Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מנהלים מצטער מראש אם זה הפורום הלא מתאים)

ערב מצוין לכל חברי הפורום, אזז כמו שכתוב בכותרת לאחר חיפושים רבים,חוות דעת וטיפים של אנשים וכמובן אחרי כמה נסיעות מבחן על כל מיני רכבים ,רכשתי לפני יומיים סיאט איביזה 2012 מהסוכנות ידנית מנוע 1.2 TSI דגם "FR" (חשוב לציין את ה- "FR" במרכאות :-) ).

השאלה שלי מופנית לאנשים שרכשו לא מזמן רכב מסוכנות, על מה לשים דגש בזמן קבלת הרכב?

מקבלים את הרכב עם טנק דלק מלא?

לפני שאני חותם על האישור קבלה, הסוכן עושה איתי סיבוב על האוטו ומראה לי שהכל תקין ועובד?

לבדוק ב-4 עיניים שאין שריטות על הפח והג'נטים? או שלא צריך לדאוג לזה?

מה בקשר להרצה, כמה ק"מ צריך לנסוע בזמן ההרצה?

בקשר לקילומטראג', יש קילומטראג' מקסימום שאותו אסור לסוכנות לעבור לפני שאני מקבל את הרכב? ( לא הגיוני שרכב חדש ימסר ללקוח עם 100, 200 קילומטר נכון? )

כל טיפ, עזרה נוספת תתקבל בברכה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל תתחדש!

אני גם יצאתי לא מזמן עם רכב חדש וההרגשה נהדרת (GTI).

אין צורך בהרצה אבל ב1500ק"מ הראשונים רצוי להיות עדין עם המנוע!

לגבי שריטות ומכות למיניהן - בשביל השקט הנפשי שלך תבדוק. ישנם סיפורים כאן בפורום על שריטות שהתגלו. זה יכול לקרות כמובן לכן רצוי לבדוק.

לגבי מיכל הדלק - תסתכל בחשבונית, אני חוייבתי על מיכל דלק :wink:

פורסם
(מנהלים מצטער מראש אם זה הפורום הלא מתאים)

ערב מצוין לכל חברי הפורום, אזז כמו שכתוב בכותרת לאחר חיפושים רבים,חוות דעת וטיפים של אנשים וכמובן אחרי כמה נסיעות מבחן על כל מיני רכבים ,רכשתי לפני יומיים סיאט איביזה 2012 מהסוכנות ידנית מנוע 1.2 TSI דגם "FR" (חשוב לציין את ה- "FR" במרכאות :-) ).

השאלה שלי מופנית לאנשים שרכשו לא מזמן רכב מסוכנות, על מה לשים דגש בזמן קבלת הרכב?

מקבלים את הרכב עם טנק דלק מלא?

לפני שאני חותם על האישור קבלה, הסוכן עושה איתי סיבוב על האוטו ומראה לי שהכל תקין ועובד?

לבדוק ב-4 עיניים שאין שריטות על הפח והג'נטים? או שלא צריך לדאוג לזה?

מה בקשר להרצה, כמה ק"מ צריך לנסוע בזמן ההרצה?

בקשר לקילומטראג', יש קילומטראג' מקסימום שאותו אסור לסוכנות לעבור לפני שאני מקבל את הרכב? ( לא הגיוני שרכב חדש ימסר ללקוח עם 100, 200 קילומטר נכון? )

כל טיפ, עזרה נוספת תתקבל בברכה.

כן, הסוכן עובר איתך על מכלולי הרכב, ואז אתה חותם.

כמה טיפות במיכל הדלק. תמלא FULL בתחנה הסמוכה.

נסעה 3-4 KM בזמן המסירה.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
קודם כל תתחדש!

אני גם יצאתי לא מזמן עם רכב חדש וההרגשה נהדרת (GTI).

אין צורך בהרצה אבל ב1500ק"מ הראשונים רצוי להיות עדין עם המנוע!

