Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להחזיק אוטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב זו התחייבות ולא נכס.

ההבדל, על קצה המזלג: נכס מכניס לך כסף, התחייבות מוציאה ממך כסף.

(ח״ח למי שקרא כמה ספרים של קיוסקי)

רכב זה נוחות. יש אין ספור סיטואציות ורוטינות בחיים בהן רכב עוזר. בעבודה שלי נהוג לחלק רכש (מאז שההודים קנו אותנו...) לשני חלקים:

must have

nice to have

תחליט מה מהם עונה להגדרה של רכב בשבילך. עשה את השיקולים שלך לבדך והתייעץ עם מכר שמחזיק רכב לא מכבר שישתף אותך בעלויות החודשיות.

רוב הרכבים היום עושים בין 55 ל-75 אג׳ לקילומטר. קח בחשבון כמה קילומטרים האוטו ייקח אותך בהשקעה של אלף ש״ח דלק בחודש.

והכי חשוב - אם אין לך בסיס כלכלי יציב (!) אל תקנה רכב!!!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אני כבר ניסיתי את המשחקים האלה , עם רכב או בלי רכב.

הבעיה היא שמספיק שתיסע 4 נסיעות במונית בחודש מרעננה לרמת גן במקרה שלי כדי להגיע כבר לעלות של אחזקת הרכב שבמקרה שלי מסתכמת ב500 - 1000 שקל בחודש בהתאם למרחק שאני נוסע.

אם אתה לא יוצא מהעיר רכב אכן זה לא כדאי. אם אתה יוצא מהעיר אז הנוחות והמחיר שווים את זה.

אופנוע 250 סמ"ק שהיה לי יצא בערך בעלות זהה לזה של הרכב, חוץ מהחיסכון בדלק. בקיצור תחשוב אילו נסיעות אתה עושה ולפי זה תראה מה כדאי לך.

פורסם
אם הם לא היו בני אדם והייתי רוצה להיות אכזר כמעט שהייתי משווה אותם לרכב שרק בולע תקציבים.

כבר אמר חכם אחד שכדאי להשקיע בילדים.

(הם יחליטו לאיזה בית אבות לשלוח אותך):lol: :lol: :lol:

איפו איפה אפשר לעשות רישיון ב-1000 שקל ?!

הוא התכוון לאגרת רישוי שנתית לרכב. "טסט" בלעז.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אנקדוטה קצרה:

הוריה של אשתי גרים בערד, אנחנו גרים ברמת גן. פעם בשבועיים שלושה אנחנו נוסעים לבקר אותם, עם האוטו כמובן.

לפני כמה זמן שאלו אותנו "לא כדאי היה לכם לקחת אוטובוס?"

לקחנו דף, עט וחשבוניה והתחלנו לחשב:

אוטובוס מר"ג לרכבת ארלוזורוב עולה 6.6 ש"ח. מארלוזורוב לב"ש עולה 17 ש"ח ומב"ש לערד- 10 שקלים לפחות. יוצא ששני אנשים, הלוך חזור- 134 ש"ח. נסיעה לערד וחזרה זה 320 ק"מ, שלוקחים חצי מיכל של פורד פוקוס, שבימינו עולה משהו כמו 160 ש"ח.

יוצא שחסכנו 25 שקל, אבל הנסיעה לוקחת פחות זמן ועוברת הרבה יותר בכיף.

להחזיק רכב פירושו להוציא כסף מבלי לקבל תמורה חומרית, אבל ישנן דרכים נוספות לקבל תועלת (כמובן שמתחת לנסועה מסויימת זה לא משתלם כלכלית בעליל)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה לא אמור להיות "שווה" להחזיק אוטו,רכב זה לא השקעה....על רכב אתה תפסיד,בשקלול שלך כמובן ששחכת ירידת ערך.

