Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן רב התלבטתי אם לנקוב בשמה של החברה ש"עשתה לי חום בגוף" אתמול. היה ברור לי שבמקרה האחרון לא החברה הייתה אשמה אלא נציג שלה. רבים יגידו שזה הינו הך, אבל תאונות קורות ואני יודע לסלוח.

ברכבי ליסינג אני מתגלגל כ-3 שנים, מתוכן חצי שנה בחב' אחרת ושאר הזמן עם הנוכחית. חשבתי מעט על כל מה שקרה לאורך התקופה והגעתי למסקנה שיותר מידיי אי-נעימויות קרו והם לא הרוויחו את הזכות לקבל הגנה ממני.

מצד שני אין האמור מהווה המלצה שלילית ואינני חושב שצריך להתרחק מהחברה. כל שברצוני לעשות הוא לשחרר קצת לחץ שהצטבר.

כולנו שמענו על חוקי מרפי, ואם יש מקום שבו הוא מתממש הכי הרבה אז זה בתחום הטכנולוגיות. מי מאיתנו לא נתקל בתקלה כלשהי שנעלמת תמיד כשמגיע הטכנאי? -הפעם ההיפך קרה.

הסופרב הכה אהובה עליי הגיעה אליי לאחר שהייתה בידיים אחרות, כך שהיא איננה חדשה וידוע לי שעברה התעללות בעבר.

בשבוע שעבר השלמתי איתה את הקילומטר ה-89999 שלה ודאגתי לחייג לחב' הליסינג על מנת לתאם טיפול.

לאחר המתנה בת מספר דקות נוכחתי לדעת שמערכת המחשב נפלה (קרה גם בעבר). נלקחו ממני פרטים אך גם כעבור שלושה ימים אף אחד לא חזר אליי. מוזר, בפעמים הקודמות הם התקשרו לאחר כיומיים.

חייגתי שוב, נזפתי קלות בנציג ותאמתי איסוף בתחילת השבוע.

חשוב לציין שיש באפשרותי להגיע למוסך באופן עצמאי אבל אני נוהג להשתמש בשירות האיסוף שלהם. השירות כולל הגעה של נציג עם רכב חלופי, החלפה לתקופת הטיפול והחלפה חזרה בזמן ובמקום הנוחים לי - נהדר לאדם עסוק.

ערב לפני המסירה הנעתי את הרכב וקיבלתי התראה מהמחשב על כך שמפלס השמן נמוך. זו הפעם השניה שזה קורה, לאחר שבפעם הקודמת שפכתי פנימה ליטר שמן. מישהו אמר לי שזה תקין ברכבים מוגדשים אבל זה ממשיך להיראות חריג ואעקוב אחרי זה. בדקתי את המדיד וזה אימת כי חסר שמן (קרוב לסף המינימלי). לא מצאתי לנכון לרוץ לקנות ליטר שמן היות וציפתה לי נסיעה קצרה, שמן במערכת עדיין היה והרי שלמחרת גם ככה ישפכו את כולו.

בבוקר המחרת יצאתי מהבית בדרכי לעבודה. הכנסתי את המכתב בסוויץ' וסובבתי כהרגלי. קלאק-קלאק-קלאק נשמע קול טקטוק חרישי. אוקיי, את הצליל הזה אני מכיר... כיביתי את כל האבזור החשמלי שאפשר (פנסים, מערכת, מיזוג) וניסתי להניע שוב. בפעם הרביעית נשמע קולו של הסטרטר, האורות עומעמו בתחילה ואז הרכב הניע.

מזל אמרתי לעצמי, כבר חשבתי שאני אצטרך לחכות להם בבית.

כשהתקשרו ליידע אותי שהם בדרך (כבוד) בישרתי כי המצבר חלש ויש לי בריחות שמן בנוסף לטיפול המתוכנן.

כשהגעתי למשרד (נסיעה קצרצרה) ניסיתי ללא הצלחה למצוא חניה במפלס הקרקע ולא בחניון התת-קרקעי. אין אפשרות להכניס גרר לתת-קרקעי ולהוציא משם את הרכב בדחיפה לא ריאלי גם כן. היות ולא הייתה ברירה ירדתי לחניון והתפללתי שהיא תניע.