לגבי שריטות ומכות למיניהן - בשביל השקט הנפשי שלך תבדוק. ישנם סיפורים כאן בפורום על שריטות שהתגלו. זה יכול לקרות כמובן לכן רצוי לבדוק.

לגבי מיכל הדלק - תסתכל בחשבונית, אני חוייבתי על מיכל דלק :wink:

מה זאת אומרת חוייבתה?

לא אמרו לך מראש שמחייבים אותך?

אם נתתי להם צ'ק בדיוק על סכום הרכב, לא נראה לי שיש להם דרך לחייב אותי. :shock:

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

רכשתי מספר רכבים לאורך השנים מקונצרן פולקסווגן, קבלתי כל פעם כ 1/4 מיכל דלק, מעולם לא חויבתי על הדלק.

לעומת זאת כאשר ידיד רכש מיצובישי, הייתי איתו בשביל לקחת את הרכב (הידיד היה בשלילה), קבלנו את הרכב כאשר נורית אזהרת הדלק דלקה כבר עם קבלת הרכב.

פורסם

נציג מסירה עושה נותן לך סיבוב עם הסבר על מכולולי הרכב, לאחר מכן אתה ניגש לחתימה ויוצא, בגלל שמדובר בצ'מפיון רוב הסיכויים ש-עם טעם מר.

לרובנו, רכישת רכב היא העסקה השנייה בגודלה שנעשה בכל חיינו, לכן חשוב שתבוא רגוע, קח את הזמן שלך, וודא שקיבלת את מה ששילמת עליו ממיטב כספך והרבה ממנו.

מומלץ ביותר לקחת איתך רשימה לבדיקה ולא לחתום לפני שכולה מסומנת בV.

יש אחלה רשימה שאחד מחברי הפורום פרסם כאן, אני לא זוכר את שמו, אבל את תמונת הפרופיל שלו כן (בחור חביב יושב בתוך פרארי אדומה).

בכל מקרה, טרחתי לכתוב בשבילך ולמען הדורות הבאים :wink:

• צבע - לחפש היטב סריטות ושינויים בגוון הצבע, מכות ובליטות.
  • צמיגים וג'אנטים - לוודא התאמתם להזמנה בגודל ובמידה, לבדוק שכל הצימיגים מאותו דגם ויצרן.
  • שאסי - מאוד חשוב (!) הרכבים עוברים גיהנום עוד לפני שהם מגיעים לארץ ולכן חשוב לבקשת להעלות את הרכב על הליפט ולראות שאין פגיעות במרכב ובחלקים התחתונים, סימני חלודה וכיוצא בזה.
  • נוזלים - הרבה אנשים נוטים לחשוב שזה מובן מאליו אבל זה ממש לא. אני קיבלתי את הרכב עם מפלס נוזל קירור מתחת למינימום (!) אז שים לב שכל הנוזלים - שמן גיר,מנוע,נוזל קירור, ברקסים ועוד.
  • מזגן - בדיקת תקינות חום קור ויציאות אוויר.
  • ווישרים - תקינות המהירויות השונות והשפריצר, חיישן גשם במידה וקיים.
  • היגוי - לוודא שההגה מיושר עם הגלגלים, לסובב אותו לשני הכיוונים עד הסוף, לבדוק נעילה כשהסוויצ' בחוץ.
  • פנים הרכב - חיפוש אחר סריטות וקרעים במושבים ובפלסטיקה, חלקים רופפים.
  • אביזרים נוספים - מערכת שמע, רמקולים, תקינות לחצנים וידיות, תאורה פנימית, נעילה מרכזית, חלונות חשמל.
  • אפוד זוהר, פח, מאפרה, מצת, גלגל ספייר, ג'ק, מפתח ייעודי לג'אנט שלך, משולש חירום.
  • סאן רוף - חשוב מאוד לבדוק תקינות של כל מצבי הפתיחה, וסגירתו דרך השלט.
  • נורות - לבדוק תקינות ווינקרים, פנסי ערפל קדמיים ואחוריים, אור רוורס, אור דרך גבוהה ונמוך, נורות חניה.
  • שלטי נוחות - אתה אמור לקבל זוג, וודא תקינות.
  • דלק - לרוב מגיע בין חצי לרבע מיכל.
  • קילומטרז' - הטווח הנורמלי הוא בין 3 ל 15. יותר מזה אמור להעלות חשד!.
  • מספר שלדה - לבדוק תאימות לרשיון, מספר השלדה נמצא מתחת למכסה המנוע וממיקומו משתנה בהתאם לרכב, יש רכבים שהוא נמצא תחת השמשה הקדמית בצד הנהג. מתחת לכיסא הנוסע אמור להיות פתח קטן.
  • מסמכים - ספר הוראות, כרטיס קוד למערכת השמע, ספר טיפולים, רשיון רכב תואם פרטי שלדה רשיון ובעלים.

