Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאלמד משפטים, כנראה שאתחיל בללמוד מילים...

קורסים רלוונטיים איט איז.

ספאסיבה בולשוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מסכים עם הלך הרוח הכללי שלימודים אקדמיים לא מקנים לך כלום.

הם מקנים לך ידע נרחב, בנוסף אתה מכיר הרבה אנשים מפלח אוכ' דומה,

מה שמגדיל את מאגר הקשרים שלך, ונותנים לך הרבה פעמים ראיה רחבה יותר של הדברים.

אני נתקל לא מעט באנשים שלמדו איתי, ואח"כ גם עבדו בתחומים מקבילים/דומים,

ולא פעם זה מקשר בינך לבינם, או לבין אנשים שאתה מכיר והם מכירים.

לדעתי תואר שלם הוא מיותר באם אתה מתכוון להשאר עצמאי, וללמוד מנע"ס(או בפי אנשי

שוק ההון- מה נעשה עם זה?) או כלכלה זה יותר מידי, אבל לא יזיקו קורסים בסיסיים

בתחומים כמו מיסים, מימון, חשבונאות, ושיווק. למרות שזה נראה לך בהתחלה כמו בזבוז

זמן, בטווח הארוך הידע הזה כן מוסיף לך.

פורסם

אני מצטרף לדעתו של ערן. אחד הקורסים שהשפיעו עלי יותר במהלך התואר שלי היה בדיני בנקאות. מדובר בעולם ומלואו, וחשיבות החומר שנלמד בקורס הזה היא לדעתי לא פחות מקריטית עבור כל אדם שרוצה להתנהל מבחינה פיננסית בצורה יותר בטוחה תוך הבנת החוק ושימוש מושכל במעטפת שהוא מעניק לאזרח הקטן.

לראיה, אתה יכול לסקור את השרשורים השונים שנפתחים כאן מידי תקופה בנושאים בנקאיים שונים (המחאות, כרטיסי חיוב, חיוב עמלות שונות וכו'). מקורן של חלק לא קטן מהתשובות שאני כותב בשרשורים הללו טמון בקורס הספציפי הזה.

קורס מבוא בחשבונאות יכול מאוד להועיל לך כעצמאי. אומנם כשתסיים אותו עדיין לא תוכל להחליף את רואה החשבון שלך, אבל לפחות כשהוא ידבר איתך על הפרשה לחובות מסופקים או שטל"ק, אתה לא תרים גבה ותרגיש אידיוט.

אם יש לך אפשרות לעשות קורס ביסודות המימון, לך על זה בלי לחשוב פעמיים. נכון, כנראה שבמפגשים הראשונים אתה לא תבין מה המרצה רוצה מהחיים שלך. לא נורא, בשביל זה אנחנו פה. נעזור לך :wink:

קבל מקרה:

חבר טוב שלי, חסר השכלה לחלוטין בתחום, החליט לפני מספר חודשים לחסל את כל החובות שלו ולעשות שינוי בהתנהלותו הפיננסית. מכיון שידע שאין לו די ידע כדי לעשות מהלכים כאלה לבד, הוא פנה לעזרתי וביקש ממני לחוות את דעתי על צעדים מסויימים שהוא התכוון לבצע. בעזרת עיקרי הדברים של קורס יסודות המימון ודיני בנקאות שהעברתי לו, הוא אשכרה התחיל להבין בתחום והצליח להגיע לפריסת חובות שגם אפשרה לו מרווח נשימה מידי חודש וגם עוזרת לו לחסל את ההלוואות שלקח בצורה יעילה יותר. אם הייתי צריך להגדיר את חמשת הקורסים החשובים שעשיתי במהלך התואר, ברשימה ללא ספק היו כלכלה מאקרו, דיני בנקאות, מימון, מבוא לשוק ההון ומבוא לחשבונאות.

המצחיק הוא שהקורס היחיד שבו באמת הצלחתי להשיג 100 עגול הוא חדו"א א' ו-ב'. הידע שצברתי בקורס הזה, ובעיקר החלק ממנו שעדיין חקוק לי בראש, משמש אותי בעיקר כאשר מישהו מבקש ממני עזרה בפתרון של איזה תרגיל, וגם אז זה רק בתנאי שלא מדובר בתרגיל מסובך מידי :oops:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הייי ברווז

למדתי תעו"נ ואני עובד בתחום כבר 5 שנים

התחלתי בתפ"י >>>אחראי תפ"י/מנהל תפ"י>>>מנהל חומר .

מה שלמדתי לא תרם לי יותר מידיי או בכלל.

אולי רק מבחינת מושגים.

הכל לומדים בתנועה.

כל מי שסיים תיכון יכול לעשות כמעט כל מה שמהנדס יכול לעשות.

אתה עצמאי? תעבוד לפי כלל האצבע ו/או תלך לקורסים שיכולים לעזור.

בהצלחה

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

אני מאוד מתחבר למה שחלקכם כתב כאן, זה נורא תלוי מה המטרות שלך ומה הציפיות שלך מהאקדמיה באופן כללי, עוד לפני שאתה נכנס לתחום ספציפי..

אני אישית עשיתי תואר בהנדסת תוכנה, למרות שכבר הייתי בתחום אני מרגיש שהלימודים העניקו לי 2 נקודות בעיקר:

1. יכולת למידה חזקה לדוגמא לקחת תחום עצום שיש לי אפס ידיעה עליו, להתחיל לנבור בו ולהתמחות בו בתקופת זמן מאוד קצרה. נניח שמחר בבוקר אחליט שאני מעוניין ללמוד אסטרופיזיקה, אני יהיה מסוגל ללמוד את התחום הן באקדמיה והן בצורה עצמאית, זו אגב לטעמי התרומה הגדולה ביותר שקיבלתי.

2. קשרים בתעשייה, זה אחד התחומים שאני לא יודע כמה באמת צריך תואר שלם בשביל זה אבל אין לי ספק בכלל שעוד אי אלו שנים, כמה מהחברה שישבתי איתם במשך 3 שנים ימים כלילות יהיו מנהלים בכירים בתעשייה והדבר הזה בהחלט נותן כלים בעיקר בשווקים קטנים כמו בישראל.

במידה ויש לך את היכולת ללמוד במסגרת עצמאית, הייתי ממליץ לך להתמקד יותר בנושאים שחשובים לך.

אבי.

פורסם

אני נדהם מכמות האנשים שכולם אומרים אותו דבר (ופרוקסימה): לימודי מעשייה וטיול לא שווים כמעט כלום מול ידע מניסיון וקורסים ספציפיים. הייתי בטוח שתואר במסלול כזה נותן כמה דברים חשובים, עכשיו אני מבין שלא צריך דווקא אותו, אלא ש"צריך את מה שצריך" וזהו.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הדבר היחיד שהם נותנים לך זה תעודה שאתה מראה אותה(וגם לא תמיד) בראיון עבודה.

מה לעשות, התעודה הזאת היא מאוד פרקטית, בזכותה אתה מגיע לראיונות עבודה הראשונים שלך.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...