Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מחפש יעוץ לרכישת קופוננט ברמה גבוהה עד 1000$ ( אלף דולר ) לרכישה מחו"ל (כגון סוניק אלקטרוניקס )

המחיר כולל עלות משלוח יש חריגה של עוד 100$ אם יהיה צורך

הקופוננט יורכב על מאזדה 3 2007

ההגברה תירכש בהתאם לקומפוננט.

המוזיקה שלרוב אני שומע היא שחורה דאנס והאוסים עם מוזיקה עיברית לפעמים.

( סאב רדיו דיסק וכו' אין צורך כי כבר קיים ואני מרוצה מאוד מהביצועים )

פורסם

1. תפרט מה שאר הציוד שיש לך.

2. מומלץ להגיע למפגש ולשמוע סטים שונים, המלצה בדפי הפורום על סט קומפוננט היי אנד ב-$1,000 תהיה לא רצינית.

Clarion HX-D3 Special Edition

פורסם

אני משער שאתה מחפש סט 2 חלקים שישמע חזק ו"נקי" , עוד אני משער שהיי-אנד בהגדרתך זהו סט שנשמע ללא עיווטים ואני מתנצל מראש אם זה נשמע מתנשא , פשוט בין 1000$ לHIGH END יש פער.

מהיכרות עם הדרישות הראשוניות שלך אני מאמין ש FOCAL KRX, HERTZ XL או HAT CLARUS גם יעלו הרבה פחות וגם יענו על דרישותיך.

ואגב, את שלושת הסטים תוכל למצוא בארץ הקודש במחיר זול יותר מחו"ל.

פורסם

כך לא בונים מערכת.

איזה סטאפ יש לך כרגע {דגמים מדוייקים} רדיודיסק\מגבר \סאב.

סט 3 חלקים בא בחשבון ? {כולל בניות בקורה\קיק פאנל} בתקציב נוסף.

הערה כללית

לא כול סט משתלם לרכוש מחו"ל.

מה התקציב שלך בשקלים

לא כולל התקנה.

פורסם

כרגע המפרט שלי הוא כזה

HU פיוניר 3300 דאבל דין

סאב מורל אולטימו

מגבר לקומפוננט >dls RA25

קומפוננט > מורל הייבריד

כרגע אני מעוניין לא במשהו שירעיש אלה שישמע חלק

אני יותר אוהב את הצליל של DLS אומנם לא סגור עדיין אם זה הבחירה הכי טובה שיכולה להיות לי

בכללי ההרץ XL זה לא משהו בכלל הצליל לא לטעמי.

אגב אני מעוניין לרכוש קומפוננט ולפי זה להתאים לו את המגבר

פורסם

סט טוב ומגבר ברמה לא מספיקים בד"כ.

ברמה כזו, בשביל להתגבר על מכשולים בסביבת הרכב, במגבלות ההתקנה ובתחום התקציב- נדרשים עוד דברים.

יצירת סביבה אקוסטית נכונה לרמקול שלך, זוויות התקנה, יחידת מקור איכותית, כיוון פאזות, תחימה וחלוקה של תדרים ואיקולציה מרובת ערוצים הם רק חלק מהכלים להגשמת סאונד טוב.

ברגע יש לך הייבריד אוביישן- שזה סט לא רע בכלל, ומגבר איכותי להגביר אותו.

המגבר שלך חלש מדי בשביל ההייבריד, וכשיש חוסר בכוח- מתחיל העיוות.

אז אתה צריך מגבר שיתאים לא רק לרמה, אלא גם לעוצמה שאתה מחפש.

אם גמלה בלבך ההחלטה להחליף את הסט הקדמי, הייתי ממליץ לך לפני כן להכין "שיעורי בית".

דע מה דורש הסט שאתה מתכוון לקנות. DLS מהסדרה הגבוהה ביותר ידרוש בניה של תיבה על מנת להפיק ממנו את המרב. סט אחר, שמיועד לנפח הדלת, ידרוש בידוד אקוסטי עם חומרים ייעודיים.

סט מסוים יכול להיות בעל היענות יפה ויתאים לזוויות המקוריות של הדלת שלך. סט אחר אולי ידרוש בניית זוויות מסוימות לוופר, או מיקום לא שגרתי של הטוויטר.

ומכאן נובע שרצוי מאוד לחלק את התקציב הכללי נכון בין כלל הצרכים.

