Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להחזיק אוטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצאות:

רשיון: 1000 ש"ח

ביטוח: 5000 ש"ח

דלק: 6000 ש"ח בשנה

יוצא לי 12,000 ש"ח לשנה וזה המינימום של הדלק ובלי הוצאות שוטפות וטיפולים.

12,000/12=1000 ש"ח לחודש.

זאת אומרת יש 1000 ש"ח לבזבז על נסיעות בחודש על מוניות רכבות וכו' בספק אם זה יעבור את ה500 ש"ח.

הפלוס הגדול זה לחסוך את הכאבי ראש מוסכים וכו'.

מה אתם אומרים? אני צודק? או שזה שווה את הנוחות של האוטו?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוצאות:

רשיון: 1000 ש"ח

ביטוח: 5000 ש"ח

דלק: 6000 ש"ח בשנה

יוצא לי 12,000 ש"ח לשנה וזה המינימום של הדלק ובלי הוצאות שוטפות וטיפולים.

12,000/12=1000 ש"ח לחודש.

זאת אומרת יש 1000 ש"ח לבזבז על נסיעות בחודש על מוניות רכבות וכו' בספק אם זה יעבור את ה500 ש"ח.

הפלוס הגדול זה לחסוך את הכאבי ראש מוסכים וכו'.

מה אתם אומרים? אני צודק? או שזה שווה את הנוחות של האוטו?

אפשר לנסוע ברכבת אוטובסים אבל אני רואה את זה כמשהו מתיש עם הרבה אנשים צפופים וחם ולח.

1000 שקל בחודש זה לא בדיוק ככה ,יש רכבים אמינים שבמשך שנתיים ואפילו יותר אתה לא תבלה איתם במוסך (חוץ מטיפולים שוטפים).

הכל עניין של נוחות.

פורסם

תלוי בנסועה שלך , זמינות תחבורה ציבורית בסביבה , הצרכים ומובן רמת ההכנסה.

בתשובה כללית לשאלה , לא לא שווה להחזיק רכב .

כל חיי הייתי עם דו"ג ו ההוצאות שלי היו משתנות בהתאם לכלי ( אופנוע יקר יותר מרכב, קטנוע 50 זול משמעותית).

לאחרונה אני עם רכב ורק בחודש האחרון ההוצאות שלי מגיעות לכ2000 ש"ח דלק , חניונים ודו"ות חניה.

אם אתה מסתובב ברדיוס קטן בעיר , הכי טוב - אופניים

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

זה יותר מזה - ירידת ערך זה חלק גדול מהעלות של אחזקת רכב, והרבה שוכחים את זה בחישוב.

זה תלוי כמובן ברכב עצמו, אבל סדר גודל של 10-15 אחוז לשנה זה סביר.

כמה שהרכב יותר יקר זה יותר כסף. אם אתה מדבר על רכב זול יחסית של -20-30K - אז בערך 3K לשנה.

טיפולים ותיקונים - גם יכול בכיף להגיע ל-3-5K, תלוי ברכב ובמזל.

רכב זה מותרות לרוב, אם אתה יכול להסתדר עם תחבורה ציבורית וזה יעלה לך פחות מאחזקה של רכב - שווה לשקול את זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אין לי כוח לאוטו, זה כזה כאב ראש.

רק המחשבה שיש לך 1000 ש"ח לבזבז על מוניות ותחבורה ציבורית זה כזה חופש!!

אם צריך אפשר לשכור מכונית פעמיים שלוש בחודש שצריך איזה משהו.

דוחות, לשלם על חניות כל הזמן ועל מה, מה ההבדל בין מונית לאוטו?אין הבדל יאללה אני מעיף את האוטו קיבינמט נמאס לי.

פורסם

רכב זה נוחות, ונוחות עולה כסף.

רכב זה חסכון בזמן, וזמן שוה כסף.

אילו הייתי צריך להתנייד בתח"צ כנראה שהייתי מבזבז כל יום בין 1-2 שעות נוספות על יוממות (commuting) והייתי נאלץ לוותר על כמה פעילויות (כגון חדר כושר).

בהנחה שהרכב שלי יפסיד מערכו 100,000 ש"ח על פני 100 חודשי החזקה (החלפה כל 8 שנים) התחשיב כחודשי יהיה:

ירידת ערך 1,000 ש"ח.

רישוי וביטוח (לשני מבוגרים) - 400 ש"ח.

דלק - 500 ש"ח.

טיפולים + החלפת חלקים נשחקים - 200 ש"ח.

יש גם הפסד מסויים של ריבית על הכסף המושקע ברכישת הרכב, איני יודע להעריכה.

סה"כ הרכב עולה לי כ-2,500 ש"ח בחודש.

בתחשיב לא הבאתי בחשבון זיכויי מס שאני מקבל כנגד הוצאות הרכב .

מצד שני אני מעריך שהרכב חוסך לי כמה עשרות שעות בחודש. האם שעה נוחה אינה שווה 50-100 ש"ח? אילו הייתי הופך את השעות הנחסכות לשעות עבודה אולי התחשיב היה מראה שהרכב רווחי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך שלא תסתכל על זה רכב זה לא משהו כלכלי להשקיע בו ובטח ובטח שלא משתלם.