הנהג שאמור היה לבצע את האיסוף צלצל:

-תגיד, היא מניעה? הוא שאל.

-אני מקווה מאוד שכן, בבוקר הצלחתי מפעם רביעית.

-כדאי לי לקחת בוסטר?

-יש לך בוסטר? בטח שכדאי... לך תדע מה יהיה...

-אבל הוא כבד!

-אההה...

-יש לך כבלים? *כאן המקום לציין שאין לי, וחב' ליסינג אחרת פעם הייתה מעניקה ארגז כלים שהיה בו הכל. מתוך טמטום כלשהו אינני מחזיק כבלים ברכב, בונה על השירות של החב' יותר מידיי במקרה הצורך.

-לא, אין לי... אבל לך בטח יש! לא?

-איפה... אצלינו יש בעיה עם כבלים.. יש לנו רק בוסטרים!

-אבל אתם חב' ציי רכב!!!!!!

-טוב, נמצא שכן עם כבלים בבניין שלך, לא ככה?

-שיהיה........

בטרם הגיע, ירדתי לרכב על מנת לאסוף כמה חפצים אישיים. צליל התראה בסגנון "המעלית הגיעה" הושמע באופן תדיר נואש והצג הראה BATTERY LOW. נבהלתי וניסיתי להניע. עבר חלק. החזקתי את הרכב מונע כמעט עד להגעתו של נהג האיסוף. הוא הגיע 3 דק' אחרי שהתייאשתי לחכות (מרפי התעורר).

בניגוד לפעמים הוקדמות, הפעם לא היה טופס נורמלי שחותמים עליו ועוברים על נזקי הרכב. החבר'ה התקדמו למסוף בדמות POCKET PC מבוסס על מערכת הפעלה WINDOWS CE או WINDOWS MOBILE. הנ"ל מסורבל ולא נוח. שווה ערך אולי לרכישת מדפסת סיכות בחברה שהייתה מדפיסה בעבר במכונת כתיבה. הוא אפילו חתם בשמי ואילצתי אותו לשלוח לי העתקים למייל. צעצוע מטופש, עדיף שהיו משקיעים בכבלים אמרתי לעצמי....

התברר גם שפספסתי איזו מכה וכבר לא ניתן לבצע תיקון כפי שהיה ניתן על נייר. עד עכשיו אני בחרדות לגבי העניין הזה.

לטובתם אציין גם שדקה לפני שהרכב הגיע אליי קיבלתי הודעת סמס עם הקוד של הרכב (אגב הקוד של הרכב שלי נמצא אצלם במאגר כך שכל עובד חברה עם גישה למחשב או מסוף כזה יודע מה הקוד.. נהדר!).

ביום למחרת קיבלתי הודעה כי טרם ידוע מועד החזרת הרכב ואכן רק לאחר יום נוסף התקשרו להודיע לי כי הוא מוכן.

הבחור שהגיע להחזיר את הרכב היה לא אותו אחד שאסף, זה לא היה אמור לשנות אילולא......

גם לנציג הזה היה המסוף המעצבן. הוא פסח על סימון רוב הנזקים ברכב שלי והקפיד לתעד רבים שהיו ברכב החלופי. הכנתי את עצמי לקרב שאולי עוד עתיד לבוא.

התקרבתי לרכב שלי על מנת להציץ פנימה והדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא שנורית אזהרת השמן עדיין דולקת!

זה הדליק המון נורות אדומות בראש שלי. שאלתי לפשר העניין והוא טען שזה ייעלם. החלטתי שרק אחרי שהרכב יעמוד כל הלילה אבדוק את המדיד.

אכן לא חסר שמן וגם הנורה כבתה. ייתכן והם מילאו שמן ממש לפני שהגיעו אליי והוא התפזר בכל המערכת (YEAH RIGHT), הסבר אחר לא מצאתי.

שמתי לב שדלת הנהג וחלקים רבים מטונפים וכבר התכוונתי לשלוף את מגבוני הפלא שלי, אלא שאז נחו עיניי על ריפוד מושב הנהג (כמה חבל שלא צילמתי). קישקושי עט כדורי כחול רבים עיטרו את המושב! WTF?!?! :shock:

גיצים וניצוצות עפו לי מהעייניים.

