Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישראל כמעצמת משאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיינתי באחד מגליונות הרכב השנתיים של העיתונים שאני שומר(שומר את כל גליונות הרכב מ-98) ומצאתי כתבה מעניינת על כך שישראל משמשת כשדה ניסויים ליצרניות הגדולות בעולם כמו וולוו, מאן ודאף(לא טרחתי לבדוק אם גם סקניה ואיווקו).

בכתבה מסופר על כך שישראל הינה אחת מהמדינות היחידות בעולם בה עורכות היצרניות הגדולות מבחני שטח חשאיים לדגמים הכי חדישים.

למשל נכתב שבזכות דרישה ביטחונית ישראלית וולוו מיקמו את ידית ניהול המנוע לצדי הנהג ולא מאחורה כמו שרצו בהתחלה.

וכן נעשו שיפורים בגיר הרובוטי של הדגמים היותר כבדים לניהול חכם יותר במדרונות, למשל מדרונות גדולים כמו באיזורים ההרריים שבארץ וכל מיני דברים בסגנון.

נכתב אפילו שוולוו מעסיקה מהנדס מומחה ישראלי מטעמה כאן בארץ האחראי על כל הפרוייקט ומעביר חוות דעת לחברה, שמסתבר די מרוצים מהחבר'ה בישראל..

למישהו יש בהרחבה אור לשפוך על כל הנושא?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לא יודע לגבי יצרניות משאיות, אבל אני יודע שיצרניות צמיגים שונות משנסות את צמיגי המשאיות שלהן בישראל - דווקא בגלל שאצלנו המשקלים המורשים גדולים יותר מבאירופה ובגלל הטמפרטורות הגבוהות וההפרשים הקיצוניים בין יום ולילה.

We are the Human Race

פורסם

אני גם קראתי על זה לפני כמה שנים.

למיטב זכרוני ה DAF XF95 החדשה דאז הייתה במבחנים בארץ בשלב הפיתוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הדרישות שוולוו בכל מקרה חייבות לבצע התאמה בשבילם הם של הצבא

למובילי הטנקים הכבדים למשקלי העמסה של 40-100 טון

ולמובילי הרק"מ הסטנדרטיים - סמי טריילרים למשקלים של כ 15-40 טון

גם מבחינת אבזור ומבחינת בטיחות של הנהג וכו'

לגבי השוק הפרטי אני לא יודע

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
הדרישות שוולוו בכל מקרה חייבות לבצע התאמה בשבילם הם של הצבא

למובילי הטנקים הכבדים למשקלי העמסה של 40-100 טון

ולמובילי הרק"מ הסטנדרטיים - סמי טריילרים למשקלים של כ 15-40 טון

גם מבחינת אבזור ומבחינת בטיחות של הנהג וכו'

לגבי השוק הפרטי אני לא יודע

מה שצריך להתאים למשקל זה את העגלה לא את הסוס, בכל מקרה הוולבו עוברים לימחים ומוחלפים במרצדס.

פורסם
מה זה "ידית ניהול מנוע" ?

אני לא זוכר את המונח המדוייק אבל כיום בכל משאית ישנה ידית קטנה לצד הנהג. פעם היא הייתה מאחורה בכל המשאיות(דאף, איווקו ו-וולוו למיטב ידיעתי, וכנראה גם מאן וסקניה)

העניין הוא שכיום הידית היא צדית וממוקמת לצד הנהג בין המושבים והיא הוכנסה ע"פ דרישה ישראלית ומאז נכנסה בכל המשאיות.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

למעט ידית הילוכים בוולווים הידניים וידית הילוכים בוולווים הגדולים הרובוטיים אין ידיות לצד הנהג. אני גם לא מכיר ידיות שהיו פעם מאחורה.

ידיות בלם מנוע היו פעם על הדשבורד ועברו לידיות לצד ההגה, מימין בוולווים הגדולים ומשמאל בקטנים.

פורסם

• מה שצריך להתאים למשקל זה את העגלה לא את הסוס, בכל מקרה הוולבו עוברים לימחים ומוחלפים במרצדס.

