Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3 שאלות על סקודה פאביה TSI משומשת

shlomom
שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

במהלך חיפושי אחרי הרכב הבא שלי ולאחר שנשארתי עם רשימה מצומצמת של רכבים לאחר ששהיתי לאחרונה כאן בפורום וכיתתי את רגלי לסוכנויות השונות, מה שיש לי ברשימה זה:

- פאביה TSI 1.2

- הונדה Jazz

אכן מכוניות שונות בתכלית אבל שתיהן עונות לי על על הצרכים של חיסכון בדלק והתאמה אישית. אגב לרוע מזלי שתיהן נמצאות במשורה בשוק היד השניה.

שאלתי היא לגבי הפאביה. אני מצאתי רכב פוטנציאלי בגימור ספורט, גיר ידני שנת 2011 שיכול להתאים.

הגיר הידני לא מפריע לי ואפילו מהווה יתרון (פסיכולוגי) עבורי כי התרשמתי משיטוטי בפורום שה-DSG עדיין לא בשל לגמרי.

הבנתי שתמורת אי אילו מעות ניתן לשדרג מנוע TSI 86 כ"ס וגם את ה-105 כ"ס ל-130 כ"ס. זה נותן יתרון לידניות החלשות רק שלא מצאתי כזה עדיין :) ובדגם הספורט יש גם גימור מפנק יותר וזה גם מה שמטריד אותי קצת.

אני רוצה לדעת האם הצמיגים הנדיבים שבאים עם דגם הספורט של הפאביה (16R 205) לא גדולים קצת על הרכב הזה ולא משנים את התנהגות הכביש ו/או צריכת הדלק שלו לרעה? אחרי הכל אני מחפש רכב חסכוני שיחסוך דלק בנסיעות מנהלתיות יומיומיות אבל גם יתן בראש אם צריך בשביל הכיף והבטיחות.

האם מומלץ מתי שהוא כשהצמיגים ילכו בדרכם של כל הצמיגים לשקול החלפה לצמיג מבויית יותר?

יש למישהו נסיון? דעות?

ובאופן כללי האם יש משהו מיוחד שכדאי לבדוק לפני קניה בהתיחס לפאביה ספורט TSI 1.2?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי קשר לשאלה שלך, קח בחשבון שאתה יכול לקנות גם פולו TSI, אם אני לא טועה נמכרת עכשיו במבצע של 80 ומשהו אלף ש"ח חדשה דנדשה. (3 דלתות ידני).

ואם אתה בכלל רוצה להוזיל עלויות, חפש בלוחות יד 2 סיאט איביזה TSI.

הפאביה, הפולו והסיאט זה רכב זהה עם מיתוג וסמל שונים. אותם מכלולים לרבות מנוע וגיר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אני יודע את העובדה שזה בסיס טכנולוגי זהה.

הפולו ב-80K מסורסת (דגם לצעירים כהגדרת היבואן). 3 דלתות זה לא רכב שאני מתיחס אליו ברצינות (אגב גם סטאלין לא).

על האיביזה אין יותר מדי דעות חיוביות ולא בטוח שיש ידני. הרבה איביזות TSI חדשות 2011 למכירה וכמעט ואין פאביות כאלה. לי זה לא נשמע טוב.

אז חזרה לשאלות המקוריות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי קשר לשאלה שלך, קח בחשבון שאתה יכול לקנות גם פולו TSI, אם אני לא טועה נמכרת עכשיו במבצע של 80 ומשהו אלף ש"ח חדשה דנדשה. (3 דלתות ידני).

ואם אתה בכלל רוצה להוזיל עלויות, חפש בלוחות יד 2 סיאט איביזה TSI.

הפאביה, הפולו והסיאט זה רכב זהה עם מיתוג וסמל שונים. אותם מכלולים לרבות מנוע וגיר.

ב-80K הפולו מצויידת במנוע ה-1.4 אטמוספרי(85 כ"ס). אותו המנוע שמותקן באיביזה ובפאביה בגרסאות ה-70K.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב-80K הפולו מצויידת במנוע ה-1.4 אטמוספרי(85 כ"ס). אותו המנוע שמותקן באיביזה ובפאביה בגרסאות ה-70K.

אם כך היא בכלל לא בתחרות. מה גם שהפולו כיאה לחברת האם נוטה להיות היקרה שבחבורה בכל רמת דגם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרט קטן. שכחתי. צודק.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה לדעת האם הצמיגים הנדיבים שבאים עם דגם הספורט של הפאביה (16R 205) לא גדולים קצת על הרכב הזה ולא משנים את התנהגות הכביש ו/או צריכת הדלק שלו לרעה? אחרי הכל אני מחפש רכב חסכוני שיחסוך דלק בנסיעות מנהלתיות יומיומיות אבל גם יתן בראש אם צריך בשביל הכיף והבטיחות.

האם מומלץ מתי שהוא כשהצמיגים ילכו בדרכם של כל הצמיגים לשקול החלפה לצמיג מבויית יותר?