-מה זה?! שאלתי את הבחור.

-מה זה? הוא חזר אחריי כמו הד.

-כן, אני שואל אותך, מה זה?!?!

-זה, זה אני אגיד'ך מה זה זה.....

-זה דיו יא טמבל, אני יודע מה זה! מה זה עושה פה?!?!?! :evil: הווריד יצא במצח והפספורט הסובייטי שלי הפך בין רגע למרוקאי

-אני לא יודע, מה זה לא היה?

-יא ווילי....... זה לא קורה, תעלה מול הבוס ש'ך ותעשו מה שאתם רוצים, לא מקבל את הרכב ככה.

ההוא התחיל להתקשר ולנסות להסביר שאני טוען שזה לא היה ואני דורש שיטפלו בזה בכל דרך, אפילו החלפת מושב מצידי. אפילו שאלו אותי איך לדעתי זה יכל לקרות והצעתי שאולי כל עובד בחברה שלהם מסתובב עם עט בתחת ורוקד לי על המושב.

מפה לשם הוא הציע לקחת את הרכב לשטיפת קיטור.

-מה קיטור?! זה זמש, מותר קיטור?!

-כן, למה מה... הלוואי שהכתמים היו רק כאלה אצלינו....

נבהלתי והחלטתי שאני הולך איתו לשטיפה שהתברר כי נמצאת בקצה הרחוב... בן דוד התקרב לרכב עם בקבוק התזה מלא בחומר לא ידוע (ללא תוויות, מהבקבוקים למילוי חוזר) בצבע צהבהב. הוא הסתכל על הבוס שלו בעייני עגל והזהיר שייתכן ויילך הצבע. הבוס בירך אותו ברכת נסיעה טובה והוא התיז. לאחר ההתזה העביר מטלית והנה חלק מהדיו דהה וחלק נשאר.

-זהו אח שלו, מרוצה?

-לא! לא מרוצה! אני רוצה שזה ייעלם....

-צ'מע אחינו, בינינו אני יכול לשפשף עוד אבל זה יכול לפגוע לך בצבע אז לא רציתי אבל אתה בעל הבית, מה ש'תגיד...

-איזה בעל הבית?! הרכב שייך לחברת הליסינג ואתה מומחה בניקיון! אני הרי לא פונה אליך כשיש לי בעיות במשרד... לא לוקח אחריות על כלום, אתה שורף ת'צבע - אתה משלם. תסתדר עם החברה איך שאתה רוצה....

מפה לשם הם שפשפו עוד ואח"כ גם אני עם המגבונים האלה שלי. בסופו של דבר הזמש נפגע קלות (זה יישתפשף וייעלם תוך כמה ימים) והסימן של הדיו נעלם כמעט במלואו. היה עוד זכר קטן שגם הוא דוהה וייעלם. אבל העצבים... אוי העצבים.

-תראה אחי, מה אתה דואג, אני גם עבדתי בחברת הליסינג הזו לפני שבאתי לפה, הנה הוא יגיד לך (נהג האיסוף) והם בסדר הם...

-כן אחי (הצטרף נציג החברה), בינינו, אין לך מה לדאוג, לא מחייבים על ריפוד מלוכלך כשאתה מחזיר את הרכב בסוף העיסקה...

-וואלה יופי אני משלם לכם ממיטב כספי כ-6000 ש"ח בחודש, אתם מתייחסים בזלזול כלפיי וכלפי הרכוש שלכם ובסוף אני מתיישב ברכב, מסתכל על המושב המוכתם ואומר לעצמי "כן זה, זה הבחר'ה מחב' הליסינג לקחו את האוטו לטיפול" אחלה חווית שירות זו!

מפה לשם המתח ירד קצת ואפילו המליצו לי לבוא לעשות חידוש לפנים הרכב בהנחה (זבלים, היו יכולים לעשות שטיפה ידנית מלאה החוצפנים ולא לשפשף לי מושב אחד, החוצפנים...) ובצחוק נאמר לי לא לבחור ריפודים בהירים בפעם הבאה ועל זה הצעתי לו (לא בצחוק) לחרבן לו על הראש ולראות איך הוא ירגיש עם זה, כי פתאום הרגשתי שנפתחנו קצת יותר מידיי....