באופן כללי יש לוודא תאימות כל התוספות והאביזרים המקוריים בהתאם להזמנה.

לאחר כל זאת, קח את הרכב לסיבוב קצר כדי לוודא תקינות ההילוכים, דוושות, היגוי, והתנהגות כללית.

חשוב שתדע שתפקידו של נציג המסירה הוא להוציא אותך עם הרכב במינימום זמן, תפקידך כלקוח הוא לוודא שעשית עיסקה מצויינת!

תתחדש!

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

• שאסי - מאוד חשוב (!) הרכבים עוברים גיהנום עוד לפני שהם מגיעים לארץ ולכן חשוב לבקשת להעלות את הרכב על הליפט ולראות שאין פגיעות במרכב ובחלקים התחתונים, סימני חלודה וכיוצא בזה.

תגיד, אתה אמיתי? איזה גיהנום הרכב עובר בטרם הגיעו לארץ (או לאחר הגיעו לארץ וטרם מסירתו)? להעלות את הרכב על ליפט ? יש סיכוי שבאמת תגרום לרכב נזק אם תתנהל בצורה כזאת.

אני מסכים עם חלק מהדברים שכתבת, חלק אחר מהדברים אינם קשורים למסירת הרכב כלל וכלל ובמקרה הקיצוני ייטופלו במסגרת אחריות.

אתה יודע איך אומרים, כשמחפשים מספיק טוב תמיד תמצא פגמים, אז למה מראש לבוא עם "תכנית חיפוש" כל כך מפורטת? הרי ברור שתמצא פגמים ותתאכזב.

לפותח השרשור,

הדבר הכי חשוב שאתה צריך לעשוות זה לבדוק את הרכב חיצונית שאין נזקי פח\צבע, בדוק את הרכב מבפנים לראות שאין נזקים ויזואלים שקופצים לעין, אכן חשוב לבדוק נוזלי מנוע וזה הכל- סע לשלום.

אחרי ששחררת את הרכב והתחלת להשתמש בו תגלה שמנורה שרופה או ליקוי פשוט אחר?

אני מניח שמוסך מורשה יפתור לך את זה במהירות וללא עלות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. אתה משלם הרבה מאוד כסף על המוצר ואתה אמור לקבל מוצר בהתאם לכך, ללא כל פגם או דיפקט.

2. לא יודע היכן רכשת את הרכב שלך, אבל בחברות טובות הוא לא אמור למצוא פגם.

3. איזה נזק לעזאזל יכול להגרם ע״י העלאת הרכב על הליפט? זה נוהל בכל מוסך.

4. יש לי קרוב משפחה קפטן לשעבר ב-צים, הוא סיפר לי שהרכב על הספינה שותה הרבי מיי ים ולעיתים גם מחליק ומקבל מכה מרכב מקביל. תוסיף לכך את האפשרות הסבירה בהחלט שהרכב ינזק בהעלאה הוא הורדה ממסוע.

5. אז מה שאתה אומר בעצם, שיקח את הרכב ואם יהיה פגם לא רק שהוא יצטרך ללכת למוסך ולשרוף שעות, לא בטוח שהיבואן בכלל יודה באשנה ויתקן את הפגם.

