Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני נדהם כל פעם כשאני שומע על מישהו שמעוניין למכור רכב שנוסע ועונה על הצרכים, רק כדי לרכוש רכב חדש "חסכוני בדלק".

אין כמעט תסריט שבו הפעולה הזו אשכרה חוסכת כסף...

בטח שיש חשיבות.

.

.

.

.

פסיכולוגית, בכל פעם שמעבירים את האשראי בתחנה:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שבמקרה הזה הטבלה קצת משקרת, ולא מציגה את השיקול בצורה חדה.

כשיש דילמה בין רכב שעושה 1:8 לרכב שעושה 1:9 או אפילו 1:10, אז פשוט אין דילמה.... זה בטל בשישים.

אבל אם מתלבטים בין שני רכבים שהצריכה בינהם היא משמעותית יותר, אז חד משמעית זה הופך להיות שיקול חזק ולא אחוזים בודדים כמו שהטבלה מציירת.

לדוגמא:

פולו TSI מול יונדאי i30. שני רכבים בערך מאותה קטג' ואותה עלות, אבל לפי עם יחסים של 1:16 מול 1:11 בהתאמה.

+1

אם ההבדל זניח אז ברור שעדיף לטווח הרחוק להשקיע קצת יותר בשביל רכב יותר איכותי, אבל מצד שני תמיד יהיו כאלה ששמים את עניין התקציב (צעירים בעיקר) בראש סדר העדיפויות.

פורסם
+1

אם ההבדל זניח אז ברור שעדיף לטווח הרחוק להשקיע קצת יותר בשביל רכב יותר איכותי, אבל מצד שני תמיד יהיו כאלה ששמים את עניין התקציב (צעירים בעיקר) בראש סדר העדיפויות.

אין שום רע בלנסות ולחסוך ומכונית חסכונית היא פתרון טוב מאוד, אבל אסור לשכוח שתקציב ההוצאות החודשי לא מספר את כל הסיפור. אתה יכול לחסוך 200 שקלים בחודש על מכונית חסכונית יותר, אבל אל תשכח שבסופו של דבר אתה צריך למכור את האוטו. ואוטו שעלה 90000 שקלים ונשאר אצלך 3 שנים, יאבד מערכו יותר מ-1000 שקלים בחודש בנוסף להוצאות החודשיות הקבועות. פתאום ה-200 שקלים האלה כבר לא נראים כל כך חשובים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין שום רע בלנסות ולחסוך ומכונית חסכונית היא פתרון טוב מאוד, אבל אסור לשכוח שתקציב ההוצאות החודשי לא מספר את כל הסיפור. אתה יכול לחסוך 200 שקלים בחודש על מכונית חסכונית יותר, אבל אל תשכח שבסופו של דבר אתה צריך למכור את האוטו. ואוטו שעלה 90000 שקלים ונשאר אצלך 3 שנים, יאבד מערכו יותר מ-1000 שקלים בחודש בנוסף להוצאות החודשיות הקבועות. פתאום ה-200 שקלים האלה כבר לא נראים כל כך חשובים...

אני מסכים שיש אנשים שלא חושבים קדימה על ירידת הערך של הרכב, אני באופן אישי חיפשתי רכב חסכוני אבל שיהיה עדיין רכב איכותי שישמור על הערך שלו יחסית למתחרים.

פורסם

אני לא חושב שיש בן אדם שלא חושב על שמירת ערך של רכב (ואני לא מדבר על רכבי ספורט שלא נכנסים להגדרה של קניה סטנדרטית) ומי שלא מייחס לזה חשיבות, עושה את השיקול שהוא מוותר על שמירת ערך תמורת רכב שהוא מאוד רוצה ומעדיף

פורסם

שוב אני מסכים, אני בטוח שרוב האנשים כן עושים את השיקול הזה, אבל אני לא בטוח שכל איזה חייל או סטודנט מרושש כן חושבים על זה כשהם הולכים לקנות אוטו.

פורסם
אני לא חושב שיש בן אדם שלא חושב על שמירת ערך של רכב (ואני לא מדבר על רכבי ספורט שלא נכנסים להגדרה של קניה סטנדרטית) ומי שלא מייחס לזה חשיבות, עושה את השיקול שהוא מוותר על שמירת ערך תמורת רכב שהוא מאוד רוצה ומעדיף

אז זהו שהרבה אנשים פשוט לא מתייחסים לנתון הזה. כאילו הוא לא קיים.

יש כול יום אנשים בפורום "יעוץ ברכישת רכב" שלא נוסעים הרבה, הסיבה היחידה שהם קונים רכב זה צריכת דלק, ושוקלים לקנות טויטה פריוס לעומת המשפחתית שלהם...

