Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזל שלי ששכחת להזכיר רעידות אדמה וצונאמי.:shock:

בשרשור הזה מדובר על מעבר חציה בסביבה עירונית צפופה ובתחילת נסיעה באור אדום (הדוגמא האחרונה), אם אתה חושב שאתה יכול להאשים תשתית בשני המקרים האלה, בהצלחה בבית המשפט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נקלעתי למצב שהציב אותי בדילמה מסויימת בנוגע למתן זכות הקדימה להולך רגל.

זה היה במחלף יוספטל של כביש 20,

באותו מקרה התפרצתי באור אדום .

האפשרות היחידה למנוע את התאונה הייתה להאיץ.

הולכי הרגל היו רחוק וחציתי את המעבר - כולם נשארו בריאים ושלמים. ניידת המשטרה עצרה אותי אחרי צומת דב הוז (!).

נלקחתי לתחנת המשטרה לשימוע אצל קצין תעבורה, רשיוני נשלל ל-30 יום במקום וזומנתי לבית משפט בעבור אי-מתן זכות קדימה להולך רגל בנסיבות מחמירות. התחננתי שיאשימו אותי באי ציות לרמזור עם יותר נקודות וקנס כבד יותר -זאת העבירה שביצעתי. זה לא עזר.

בבית המשפט הוטל עליי קנס של 800 ש"ח, 8 נק' ושלילה על תנאי של חצי שנה למשך 3 שנים.

לא נעים אבל כמו שאמרה השופטת - את העבירה ביצעתי בכל מקרה, שיקול דעת או לא, אז זכאי לא תצא.

1. לא מסתדר לי העניין - אם לא הייתה סכנה להולכי הרגל, מדוע הנסיבות המחמירות? (אא"כ זה היה דבר שבהרגל עבורם באותו זמן)

2. זה בעייתי משהו הציטוט - " עבירה ביצעת, שיקול דעת או לא, אז זכאי לא תצא ".

הרי לא ידוע כל מהלך המשפט עצמו ומשפט זה לא בהכרח נכתב בהקשרו המלא. אני רק יכול להגיד את דעתי האישית והיא כשאתה בוחן כל מקרה לגופו, מתעמק ומנסה להבין ב א מ ת מה התרחש בנקודת זמן הרלוונטית לא מסתדר לי המשפט הנ"ל. הרי כולנו חיים באותו עולם (טוב, נו, רובנו - ישנם כאלו במגדל השן הפרטי) ובעולם זה הרוב הינו בתחום האפור ולא בשחור-לבן.

לצערי זה לא המקרה בבתי הדין בכלל ובפרט בתעבורה אלא הם בעומס אדיר של תיקים. עובדה נוספת שגורמת לריח רע לכל מערכת המשפט (מאז ומעולם) הינה הכסף. תשיג עו"ד יקר וטוב (או תברח לצרפת) ותוכל לצאת כמעט מכל אישום.

3. זה רק חוזר על עצמו - אני מקבל את ההערה של קודמיי וחוזר עליה - למה לתקן את הסביבה כשאפשר למלא את המכסה? הרי השוטרים לא סתם עמדו שם וידוע היה שמקום זה הינו סכנה בטיחותית אולם חו"ח שמישהו יעשה משהו בעניין. (מישהו אמר פוליטיקה?!)

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

מדובר על מעבר חציה בסביבה עירונית צפופה, אם אתה חושב שאתה יכול להאשים תשתית בהצלחה בבית המשפט.

המרחק מקנס+נקודות לאזהרה עובר דרך פנייה לא נכונה.

זה רק מראה כמה זה לא שחור-לבן.

האם כל השוטרים שצולמו עבירות ולא קיבלו עונש למרות שתועדו - באמת לא אשמים?

האם כל מי שיוצא לא אשם בבית דין - באמת אינו אשם או רק לא הצליחו להוכיח את אשמתו?

האם כל מי שיוצא אשם בבית דין - באמת אשם או רק לא עלה בידו לשכור עו"ד יקר וטוב שיוציא אותו ?

אלו החיים - אין דבר כזה שאין דבר כזה ושחור-לבן זה רק על הנייר. (וגם שם לא תמיד..)

פורסם
מזל שלי ששכחת להזכיר רעידות אדמה וצונאמי.:shock:

בשרשור הזה מדובר על מעבר חציה בסביבה עירונית צפופה ובתחילת נסיעה באור אדום (הדוגמא האחרונה), אם אתה חושב שאתה יכול להאשים תשתית בשני המקרים האלה, בהצלחה בבית המשפט.

