Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית צמה בחשמל לקליאו 2001

idanboko
שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

יש לי רנו קליאו 2001 1400 אוטומטית והרכב לא הניע לי, החשמלאי אמר לי שזה בעיית צמה.

1 מה זה אומר בכלל?

2. נאמר לי שהטיפול בסדר גודל של 800-900 שקל, האם זה בסדר? זה לא מוגזם?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

'צמה'=אוסף חוטים עם מתאמים בקצותיהם, תפקיד הצמה הוא העברת נתונים, שליטה ובקרה במערכות החשמל ברכב.

כוונת המכונאי מעורפלת (במתכוון?) כשהוא מגדיר "בעיית צמה", זה יכול לתאר תקלה בחוטים ו/או המתאמים בצמה. מחיר צמה אינו זול במיוחד (וזאת אע"פ שהיא מכילה חוטי חשמל ומחברים בלבד) ונהוג להטליא חוטים מנותקים במקום להחליף את כולה.

כשאתה אומר "הרכב לא הניע לי" הכוונה לא מובנת:

-נשמע תיקתוק הממסר בזמן שאתה מסובב את המפתח למצב התנעה?

-הסטרטר מתחיל להסתובב?

-המנוע לא "תופס" ונכבה?

בגדול מה שנראה הוא שלפני שתחליט מה לבצע בקש מהמכונאי פירוט מדוייק של התקלה וכיצד הוא עומד לתקן אותה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סטרטר אבל פשוט לא מניע, עם כבלים גם לא עוזר.

מה זה עלות לא זולה? בכמה מדובר?

לפני הכל. יש אימובוליזר על הקו של משאבת הדלק? אם כן, נתק/עקוף אותו.

אני לא יודע מה העלות של צמה חדשה אך בדרך כלל מדובר במאות שקלים, אתה יכול להתקשר למחסן היבואן (ציין להם מספר מנוע ומספר שלדה כדי שימצאו את הצמה הנכונה) ולשאול מחיר לאחר שתדע באיזו צמה מדובר (צמת מחשב הרכב מן הסתם) אם זה ממש חשוב לך.

רצוי שתדע מהי התקלה הספציפית בצמה לפני שתקבל החלטה, לטעמי ברכב כזה ישן עדיף להטליא מאשר להחליף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...