הדהים אותי גם שבמוסך עצמו הם מרשים לעצמם לשבת ולטנף את הרכב בזמן שלפני שנים אפילו הפג'ו ה-205 הגרוטאה שלי במוסך עלוב זכתה לכיסוי ניילון על המושב!

אין גבול.

זה מזכיר לי שנהגי האיסוף דפקו פעם אחת רכב שלנו בדרכם לטיפול, ניסו לתלות עליי נזקים שלא היו לאחר מסירת רכב (ושפשפו עם נייר זכוכית שריטות קלות בפגושים). מאז אני דואג לצלם כל פעם את הרכבים שאני מקבל ומוסר. תענוג "ישראלי" מה שנקרא...

clean.jpg

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כתיבה יפה, כמו בכתיבה על המאזדה 6.

אני מבין את התיסכול.

איני יודע איך בדיוק אמרת לנציג השרות מה שאמרת, אך לעולם לא הייתי אומר לו מה שאתה אמרת.

פורסם

אני כל כך מבין אותך. לרוב, תרבות השירות במדינה שלנו לא שווה כלום, ואני מתנסח בצורה הכי עדינה שאני יכול.

בגלל זה למדתי לא לסמוך על אף אחד. צריך לקרות משהו קיצוני (חלילה וחס, טפו טפו) כדי שאתן למישהו זר לנהוג ברכב שלי.

גם אני עסוק, עובד משרה מלאה, אבא ל 2, ועד לפני שנה סטודנט במשך 7 שנים באוניברסיטה הפתוחה, ואת כל הסידורים לרכב אני עושה בעצמי. ברור לי שזה עולה לי יותר, כי הזמן שלי יקר, אבל זה שווה לי את כל העצבים שאחטוף ברגע שאראה איך זילזלו ברכב שלי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רק לפי הסיפור אני מתאר לעצמי מה שם החברה.

אני רק יכול להגיד לך בתור אחד שעובד בחברת ליסינג (בתור מכונאי דרך), ש90 אחוז מהאנשים שאני נתקל בהם

בכלל לא מעניין אותם הניקיון של הרכב ולא דברים כמו שאתה מתאר יש אנשים שאני כמעט מקיא מהריח שיש להם ברכב.

לגבי הסקודה אין לך מה להבהל מצריכת השמן בכל הסופרב, הפאסט וכו' יש את "המחלה" הזו.

פורסם
כתיבה יפה, כמו בכתיבה על המאזדה 6.

אני מבין את התיסכול.

איני יודע איך בדיוק אמרת לנציג השרות מה שאמרת, אך לעולם לא הייתי אומר לו מה שאתה אמרת.

מעניין מאוד למה מהדברים התכוונת? לרוב אינני נוהג לשפוך רפש על נציגי שירות, במיוחד לא זוטרים וכאלה שבאופן אישי לא אשמים במצב. עם הזמן למדתי שיש מצבים בהם חובה להשמיע קולך ורצוי שיהיה רם, אחרת יאכלו אותך... יש דברים שמתקבלים רק בצעקות ויש כאלה שבכח אבל אני תמיד מתחיל בנימוס ולוקח זמן להוציא אותי מכליי. לעניות דעתי, הלא אובייקטיבית, התייחסתי אליהם טוב יחסית. לא דרשתי לבטל את החוזה ולהעיף את הרכב במקום, לא דרשתי הנחות, לא תליתי עליהם מכות שהיו ברכב אך לא סומנו (ויכולתי), לא דרשתי הנחות, שטיפה כללית ואלוהים יודע מה עוד. רק שיחזירו את המצב לקדמותו, מה גם שהייתי מוכן לשרוף כשעה מזמני ונסעתי לרחיצה.

חוץ מזה, תסכים איתי שבשלב מסוים אתה מרגיש עלבון, גם בעקבות היחס לרכוש שאתה משלב עליו, וגם פגיעה מוסימת באגו כאשר בחור כלשהו שוכח שאתה הלקוח ובמקרה גם אדם עסוק ובעל מעמד.