מאחר ו-וולוו מייצרים לפי תקינה ארופאית והמשקל המקסימלי המותר לגרירה ע"י סוס הוא כ 40 טון (דאבל דאבל + עגלה 3 סרנים) למשקל כולל של כ 55 טון, ל"סוס" (גורר) במשקל כבד בצה"ל מבצעים באופן קבוע את כל/חלק מההתאמות הבאות לפי סוג הרכב:

חיזוק קפיצים להתאמה למשקל, הגבהה- להתאמה לעבודה בשטח ולא רק בכביש, התאמת תה"ל חזקה לדוגמא גיר אליסון על קבינה וולוו עם מנוע קמינס, התקנת ""צלחת צפה" המתאימה לעגלת מוביל, הוספת רדיאטור גדול לקירור על המרפסת, התקנת שתי מיטות, הוספת מיכל תדלוק מוגדל, ג'נטים+צמיגים יעודיים של צה"ל ולא הסטנדרטי שבשוק, התקנת מראות רוחב למטען חורג, החלפת טמבונים מקדימה למתכת צהל"י ועוד.

לגבי התאמת העגלה אתה צודק מאוד לגבי אירופה, שם מרבית הסוסים הם "סינגל" והעגלה אכן מותאמת למשקל ורואים שם הרבה סוסים סינגל עם עגלה 3 סרנים.

סוס וולוו רגיל שיועבר לעבודה כמוביל ללא התאמה, ישרוד בצה"ל בדיוק החלפת קו אחת, ומשם ילך לפירוק לחלקים :roll: יש סוסים "אזרחיים" בודדים שמשמשים להדרכות של מילואימניקים/נהגים חדשים ועושים איתם בעיקר עבודות קלות ונהיגות הדרכה והם נשמרים בקנאות ע"י אנשי קבע/אעצ"ים.

פורסם

מאחר ו-וולוו מייצרים לפי תקינה ארופאית והמשקל המקסימלי המותר לגרירה ע"י סוס הוא כ 40 טון (דאבל דאבל + עגלה 3 סרנים) למשקל כולל של כ 55 טון, ל"סוס" (גורר) במשקל כבד בצה"ל מבצעים באופן קבוע את כל/חלק מההתאמות הבאות לפי סוג הרכב:

חיזוק קפיצים להתאמה למשקל, הגבהה- להתאמה לעבודה בשטח ולא רק בכביש, התאמת תה"ל חזקה לדוגמא גיר אליסון על קבינה וולוו עם מנוע קמינס, התקנת ""צלחת צפה" המתאימה לעגלת מוביל, הוספת רדיאטור גדול לקירור על המרפסת, התקנת שתי מיטות, הוספת מיכל תדלוק מוגדל, ג'נטים+צמיגים יעודיים של צה"ל ולא הסטנדרטי שבשוק, התקנת מראות רוחב למטען חורג, החלפת טמבונים מקדימה למתכת צהל"י ועוד.

לגבי התאמת העגלה אתה צודק מאוד לגבי אירופה, שם מרבית הסוסים הם "סינגל" והעגלה אכן מותאמת למשקל ורואים שם הרבה סוסים סינגל עם עגלה 3 סרנים.

סוס וולוו רגיל שיועבר לעבודה כמוביל ללא התאמה, ישרוד בצה"ל בדיוק החלפת קו אחת, ומשם ילך לפירוק לחלקים :roll: יש סוסים "אזרחיים" בודדים שמשמשים להדרכות של מילואימניקים/נהגים חדשים ועושים איתם בעיקר עבודות קלות ונהיגות הדרכה והם נשמרים בקנאות ע"י אנשי קבע/אעצ"ים.

איפה ראית מוביל עם שתי מיטות??

בקשר להגבהה, המובילים לא נוטים לרדת מעבר לשולי הכביש אל עומק השטח, האזור הזה שמור בד"כ לטיוליות.... ומה לגבי המרצדסים החדשים? גם הם מותאמים? או המקים?

בקשר לעגלה ישנן מספר עגלות שהותאמו במיוחד לצה"ל (לא יחוודיות לצהל אבל מחוזקות לענין המשקל, אחרי הכל העגלות הקיימות עדיין לא אידיאליות להובלת טנקים והגלגלים לעיתים קרובות מתפוצצים) העגלות המותאמות בעלות היגוי גם בסרנים האחוריים ונושאות את המשקל ביתר קלות.

פורסם

תיקון אחד לST

מרבית העגלות להובלת טנקים לא שייכות לצבא בכלל אלא לחברות פרטיות(מנופי אבי, הובלות השרון ועוד חברה מהדרום שנחשבות לגדולות ביותר) ומחזיקות בעגלות ייעודיות.

