Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלכתי לראות את הרכב הזה משום שמכוניות מיני כגון סיריון , 106 , PUNTO , פשוט לא מתאימות לדרישות שלי , אני רוצה רכב אמין ולא יקר מבחינת אחזקה וטיפולים חסכוני בדלק כמו כן חיפשתי רכב בעל שמירת ערך גבוהה יחסית וכמובן שיהיה נוח יפה וכו', לכן כל הדרכים הובילו אותי לראנקס למרות שהמחיר באמת גבוהה

ההתלבטות הייתה בין הראנקס 2007 סיויק 2006 ומזדה 3 קומפורט 5 דלתות 2007

פתחתי גם שרשור בנושא לפני כחודש וחיפשתי בפורום שרשורים בקשר לראנקס , מה אני יגיד , אולי אני טועה אולי הרכב באמת לא שווה את הכסף (ולמען האמת אין לי כסף מיותר , ממש לא ) אבל מהתגובות אני התרשמתי הכי הרבה על הטויוטה.

בינתיים אני ימתין בסבלנות עד לרכב הבא , ומה שבטוח אליו אני אתקרב בזהירות רבה :-)

לכל הדרישות שלך יש עוד רכבים שמתאימים כמו יונדאי I30, קיה סיד, ניסאן טידה, פולקסוואגן גולף וגם פורד פוקוס. רובן לדעתי זולות יותר מאותה ראן-X "אגדית" ולא נופלת ממנה או אף עדיפות, במיוחד אם אין לך כסף מיותר.

שמירת ערך זה עניין יחסי, אתה קונה רכב ישן יותר במחיר גבוהה יותר, מה זה נותן לך?

בנוסף, כתבת שמיני לא מתאימות לך וציינת סופר מיני, אז אולי הסיריון מעט קטנה וה-106 לא ממש רלוונטית (אולי 107) אבל אתה בהחלט יכול לבדוק את הסקודה פביה והסיאט איביזה שהן גדולות יחסית, פולקסוואגן פולו, מאזדה 2 ועוד.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי:

מבחינת אמינות ושקט נפשי, כל המכוניות שהזכרת לא מדגדגות את הטויוטה וזאת הסיבה שהמחירון שלה גבוהה, תשאל בעלי קורולות מהדגם הזה,שאל בעלי מוסכים,סקר שוק קצר ייתן לך תמונה טובה. הרכב מעולה.וזאת הסיבה שעל איכות משלמים!

יקר = כן, טוב= בטח שכן, שווה לקנות = תעשה חשבון לעצמך,זה כבר שיקול שלך, באותו כסף אתה יכול לקנות ליסינג שנתיים מעל (אבל לא טויוטה).

אגב, פרט קטן, ההבדל בין ליסינג לפרטי שוב,לפי דעתי,ההבדל הוא תהומי ולא פחות מזה!

אבל שוב,יש אנשים שזה לא מעניין אותם, אז בבקשה, השוק מוצף.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

נו באמת למה ציפיתי, שרשור שלם על טויוטה בלי תגובה שלך.

כבר ידוע שיש לא מעט בעיות בדגם הזה של הקורולה ואף רכב לא חף מבעיות, כל רכב משומש יסבול מתקלה או בלאי כלשהו, אין רכבים מושלמים וגם אם כן הם בודדים.

במקרה הזה הרכב עם תאונה ומוזנח.

subaru_loyale, יקר זה לא תמיד הכי טוב, אתה יודע שהוא דווקא כן יכול לקנות ליסינג יותר חדש בשנה (וגם שנתיים) שהוא כן טויוטה, ואפילו קורולה וכולנו יודעים בדיוק מה "מיוחד" ברכב הזה.

בראן X אין שום דבר מיוחד, רכב סביר בכל הבחינות ולא עילוי כמו שאתה נוהג להציג אותו.

אני לא אמרתי שחייב בליסינג, יש הכל גם בשוק הפרטי.

פורסם

לפי דעתי:

לא מעט בעיות, בסדר. יש המון בעיות, כולנו יודעים, זה רכב רק של בעיות. ובגלל זה המחיר שלו גבוהה, אז תקנה רכב עם פחות בעיות בפחות כסף = העסקה המושלמת לא?! מה הבעיה, השוק מוצף.

פוקוסים,יונדאים,איביזה הגדולה יחסית, פולו הענקית...יש המון אופציות, לך תקנה למה דווקא טויוטה עם הבעיות?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא נכון,יש לנו טויוטה קורולה 2006,ההורים שלי מרוצים עד הגג,חסכוני,אמין וטוב

יש לנו את הרכב כבר חמש וחצי שנים ואנחנו מטפלים רק במוסך מורשה טויוטה ובאמת שאין בכלל בעיות (טפו,טפו,טפו)