ואם אתה מעוניין בהמלצה על סט עם אופי סאונד חם, הייתי ממליץ לך לנסות ולשמוע את הנורדיקה של DLS, או את הסופרימו של מורל.

מפאת קוצר בזמן, לא ארחיב עוד בנושא, אך אני מקווה שתוכל לקחת את מה שכתבתי בראשי פרטים ולקבל החלטות נכונות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

איך מותקן המורל ? האם יש תיבות מתאימות ? אם לא ממליץ להשקיע את הכסף בהתקנה ראויה לסט הנוכחי + לרכוש מגבר יותר חזק לוופרים , משהו כמו RA20 .

פורסם

HSK165XL הוא בכלל לא סט הייאנד אפילו לא קרוב

הוא לא אמור בכלל להיות אופציה.

DLS בחירה טובה מאוד בתקציב הנ"ל

הייתי הולך על אחד מהסטים הנ"ל ,עדיפות לפי הסדר:

נוביליום

נורדיקה

גוטיה

פורסם

איך ההתקנה, הרמקולים נשארים בתוך הדלתות? כמובן שבידוד /איתום כבר עשיתה, אתה מתכוון לעשות בניה בשביל האלמנטים? או שאתה הולך ל3WAY?

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

היי-אנד - לצערי לא. האם זה באמת הכרחי? לדעתי - גם, ממש לא. אבל אפשר בכמה אופציות להגיע ממש קרוב.

אם זה HAT - בקצת יותר מאמץ הוא יכול להביא L6SE + L1PRO או לפחות את הV2

אם זה מוראל - אילייט שני חלקים יכנס לו בתקציב אולי אפילו יצליח לשדרג את הטוויטרים לסופרימו פיקולו.

אם זה פוקל - אולי K2P נכנס כאן? באמת לא יודע כמה הסט עולה היום.

אודיסון - רק הווצ'ה וגם שני חלקים - אני מקווה שאני לא טועה כאן.

הרץ מילה הוא בהחלט סט נהדר אבל אני ממש לא סגור אם הוא יכנס לו כאן גם כן בתקציב.

מה הבעיה כאן? שאנחנו אפילו לא יודעים את צוויון הצליל שפותח השרשיר מחפש - לא?

שחורה דאנס והאוסים אפשר לשמוע בכל גוון צליל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי המוראל והDLS יגיעו אל קיצם במהירות בסגנונות המוסיקה הנ"ל.

אגב מעולם לא טענתי שהXL הוא HIGH END, הוא באמת רחוק שנות אור משם אבל ע"פ סגנון המוסיקה שיערתי שהוא יכול להוות פתרון טוב.

פורסם

HI-END זה מושג לציוד ברמת קיצון של יצרן.

רמקולים HI-END יכולים להיות ליין הכי גבוה של חברה ועדיין - לא יקלעו לטעמך.

בקשר לHAT - סדרת הלגטייה בעצמה כבר מבודלת לכמה סדרות.

סדרת לגטייה היא ללא ספק סדרת ההיי-אנד של הייבריד אודיו, אבל בתוך הסדרה הזו כבר יש להם בעצם את הסדרה הישנה, סדרות ביניים או לפחות גרסאות ביניים ואת סדרת ספינת הדגל שלהם.

בהתחלה היה את הלגטייה עצמה - הL8 הL6 הL4 הL3 והL1

הטוויטר שם היה 8 אוהם ובגודל של חצי שקל בתכלס. טוויטר מאוד מוזר שצריך לדעת איך לעבוד איתו בכדי להוציא ממנו את התוצאה שהוא באמת יודע לתת - אני מדבר מנסיון רב.

אחרי זה התחלנו לראות גרסאות שונות לL1 - זה הגיע מכמה גורמים

1. התנגדות 8 אוהם לא מקובלת באהדה רבה בתחום הרכב.

2. ללא ריסון לטוויטר הזה יש לא מעט "רוח וצלצולים" כמו שלא פעם רשמו עליו.

3. נקודת חיתוך מאוד גבוהה 5.5K הרץ.

יצאה לו גרסא V2 שהורידה את ההתנגדות ל4 אוהם ואת נקודת החיתוך אי שם לאזור המקובל יותר של 3 קילו הרץ.

קצת לפני זה יצא הL1PRO אבל כנראה, בכדי לשמור על טוויטר טוב עם תג מחיר נמוך יותר הם הוציאו את הV2.