זה כניראה ,כמו שאמרו לפני ,בגלל שזה לא יורד לך מהחשבון כול חודש , לא חושבים על זה.

פורסם

לפעמים, במיוחד בזמן האחרון, קשה לנבא, איזה רכב ישמור טוב על המחיר ואיזה לא.

דוגמה טובה - קורולה 2008 (רובוטית).

אנשים היו בטוחים שהמסורת של קורולה בעניין שמירת ערך יימשך גם כאן,

אבל הם אכלו אותה בגדול.

ובכלל, המגמה בשנים האחרונות היא ירידת ערך הרבה יותר גבוהה, לכל הרכבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני שאלתי שאלה דומה ולשמחתי הפנו אותי לאשכול הזה. אולי כדאי לנעוץ אותו? הוא מכיל מידע כלכלי חשוב ביותר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=433420

פורסם

בעצם, שוב הוכח ששמירת ערך היא הדבר החשוב ביותר בנושא עלות אחזקת רכב חדש יחסית.

זה מסביר מדוע אנשים מעדיפים טויוטה קורולה פשוטה (ובמקרה, גם חסכונית למדי) על פני כל הטכנולוגייה הרובוטית/טורבו ודיזל שמוצעות ע"י המתחרות.

צריך לזכור שההפרש ירידת ערך בין אוטו חדש ומשומש בן 3 הוא כ 5000 ש"ח בשנה. בקיזוז אחזקה ותיקונים, כ 2000 .

הרבה אנשים מוכנים לשלם עוד 2000 לאוטו חדש, עם היתרונות הרבים שלו.

פורסם

אנשים שקנו קורולה ב2008 מרגישים טוב טוב את שמירת הערך והאמינות.

פחות ופחות רכבים שומרים על ערך, ההיצע מרסק את כל המחירונים.

פורסם

טעות שטויוטה תיקנו כבר בשנת 2009 - אין טעם להמשיך להעלות את הדוגמא הזו כי דברים כאלה קורים.

כמותג טויוטה אכן שומרת על הערך שלה בצורה מאוד יפה, הרכב שהכי קרוב להתנהגות הזו הוא הגולף של קונצרן VAG.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש עוד הרבה מכוניות ששומרות על הערך יפה. ואגב, במצב השוק הנוכחי אפילו טויוטה הגדולה סובלת קשה.

סתם דוגמא מהימים האחרונים - בת הזוג של אבא שלי חושבת למכור את הפריוס שלה, שנת 2008 עם 120000 ק"מ. נתונים בינוניים למדי. קפצתי בשבילה לסוכנות טויוטה לקבל הצעת מחיר לטרייד אין. המחירון הוא 81000 שקלים. כמה הם הציעו? 57000! להזכירכם - בקניית פריוס חדשה...

יותר מזה, אני לא יודע אם הם ניסו לעבוד עלי או לא (כי זה נשמע מופרך בעליל) אבל הם סיפרו שבדיוק הגיעה אליהם פריוס שנת 2008 עם 9000 ק"מ על השעון (כן, תשעה אלפים) וגם עליה הם הציעו וקיבלו פחות מהמחירון. למה זה נשמע מופרך? כי צריך להיות מטומטם בשביל לקנות רכב כמו הפריוס בשביל 2000 ק"מ בשנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה לגבי הבדל של יותר מ-2 ק"מ לליטר?

אם האוטו שלי עושה 1:10 -1:9 ואני מחליף לרכב שעושה 1:20-1:19 בממוצע השינוי הופך כבר למשמעותי לא?

פורסם

אני לא חושב שטרייד אין זה מדד לירידת ערך.

קרובי משפחה שלי לפני שנה חשבו למכור ג'אז 2007 עם נתונים טובים.

הם הלכו לטרייד אין של טויוטה בשביל ספייס וורסו וקיבלו הצעה מעליבה.

ההצעה היתה הרבה יותר נמוכה מכל רכב זהה שפורסם ביד 2, גם בעל נתונים גרועים.

אם פעם הכלל היה "יפני שומר על המחירון", כיום הכלל הוא " מה שאין בחברות ליסינג, שומר יותר טוב על המחירון".

לכן רכבים כמו גולף, סיוויק שומרים על המחירים הרבה יותר טוב מכל רכב מאותה הקבוצה, אשר נפוץ בליסינג.

בקשר לפריוס, אני חושב שיש כאן עוד דבר אחד - אנשים חוששים לקנות רכב היברידי שמתקרב לסוף תקופת האחריות על המערכת.

זה גם משפיע על המחירים.

ודבר אחרון - בטרייד אין אוהבים לספר סיפורים...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...