כשהוא בודק היטב את הרכב לפני הקנייה ונמצאה נניח נורה שרופה - הם יחליפו אותה בו במקום ותחסך לו הטרחה והזמן שכרוכים בהחלפת נורה. מה גם שאתה קונה מוצר שבדקת אותו היטב, הרי שההרגשה הטובה שברכישה תיהיה כפליים.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אז אל תסתפק רק בלהעלות את הרכב על הליפט חבר, קח את הרכב למוסך שיפתח מנוע (לא מכסה מנוע, שיפתח מנוע, ירים ראש) לוודא שמעברי מים ושמן תקינים ואין פריצות באטם,שפוך על הרכב דלי מים כדי לוודא שלא נכנסים מים לתא הנוסעים מהסאן רוף או החלונות.

וברצינות, לא נסחפת חבר?

להעלות את הרכב על ליפט מיד עם קבלתו?

גם אם נתעלם מהעובדה שברוב מרכזי מסירת רכב חדש אין ליפט (זה לא מוסך,זה ככתוב- מרכז מסירת רכב) אתה באמת עלול לעשות יותר נזק מאשר תועלת.

איזה נזק? שריטות לסף משקוף הדלת, לחיצות כאלה ואחרות ושות'.

הרכב לא עובר שום גיהנום, הוא עובר הובלה ימית שבמהלכה לעיתים הוא נרטב וחשוף ללחות ומליחות אבל הוא עובר את ההובלה עם ציפוי מיוחד שמגן עליו מפני אלה.

לגבי נזקי תאונה וכו' יש חוק שמעבר לנזק בשווי מסויים מעלות הרכב היבואן מחוייב בחוק להצהיר על הנזק.

לצבוע פגוש הוא כנראה יכול בלי לעדכן אותך, ליישר לך שילדה- הוא לא יכול בלי להצהיר על כך.

קצת להכניס דברים לפרופורציה חבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שפוך על הרכב דלי מים כדי לוודא שלא נכנסים מים לתא הנוסעים מהסאן רוף או החלונות.

חבל שלא עשיתי את הבדיקה הזאת כשקיבלתי את ה 107. היה חוסך לי את ההלם של לחטוף שפריץ מים בזמן שטיפה במנהרה. קצת מלחיץ, כמו לשבת בתוך צוללת עם 2 דליפות ולנסות לאלתר איך לחסום את זרם המים. הגומיה בצד של הנהג לא הורכבה טוב ובצד של הנוסע היא קרועה. :lol:

פורסם

דווקא אצלי פעמיים רכשתי בסקודה ופעמיים קיבלתי חצי טנק דלק - לארג'ים משהו :)

ספיריט69 - גם אותי מעניין איך בדיוק חייבו אותך על דלק אם שילמת (או לפחות היית אמור) בדיוק את סך עלות הרכב?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
דווקא אצלי פעמיים רכשתי בסקודה ופעמיים קיבלתי חצי טנק דלק - לארג'ים משהו :)

ספיריט69 - גם אותי מעניין איך בדיוק חייבו אותך על דלק אם שילמת (או לפחות היית אמור) בדיוק את סך עלות הרכב?

מה לא הבנתם, בחשבונית של שתלום הרכב מצורף - תשלום עבור מיכל דלק 45 ליטר.

פורסם

על איזה ליפט אתה מדבר? איפה יש לך ליפט בסוכנות?(שמה נמסר אלייך הרכב).

אני באופן אישי מתכופף ומסתכל מלמטה כדי לראות שהרכב לא קיבל מכה מאבן וכו'.

נהוג לקבל את הרכב עם 4\1 טנק אלא אם צויין אחרת בהזמנה.

פורסם

מוזר כל עניין ההתקמצנות על הדלק. אבל אני דווקא קיבלתי עם פס אחד מתחת לחצי (5 מתוך 6 פסים כש-6 זה חצי).

תתחדש על הספרדיה!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...