למה? פשוט לא משתלם לצבא להחזיק עגלות כאלה, עליות הטיפול גבוהות מדי. לכן משתלם לצה"ל לשלם על הובלה בודדה מנקודה א לנקודה ב'(ממה שאני זוכר המחיר נע בסביבות ה-15K ומעלה להובלה כזו)

פורסם
תיקון אחד לST

מרבית העגלות להובלת טנקים לא שייכות לצבא בכלל אלא לחברות פרטיות(מנופי אבי, הובלות השרון ועוד חברה מהדרום שנחשבות לגדולות ביותר) ומחזיקות בעגלות ייעודיות.

למה? פשוט לא משתלם לצבא להחזיק עגלות כאלה, עליות הטיפול גבוהות מדי. לכן משתלם לצה"ל לשלם על הובלה בודדה מנקודה א לנקודה ב'(ממה שאני זוכר המחיר נע בסביבות ה-15K ומעלה להובלה כזו)

לפני כמה ימים הייתה הובלה ענקים של כמה טנקים, איזה 4 משאיות, על כל משאית 4 ניידות תנועה רובם או אוקטביה והיו הרבה מאזדה 6.

זה היה בכביש שאני נוהג להרביץ בו, מרחוק ראיתי צקלקות של תנועה, חשבתי יש פעילות יזומה לתפיסת שיכורים/עבריינים, בסוף זה היה משאיות עם טנקים.

לדעתי באים דווקא לישראל, כי ליהודים יש מוח חזק מאוד, קח דוגמא של הצבא שלנו, אנחנו בין המדינות הקטנות שיש אבל עם צבא ברוך ה'.

וגם רוב ההמצאות, הטכנולוגיה, והפיתוחים שמשמשים אם זה לאזרח הפשוט ליום יום ואם זה לצבא שזה דברים מסווגים או דברים שמותקנים בכלי לחימה.

בקיצור בלי ישראל כנראה שהיו נלחמים בשח-מט.

פורסם

[tomygun;]

איפה ראית מוביל עם שתי מיטות??

כל מוביל צהל"י סטנדרטי, מגיע מוגבהה ועם שתי מיטות כי התקן בצה"ל הוא 2 נהגים על הרכב (לא מתקיים בפועל, רק בזמן מלחמה ורק במשימות מסויימות)."מוביל לא יורד לעומק השטח" - לא אגיב לשאר.

מרבית העגלות להובלת טנקים לא שייכות לצבא בכלל

כל העגלות של צה"ל שייכות לצהל ומוזמנות במיוחד (עגלת נצר 89 לסמי, עג"מ למוביל 3+2 סרנים חדשות, עגלות גחון ל D9 , ועגלות 3 סרנים חדשות שקיבלנו מדוד סמי, נקניקים מכולות וכו' ). חלק קטן מאוד מההובלות מתבצע ע"י קבלנים של "שלב" לדוגמא וזה מתבצע בזמן עומס מחזורי קבוע שלא אזכיר מתי הוא מתקיים ושבשבילו לא שווה לפתוח ימח"ים ולגייס מילואים.

לדעתי באים דווקא לישראל, כי ליהודים יש מוח חזק מאוד.

דבר זה נכון באופן כללי, אך ההתאמות למובילים הפ הכרחיות ואכן דורשות פיתוח. מאחר והתשובה המפורטת אמנם שגורה בפי כל מי שעשה צבא ביחידה בעלת רק"מ, אנ לא אכנס לפרטים. מערך ההובלה בצה"ל אמור לשמש את הצבא לתגובה מיידית נגד כל האיומים בכל הגבולות. האם צה"ל יכול לפזר יכוחות תוך X זמן , מיידית ללחימה בשטח, בחמש חזיתות? לפורום התשובה תהיה בטח שכן. איך? תגרדו בראש

ולסיום: אני כבר לא נהג באזרחות (פרשתי לאחר 10 שנים עם מטרנזיט עד טריילר) ולכן כבר לא בקיא במשאיות אזרחיות, אך קצת קשה לי לקרוא חלק מהתגובות שלכם אחרי 3 שנים סדיר + 13 שנה במילואים במובילים (עדיין משרת ) הכוללים כמעט את כל המבצעים והמלחמות שידע צה"ל מ 1995 .

אז אולי רצוי שחלק מכם יעבור שוב על כללי הפורום (סעיף 5 ) , הרי אנחנו לא בצ'אט והכותרת לא מתחילה ב "כנסו כנסו"

שבוע טוב

• תוכן חדש...