ספורט TSI 1.2?

זאת מחלה כללית בתעשיה, צמיגים מוגזמים.

אבל, לא מקובל להקטין מידות.

לצמיגים האלו יש השפעה על הנוחות, היגוי וצריכת הדלק.

זה יחסית שולי, במיוחד אם אתה מדבר על אפשרות שיפור. אם תשפר, צפה לעליה משמעותית בצריכת הדלק. אבל אז, הצמיגים בהחלט יהיו "רלוונטיים".

חפש בנתוני היצרן את צריכת הדלק לעומת דגם עם מנוע זהה וצמיגים צרים יותר. כנראה שלא תראה הפרש, כך שניתן להאמין שלא פה תמצא באר נפט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת מחלה כללית בתעשיה, צמיגים מוגזמים.

חפש בנתוני היצרן את צריכת הדלק לעומת דגם עם מנוע זהה וצמיגים צרים יותר. כנראה שלא תראה הפרש, כך שניתן להאמין שלא פה תמצא באר נפט.

לא מצאתי את כל הדגמים להשוואה (דגם הספורט). אבל ההפרש בצריכת הדלק לפי יצרן בין מנוע 86HP ל-105HP הוא בעשירית ליטר ל-100 ק"מ לרעת הדגם עם הצמיגים הרחבים יותר.

אז אני מניח שאתה צודק והבארות לא מסתתרות בשום דגם :).

אגד הצ'יפים המשפרים (upsolute) טוענים אף הם לשיפור בצריכה על אף העלאת ההספק יחסית למנוע המקורי.

אני מניח שבנסיעה מנהלתית הם מצליחים לחסוך כמה טיפות וכאשר מכבידים על הדושה כמובן זה משתנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אני יודע את העובדה שזה בסיס טכנולוגי זהה.

הפולו ב-80K מסורסת (דגם לצעירים כהגדרת היבואן). 3 דלתות זה לא רכב שאני מתיחס אליו ברצינות (אגב גם סטאלין לא).

על האיביזה אין יותר מדי דעות חיוביות ולא בטוח שיש ידני. הרבה איביזות TSI חדשות 2011 למכירה וכמעט ואין פאביות כאלה. לי זה לא נשמע טוב.

אז חזרה לשאלות המקוריות...

מה ההבדל בן איביזה לפאביה אם מדובר על אותו מחיר ואותו מנוע ומכלולים מלבד המיתוג?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה ההבדל בן איביזה לפאביה אם מדובר על אותו מחיר ואותו מנוע ומכלולים מלבד המיתוג?

פה ושם האיבזור והפלסטיקה בתוך הרכב.

אני כמעט בטוח שהסיאט מאובזרת יותר מפאביה (פשוט מתעצל לפתוח גוגל ולבדוק).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חסר כוח לפאביה TSI ומיותר להוסיף לה צ'יפ.

קח בחשבון שגם האחריות של היבואן תתבטל.

הבנתי שזה לא מפריע ולא נראה בטיפול סדרתי במוסך.

עצם העובדה שזה אפשרי כבר מרגשת גם אם אחליט לא לבצע :)

בכל אופן בבוא העת אם אהיה בעלים של רכב כזה אדון בזה שוב והפעם כבעל נסיון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פה ושם האיבזור והפלסטיקה בתוך הרכב.

אני כמעט בטוח שהסיאט מאובזרת יותר מפאביה (פשוט מתעצל לפתוח גוגל ולבדוק).

אז לא הבנתי את טענת השואל ?

ואני מצטט "על האיביזה אין יותר מדי דעות חיוביות ולא בטוח שיש ידני. הרבה איביזות TSI חדשות 2011 למכירה וכמעט ואין פאביות כאלה. לי זה לא נשמע טוב."

במקרה הזה אני מבין שעליו לרדת גם מהפאביה !!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מדובר על הבדלים תהומיים אבל:

1. עיצוב פנימי וחיצוני שונה.

2. הבדלים באיכות החומרים בתא הנוסעים ובגימור.

3. אבזור.

4. כיול מעט שונה.

5. בטיחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, התקדמתי.

ברשיון יש שעבוד לבנק הרשום גם ברשם המשכונות.

משיחה עם המוכר הוא טוען כי מדובר בהלואה שנלקחה לשם קנית הרכב ואין לו כסף לסגור את ההלואה - זו הסיבה בגללה הוא מוכר את הרכב מלכתחילה.

הוא מעוניין לגשת איתי לבנק המשעבד ושאשלם להם ישירות את הסכום (במקום לו) עבור הסרת השעבוד שזה קרוב מאוד כנראה לערכו של הרכב. עם התשלום יתקבל מהבנק האישור על הסרת השעבוד ועם זה אפשר לגשת לבנק הדואר?

אז... יש למישהו נסיון עם עסקה כזאת? איך להבטיח את מימוש העסקה והעברת הבעלות?

זה כבר פורום משפטי אבל אני תולה תקוות בנסיון במצטבר של האנשים פה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...