שמע,נוחות עולה יקר בימינו ובמיוחד במדינתו הקטנטונת...:)

פורסם
הוצאות:

רשיון: 1000 ש"ח

ביטוח: 5000 ש"ח

דלק: 6000 ש"ח בשנה

יוצא לי 12,000 ש"ח לשנה וזה המינימום של הדלק ובלי הוצאות שוטפות וטיפולים.

12,000/12=1000 ש"ח לחודש.

זאת אומרת יש 1000 ש"ח לבזבז על נסיעות בחודש על מוניות רכבות וכו' בספק אם זה יעבור את ה500 ש"ח.

הפלוס הגדול זה לחסוך את הכאבי ראש מוסכים וכו'.

מה אתם אומרים? אני צודק? או שזה שווה את הנוחות של האוטו?

6000 ש"ח לשנה???

מצבך טוב

אני משלם אגרת רישוי 1500

ביטוח 3000

ודלק...תעשה ממוצע של 1500 ש"ח לחודש ותגלה שחייך הם דבש...

וכמובן שאין מה לדבר על תיקונים וטסטים וכל זה...

ואני במצבך אומר

לא!!! אבל מצד שני פה בצפון אי אפשר להסתדר ללא רכב, אין פה תחבורה ציבורית כמו במרכז. לכן לאלה שגרים במרכז לא ישתלם ברוב המקרים. לאלה שגרים מחוץ למדינת תל אביב דווקא כן. לא כלכלית - אלא מבחינת נוחיות.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

טוב, נראה לי שמוסכם כאן על כמעט כולם שבראייה כלכלית נטו החזקת רכב היא לא דבר כדאי, אבל יש דברים שאי אפשר לקנות בכסף :-)

הלוואי והיתה לי יכולת להחזיק רכב שני. כרגע אנחנו מסתפקים ברכב אחד ובכלי התחבורה, שאם לא פספסתי משהו בשרשור אז אף אחד לא ציין אותו, וזאת רכבת ישראל. מי שמשתמש באופן פחות או יותר קבוע באמצעי תחבורה הזה, לא יהסס פעמיים ויגיד לכם שעדיף להחזיק רכב. להיות תלוי בגחמות של הקטרים או של אלה שממונים עליהם זה סיוט שלא כתוב בשום מקום :brickwall:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

קצת מתיש לנסוע כל היום באוטובוסים. מה עם סידורים קטנים וכדומה?

המלצתי , חפש רכב אמין בסביבות 30-35K שישרת אותך לכמה שנים.

תשלם פחות ביטוח ולא תחשוב יותר מידי על אובדן ערך...

אגב במקום עבודתך תנסה למצוא שותף לקאר-פול וכך גם תחסוך בדלק.

פורסם
כבר אמר חכם אחד שכדאי להשקיע בילדים.

(הם יחליטו לאיזה בית אבות לשלוח אותך):lol: :lol: :lol:

לא הבנת את הציניות שלי?

והיה גם איזה חכם שאמר שאב אחד מפרנס בשמחה 10 ילדים, אבל 10 ילדים לא יטפלו באב זקן אחד.

כאב ל-3 ילדים אני יודע היטב מה המשמעות הכלכלית של גידולם ומה המשמעות הלא כלכלית. אני מצטער רק על דבר אחד - שהתחתנתי בגיל מבוגר יחסית ושיש לי רק שלושה ילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 חודשים הפסקתי לנסוע עם הרכב לעבודה, והתחלתי לנסוע בתחבורה ציבורית.2 אוטובוסים לכל כיוון (מחדרה לנתניה דרום).

274 ש"ח לחודש עלות חופשי חודשי, לעומת מינימום 800 ש"ח דלק בלבד.

זמן הנסיעה התארך קצת, אבל אפשר לנוח בזמן הזה, במקום להילחם בפקקים.

ואת האוטו מכרתי לפני שבועיים.

אשמח אם תציין במדוייק את המרחק בק"מ מביתך למקום עבודתך.

:|

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...