,האגרה צמודה למדד , ופעם בכמה שנים אתה יורד מדרגה ואז האגרה מוזלת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלום,

על פניו נראה כי בעליו הראשונים של הרכב תיחזק אותו היטב, לצד גילוי אמינות.

המשך במעקב ובפדנטיות כדרכך.

מאוד נעים לדעת שבעלי רכב מסוג זה שומרים בקנאות ומקפידים.

תהנה מהרכב, סע בדרכים בטוחות.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

8K ק"מ זו הנסועה הממוצעת שלי כבר כמה שנים.

לפני המיאטה הייתה לי יונדאי I10 שמכרתי אותה בדיוק שנתיים אחרי שהוצאתי אותה מהחברה עם 16K ק"מ. הנסועה עם הקליאו שהייתה לפני היונדאי גם הייתה באזור ה-10K ק"מ בשנה.

ד"א, שכחתי לציין שלפני שבועיים בערך בדקתי את המחירון כי איזה בחור עצר אותי ברחוב וניסה לשכנע אותי למכור את האוטו (היה בעל חנות שחניתי לידה וממש "במקרה" היה לו את הספר "מחירון של לוי יצחק" כי הוא מוכר את הבענוו שלו), המחירון עמד על 124K ש"ח. אנשים הפחידו אותי ש"לוי יצחק שחט את כל הרכבים בשוק", "המחירון של כל הרכבים קרס", אז מסתבר שהכל שמועות והמחירון ממשיך לרדת כרגיל, כ-20K ש"ח בשנה.

אם אתה מתכוון מבחינת אחזקה אז ההשוואה שלך עם הקליאו שהייתה לי (ז"ל) מאוד במקום מכיוון שגם את הקליאו קניתי כאשר היא הייתה בערך 5 שנים על הכביש ולצערי החזקתי אותה רק שנתיים. מצד שני הקליאו לא הייתה מלוקקת כמו הרכב הזה, היה לה פי 2 ק"מ מלמיאטה ולצערי אין לי את הקלסר טיפולים כי מסרתי אותו עם הרכב.

אבל מ"תחושת בטן" אני אגיד לך שהאחזקה הייתה משמעותית יקרה יותר. היו הרבה דברים שאני עשיתי בצורה יזומה שייקרו משמעותית את האחזקה, בין אם זה טיפולים מונעים (טיימינג ורצועת אביזרים, החלפת מיסב של מדחס שרק עשה רעש) ובין אם זה שיפורים (שמתי על הרכב משהו כמו 20K ש"ח תוספות).

אם אתה מתכוון מבחינת ניהוג אז ההגה וההנעה אחורית של המיאטה עושים את העבודה הרבה יותר טוב מאשר בקליאו אבל המיאטה ממש לא מנצחת בנוק אאוט. המנוע של הקליאו פשוט פנינה והיא בהחלט יותר חזקה מהמיאטה.

בחלומות שלי אני שם כזה מנוע במיאטה ואז היא הופכת להיות הרכב המושלם. מאוד חסר לי הגרגור ב-2500 סל"ד, ה"אטרף" ב-5000 סל"ד וצפונה. אין מה לעשות, הצרפתים המז%^& האלה יודעים לייצר מנועים אטמוספרים.

אם אתה מתכוון להשוות לקליאו חדשה מהחברה אז אני מניח שלאורך 3 שנים שבהם אין הרבה מה להחליף בקליאו אז האחזקה תהיה בערך אותו הדבר, רק שהקליאו תאבד מערכה בצורה משמעותית יותר (כנראה). הבעיה בקליאו תהיה 3 השנים שיגיעו אחרי זה (צמיגים, טיימינג, תקלות לא עלינו וכו').

מבחינת פאן אי אפשר להשוות, מכיוון שמי שמחפש כמוני לקחת את הרכב מעבר לקצה, איפה שנמצאים הגבולות של הקליאו שם המיאטה רק מתחילה לעבוד.

על המסלול לא מהיר ורווי פניות יכול להיות שהם יעמדו בקצב אחת של השניה, ויש לנו הוכחות ממספר ימי מסלול של מועדון הרודסטרים שבעלי רנו מגאן ספורט מאוד מוכשרים הצליחו לעמוד בזמנים של המיאטות בכבוד.

פורסם

למה אגרת הרישוי יקרה כל כך?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה על הסקירה.

מעניינת אותי עלות הביטוח המקיף שאתה משלם.

כשאני התעניינתי לפני חצי שנה לערך העלויות היו סביב 7k.

פורסם

אכן מכיוון שהרכב עלה כחדש 250K ש"ח ונמצא בקבוצת רישוי גבוהה אז האגרה כ"כ יקרה.

לגבי ביטוח, האמת שאני משלם סכום מגוחך מכיוון שהוא דרך עובדי מדינה, 4440 ש"ח (מקיף + חובה + כל התוספות) כאשר שנה שעברה שלמתי בערך 4800 ש"ח. רק לשם השוואה על היונדאי I10 שלמתי 3K ש"ח כך שהתוספת לא משמעותית בשבילי.

הסכום שרוב החבר'ה במועדון הרודסטרים משלמים הוא סביב 7K ש"ח וזה מצחיק שהביטוח של הגג קשיח יקר בד"כ ב-1K ש"ח כתוצאה ממחירון גבוה בכ-15K ש"ח לעומת גג רך מאותה שנה.

אני אשמח אם אחד מבעלי המתחרות של המיאטה (Z4, Z3, S2000) יפרסם עלויות אחזקה כדי שנוכל לבדוק את ההפרשים

פורסם

סיכום נחמד, תרם לי בתור אחד שנכנס לו ג'וק בזמן האחרון לקנות מיאטה כרכב שני.

אוטו כזה יפה, לא תפנק בתמונות?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
איך אתה מגיע לצריכת דלק כזאת? אצלי זה 1 ל 8 בערך.

דבר איתי עוד שנה כשמחירי הדלק יהיו 10 ש"ח לליטר + ההתלהבות מהרכישה תעלם.

תמונות יהיו בקרוב אחרי טיפול דיטיילינג עם חומרים ומכונה שהבאתי מכל קצוות העולם באלפי שקלים.

פורסם

תודה על הסקירה, הרכב שלך בהחלט מגלה אמינות יפה. אם כי, הוא בקושי רואה את הכביש...

לא צחוק אגרת הרישוי שלך.

הסכום זהה בלאון קופרה 2011 שלי ולרכב בן 5...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...