TOYOTA COROLLA 2006

VW SUPER BEETLE 1303 1973

SUZUKI JIMNY JLX 2006

פורסם
הלכתי לראות את הרכב הזה משום שמכוניות מיני כגון סיריון , 106 , PUNTO , פשוט לא מתאימות לדרישות שלי , אני רוצה רכב אמין ולא יקר מבחינת אחזקה וטיפולים חסכוני בדלק כמו כן חיפשתי רכב בעל שמירת ערך גבוהה יחסית וכמובן שיהיה נוח יפה וכו', לכן כל הדרכים הובילו אותי לראנקס למרות שהמחיר באמת גבוהה

ההתלבטות הייתה בין הראנקס 2007 סיויק 2006 ומזדה 3 קומפורט 5 דלתות 2007

פתחתי גם שרשור בנושא לפני כחודש וחיפשתי בפורום שרשורים בקשר לראנקס , מה אני יגיד , אולי אני טועה אולי הרכב באמת לא שווה את הכסף (ולמען האמת אין לי כסף מיותר , ממש לא ) אבל מהתגובות אני התרשמתי הכי הרבה על הטויוטה.

בינתיים אני ימתין בסבלנות עד לרכב הבא , ומה שבטוח אליו אני אתקרב בזהירות רבה :-)

השמירת ערך שלו באמת טובה אבל לא לך,אלא לאותו אחד שקנה את הרכב מהחברה והיום יבוא הפראייר לקנות אותו ב60K שקל.

תנסה לחשוב שתמכור את הרכב בעוד 3 שנים והמחירון הרשמי שלו יהיה נניח 45K שקל,בדיוק כמו המצב כיום עם רכב שנת 2004,

אתה רואה את עצמך קונה קורולה שנת 2004 ,רכב בן 9 במחיר של מיצובישי לנסר שנת 2009 (נכון אומנם מליסינג ואומנם הדגם הישן) לאחר שנותנים לך לפחות כמה חודשי אחריות ופריסה של תשלומים. או אולי סיטרואן C4, או סוזוקי SX4, אולי יונדאי I30 שנת 2008 ,ויש עוד דוגמאות.

אני לא יודע איך להסביר את זה פה אבל ,אבל אני אנסה,זה כמו גרף שעולה ויורד יש נקודה שבאמת הרכב ימכר במחירון וזה רכב סופר "שמירת ערך" אבל לאותו הרכב יש נקודה מסויימת שמשם מתחילה הצלילה ואז לא רק שלא מקבלים מחירון אלא איפלו לא קרוב לזה,גם על מאזדה 3 לפני 4 שנים ביקשו מעל המחירון( וזה מנסיון שלי) והיום הרכב גם במחירון לא ימכר,ואני מדבר על יד פרטית.

שלא תבין לא נכון גם אנחנו במשפחה מאמינים בסיטגמה של יפני ,ונכון בד"כ זה גם מוכיח את עצמו ,אבל אני לא רוצה להכנס לזה ולפתוח עכשיו דיון לגבי זה, אבל מפה ועד להלל ולסגוד ליאריס ולארנקס כאילו שזה רכב עם אחריות לכל החיים ולא מתקלקל זה מנותק מהמציאות. ,רשמת צריכת דלק,אז כמה הוא כבר יותר חסכוני 10% יותר מרכב אחר,ואם ה10% האלה כ"כ קריטים סימן שאתה נוסע הרבה ואולי שווה לבדוק דיזל.

אביב8)

פורסם

לא רק שה RUNX איכותית ואמינה מפוקוסים/ I30/ גולפים למניהם, היא עולה על הפוקוס בנוחות, מזגן, ביצועים צריכת דלק, בידוד מהכביש.

בקיצור, בבדיקה אחד מול אחד שביצעתי למספר ימים, מתברר שהאיכות האירופית לא מדגדגת את הRUNX גם בתחומים שהאירופים אמורים להיות טובים בהם.

ה RUNX הוא אחד המכוניות העממיות הטובות ביותר בשנים ההם, אם לא הטוב ביותר.

RUNX לאחר 6 שנים מטופל במוסך רשמי לא יצרוך שמן בכלל, לא יצייץ , והמזגן שלו יעבוד כמו גדול.

פורסם

מר נר_4 היקר, תפסיק לספר סיפורים. אם יש לך משהו ספיציפי לספר לנו על האמינות של המתחרות אז דבר, ההצהרות המיותרות והריקות האלה לא נותנות שום דבר.

הראן-X נופלת מלא מעט מתחרות מהשנתונים שלה והופכת לכמעט לא רלוונטית כשהמחירון מציב אותה מול רכבים חדשים בשנתיים.

פורסם

Mike808, אשמח לשמוע ולהחכים במה הראנקס "נופלת מלא מעט מתחרות מהשנתונים שלה"?

תתייחס בבקשה לנתונים ספציפיים ולא אמירות כלליות. אני עשיתי את סקירת השוק שלי לפני קניית הראנקס, אז בוא תחדש לי משהו.

לגבי המתחרות החדשות יותר שלה, שים לב שה-I30 והסיד במחירים האלו יהיו יוצאות ליסינג ולא הטובות שבהן, וזה בנוסף לשמירת ערך פחות ממדהימה (כל אחת מהסיבות שלה, אחת מהצפה והשניה מדעות קדומות).