מה שאני יודע הוא ככה, בשרשור הזה דיברו על 2 מפגעים תעבורתים שידועים למשטרה ובמקום לפעול לתיקונם ובכך להגן ולשרת את הציבור, הם בחרו להקים מארב.

רוצה דוגמא יותר קונקרטית, בכביש עכו חיפה באיזור שבין חוצת המפרץ וצומת ק.אתא לבאים מדרום ישנו רמזור. ישנם 3 נתיבים, 2 הימניים ממשיכים ישר, השמאלי פונה שמאלה. הרמזור להמשיך ישר נמצא מצד ימין ואילו הרמזור לפנות שמאלה מוצב מעל הנתיב המרכזי (שממשיך ישר). למרות העובדה שאני גר בקריות כל חיי ובשנתיים האחרונות אני עובר את הצומת הזאת 5 פעמים בשבוע, עדיין לפחות פעם בשבוע אני נבהל מזה ש"עברתי באדום". אלמלא העובדה שטעות של זיהוי לא נכון גורמת לעצירה בירוק, לכאורה טעות ללא נזק, לא היה עובר יום בלי תאונה שם. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו הטעות היתה הפוכה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אי פעם טרחת להתקשר לאחראי על הצומת (מעצ או מועצה אזורית) ולהתריע על המפגע?

פורסם

צומת לפני זה, כבר חודש (!!!!) אחד הרמזורים (מצמד לפני\אחרי צומת) לא עובד בכלל. מדובר בכביש הכי ראשי באיזור הקריות (ואולי הצפון בכלל), אתה חושב שלמישהו אכפת?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
מה שאני יודע הוא ככה, בשרשור הזה דיברו על 2 מפגעים תעבורתים שידועים למשטרה ובמקום לפעול לתיקונם ובכך להגן ולשרת את הציבור, הם בחרו להקים מארב.

רוצה דוגמא יותר קונקרטית, בכביש עכו חיפה באיזור שבין חוצת המפרץ וצומת ק.אתא לבאים מדרום ישנו רמזור. ישנם 3 נתיבים, 2 הימניים ממשיכים ישר, השמאלי פונה שמאלה. הרמזור להמשיך ישר נמצא מצד ימין ואילו הרמזור לפנות שמאלה מוצב מעל הנתיב המרכזי (שממשיך ישר). למרות העובדה שאני גר בקריות כל חיי ובשנתיים האחרונות אני עובר את הצומת הזאת 5 פעמים בשבוע, עדיין לפחות פעם בשבוע אני נבהל מזה ש"עברתי באדום". אלמלא העובדה שטעות של זיהוי לא נכון גורמת לעצירה בירוק, לכאורה טעות ללא נזק, לא היה עובר יום בלי תאונה שם. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו הטעות היתה הפוכה.

אתה מתכוון לרמזור של IPC? אם כן הבעיה היחידה היא שהרמזור הנמוך לנסיעה ישר נסתר מאחורי עמוד ומתגלה רק כשר מתקרבים לצומת - אבל יש גם רמזור עילי הנראה למרחוק. אני נוסע בכביש זה לפחות 3 פעמים בשבוע כבר 19 שנה ומעולם לא היתה לי בעיה אתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי צומת וולקן יש צומת פניה שמאלה

הכביש נקרא IPC על שום מה?

כי בזמן המנדט עבר צינור נפט משדות הנפט של עירק במוסול וכירכוך עד לחיפה , אוכסם במיכלים שעד היום קיימים בקצה הכביש הזה על חוף הים ליד איצטדיון קרית חיים משם הוא זוקק בבתי הזיקוק .

ושם החברה הוא Iraq Petroleum Company

כאן לינק עם תמונה של המיכלים מכיוון הים לכיוון קרית חיים

http://en.wikipedia.org/wiki/File:IPC_oil_tanks_at_Haifa.jpg

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן הביטוי IPC קצת נשכח, בניגוד לצ'ק פוסט שהשתמר היטב.

השילוט המודרני מציין את ההסתעפות ל"דרך אריה שנקר". חיפאים מעטים משתמשים בשם זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיצר אתמול כשעברתי שם שמתי לב לבעיה, הרמזורים ניצבים לפני קו הצומת בלבד ולא גם אחריה. בניגוד לרמזורים לפניה שמאלה שאחד מהם ניצב אחרי הצומת, בדומה לכמעט כל הצמתים בארץ. בשלב מסויים הגג של הרכב יסתיר את הרמזור הראשון והרמזור היחידי שיהיה בשדה הראיה יהיה לפניה שמאלה. קיצר, מה שקורה הוא שאתה עובר בירוק וקצת לפני קו הצומת (תלוי ברכב) אתה לא רואה ירוק יותר אלא רק אור אדום בפינה השמאלית העליונה של שדה הראיה.

