Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פענוח בדיקה בקומפיוטסט קורולה ראנקס 2007

Pash07
שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכל חברי הפורום !

היום עשיתי בדיקה לרכב מסוג טויוטה קורולה ראנקס 2007.

בבדיקה התברר :

מנוע : בלוק מנוע : נזילות שמן רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות = בוכנות תצרוכת שמן

קפיצים : בולמי זעזועים : בלאי יתר

מרכב הרכב : 66% תקינות : כל צד ימין תוקן ונצבע כולל דופן ימין + דופן שמאל + מעיכות בגג הרכב + מעיכות קלות בכנף שמאל+ימין שריטות ומכות בפגושים

בלמים אחוריים : לתקן רפידות

העברת כח : לפי היצרן הרכב מגיע עם 110 HP בבדיקה התברר שהוא הוציא 92 + נקישות יתר בגיר ומרווחי יתר בציריות

הערכה של מחיר הרכב בסוף היתה 82% הישרדות מהמחירון !

המחירון נכון להיום 22/07/12 65K ( לוי יצחק )

האם זה הגיוני שעל דבר כזה הייתי אמור להוריד 11.700 מהמחירון ?

בסופו של דבר אני והמוכר לא הגענו להסכם ונפרדנו לדרכינו

הבדיקה בוצעה במכון קומפיוטסט ת"א

My V-TECH GONNA BuUUuuWwWwWAAAAnnNnnN :-D:evil::-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

רכב עם מעיכות בגג לא הייתי חושב לקנות אפילו בצחוק.

מעבר לכך,כמה ק"מ עבר הרכב (זה חשוב כדי שניתן יהיה לחוות דעת האם סימני תצרוכת שמן מהבוכנות הוא כסת"ח או שבאמת יש תקלה במנוע (פיח בראש המנוע,חלילה מנוע אוכל שמן).

בולמי זעזועים זה עניין של קרוב לשתי אלפיות אבל לא ממש מה שהפחיד אותי כאן.

לדעתי,נהגת נכון,המשך לחפש בסבלנות וכדי שלא תפסיד כספים מיותרים דרוש מהמוכר התחייבות שהרכב לא עבר תאונות שילדה /פגיעות בגג הרכב,שעלולות לספר סיפור של רכב שהתהפך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב עבר 68000 ק״מ , לטענתו המעיכות בגג נוצרו עקב העברת מיטה על גג הרכב ! השאלה שלי היא האם מכות ותיקונים במרכב הפח של הרכב זה משמעותי עד כדי כך ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמע, לא מדובר במציאה גדולה, אבל גם לא ברכב שהייתי בורח ממנו.

בסה"כ הרכב כ-6 שנים על הכביש ויש לו בלאי.

אחוזי ההשרדות של קומפיוטסט הם גימיק שיווקי ובוודאי שלא מקדם הכפלה במחירון.

רוב מה שכתבו בבדיקה - כסת"ח קלאסי.

בעקרון יש לעשות לרכב טיפול ,לבדוק את מערכת הדלק, ואולי להחליף בולמי זעזועים.

בתנאי השוק הקיימים (ומבלי שראיתי את הרכב) כ-10000 ש"ח פחות מהמחירון נשמע סביר.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שקנה את אותו רכב לפני כמה חודשים ובדק באותו מכון בדיקה (כבר רכב שני שאני בודק שם), אני יכול להגיד לך (באדום):

שלום לכל חברי הפורום !

היום עשיתי בדיקה לרכב מסוג טויוטה קורולה ראנקס 2007.

בבדיקה התברר :

מנוע : בלוק מנוע : נזילות שמן רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות = בוכנות תצרוכת שמן פרט לעניין צריכת השמן בבוכנות, הכל זה כסת"ח שנרשם אצלם תמיד ועל כל רכב. לגבי צריכת השמן, זו הערה מאוד מוזרה. איך הם בדקו את זה בדיוק? אפילו בדיקת קומפרסיה הם לא עושים, אלא מריצים את הרכב על דינו.

קפיצים : בולמי זעזועים : בלאי יתר לא זוכר שהיה כתוב לי, אבל זה מאוד תלוי איפה הרכב נסע. בכל מקרה לא משהו שהייתי מוטרד ממנו.

מרכב הרכב : 66% תקינות : כל צד ימין תוקן ונצבע כולל דופן ימין + דופן שמאל + מעיכות בגג הרכב + מעיכות קלות בכנף שמאל+ימין שריטות ומכות בפגושים זה שכל צד ימין (וחלק משמאל?) תוקן ונצבע מעיד על תאונה ויש להתחשב בזה. המעיכות בגג נשמעות לי מפחיד, אך קשה לשפוט בלי לראות במה מדובר. השאר זה שטויות שיש לכל רכב בארץ. אחת הסיבות שלקחתי את הרכב שלי זה שלא הוחלף\נצבע לו אף חלק. העדפתי אוטו עם קצת שריטות בפגושים ובאחת הכנפיים (מה לעשות - נהגת מבוגרת וחניות לא הולך ביחד :)), אבל כזה שאני יודע שלא היה מעורב בשום תאונה.

