Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברצוני לרכוש רכב חדש ההתלבטויות שלי הם: האם לקנות אוקטביה 1.8 או 1.4 או שעדיף לחכות למבצעים של סיאט לאון המנוע 1.8.

אם יש עוד אפשרויות אשמח לשמוע אותן הדגש שהרכב יהיה חסכוני, נוח, אוטומטי ואמין עד כמה שאפשר..

פורסם

ההתלבטות שלך היא בין שני רכבים מצויינים, המובילים את הקטגורייה. "הבעיה" הראושנה היא ששניהם עומדים להיות מוחלפים בקרוב בדגמים חדשים. סיאט ליאון נמכרת במצע מתמשך שהתחיל לפני כחודש בערך שעדיין ממשיך עד גמר המלאי. גירסת ה- 1.8 טורבו מוצעת במחיר של 120 א' ש"ח בלבד במקום 150 א' ש"ל. היא מגיעה גם מאובזרת עד הגג. מדובר במחיר ממש מציאה. חסרונות אין ממש, מלבד תא מטען קטן יחסית, דהיינו סביב ה- 300 ליטרים בלבד ועיצוב פנים ומראה הפנים פשוט, למרות שאיכות החומרים טובה. הסקודה אוקטביה מצויינת אפילו יותר, שכן היא איכותית יותר ובעלת תא מטען ענק בעל דלת חמישית. החסרון העיקרי כעת הוא שהיא מגיעה עם גיר אוטומטי רגיל ולא עם גיר ה- DSG וזאת לאור חוסר מלאי עולמי לגירסה זו (ולא עקב בעיות אמינות בגיר ה-DSGכפי השמועות המופצות והראייה היא שגרסות מנוע ה- 1.8 וגיר ה- DSG נמכרות כאמור גם בסיאט ליאון וגם בפולקסווגן פאסאט שעד לפני שנה נמכרה במשך כמה שנים עם גיר אוטומטי רגיל ושם המעבר היה הפוך לגיר ה- DSG ). הגירסה האוטמטית גם איטית יותר וגם אוכלת דלק יותר.עדיין מדובר בבחירה מצויינת. מה שכן באוקטביה הייתי בוחר את גירסת ה- 1.4 בעלת גיר ה- DSG שמציגה כעת ביצועים קרובים למנוע ה- 1.8 בעל הגיר האוטמטי וחסכונית בהרבה וגם זולה יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
שלום לכולם, ברצוני לרכוש רכב חדש ההתלבטויות שלי הם: האם לקנות אוקטביה 1.8 או 1.4 או שעדיף לחכות למבצעים של סיאט לאון המנוע 1.8.

אם יש עוד אפשרויות אשמח לשמוע אותן הדגש שהרכב יהיה חסכוני, נוח, אוטומטי ואמין עד כמה שאפשר..

צר לי אבל המנוע 1.8 הוא לא חסכוני. אולי כן ביחס לביצועים, תלוי איך מסתכלים על זה.

הלאון 1.8 זה רכב מהיר עם ביצועים ספורטיביים. אם אין צורך בזה ומצד שני, יש צורך בתא מטען ענק של האוקטביה אז הבחירה ברורה.

אם אין צורך בביצועים כאלה ובתא מטען ענק, תשקול רכבים אחרים כמו הפוקוס והאסטרה.

פורסם

הכל שאלה של מה אתה מגדיר כחסכוני.

הלאון שלי עושה בנסיעות עירוניות, בעיקר בפקקים עם מזגן בערך 1:10.

נתון טוב ביחס לביצועים ולנפח.

פורסם

לדעתי אוקטביה הרבה יותר מאסיבית (לא נדלקתי על סיאט למרות שהם מטוסים ויפות).

אם אתה רוצה חיסכון, ולא צריך ביצועים והנאות, 1.2TSI עלול לספק אותך. (על איביזה הוא סוס עבודה ערבי חרמן, על אוקטביה אני לא יודע).

פורסם
לדעתי אוקטביה הרבה יותר מאסיבית (לא נדלקתי על סיאט למרות שהם מטוסים ויפות).

אם אתה רוצה חיסכון, ולא צריך ביצועים והנאות, 1.2TSI עלול לספק אותך. (על איביזה הוא סוס עבודה ערבי חרמן, על אוקטביה אני לא יודע).

האוקטביה והלאון בנויות על אותה פלטפורמה. האוקטביה היא בתצורת סדאן לעומת הלאון בעל שהיא בעלת 5 דלתות.

