Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לב"ג רמה טובה בהנדסת חשמל (לפחות - זה המקצוע שלי, אני בוגר הפקולטה מלפני 11 שנים, ולאחרונה קלטתי סטודנט משם לקבוצה שלי).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, אתה על סף של קבלת מספר החלטות הרות גורל ביחד. אם לא מבינים את ההשלכות של כל אחת מהן לחוד ואח"כ של זו על זו, אתה תמצא את עצמך בשיטואצייה לא נעימה.

מחד, אני מבין את הצורך לעבור לגור לבד. גם אצלי ה"פעמון של התנור צילצל, תוציאו אותי, אני אפוי" ביום בהיר אחד (בגיל קצת יותר מבוגר ממך). גם לימודים ניסיתי.

מה שאתה צריך זה תכנית! מסודרת, עם אבני דרך שיש לעבור, עם תכנון כלכלי לטווח ארוך, ורק אז תוכל לקבל החלטה נכונה שתיטיב אתך.

במקומך:

1) מכין רשימה של כל התחנות שתצטרך לעבור (עלות דירה, עלות הלימודים מפורט פר שנה, כל העלויות השונות בקיצור).

2) מבין על איזה סכומים מדובר ואיך הם מתחלקים.

3) בודק איך ניתן לעמוד בכולם ואולי אפילו לשים טיפה כסף בצד כל חודש.

4) בודק שוב, אולי יש אופצייה נוספת שלא ראית.

5) מתייעץ עם עוד גורמים...

6) בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ועל כל הגורמים שציין הברווז הוסף 20% להוצאות בלתי צפויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנחתי שזה ברור מעצמו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אמנם סיימתי בטכניון ולא בבן גוריון, אך עצתי היא אחת.

לא כל אחד בנוי/יכול להצליח בהנדסה. אלו תארים קשים שדורשים הרבה דם ויזע (במיוחד חשמל).

אתה צריך חשיבה ראלית חזקה מאוד. אם אתה מדשדש במתמטיקה, אל תיכנס לסרט הזה, במיוחד מתוך לחץ של גיל וכו'.

יש גם תארים אחרים, ולא פחות טובים, שלא מצריכים חשיבה ראלית כמו בהנדסה.

פורסם

אני מבין שראית תמונות של מלא כוסיות מבן גוריון, זה מגניב אבל לא סיבה לעבור לשם.

מניסיון לפעמים הקירבה לאמא (שלא הייתה לי בלימודים) יכולה לחסוך המון כסף אפילו אם רק לוקחים פעם בשבוע סיר אוכל.

למדתי באפקה, חיי חברה שואפים לאפס, כולם באים לומדים ומתפזרים, אבל אתה בת"א. יש לך רבע שעה פנויה באמצע שנה א', צא לך לפיק אפ בר ואם אתה מהסוג שמצליח אתה תצליח.

האפשרות של לימודי ערב במכללות פותחת לך את הסיכוי הכלכלי לשרוד את התואר, אבל תקח בחשבון שלימודי ערב זה באמת קריעת תחת.

לגבי העדיפות של תואר אוניברסיטאי, זה קיים, אבל כולם עובדים בסוף, והרוב במשרות טובות, הנסיון שתוכל לרכוש תוך כדי לימודים יעזור לקזז את הסטיגמה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לגבי אפיק מעבר, יש לי מכר שעשה את זה, וחסרות לו מיומנויות אקדמאיות בסיסיות שלומדים בשנה א', הוא גורר ציונים כבר שנתיים כי הוא עדיין בהשלמות קורסים. כך שהאופציה הזו, לשמחתי הרבה, לא באה בחשבון. אני מעדיף לקרוע את התחת ולהגיע ישירות לאקדמיה מאשר לעשות את זה. אולי כאופציה אחרונה, אם אהיה ממש כושל.

איזה מיומנויות אקדמאיות לומדים בשנה א'?

האוניברסיטה הפתוחה היא לא אקדמיה?

אתה מודע לזה שהקורסים שעושים באפיק מעבר הם חלק מהתואר, לא סתם קורסים?

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הבטחתי לעדכן, מקיים הבטחה.

מפה לשם באתי לבאר שבע בעקבות האהבה. התחתנתי והתחלתי ללמוד לפני שנתיים + כמה חודשים מהמכינה של סמי שמעון.

כיום אני סטודנט שנה ב' להנדסת חשמל בסמי שמעון בבאר שבע.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה כייף :-)

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כל הכבוד! באמת כיף לקרוא. לעולם אל תוותר על הרצונות שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יפה, כל הכבוד.

הלוואי והייתה לי גם הזדמנות או יכולת לזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...