Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה.

שמו לי מים רגילים ברדיאטור ואני רוצה להחליף לירוקים.

איך מחליפים?, האם יש פקק ריקון או שצריך לפרק צינור תחתון?

ואיזה מים מומלצים? מקוריים של הונדה או פרסטון?

פורסם
אהלן חברה.

אמור להיות בורג פרפר בתחתית הרדיאטור שמרוקן הכל, אם לא תנתק צינור תחתון. תזרים מים מצינור גינה ושטוף היטב עד שיוצאים מיים נקיים וצלולים מלמטה. מלא נוזל קירור, לא יודע מה מומלץ ברכבך. חשוב מאוד עניין ניקוז האוויר לאחר מכן

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

רק זהירות עם בורג הפרפר למה בדר"כ הוא מפלסטיק ועקב היתיישנותו הוא עלול להישבר אז הייתי ממליץ לפרק צינור תחתון זה הכי בטוח וכמו שמיכה אמר פשוט להזרים מיים במעט לחץ. אני בדר"כ מבצע ניקוי יסודי יותר ע"י הוצאת הרדיאטור מחוץ לרכב וכאשר הוא בחוץ ריק ממיים ממלא בו חומר מיוחד כזה של אסלות עם טיפה מיים ופשוט נותן לו לעבוד כ-חצי שעה ואז שוטף טוב טוב כי זה חומר מאוד מאוד חזק שאוכל כל מה שבדרכו והרדיאטור נושם לרווחה כמו חדש בלי גרגר בפנים. אך אם אינך ביצעת ניקוי שכזה מעולם תתחיל בניקוי הבסיסי שהציע מיכה.

פורסם
אהלן חברה.

ממליץ לך על נוזלי קירור של חברת "לונג לייף"
:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

יש בתחתית הרדיאטור פקק לבן בין 2 הצינורות של השמן גיר שהולכים גם כן לרדיאטור.

אבל כפי שמאור ציין עדיף לדעתי לנתק את הצינור התחתון.

Honda Civic 1997

פורסם

מצטרף לשרשור ברשותכם!

גם לי יש הונדה בשנתון הזה.

איזה נוזל קרור הכי מתאים לה?

שמעתי מקורי של הונדה או נוזל אחר?כמה עולה?מאיפה משיגים?

צריך לערבב את זה עם מים?

עדיף לנתק את הצינור התחתון במקום הפרפר בתחתית הרדיאטור במקרה וקיים?

פורסם
מצטרף לשרשור ברשותכם!

גם לי יש הונדה בשנתון הזה.

איזה נוזל קרור הכי מתאים לה?

שמעתי מקורי של הונדה או נוזל אחר?כמה עולה?מאיפה משיגים?

צריך לערבב את זה עם מים?

עדיף לנתק את הצינור התחתון במקום הפרפר בתחתית הרדיאטור במקרה וקיים?

עדיף לנתק את הצינור התחתון כי לא תדע מה עמידות פקק הריקון עם כל השנים שעברו עליו ברגע שתיפתח אותו, הוא גם יכול להיתפורר לך ביד. מבחינת נוזל קירור אנ אישת אוהב את הפרסטון שזה גלון של כימעט 4 ליטר ב-40 ש"ח ומיים מאוד מאוד איכותיים.

פורסם
ממליץ לך על נוזלי קירור של חברת "לונג לייף"

עדיין לא קיים יצרן כזה.

הנוזל קירור של הונדה עדיף פי כמה על הדרעקסטון.

פורסם

תחפש זיירקס ( Zerex® Asian Vehicle Antifreeze / Coolant)

לא זול אבל מבין הטובים

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם
תודה לכם!

מאיפה ניתן להשיג את הנוזל המקורי של הונדה?

מוסף מורשה?כמה עולה?צריך לדלל?

שים פרסטון ועזוב אותך מקורי של הונדה חבל על הכסף, הפרסטון מצוין ואחד מהנוזלי קירור הטובים יותר ומוכרים בשוק. 40 ש"ח לגלון. מניסיון עם יותר מידי נוזלי קירור אני אומר לך שווה כל שקל!

פורסם
עדיף לנתק את הצינור התחתון כי לא תדע מה עמידות פקק הריקון עם כל השנים שעברו עליו ברגע שתיפתח אותו, הוא גם יכול להיתפורר לך ביד. מבחינת נוזל קירור אנ אישת אוהב את הפרסטון שזה גלון של כימעט 4 ליטר ב-40 ש"ח ומיים מאוד מאוד איכותיים.

מאור, עם כל הכבוד לפרסטון הם לא "מאוד מאוד איכותיים" כמו שאתה רושם. כמו שאומרים "הכסף לא משקר" ומן הסתם זה נכון גם לכאן. אני לא אומר שהם לא איכותיים אבל בטח לא כמו שאתה מחזיק מהם.

דבר שני, עם כל הכבוד ויש כבוד הפרסטון או אחרים רחוקים מהאיכות של נוזל הקירור המקורי. המים הוורודים של טויטה הם בעלי הרכב כימי אחר שאמור להגן או לפחות לא לתקוף את ראשי המנוע או האטמים. בפורומים בחו"ל (לפחות באחד מהם) קראתי על בעלי הונדות שמשתמשים בנוזל קירור המקורי של טיוטה, הסופר לונג לייף. כן, קראת נכון, בעלי הונדה שמים במערכת הקירור שלהם נוזל מקורי של טיוטה. בניגוד לפריסטון או אחרים שמומלצים להחלפה אחרי שנתיים הנוזל המקורי של טיוטה מיועד להחלפה כל 160 אלף ק"מ.

בפיאסטה הישנה והחמודה שלי אין לי בעייה לשים פרסטון. אבל בקורולה המשפחתית אני אשים את הנוזל המקורי כאשר יגיע הזמן לעשות את הטיפול הבא.

בברכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...