אח"כ הL8 קיבל V2 גם כן.

ואז יצאה סדרת הSE כאשר היא כוללת בתוכה את ה8 וה6 עם XMAX משופר וגם את ה4 וה3 עם טווח תדר משופר וטוויטר רינג רדיאטור שבאמת נותן תוצאה שסוף סוף מתאימה לציוד היי-אנד - הL1R2.

הL3SE והL4SE יכולים לתפקד ללא טוויטר ועדיין להשמע היטב, ברור ונקי - שוב, מנסיון רב.

אבל כרגע HAT עובדים על פיתוחים של רמקולים חדשים באמת סופר מעניינים -

חלק מהוופרים ייתכן ויקבלו ממברנת קרבון או קוולאר - לא ברור באיזה חומר הם הולכים להשתמש.

אני יודע שהיה שיקול להוציא L5

אבל ההפתעה האמיתית מבית היוצר הזה הולכת לבוא בתצורה של סופר מיד-טוויטר בתצורת DOME וזה כנראה הולך להיות משהו שיתחרה ביצרן היי-אנד אחר שעד היום ידוע במיד-טוויטרים שלו.

כמה מזה נכון? האם הם יצליחו?

האם יהיה מספיק ביקוש בכדי שהם יצאו לפס הייצור?

רק מיסטר בקלוואה יודע.

------------- הרץ --------------

סדרת המילה היא ספינת הדגל של הרץ כאשר מדובר על סט שלושה חלקים עם טוויטר סופט-דום מבוסס סקאן ספיק למיטב ידיעתי רק שבאופן מאוד מעניין הוא חולק תכנון של תא אחורי מתברג (ריר צ'יימבר) שמאוד מזכיר את הR27 של SEAS.

המיד-ריינג' שם הוא בכלל ריבון

ומידבאס פשוט מדהים.

האם זה היי-אנד? זו סדרת הדגל של הרץ, הבעיה היא שהרץ מגיעים מאותו מפיץ עיקרי שמביא לנו את אודיסון לעולם וסדרת הדגל שלהם - האורקסטרה של תסיסס, ללא ספק מהווה בית ספר היום למהיא המשמעות של סדרת היי-אנד לרמקולים לרכב.

אבל האם המילה היא סדרת היי-אנד? לאמר את האמת? למי איכפת?!? היא מדהימה בפני עצמה ומי שמתחבר, יקנה.

בעיני זו סדרת הדגל של הרץ והיא מגדירה את ההיי-אנד של הרץ ומדובר ברמקולים ראויים ביותר.

---------------- מה מגדיר בעיניי היי-אנד?

הסדרה הכי גבוהה של יצרן מכובד.

סופרימו בעיניי הם בהחלט רמקולי היי-אנד, יש כאן חברי פורום שיקיאו מהמשפט הזה כנראה.

סדרות ההיי-אנד של יצרנים רבים:

דיינא-אודיו - סדרת האסוטאר 2

מוראל - סופרימו (בתוספת של CDM לדעתי)

פוקאל - אוטופיה BE סימן 7

HAT - לגטייה SE

SEAS - סדרת הרפרנס.

אודיסון - תסיסס.

בוויט' - פוג'י ביאנקו או שזה כבר סדרת אקורייט חדשה.

DLS - סקנדינביה.

ריינבואו - סדרת הרפרנס.

בראקס - גראפיק.

אלפיין - F1 סטאטוס.

ג'נסיס - אבסולוט.

סקאן ספיק - רוולייטור\אילומינייטור.

CDT - כל סדרת הגולד לגרסותיה.

סינפוני - סדרת S אם אני זוכר נכון.

PHASS - הייתי מת לשמוע אותם.

ועוד ועוד ועוד...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ב1000 דולר, ניתן לקנות סט מלא 3 חלקים של סקאן ספיק.

וזה האמא של ההיי_אנד.

אבל להתקין אותם כמו שצריך יעלה עוד 1000 דולר.

וכדי לעבוד איתם אקטיבית זה יעלה גם עוד 1000 דולר.

ולבסוף, הוא יצתרך להחליף את המגבר למשהוא נורמלי.

אז אני מציע שב1000 דולר שיש לפותח השרשור ביד, שפשוט יקנה מגבר נורמלי ויבצע בידוד טוב בדלתות, זה יתן את התוצאה הטובה ביותר.

under construction..

• תוכן חדש...