אני כל כך מבין אותך. לרוב, תרבות השירות במדינה שלנו לא שווה כלום, ואני מתנסח בצורה הכי עדינה שאני יכול.

בגלל זה למדתי לא לסמוך על אף אחד. צריך לקרות משהו קיצוני (חלילה וחס, טפו טפו) כדי שאתן למישהו זר לנהוג ברכב שלי.

גם אני עסוק, עובד משרה מלאה, אבא ל 2, ועד לפני שנה סטודנט במשך 7 שנים באוניברסיטה הפתוחה, ואת כל הסידורים לרכב אני עושה בעצמי. ברור לי שזה עולה לי יותר, כי הזמן שלי יקר, אבל זה שווה לי את כל העצבים שאחטוף ברגע שאראה איך זילזלו ברכב שלי.

בדומה אליך אני מנהל חברה, לומד בפתוחה ודואג לאשה הרה ולא בריאה שאין לה אפשרות להתנייד בכוחות עצמה ומצפה לתמיכה בכל ביקוריה הרפואיים הרבים וסידורים אחרים. כמעט בכל רגע נתון מפליגות אוניות ונוסעות משאיות ברחבי מספר מדינות עם סחורה שאני מוכר. בכל עסקה קורה משבר אחד לפחות: מזג אויר, שביתה, קריסת שוק, משאית מאחרת, קרה משהו למסמכים, תקלה טכנית בציוד ועוד. לנסוע לשעה למוסך על מנת להשאיר שם את הרכב ולקחת חלופי אומר במקרים מסוימים לפספס העמסת משאית לדוגמה. להמתין לרכב במוסך כמה שעות בכלל לא בא בחשבון. במקרים כאלה שירות האיסוף הזה מציל אותך וחוסך לך המון זמן.

כמובן שישנן תקופות עמוסות יותר ופחות, ולפעמים יש לך עוזר/סגן/עובד שאתה יכול לסמוך עליו לקחת מטלה מוסיימת על עצמו. כרגע אין לי מישהו כזה ולכן אין לי האפשרות לדחות הכל ולנסוע לטפל ברכב. מה שמקל על התחושה הוא העובדה שהרכב שייך לחברת הליסינג ואתה מצפה שהם ידאגו לכל צרכיך. לרוב אני מרוצה מהשירות ובעבר קרה שלא קיבלתי רכב שחזר מתיקון לאחר תאונה. גיליתי התקנה רשלנית (מכסה המנוע ישב עקום), היו נזילות צבע, לוחית הרישוי הייתה לעוסה ונפלה. רכב כזה לא התקבל ונשלח חזרה (פעמיים הגיעו וסובבו על ידי 180 מעלות). אבל השירות עצמו מתפקד.

לגבי ריחות וטינופת ברכב - :nono:. הרכב מריח נהדר (המאזדה 6 החלופית הריחה לא טוב והיו סימני התזה על התקרה.. ככל הנראה קפה. צחקתי ואמרתי לאשתי שזה כנראה דם שפרץ לנוסע הקודם מהעורק בצוואר).

הרכב שלי מריח נהדר ונקי. כבר ראיתי רכבים שיש בהם אפילו גרביים זרוקות ומה לא וזה דוחה ברמות. אילו הרכב היה מטונף והיו מתייחסים אליו כך עדיין הייתי כועס אבל - דווקא בגלל שהרכב היה כזה מבריק לא ברור איך העזו לטנף ככה.

פורסם

בדיוק בגלל הדברים כאלה לא ממולץ לקנות רכבים מליסינג אלא רק מאדם פרטי אשר שילם ממיטב כספו על הרכב ובגלל זה התייחס לרכב בצורה הרבה יותר טובה וקפדנית מכל אדם שמשתמש ברכב ליסינג מהעבודה ומטיפול מזלזל של עובדי חברת הליסינג, שלא נדבר על זה שרכבי הליסינג בדרך כלל לא מטופלים במוסכי היבואן אלא במוסכים שלהם ומן הסתם משתמשים בחלפים לא אורגילניים אלא בתחליפים סינים זולים ובשמנים זולים.

