Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעייה בכותרת... המזגן החליט שחם לו והפסיק לקרר. הוא רק מוציא אוויר בטמפ' של בחוץ, המנייאק.

מזגן שלא מקרר משול בעיניי למדפסת שלא מדפיסה... מה ניתן לעשות (תעזבו את המדפסת, אטפל בה אח"כ עם פטיש 5 ק"ג וחומצה)?

אני לא יכול להחליף מזגן- דירה שכורה.

אני לא חושב שזה גז- אתמול, שלשום וכבר שנתיים שעובד יופי.

אשמח להכוונה. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, גם המזגן שלי לא מקרר, הוא מזגן. אני לא מכיר מזגן שהוא בעצם מקרר. חוצמזה, למה שמזגן ירצה להיות מקרר?

הדבר היחידי שאני מכיר שהוא מקרר למרות שהוא לא מקרר, זה תנור הספירלה שלי שמקרר לי את החורף. וגם מפיץ אור אדום.

מה שבטוח, זה שמזגן הוא מזגן ושמקרר הוא מקרר. לגבי תנורים אני בספק.

ועם מעט רצינות, יש מצב שיש לך חור בצנרת והגז ברח. אם המקרר הוא חלק מהדירה, בעל הבית צריך לתקן אותו.

dirty old man

need love too

פורסם

YOELB, גם אני תהיתי למה שהמזגן שלי ירצה להיות מקרר. אם נתעלם מזה ששניהם לבנים, ושניהם מקבלים חשמל ומוציאים קור, למה שהוא ירצה להחליף את השם שלו?

וברצינות, המזגן הארור הזה, המוח שלו התקלקל שנה שעברה, ומאז יש לו רק מצב אחד: קור-פינגווינים. כתבתי על זה בשירשור מזגנים אחר (לעוד מישהו התקלקל המוח :lol: )

איך נוצר חור בצנרת "פתאום" בתוך כמה שעות? בא עורב והסניף לי את הגז?...

האם יש אפשרות לבדוק את רמת הגז בעצמי מבלי לקרוא לטכנאי? אני ממש לא מבין במזגנים.

פורסם

בטח לא מקרר! מזגן!

הזכרת לי מערכון ישן של היפופוטם :) [תוכנית רדיו קומית ישנה ב102 אפאם בחצות]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

זה שהמזגן עובד זה לא אומר שהוא פועל,תבדוק קודם שהמסנן נקי,אם לא אז תנקה היטב ותחזיר למקום, אחר כך תבדוק שהמדחס נכנס לעבודה (יש מצב שיש אוורור ומדחס לא עובד אז חם לך), אם המדחס נכנס לעבודה אז כנראה שהגז או חלקו ברח (לא בהכרח חור), ואז צריך להזמין טכנאי לבדיקה ומילוי גז.

בהצלחה.

פורסם

איזה מזגן זה ? בן כמה הוא ?

דליפה של גז בהחלט יכולה להתרחש מהיום למחר (נדיר, אבל קורה) ותקלות חשמליות אחרות גם כן יכולות להילקח בחשבון (במיוחד עם בוא החום המטורף של הימים האחרונים).

זה שהמזגן עובד כל הזמן על קירור וללא טרמוסטט - מתכון מצויין שיכול להוביל להרס המדחס (כניסה של נוזל).

מהיכן אתה בארץ ?

דרך אגב, עליך לידע את בעל הדירה ולאחר מכן לפעול לפי המלצתו (אם הוא מביא בעל מקצוע מטעמו או שאתה בוחר בעל מקצוע והוא משלם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה שהמזגן עובד זה לא אומר שהוא פועל,תבדוק קודם שהמסנן נקי,אם לא אז תנקה היטב ותחזיר למקום, אחר כך תבדוק שהמדחס נכנס לעבודה (יש מצב שיש אוורור ומדחס לא עובד אז חם לך), אם המדחס נכנס לעבודה אז כנראה שהגז או חלקו ברח (לא בהכרח חור), ואז צריך להזמין טכנאי לבדיקה ומילוי גז.

בהצלחה.

המסנן נקי. איך אני יכול לבדוק אם המדחס מתחיל לפעול? (לא מזגן חלון, המדחס אצלי נמצא על הגג...:roll: )

איזה מזגן זה ? בן כמה הוא ?

שאלה מצויינת האמת :oops:

דליפה של גז בהחלט יכולה להתרחש מהיום למחר (נדיר, אבל קורה) ותקלות חשמליות אחרות גם כן יכולות להילקח בחשבון (במיוחד עם בוא החום המטורף של הימים האחרונים).

זה שהמזגן עובד כל הזמן על קירור וללא טרמוסטט - מתכון מצויין שיכול להוביל להרס המדחס (כניסה של נוזל).

