Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להחזיק אוטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור ברור לא הכל שחור או לבן, יש כאלה ששווה להם להחזיק וחייבים מהרבה סיבות, אני מתכוון לכל אלה שלא חייבים בעיקר סטודנטים וצעירים או מבוגרים.

אתה דיברת על אירופה, התכוונת כנראה למדינות ה"עשירות" כמו בריטניה גרמניה וצרפת, אבל יש הרבה מדינות אחרות ששם רכב זה לא משאבת כסף, ושלא נדבר על ארצות הברית ששם אין מה לדבר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אני אלך בקו שלך:

כל תחום הנדל"ן פה - קבלנים, משכנתאות, בעלי מקצוע, עו"ד זה זוועה. אל תקנה בית, תגור ברחוב.

כל נושא החתונה - אולמות, תקליטנים, צלמים, רבנות, כולם חולבים אותך... אל תתחתן.

כל תחום הילדים - קופ"ח, מוסדות חינוך, מחירי המזון והתכשירים שלהם זה נורא. אל תביא ילדים.

לא צריך להגזים, בוא נלך לשיטתך בתחום הנד"לן אין כל כך הרבה נקודות רעות חוץ ממחיר, יקר אל תקנה תגור בשכירות ברגע שקנית איזה הוצאות יש לך? שיפוצים פעם ב3 שנים, משכנתא שאתה לא חייב לקחת.אני מתכוון שברגע שקנית זהו ראש שקט יחסית-כן, ולא כל פעם מישהו אחר מחפש אך להרוויח עליך

בתחום החתונות אין סיבה אני חושב אם אתה לא איזה מיליונר לערוך חתונה ראוותנית ולזרוק המון כספים על שטויות, וזה הוצאה חד פעמית ואתה יכול לבחור לעשות חתונה צנועה.

ילדים זה obv, אין בררה זה כמו שתגיד ללכת לסופר כדי לקנות אוכל(לסוע, לעמוד בתור, לסחוב את השקיות מהסופר וכו'), זה דברים שאתה חייב והנקודות השליליות בדברים אלו הן מאוד קטנות לעומת היתרונות בשונה מאחזקת רכב.

פורסם

אילו יש לך אלטרנטיבה יעילה של תחבורה ציבורית שברוב המקרים תגיע לא פחות מהר ובנוסף תחסוך לך בעיות חניה- אזי אכן יש מקום לשאלתך.

מכיוון שלהרבה אנשים זה לא המצב - אז אין תשובה מוחלטת. זה עניין של מחיר תמורת נוחות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התשובה היא לא. לא שווה להחזיק רכב. למה? כי בכל מצב אתה מפסיד כסף.

מה שהית צריך לשאול זה מה התועלת לעומת הפסד בהחזקת רכב, ושם אתה יכול ליצור לעצמך רשימה של יתרונות וחסרונות, ואז להגיע להחלטה מה יותר שווה לך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תשמע, תראה, לא צריך להגזים, בוא נלך לשיטתך בתחום הנד"לן אין כל כך הרבה נקודות רעות חוץ ממחיר, יקר אל תקנה תגור בשכירות ברגע שקנית מה איזה הוצאות יש לך? שיפוצים פעם ב3 שנים, משכנתא שאתה לא חייב לקחת.אני מתכוון שברגע שקנית זהו ראש שקט יחסית-כן, ולא כל פעם מישהו אחר מחפש אך להרוויח עליך

בתחום החתונות אין סיבה אני חושב אם אתה לא איזה מיליונר לערוך חתונה ראוותנית ולזרוק המון כספים על שטויות, וזה הוצאה חד פעמית ואתה יכול לבחור לעשות חתונה צנועה.

ילדים זה obv, אין בררה זה כמו שתגיד ללכת לסופר כדי לקנות אוכל(לסוע, לעמוד בתור, לסחוב את השקיות מהסופר וכו'), זה דברים שאתה חייב והנקודות השליליות בדברים אלו הן מאוד קטנות לעומת היתרונות בשונה מאחזקת רכב.

בחור, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל ברור לי שאתה ממש לא מבין מה קורה בשטח.

ניסית פעם לתחזק דירה? לעבוד מול "בעלי מקצוע" לא מקצועייים שגובים סכומים הזויים תמורת שירותיהם?

כמה אנשים אתה מכיר שמסוגלים לרכוש דירה בלי משכנתא?

האם בדקת פעם מה קורה ביחסי משכירים-שוכרים?

האם טפלת פעם בתקלת אינסטלציה קשה לאבחנה?