ה-1.2 עושה עבודה טובה באיביזה וגם באוקטביה\לאון. אל תשכח שהאיביזה קלה יותר ב-200-300 ק"ג.

הצריכת דלק של ה-1.8 היא באזור 1-10 משולבת. אם אתה נוסע רק בתוך העיר זה יותר קרוב ל-1-8.

פורסם

דניאל, תיקון קל - האוקטביה אינה סדאן, היא נוצ'בק (משמע, הדלת האחורית נפתחת עם החלון).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוסיף ואומר ש-1.8TSI עם -1600 הטונות שמועמסות עליו במקרה שלי זולל דלק כמו המאזדה 2 1.5 שהייתה לי לפני כן, עם כ-900 ק"ג. 1.8T לא חסכוני, הוא חסכוני יחסית.

אישית הייתי הולך על האוקטביה כיוון שאני מעדיף את פנים הרכב שבעיני מפנק קצת יותר והיא שימושית מאוד (תא מטען).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
האוקטביה והלאון בנויות על אותה פלטפורמה. האוקטביה היא בתצורת סדאן לעומת הלאון בעל שהיא בעלת 5 דלתות.

ה-1.2 עושה עבודה טובה באיביזה וגם באוקטביה\לאון. אל תשכח שהאיביזה קלה יותר ב-200-300 ק"ג.

הצריכת דלק של ה-1.8 היא באזור 1-10 משולבת. אם אתה נוסע רק בתוך העיר זה יותר קרוב ל-1-8.

עדיין שישבתי באוקטביה יש הרגשה יותר של גרמנייה, יותר מאסיביות יותר איכות.

בלאון ובאיביזה גם יש תחושה של פחות יוקרה.

לגבי ה1.8, עם צריכה של 1-10 זה מעולה, בסך הכל עם 160 כס, זו צריכה יפה מאוד.

פורסם

האוקטביה מצוינת גם בגרסת ה - 1.2, זריזה וקלילה יותר מכל המשפחתיות 1.6 הרגילות.

הרכב בהחלט בנוי טוב, ואיכות החומרים מצוינת. המרווח מאחור טוב ותא המטען מעולה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה לעוזרים, בעיקרון לא ממש צריך חסכוניות 1 ל10\11 בעיר זה מעולה.

רוב ההמלצות מופנות ללכת על סקודה 1.4 וכניראה שזה הכי משתלם.

האוקטביה 1.4TSI והלאון 1.8TSI נחשבות אמינות מבחינת הגירים (שמעתי שנותנים אחריות ל5 שנים על הגיר או 150K) ?

פורסם

האוקטביה משתלמת אם אתה צריך רכב שנוסע לא רע עם תא מטען ענק.

הלאון משתלמת אם אתה רוצה רכב מהיר, מהנה לנהיגה ושימושי.

שתיהן בעלות 4 כוכבי בטיחות.

שתיהן בעלות איכות חומרים גבוהה. איכות החומרים בלאון יותר טובה מאשר באיביזה.

שתיהן בעלות אותו הגיר DSG 7. לגבי האחריות אתה צודק.

פורסם

יש הבדלים נוספים שיכולים להיות רלוונטיים לסוגים שונים של רוכשים.

באוקטביה המושבים מעט רכים יותר ועדיין תומכים ומצויינים.

תא המטען מעולה באוקטביה. אין דברים כאלה. גם ענק וגם נוח להטענה.

משענת יד מפנקת באוקטביה.

בלאון יש דשבורד עמוק יותר, כאשר באוקטביה התחושה היא שמצויים מעט קרוב מדי לחלון הקדמי.

הלאון דינאמית יותר לנוכח השלדה.

בלאון מקבלים יותר אבזור בפחות כסף :) שזה שיקול לא מבוטל.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הלאון דינמית יותר?

אוכל להפתיע אותך ולומר לך ש-FR הרבה פחות פאן מ-VRS,

ויש לי התחושה שגם אוקטביה 1.8TSI על 16' (בדומה ללאון) תהיה עדיפה, גם אם זה יהיה באופן קליל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זו שאלה של טעם וצרכים. תא מטען גדול? אוקטביה. מראה יותר צעיר? לאון.

שים לב שלשתי המכוניות ארבעה כוכבי ריסוק, וכפי שכתבו לך - שתיהן עומדות בפני החלפה.

מה שכן, ה- 160 כ"ס לא חסכוני (אלא ביחס לכח שלו).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...