פורסם

מבחינת תמורה לכסף טויוטה נופלת מרוב (אם לא מכל) מתחרותיה.

מאזדה, יונדאי, מיצובישי, ניסן וסובארו לא פחות אמינות ועולות פחות ולפעמים הרבה פחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חסרונות קורולה מול פוקוס. בטיחות (תלוי ברמת איבזור בשנים מסויימות), נוחות, מרווח, תא מטען, היגוי, התנהגות כביש, בלמים, איכות חומרים. הפוקוס חלשה משמעותית וצורכת יותר דלק.

פורסם

מאזדה, יונדאי, מיצובישי, ניסן וסובארו לא פחות אמינות ועולות פחות ולפעמים הרבה פחות.

לפי דעתי:

עם כל הכבוד אני לא מבין איך אתה בכלל יכול להשוות סובארו ואני חולה סובארו(היה לי 11 שנה סובארו), אבל איך אימפרזה 1.6 עומדת עם הקורולה בדיוק? איך?!, איך המיצובישי לנסר עומדת עם הקורולה איך? הניסן טידה קטנה וצפופה, מבחינת אמינות בסדר, הפוקוס רכב לעצלנים, איך הוא עומד עם הקורולה?

מבחינת תמורה לכסף המשפחתי שניתן להשוואה הוא מאזדה 3 (שהנסיעה עליה זה כמו נסיעה על קרשים) ותכלס היא לא עושה כלום טוב יותר מהטויוטה,ההונדה והאוקטביה..שם עלויות האחזקה אחרות לגמרי מהטויוטה ולכן יוצא מהמשוואה שמבחינת תמורה לכסף הטויוטה עדיפה.

פורסם

אם אתה נוהג להטביע את הרכב שלך בים אחרי כמה שנות שימוש אז אתה צודק, היא לא משהו מבחינת תמורה לכסף. אבל מכיוון שבדרך כלל אנחנו מוכרים את הרכב אחרי מספר שנים (ולא ממש משנה כמה) אז לא למחיר הרכב יש חשיבות אלה לירידת הערך, וכאן הקורולה לוקחת בגדול.

מבחינת אמינות, גם לדעתי האמינות של הרכבים שציינת דומה (פרט אולי למיצובישי - היה להוריי ניסיון רע מאוד עם לאנסר 2005, מצד שני יתכן שזה היה לימון).

חסרונות קורולה מול פוקוס. בטיחות (תלוי ברמת איבזור בשנים מסויימות), נוחות, מרווח, תא מטען, היגוי, התנהגות כביש, בלמים, איכות חומרים. הפוקוס חלשה משמעותית וצורכת יותר דלק.

האמת המשפט האחרון שלך מספיק כדי לפסול את הפוקוס, אבל בכל זאת...

- אפשרויות כיוון תנוחת הנהיגה בקורולה מושלמות. המתלים הם פשרה טובה בין לא רכים מדי ולא קשים מדי. אז מה הבעיה עם הנוחות בדיוק?

- מרווח תא הנוסעים בקורולה טוב מאוד. אין שום בעיה להושיב בנוחות אדם גבוה מאחורי נהג גבוה, מניסיון.

- תא המטען הוא אכן לא מהגדולים, אך יחסית לרכב האצ'בק הוא בסדר גמור. התמורה לגודלו היא רכב קצר יותר מכל המתחרים, מה שמועיל בחניות ובתנועה צפופה בעיר.

- ההיגוי לא אידאלי, אך לא גרוע. לא מכיר את ההיגוי בפוקוס, אך גם אם הוא מצוין זה לא מציל אותה מלהיות, איך נאמר... עגלתית?

- התנהגות כביש אולי טובה יותר במאזדה 3 אבל בפוקוס? :shock:

- מעולם לא שמעתי (או הרגשתי) על בעיה עם הבלמים של הקורולה. אתה מוזמן לחדש לי כמובן.

- כנ"ל לגבי איכות החומרים. זה אולי לא האיכות המפורסמת של חלק מהוואגיות, אך לא נראה לי שגם לפוקוס יש כזו.

- הנקודה היחידה שבה הקורלה נחותה לפוקוס היא בטיחות. אכן חסרה לה מערכת ה-EBD, אך רובנו לא פוגשים שלג ובתנאי שתנהג כמו בן אדם בגשם כנראה שלעולם לא תהיה לה הזדמנות לפעול. גם שתי כריות האוויר הנוספות תורמות לבטיחות הנוסעים מאחור בפוקוס - כשאצטרך להסיע ילדים מאחור, אשקול להחליף את הרכב.

פורסם

כבר כמה שנים שהקורולה היא הרכב השנוא עליי, לא בגלל שהיא מכונית גרועה, כי היא לא. אבל פשוט גיליתי שאחוז הנהגים המעצבנים והמעכבים גדול במיוחד בקרב נהגי קורולה. עכשיו אני מגלה שלא רק בנהיגה יש להם תפיסת סביבה מעוותת, אלא גם בחיים.

אתם פשוט טועים ומטעים.

• תוכן חדש...