אבל מה זה משתלם? הכל תלוי ברמת הנוחות (ויש כאלה שיגידו שבלי הרכב שלהם לקחת להם את הרגליים) שאתה רוצה להגיע אליה.

אני יודע שאני לדוגמא לא יכול להסתדר בלי רכב, הייתי מאבד חצי מהפעילויות שאני עושה אם לא יותר.

בסוף הכל שאלה של למה אתה רגיל.

פורסם

גם כל תחום הרכב פה במדינה זה כזה ביזיון וגועל נפש, כל מה שקשור לאוטו, דלק, מוסכים רמאים, ביטוחים אינטרסנטים, חניונים גנבים, הכבישים, הפקקים, תרבות הנהיגה.

רכב זה כמו סיגריה, אנשים מתמכרים לזה ולא יכולים בלי למרות שזה חרא

חלק יבואו ויגידו שבכל מדינה זה ככה, אבל אני בטוח ואומר לכם שלא! פה זה מדינת הקומבינה, מדינת הגנבים!

פורסם

לא אומר לכולם, בעלי משפחות אין להם ברירה נראה לי אבל מי שלא חייב אותו שיעיף אותו.

וגם אלה שההכנסה שלהם היא 25K וצפונה ובהרבה מקרים מקבלים רכב מהעבודה, לא מזיז להם את הקטן, דלק מוסך חניון או דו"ח, לא אכפת להם.

דרך אגב מישהו יודע האם מחירי הביטוח לדו גלגלי ירדו למחירים שפויים? או שבעצם אין הבדל בין דו גלגלי לרכב, חוץ מבעיות חנייה ופקקים ובכל שאר הדברים יש להם את אותם חסרונות?

פורסם

אני לא חושב שאפשר לתת לזה תשובה חד משמעית. אפשר, ברמה העקרונית, להסתדר בתחבורה ציבורית, אבל כולנו יודעים מה מצבה בארץ. בנוסף, הגעה למקום כלשהו במהירות ו/או נוחות, בעלת ערך כלשהו, גם אם לא כספי. מה גם. שלפעמים רכב מאפשר לעבוד במקום מרוחק יותר, אך במשרה משתלמת יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

1000 שח לחודש-אופטימי מאוד,ההוצאה גם על רכב ישן בערך כפולה-תלוי בנסיבות.השאלה אם שווה-ועוד איך שווה.הסתדרתי יפה עם אופניים וקצת אוטובוסים בתל אביב-עד שרכב חולף העיף אותי...יצאתי בלי שריטה.את רוב הנסיעות באופניים אני עושה למקומות ללא חנייה או בפארק.

פורסם

bediace - המשפט האחרון שלך שגוי לחלוטין. אין עניין שת התמכרות. אם אני מגיע לעבודה בנהיגה של 20-25 דקות, ונסיע בתח"ץ תעלה לי 90-120 דקות (אני מדבר על כיוון אחד) הרי שלא רק אני מפסיד, גם המשק מפסיד. שעה שאני יושב אוטובוס היא שעה שבה אני לא מתאמן בחדר הכושר, שעה שבה איני עורך קניות וגם שעה שבה איני כותב בפורום :-)

לגבי כל השותפים לעלויות הרכב - למעט מיסי הרכישה אני מפנה אותך לאירופה - מחיר דלק (במונחים אבסולוטיים, לא כח קניה) - יותר גבוה מאשר בארץ. החניה הרבה יותר יקרה מאשר בארץ. לא בדקתי מחירי ביטוח, אם כי לפחות ברכב שכור מדובר בהוצאה יקרה מאוד. הכבישים אולי יותר טובים מאשר כאן, גם הפקקים יותר ארוכים. תרבות הנהיגה - טוב, נגיד תרבות בכלל. זה קשור לכמה פנים מגעילות אחרות של המדינה שלנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך אגב מישהו יודע האם מחירי הביטוח לדו גלגלי ירדו למחירים שפויים? או שבעצם אין הבדל בין דו גלגלי לרכב, חוץ מבעיות חנייה ופקקים ובכל שאר הדברים יש להם את אותם חסרונות?

פורסם
גם כל תחום הרכב פה במדינה זה כזה ביזיון וגועל נפש, כל מה שקשור לאוטו, דלק, מוסכים רמאים, ביטוחים אינטרסנטים, חניונים גנבים, הכבישים, הפקקים, תרבות הנהיגה.

רכב זה כמו סיגריה, אנשים מתמכרים לזה ולא יכולים בלי למרות שזה חרא

חלק יבואו ויגידו שבכל מדינה זה ככה, אבל אני בטוח ואומר לכם שלא! פה זה מדינת הקומבינה, מדינת הגנבים!

אם אני אלך בקו שלך:

כל תחום הנדל"ן פה - קבלנים, משכנתאות, בעלי מקצוע, עו"ד זה זוועה. אל תקנה בית, תגור ברחוב.

כל נושא החתונה - אולמות, תקליטנים, צלמים, רבנות, כולם חולבים אותך... אל תתחתן.

כל תחום הילדים - קופ"ח, מוסדות חינוך, מחירי המזון והתכשירים שלהם זה נורא. אל תביא ילדים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תוכן חדש...