פורסם
בדיוק בגלל הדברים כאלה לא ממולץ לקנות רכבים מליסינג אלא רק מאדם פרטי אשר שילם ממיטב כספו על הרכב ובגלל זה התייחס לרכב בצורה הרבה יותר טובה וקפדנית מכל אדם שמשתמש ברכב ליסינג מהעבודה ומטיפול מזלזל של עובדי חברת הליסינג, שלא נדבר על זה שרכבי הליסינג בדרך כלל לא מטופלים במוסכי היבואן אלא במוסכים שלהם ומן הסתם משתמשים בחלפים לא אורגילניים אלא בתחליפים סינים זולים ובשמנים זולים.

מה שלא רואים בעין עדיף לא להגיד!

יש חברות כמו שאתה מתאר ויש חברות שממש לא משתמשות בשמנים זולים.

הרבה מזה תלוי בהסכם של חברת הליסינג מול החברה שברשותה הרכבים.

רכבים שבאחריות יצרן לרוב כן נכנסים ואפילו מחוייבים להיכנס למוסך מורשה בימיוחד על תקלות שלא ברמת השמן/מים

או פילטר אוויר וכידוע במוסכים מורשים משתמשים לרוב בחלקים מקוריים.

אני דווקא בעד לקנות רכב מליסינג צריך פשוט לחקור ולבדוק של איזו חברה היה הרכב, יכול להיות שהרכב היה ליסינג של

חברת שמירה ויכול להיות רכב של מדען בחברת תרופות.

חברת הליסינג נותנת לך את המידע וממה שאני מכיר יש כאלה חברות שאפילו ברישיון הרכב/ביטוח כתוב את שמם

בנוסף לחברת הליסנג, לכן למהר ולזרוק דברים לא שווה יש אנשים פרטיים שקונים רכב ב 250 אלף שקל

ומתקמצנים במוסך על פילטר למזגן ומנסים לחסוך כמה שיותר העיקר שהרכב ינסע.

יש אנשים כמו פותח האשכול ששומרים על רכב הליסינג שלהם יותר מאשר רכב פרטי.

אתה מוזמן לבוא ולראות את הרכב שלי שהוא גם של החברת ליסינג ואני עובד של חברת הליסינג ויכול לשבור את הרכב

ולא לשלם אגורה אבל להיפך זהו רכב עבודה שכמעט כול היום עובד ואפשר לנתח אצלי בארגז מרוב שאני שומר עליו נקי ומסודר.

פורסם
-וואלה יופי אני משלם לכם ממיטב כספי כ-6000 ש"ח בחודש, אתם מתייחסים בזלזול כלפיי וכלפי הרכוש שלכם ובסוף אני מתיישב ברכב, מסתכל על המושב המוכתם ואומר לעצמי "כן זה, זה הבחר'ה מחב' הליסינג לקחו את האוטו לטיפול" אחלה חווית שירות זו!

על מה אתה משלם 6000 שקלים בחודש ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא משהו חדש.

הרכב ליסינג הקודם חזר אלי אחרי טיפול עם מתנה.

כל המושבים מלאים בבדלי סיגריות ואפר סיגריות,(והיו 7 כאלו) המאפרה מלאה, ההגה שחור מגריז וכל השטיחים מסריחים.

אי אפשר היה להכנס לאוטו מרוב סרחון של סיגריות וריח של מוסך.

בנוסף הופיעו בדרך פלא 70 קילומטרים נוספים במד.

האוטו הושאר אחר כבוד (וקללות וצעקות על המנהל שם) ונלקח לטיפול יופי שלקח יום שלם.

זה עדיין לא עזר והאוטו הסריח במשך הזמן שנשאר אצלי מסיגריות. שום דבר לא עזר.

ואני אחד שרוחץ את הרכב ידנית פעם בשבוע..

מאז הם יודעים שם, אוי לנפשם אם הרכב לא חוזר נקי מצוחצח ומריח טוב.

פורסם
על מה אתה משלם 6000 שקלים בחודש ?