לגבי חתונות - אני מסכים שיש בארץ הגזמה פראית בעניין. אני שונא להיות מוזמן לחתונות, משתדל לשלוח את אשתי (מרבית החתונות שאליהן אנחנו מוזמנים הן של קרובי משפחתה כיון שהם רבים מספור), והדבר הגרוע ביותר הוא שככל שהחתונה יותר יקרה היא גם יותר רועשת וחסרת טעם.

הא ילדים זה מובן מאליו? ממש לא. נתקלתי בזוגות שהחליטו שלא מביאים ילדים לעולם הרע הזה, או שמביאים רק ילד אחד כדי להקדיש לו את מלוא תשומת הלב (שטות אמיתית - אין תחליף ליחסי אחווה), טיפול בילדים זה ממש לא עניין פשוט, שלא לדבר על ההוצאות הגדולות. ד"א - לא רק בארץ. בכל מקום בעולם ילדים מהווים מעמסה כלכלית, ואם הם לא היו בני אדם והייתי רוצה להיות אכזר כמעט שהייתי משווה אותם לרכב שרק בולע תקציבים.

אני ממליץ לך להכין שיעורי בית לגבי איך מתנהלים החיים, כיצד מקבלים החלטות, כמה הכסף חשוב וכמה דברים הרבה יותר חשובים מהכסף - וכשתתבגר שוב אלינו עם התובנות שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם כל תחום הרכב פה במדינה זה כזה ביזיון וגועל נפש, כל מה שקשור לאוטו, דלק, מוסכים רמאים, ביטוחים אינטרסנטים, חניונים גנבים, הכבישים, הפקקים, תרבות הנהיגה.

רכב זה כמו סיגריה, אנשים מתמכרים לזה ולא יכולים בלי למרות שזה חרא

חלק יבואו ויגידו שבכל מדינה זה ככה, אבל אני בטוח ואומר לכם שלא! פה זה מדינת הקומבינה, מדינת הגנבים!

אם לא טוב לך להחזיק רכב אל תחזיק, מי מכריח אותך?

אתה חושב שאת כל שימושי החובה שלך ברכב תוכל למלא התחבורה הציבורית? אם כן, אז למה לך רכב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה גר במרכז, אז אולי לא חייב רכב. אבל אם אתה גר בפריפריה, וצריך להתנייד על בסיס יומי בין כמה חורים בצפון, שמגיע אליהם אוטובוס בלחץ

פעמיים ביום, אז חייב רכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוב האוכלוסייה בישראל מחזיקה רכב אז כתשובה לשאלתך כן שווה להחזיק רכב.

אם לך שווה או לא אנחנו לא יודעים.

אם אתה מעוניין להתייעץ עם חכמי הפורום למה שלא תפרוס בפניהם את סדר יומך והם יעזרו לך להחליט.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש הרבה נתונים שצריך לקחת בחשבון

רכב ישן = ירידת ערך פחותה, ביטוח ורישוי נמוך יותר אך מצד שני הוצאות רבות יותר על בלאי ודלק כך שיוצא שאת הכסף שחסכתם בעלויות הראשוניות של הרכב אתם מוציאים במוסכים ובזמן שהרכב נתקע בדרך ובמוסך

מיקום מגורי בעל הרכב = מי שגר במרכז או בערים הגדולות אכל אותה בגדול. כלומר בעיות של פקקים בהם האוטו עומד או מזדחל ושורף דלק וזמן סתם. מי שגר רחוק יותר אין לו צורך בתשלומים על חניות וגם הנסיעה מהירה יותר ( רק לשמור על מהירות חוקית וסבירה ככל שהמהירות גבוהה כך גם צריכת הדלק גבוהה ואין הרבה רווח מבחינת זמן)

נוחות הנסיעה ברכב = הרכב זמין כמעט תמיד (למעט הזמנים שהוא במוסך) לא צריך ללכת קילומטרים כדי להגיע לתחבורה ציבורית, אתה קובע את המסלול, אתה יכול לקחת איתך מה שאתה רוצה במגבלות גודל הרכב, אתה לא צריך להדחק עם עוד נוסעים שחלקם גם לא נעים להיות בקרבתם ( מבחינת ריח , התנהגות וגם סטיות מיניות)

לא פרטתי את הכל כתבתי את זה בשליפה ככה שיש דברים ששכחתי

לסיכום מי שרוצה נוחות ויעילות צריך גם לשלם

השאלה אם שווה להחזיק רכב לא נכונה

היא משתנה מאדם לאדם וכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו

פורסם

לפני 3 חודשים הפסקתי לנסוע עם הרכב לעבודה, והתחלתי לנסוע בתחבורה ציבורית.2 אוטובוסים לכל כיוון (מחדרה לנתניה דרום).