בלמים אחוריים : לתקן רפידות אז מחליפים רפידות - שטויות.

העברת כח : לפי היצרן הרכב מגיע עם 110 HP בבדיקה התברר שהוא הוציא 92 + נקישות יתר בגיר ומרווחי יתר בציריות 92 במדידה שלהם זה בסדר גמור. זה גם מה ששלי הוציא ובטח גם אצלך סומן בירוק. לגבי הנקישות בגיר, זה כסת"ח סטנדרטי. מרווחי יתר בציריות כדאי לבדוק במוסך ואם זה נכון, אז להוריד מהמחיר בהתאם.

הערכה של מחיר הרכב בסוף היתה 82% הישרדות מהמחירון ! ההערכות שלהם בדרך כלל לא שוות הרבה, אבל יכולות לעזור במשא ומתן מול הבעלים, אלא אם הוא יודע בדיוק מה יש לו ביד.

המחירון נכון להיום 22/07/12 65K ( לוי יצחק )

האם זה הגיוני שעל דבר כזה הייתי אמור להוריד 11.700 מהמחירון ? אם לא היה את הפחחות של כל הצד הימני ואת המעיכות בגג הייתי אומר שממש לא. המעיכות בגג יכולות להיות משהו חמור בעל משמעות (מסחרית) דומה לפגיעת שילדה ויכול להיות גם סתם שטויות. כמו שאמרתי צריך לראות כדי להעריך.

בסופו של דבר אני והמוכר לא הגענו להסכם ונפרדנו לדרכינו קורה. לא נורא. עלות הבדיקה היא בסה"כ אחוז מאוד קטן משווי הרכב. להבא תשתדל להבחין לפחות בפגיעות הפח עוד לפני הבדיקה ולדבר על המחיר.

הבדיקה בוצעה במכון קומפיוטסט ת"א

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב לא סתם מגיע למצב שצד שלם שלו מתוקן+ חלק מצד שני+ מעיכות בגג.

זה רכב שכנראה "חטף" מכה די רצינית לפחות בצד אחד של הרכב, ומן הסתם יש לזה משמעות כספית. מה גם שבעת התיקון נקבעה ירידת ערך ובעל הרכב פוצה עליה ע"י חברת הביטוח.

זה עוד לפני שהוזכר הגג, שיכול להרתיע רוכשים רבים.

לדעתי עשית בחכמה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמע, לא מדובר במציאה גדולה, אבל גם לא ברכב שהייתי בורח ממנו.

בתנאי השוק הקיימים (ומבלי שראיתי את הרכב) כ-10000 ש"ח פחות מהמחירון נשמע סביר.

האם היית קונה רכב כזה בהנחה,שברור לך שאולי לא תוכל למכור אותו אלא אם תלך לשקר טרייד אין כלשהו/לחברת ליסינג ,ישחטו לך את הקרביים ותפסיד במכירה הרבה יותר מ-10,000 בעתיד ? האם מעיכות בגג לא מרתיעות אותך כקונה פוטנציאלי של רכב ?

אני כאשר שומע מעיכות בגג,עולה בי אסוציאציה של רכב שהתהפך על הגג.אולי אני טועה ומטעה במקרה הזה אבל זה מה שאני חושב,מצטער.יכול להיות שרק אני פרנואיד באופן אישי לגבי סעיף כזה.

סתם בשביל העניין,אותי אישית מעניין מה המחיר,שבעל הרכב "המהולל" הזה ביקש מפותח השרשור ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם היית קונה רכב כזה בהנחה,שברור לך שאולי לא תוכל למכור אותו אלא אם תלך לשקר טרייד אין כלשהו/לחברת ליסינג ,ישחטו לך את הקרביים ותפסיד במכירה הרבה יותר מ-10,000 בעתיד ? האם מעיכות בגג לא מרתיעות אותך כקונה פוטנציאלי של רכב ?

אני כאשר שומע מעיכות בגג,עולה בי אסוציאציה של רכב שהתהפך על הגג.אולי אני טועה ומטעה במקרה הזה אבל זה מה שאני חושב,מצטער.יכול להיות שרק אני פרנואיד באופן אישי לגבי סעיף כזה.

סתם בשביל העניין,אותי אישית מעניין מה המחיר,שבעל הרכב "המהולל" הזה ביקש מפותח השרשור ?