כ-5700 ש"ח זה מחיר עלות הסופרב (ברמת גימור אלגנס) בחודש עם חוזה שירות תפעולי מלא, 50K ק"מ מותרים, ביטוח ושאר ירקות. הסכום של "שווי הרכב" שנוהגים לצרף לתלוש השכר של העובד בעל הרכב הצמוד לא בהכרח תואם את עלות הרכב בפועל אלא את קבוצת הרישוי שקובעת כמה כסף להוסיף לשכר לשם גביית מס.

חברות אחדות, ושלי ביניהן, מגלמות שווי הרכב ובכך לוקחות את הפרשי מס הכנסה על עצמן.

לכן אינני משלם עבור הרכב מכיסי כלל (או כמעט ולא, יש שם דקויות שאני לא נכנס אליהן ובכל מקרה זה משתלם לי) אלא מעביר לזכותה של חברת הליסינג מידי חודש מחשבון החברה.

מבחינתם זה עדיין לא מבטל את העובדה שמשלמים להם סכום מכובד בעבור אחזקה תקינה של הרכב ושירות מתאים.

אגב 5700X36=205200. בהתחשב בעובדה שהרכב עלה כ-180K ש"ח בזמנו (אלא אם מגיעות להם הנחות כחב' ציי רכב), שהמחירון היום כבר עומד על 100K והרכב מיועד להמכר רק בעוד שנה (כלומר ירד עוד) ותוסיף לכך קילומטרז' של כ-150K עם יד ליסינג ותגלה שהם הפסידו הרבה. אל תשכח להוסיף את כככככככל הטיפולים בשלוש השנים, השירות, התאונות ומה לא ותגיע לכך שהם מצד אחד הרוויחו קצת ואני חסכתי מעט מהצד השני (קניה של הרכב + טיפולים + ביטוח וזמן מבוזבז על אחזקה היו עולים לי יותר מ-205K). בנוסף קיבלתי ראש שקט ורכב חדש בעוד 3 שנים. זה מהות הליסינג, לא?

פורסם

אבהיר למה התכוונתי: הבנתי שאתה עסוק, בעל מעמד, עובד קשה , משלם הרבה ומצפה לתמורה. צודק.

אכן זכית לטיפול רע ומרגיז.

נציג השרות עושה רושם של חובבן ולא חכם במיוחד.

מצדיק תסכול שלך. לחלוטין לא מצדיק מה שאמרת לו.

לא הבנת?

אבהיר שוב, למנוע ספקות: הקטע שבו אתה מציע לחרבן לו על הראש, לא עובר.

אגב, העובדה שאנשים כאן מתעלמים מכך, גם זה-לא עובר.

כשלון אנושי, רע מכשלון שרותי. מקווה שכעת אני ברור.

פורסם

לחרבן לו על הראש...הרבה זמן לא צחקתי ב 8 בבוקר ככה :)

ועם כל הכבוד, באמת נפתח הבחור יותר מדי, בשיא העצבים להגיד לי לבחור ריפוד כהה יותר? אני להבדיל ממך מאוד סבלני אבל זה עובר כל גבול...

לשלם להם 6K בחודש ולקבל טיפול שכזה זה מבזה.

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה צודק לחלוטין.

אפילו שאני משאיר את הפונטיאק הקשישה שלי במוסך UMI, אני מקבל אותו כמו שהכנסתי אותו.

ואפילו יש כיסוי על המושב שלא ילכלך אותו מגריז או כול ליכלוך אחר.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
אבהיר למה התכוונתי: הבנתי שאתה עסוק, בעל מעמד, עובד קשה , משלם הרבה ומצפה לתמורה. צודק.

אכן זכית לטיפול רע ומרגיז.

נציג השרות עושה רושם של חובבן ולא חכם במיוחד.

מצדיק תסכול שלך. לחלוטין לא מצדיק מה שאמרת לו.

לא הבנת?

במצבים מסויימים, להציע לרעך שתחרבן לו על הראש זו תגובה סבירה.

בכל אופן, שהפוסט הזה ישמש כתמרור אזהרה לכל מי שחושב שליסינג זה שקט נפשי. בפעם הראשונה שתריב איתם בשביל לקבל רפידות בלם חדשות או צמיג לא סיני, תבין כאב ראש מה הוא. שקט נפשי זה רכב פרטי מטופל היטב, כל היתר זה קומבינות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
x

ראשית מסכים שמוטב תמיד לשמור על פאסון ולא לרדת לפסים נמוכים. הפיתוי היה חזק ממני, בלהט הרגע.