מהיכן אתה בארץ ?

דרך אגב, עליך לידע את בעל הדירה ולאחר מכן לפעול לפי המלצתו (אם הוא מביא בעל מקצוע מטעמו או שאתה בוחר בעל מקצוע והוא משלם).

איציק

אני מחיפה.

האם ישנה דרך כלשהי לבדוק, איכשהוא, מה קרה שם - לבד? יש ידיים טובות, ברוך השם.

פורסם

סתם בשביל הצחוק, מצאתי במחשב את המערכון והעליתי אותו :)

מערכון מ 1999 :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עדכון.

עליתי לגג. הפחדתי את כל הג'וקים. וגם כמה שכנים כנראה, על הדרך.

נראה שאין פעולת מדחס (אין רעש אופייני למדחס), המאוורר פועל יפה.

פורסם

אם המאוורר ביחידה החיצונית פועל אבל המדחס לא, סביר להניח שניתנת פקודה להפעלת המדחס אך הוא אינו נכנס לעבודה. לרוב מדובר בבעיות חשמל (הנפוצה ביותר היא קבל, שנופח את נשמתו אחת לכמה שנים) ולעיתים גם בעיות פיקוד (ממסר) או חיווט (חוט שנקרע\נשרף\וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי, נראה שמחר צריך לטפס לשם שוב עם ארגז כלים.

תודה!

פורסם

שלום לך. אני יש לי מן מנהג כזה, לא לטפס/לעלות על סולם/לתקן דברי חשמל כאשר אני לבד בבית.

ענין בטיחותי.

אשתי שתחיה עובדת כאחות בבית חולים; רוב ה"לקוחות" שמגיעים נפגעים משטויות (נפילה מסולם של 1 מטר בתוך הבית וכו'...). תאונות קורות, אין מה לעשות. הבעיה היא שרוב הניפגעים היו לבד בבית ולא היה מי שיעניק עזרה ראשונה ו/או יעזור או יושיע.

הענקת העזרה הראשונה או מהירות הושטת העזרה/פינוי היא עדיין הגורם הקריטי מס' 1 בהצלת הניפגע.

קח לתשומת ליבך ועבוד בזהירות, כאשר מישהו מודע לכך שאתה למעלה. שים שלט קטן בארון החשמל על המתג הראשי שהורדת (אתה מתכוון להוריד אותו, כן?) - "טכנאי בעבודה-לא לגעת" שאף אחד מהשכנים לא יקבל רעיונות.

שמור על עצמך ותחזור בריא ושלם לעדכן אותנו.

בידידות - ירחמיאל.

פורסם

ברווזים לא נופלים מסולמות. הם פורשים כנפיים ודואים מעודנות אל הקרקע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא יודע אם עדיין אקטואלי, אבל אנסה לתרום.

בדיקה קלה וללא כלים היא בדיקה גסה לתקינות קבל העזר של המדחס. כבה את המזגן. עמוד ליד היחידה החיצונית ובקש מעוזר כלשהו להפעיל מהבית את המזגן. אם הקבל לקוי תשמע נקישה מכוון המדחס ואחריה ישתרר שקט. ההסבר - המדחס מנסה להניע, נכשל בגלל העדר מומנט מספיק והאוברלוד המותקן על גוף המדחס מנתק אותו. פעולה זו משמיעה נקישה אופיינית. אם תחכה כמה דקות הנקישה תשמע שוב כי האוברלוד הוא בעל פעולה אוטומטית כלומר חוזר ומתחבר כעבור זמן קצר וחוזר חלילה. כל ניסיון התנעה כזה מלווה בצריכת זרם גבוהה יחסית וניתן לראות תנועה מהירה רגעית על שעון החשמל או עימעום רגעי בתאורה וכדומה. החלפת קבל תקול היא פעולה בסיסית ופשוטה. יש צורך בקריאת ערך הקבל מעל הקבל עצמו. ערכים אופיניים הן 20 מיקרופרד ומעלה, ובמדחסים גדולים גם 60 ויותר.

אם ניסיון הפעלה מלווה בשקט מוחלט - למעט הפעלת המפוח החיצוני - סביר שיש נתק כלשהו. במקרה כזה כדאי לבדוק אם קיים קונטקטור סמוך למדחס ולבדוק שהוא מקבל מתח פיקוד. אם כן, סביר שהקונטקטור נדפק אף כי יתכן שנשרף והתנתק חיבור על גוף המדחס עצמו. אם לא, יש תקלה במעגל הפיקוד או באחד המוליכים.

בכל מקרה טיפול במערכת חשמלית מחייב הבנה מסוימת והעדרה עלול לסכן את האדם המטפל.

בהצלחה, יוסי

• תוכן חדש...