כמו שכבר ציינתי המחירון של הרכב לפי לוי יצחק נכון להיום הוא 65k , אחרי הבדיקה בעל הרכב חייך אליי ואמר שמכות בפח זה שטויות והוא לא מוכן להוריד יותר מידי ואמר 62k זה המחיר הסופי , הסברתי לו שגם אם האוטו מבחינה מכנית בסדר אבל יש את ה״אבל״ של ה66% מכות ותיקונים מעיכות בגג וכל דופן ימין מתוקנת ( חייב לציין שהתיקונים נעשו ברמה ירודה יחסית ) , ניסיתי להסביר לבחור את המצב שלי בעוד x שנים כשאני ירצה להשתרג ולמכור את הרכב המחיר יהיה בהתאם , מבחינתו זה לא היה רלוונטי אז ייחלתי לו בהצלחה ונפרדו לשלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תזכור את מה שאני רושם עכשיו-גם אם תתקשר אליו עוד חודש הוא יגיד כי הרכב עדיין רלוונטי.

שוק היד 2 מאוד קשה ואגרסיבי,זו לא התקופה לפני 5-6 שנים בה היית מפרסם טויוטה ומוכר מעל המחירון.

אני חושב שנהגת בשכל ובחוכמה-הרכב לא מציאה ובטח שלא במחיר הנ"ל

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשוק של היום לשלם 62 אלף ש"ח על רכב משפחתי מודל 2007 זה אבסורד!!!

כנ"ל.

אני אשמח אם תסביר לי למה בכלל הלכת לראות רכב משפחתי (וכן,הראנקס עדין משפחתי,כי הוא לא איזה רכב אספנות או רכב עם אחריות לכל החיים שלא מתקלקל) במחיר שהוא רחוק מאד ממה שהוא שווה? לשים 65K על רכב שנת 2007?!

כמה שאני מנסה אני לא מצליח להבין,את עניין הראנקס והיאריס ,אני עדיין לא מעכל את זה,כמה שאני אומר לעצמי שוק חופשי ויש מוכר מרצון וקונה מרצון.,לא מבין.

אביב8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תזכור את מה שאני רושם עכשיו-גם אם תתקשר אליו עוד חודש הוא יגיד כי הרכב עדיין רלוונטי.

שוק היד 2 מאוד קשה ואגרסיבי,זו לא התקופה לפני 5-6 שנים בה היית מפרסם טויוטה ומוכר מעל המחירון.

אני חושב שנהגת בשכל ובחוכמה-הרכב לא מציאה ובטח שלא במחיר הנ"ל

כנ"ל.

אני אשמח אם תסביר לי למה בכלל הלכת לראות רכב משפחתי (וכן,הראנקס עדין משפחתי,כי הוא לא איזה רכב אספנות או רכב עם אחריות לכל החיים שלא מתקלקל) במחיר שהוא רחוק מאד ממה שהוא שווה? לשים 65K על רכב שנת 2007?!

כמה שאני מנסה אני לא מצליח להבין,את עניין הראנקס והיאריס ,אני עדיין לא מעכל את זה,כמה שאני אומר לעצמי שוק חופשי ויש מוכר מרצון וקונה מרצון.,לא מבין.

הלכתי לראות את הרכב הזה משום שמכוניות מיני כגון סיריון , 106 , PUNTO , פשוט לא מתאימות לדרישות שלי , אני רוצה רכב אמין ולא יקר מבחינת אחזקה וטיפולים חסכוני בדלק כמו כן חיפשתי רכב בעל שמירת ערך גבוהה יחסית וכמובן שיהיה נוח יפה וכו', לכן כל הדרכים הובילו אותי לראנקס למרות שהמחיר באמת גבוהה

ההתלבטות הייתה בין הראנקס 2007 סיויק 2006 ומזדה 3 קומפורט 5 דלתות 2007

פתחתי גם שרשור בנושא לפני כחודש וחיפשתי בפורום שרשורים בקשר לראנקס , מה אני יגיד , אולי אני טועה אולי הרכב באמת לא שווה את הכסף (ולמען האמת אין לי כסף מיותר , ממש לא ) אבל מהתגובות אני התרשמתי הכי הרבה על הטויוטה.

בינתיים אני ימתין בסבלנות עד לרכב הבא , ומה שבטוח אליו אני אתקרב בזהירות רבה :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

3,000 ש"ח פחות מהמחירון היה יכול לשקף רכב נקי מתאונות או לפחות לא כאלו שפגעו בגג הרכב.

אפשרות א' המוכר טיפש .אפשרות ב' המוכר כנראה חי בלה לה לנד ולא מבין מה יש לו ביד וכמה יהיה קשה למכור רכב כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...