שנית - "לחרבן על הראש" זה ביטוי, אין להתייחס אליו כהצעה פרקטית של ממש. המילה הלא נעימה משורש ח-ר-א לעיתים לא מתייחסת לפליטת צואה כפי שאתה יודע... אני מעביר את האשמה למנהל המגמה שלי בתיכון שהיה נוהג לומר שאם ייתן לכפויי טובה שכמותינו לעלות לו על הראש, לא נעריך זאת אלא מתיישב שם בנחת ונחרבן על פדחתו. (נשבע לכם שזה מה שנהג לומר).

מובן הרי שהביטוי מטאפורי ואף אחד מהתלמידים לא הגיע מהבית עם סולם ג' או גרוע מכך ציוד סנפלינג, טיפס מעליו והתיישב על ראש בתנועת כריעה.

באותה מידה, כשראיתי את הלכלוך על הריפוד, הרגשתי שחירבנו עליו (אולי דיונון, מחרבן דיו...) וגם עליי! היחס שקיבלתי במהלך הטיפול בבעיה היה פושר (אף אחד לא התנצל, אפילו המושב כולו לא נוקה אלא רק אותה נקודה, שלא לדבר על כל הרכב...) וחיזק את התחושה שממשיכים "לחרבן" עליי.

כשיש לי יום "מחורבן" אינני מתכוון שלשלשת ציפורים פגעה בי, ברכב או משהו כדומה אלא שהיה יום לא מוצלח (אינני מזלזל לשניה באינטלגנציה שלך וברור לי שאינך נדרש בהסבר כה מפורט וידעת זאת).

***זה הזכיר לי שאשתי הייתה מאושפזת פעם בבי"ח לצד בחורה מאוד משעשעת שסבלה מפיסורה (טחורים), וייסלחו לי כל העדינים. במהלך כמה ימים היא דאגה לספר לכולם (וגם לגברים זרים כמוני) איך הנזק נגרם לה במהלך קיום יחסי מין (אחסוך מכם את הפרטים הגרפיים). בסוף הסיפור היא הייתה נאנחת ואומרת - "סיפור מהתחת.....".

אם כן, לא היה בכוונתי לחרבן על ראשו של הנציג שהוציא אותי מכליי ולא נוצרה אצלי התחושה שהוא נפגע מזה כלל. ההיפך הוא הנכון, אחרי דין ודברים אני חושב שהצלחתי להבהיר בדיוק "מה הבעיה שלי" ו-"ממה אני לא מרוצה" ואני בטוח שכל אחד מהנציגים שטיפלו בי במהלך הארוע יכל להזדהות איתי בסופו ונפרדנו כידידים. גם את שמה של החברה לא פירסמתי כפי שודאי הבחנת.

למען האמת כבר חשבתי שמה שלא אהבת זה כשהעלתי את האפשרות שעובדי חברת הליסינג מסתובבים עם עטים בישבניהם.

אינני תוקף אותך ואינני גאה במעידות שלי :oops:. הלוואי ותמיד יכולתי לשמור על רמה אישית גבוהה ובכלל להיות אדם טוב יותר, יש על מה לעבוד ואני משתדל. לפני שנים מספר הייתה בולע את הצפרדע ושותק על דבר כזה - גם זה לא דרך נכונה להתנהל.

סיפרתי את כל האמת מבלי לחסוך בפרטים, לטוב ולרע, בכדי לפרוק ממידת התסכול שלי. קשה לי להגיד שאני מתחרט אבל יש מידה מסויימת של חרטה, גם ללא המשפט "הרקוב" הזה הייתי מגיע לאותה תוצאה ולחנך נציגי שירות או להעמידם על מקומם לא מתפקידי.

כולי תקווה שבעתיד אדע להתדנהג באופן ראוי יותר ומאחל לכולנו תמיד להישאר במצב מאוזן ולקבל שירות טוב!

• תוכן חדש...