ואגב לגבי צומת וולקן, אני לא יודע אם התקינו רמזור חדש ואני התבלבתי או שתיקנו אותו ובלי קשר התקינו רמזור חדש, אבל בכל אופן יש רמזור חדש שלא מחובר (מדובר ברמזור בשביל עוקף קריות).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אתה מתעלם, אז אני אשאל שוב, על כל המפגעים האלה שהם "ממש סכנת חיים", התקשרת למישהוא? הערת? התלוננת?

פורסם
קיצר אתמול כשעברתי שם שמתי לב לבעיה, הרמזורים ניצבים לפני קו הצומת בלבד ולא גם אחריה. בניגוד לרמזורים לפניה שמאלה שאחד מהם ניצב אחרי הצומת, בדומה לכמעט כל הצמתים בארץ. בשלב מסויים הגג של הרכב יסתיר את הרמזור הראשון והרמזור היחידי שיהיה בשדה הראיה יהיה לפניה שמאלה. קיצר, מה שקורה הוא שאתה עובר בירוק וקצת לפני קו הצומת (תלוי ברכב) אתה לא רואה ירוק יותר אלא רק אור אדום בפינה השמאלית העליונה של שדה הראיה.

ואגב לגבי צומת וולקן, אני לא יודע אם התקינו רמזור חדש ואני התבלבתי או שתיקנו אותו ובלי קשר התקינו רמזור חדש, אבל בכל אופן יש רמזור חדש שלא מחובר (מדובר ברמזור בשביל עוקף קריות).

בפעם הבאה הסתכל ימינה, תראה רמזור על המדרכה ימינה מיד אחרי הצומת. נכון שכאשר אתה מתקרב לצומת הוא מוסתר מאחורי עמוד (דומני של הרמזור העילי), אבל בקו העצירה הוא נראה היטב.

לגבי צומת וולקן - כביש 22 אמור להפתח לתנועה באוגוסט, כך שסביר שההכנות האחרונות מתבצעות כעת.

פורסם
אי פעם טרחת להתקשר לאחראי על הצומת (מעצ או מועצה אזורית) ולהתריע על המפגע?

על זה אני יכול להעיד ממקור ראשון - כן ולא פעם אחת.

אומנם זה היה בדרום (איזורב"ש) אבל משטרה זו משטרה,לא?

לצערי לא שינה דבר אחרי שבועות ארוכים. אין לי מושג לגבי המצב היום (זה כבר יהיה שנים)

בכל מקרה, זו לא הנקודה החשובה בעניין.

בכל תחום בחיים אתה תעדיף להמנע ולחסוך כאב ראש (טיפול במפגע) מאשר לטפל בתוצאות הלא נעימות (תאונה).

הרי זה ברור כשמש באמצע היום שיש כאן אינטרס כלכלי ברור על פני טיפול שורש בבעיה.

זה הרי טבוע בתרבות של המדינה שלנו- למה לעשות היום את שאפשר לעשות מחר (ובדרך לעשות "קופה").

מה לעשות, אנחנו מדינת חלטורה למרות שלא אוהבים להודות בזה. (אנחנו הרי מעצמת הייטק)

כל אחד קשור איך שהוא למישהו שמכיר אדם כלשהו שקשור לאיזה מקושר בצמרת כלשהי שיוציא אותו ב9 מתוך 10 בעיות כלשהן.

(ומי שלא - אוכל אותה כל פעם מחדש או פשוט יורד מהארץ)

פורסם
בפעם הבאה הסתכל ימינה, תראה רמזור על המדרכה ימינה מיד אחרי הצומת. נכון שכאשר אתה מתקרב לצומת הוא מוסתר מאחורי עמוד (דומני של הרמזור העילי), אבל בקו העצירה הוא נראה היטב.

החל מכ-10 מטר לפני קו הצומת לא ניתן לראות את הרמזור העליון (זה ישתנה מרכב לרכב). את הרמזור הימני ניתן לראות כל עוד אין רכב גבוה שמסתיר אותו. הנקודה היא שאתה מגיע לצומת במהירות המותרת, 70, בנתיב השמאלי (מרכזי בצומת) מולך מטר שמאלה אחרי הצומת רמזור, אבל זה לא הרמזור שלך. לא, הרמזור שלך נמצא על המדרכה מצד ימין, כ-60 מעלות ימינה. זה נשמע לך הגיוני המיקום הזה?

אבל עזוב, זאת היתה רק דוגמא לבגירה שממחזר את אותה טענה לעוסה של שר התחבורה שהגורם האנושי הוא-הוא האשם הבלעדי. טענה, אגב, שמנוגדת לעמדת כל מומחי הבטיחות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...