274 ש"ח לחודש עלות חופשי חודשי, לעומת מינימום 800 ש"ח דלק בלבד.

זמן הנסיעה התארך קצת, אבל אפשר לנוח בזמן הזה, במקום להילחם בפקקים.

ואת האוטו מכרתי לפני שבועיים.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
bediace - המשפט האחרון שלך שגוי לחלוטין. אין עניין שת התמכרות. אם אני מגיע לעבודה בנהיגה של 20-25 דקות, ונסיע בתח"ץ תעלה לי 90-120 דקות (אני מדבר על כיוון אחד) הרי שלא רק אני מפסיד, גם המשק מפסיד. שעה שאני יושב אוטובוס היא שעה שבה אני לא מתאמן בחדר הכושר, שעה שבה איני עורך קניות וגם שעה שבה איני כותב בפורום :-)

לגבי כל השותפים לעלויות הרכב - למעט מיסי הרכישה אני מפנה אותך לאירופה - מחיר דלק (במונחים אבסולוטיים, לא כח קניה) - יותר גבוה מאשר בארץ. החניה הרבה יותר יקרה מאשר בארץ. לא בדקתי מחירי ביטוח, אם כי לפחות ברכב שכור מדובר בהוצאה יקרה מאוד. הכבישים אולי יותר טובים מאשר כאן, גם הפקקים יותר ארוכים. תרבות הנהיגה - טוב, נגיד תרבות בכלל. זה קשור לכמה פנים מגעילות אחרות של המדינה שלנו.

מחירי ביטוח (במיוחד ובמיוחד לצעירים) הם אסטרונומיים במדינה כמו אנגליה, תוסיף לזה את מחירי הדלק הגבוהים יותר מבארץ, אבל את זה תקזז בהכנסה גבוהה יותר מבארץ.

*זה הושווה כנגד בחור שמחזיק פולו GTI בעיירה קטנה באנגליה, יכול להיות שהעובדה שהוא צעיר ויש לו פולו GTI נותן בוסט רציני למחיר הביטוח, אבל הוא דיבר גם על ביטוח לרכבים רגילים במחירים שגם שם, הם גבוהים במיוחד, אני הייתי שוק כשהוא זרק לי מחירים לביטוח רכבים רגילים לחלוטין, לצערי לא אוכל לשתף אתכם כי אני פשוט לא זוכר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בחזרה לנושא השרשור...

מישהו ביצע פעם חישוב, ואם זכרוני איננו מטעה אותי,

גבול הכדאיות בהשוואה בין מוניות למכונית פרטית הוא בערך בסביבות ה-400 ק"מ בחודש.

מוניות, כן?!? בלי אוטובוסים.

בקיצור, אם הנסועה שלך נמוכה או שהיא בין צירים מרכזיים,

ברור מעבר לכל ספק שהחזקת רכב פרטי תהיה יקרה יותר.

איפה מתחילות הבעיות? כשרוצים להתפנק כמו לצאת מחוץ לעיר בסופי שבוע,

או לבצע טיולים. גם אז אני די בטוח שתוספת כמה ימי השכרת רכב בשנה

תתגלה באופן מפתיע כזניחה.

שוב, תלוי בעוד גורמים וגו'.

- - - - - - - - - - - - - -

נגעתי בעניין הכספי נטו. ברגע שמכניסים למשוואה רמת חיים

ושאר מאפיינים פסיכולוגיים לא קשורים לשאלה, זה כבר נושא לשרשור אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הרעיון מוצא חן בעיני! שכנע עוד 100,000 אנשים שלא צריך רכב - ויהיה לאחרים פחות צפוף בכבישים.

אחר כך לך עם זה קדימה:

בשביל מה לצאת עם בחורות? הרי אפשר להסתדר לבד, אין עלויות, חוסכים זמן.

בשביל מה לבשל, לאכול ולשתות מה שאינו מים? הרי חלק מזה נפלט, אפשר להסתפק בלחם בלי כלום עליו, לאכול ביצה קשה (ואל תעיין בשרשור על שקשוקה שהיה פה), ולך תדע איזה נזק יש בכל מרכיבי המזון והמשקה האחרים.

בשביל מה פלאפון? הרי אפשר לצעוק אחד לשני, להשתמש בטלפון ציבורי או שיחכו שתגיע הביתה/לעבודה.

בשביל מה להפעיל מזגן? אפשר לעשות רוח עם חתיכת קרטון.

בשביל מה ללמוד ובשביל מה לעבוד? אפשר להשאר בים ולעסוק במשהו מזדמן אם צריך הכנסה.

הכיוון ברור?

ילה גבר בא נראה! מר +1

• תוכן חדש...