Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו נכנס בי, והשמאי ערך התיקון כ5000 ש"ח (לא כולל מע"מ) ש"ח + 3000 ש"ח ירידת ערך. שלחתי את השמאות לביטוח של הפוגע, והם שלחו לי שיק ע"ס 5000 ש"ח, אחרי שהסוכן שלי שאלו אותם למה הם לא הוסיפו עוד 3000 ש"ח על ירידת ערך, אז הם אמרו שהירידת ערך הם לא מחוייבים לשלם רק אם אני אתקן את זה ורק אחרי שאני שולח להם חשבונית אז הם שלחו לי על ירידת ערך.

השאלה האם הם צודקים בזה או שזה סתם שיטת מצליח? זה שהם לא משלמים מע"מ אפשר להבין אבל מה קשור התיקון עם הירידת ערך? האם שווה לתבוע בבית משפט?, כי לא חשבתי לתקן את זה כרגע,

פורסם

בשני המקרים הם טועים

שר האוצר חתם על במרץ 2012 על תקנות לשינוי הפוליסה התקנית לרכב, שיקבלו תוקף בתחילת אוקטובר 2012 .

על השינויים האלה התקיימו שיחות עם חברות הביטוח מזה שנים וחלקם ף נבע גם מפסיקת בתי משפט בנדון.

אחרי התיקון יגיע לך ירידת ערך בין אם תיקנת בין אם לא ומס ערך מוסף בין אם תיקנת בין אם לא פרט למקרה שבו אתה זכאי לקזז את מס הערך המוסף לצרכי עסקך.

לכן עמוד על זכויותיך או תבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על תגובתך, אולי תסביר קצת יותר כי לא הבנתי בדיוק, מה יקרה באוגוסט 2012, לטוב או לרע?

ולפי מה שהבנתי שאני יכול לתבוע מהם גם המע"מ וגם על ירידת ערך בלי שאני מחוייב לתקן בכלל הרכב, האם הבנתי נכון?

תודה מראש

פורסם

התיקון ייכנס לתוקף רק באוקטובר 2012, לכן כאילו לא חל עליךאבל כבר פסקו בתי משפט כי יש לשלם במקרים כאלה בעבר לכן , דרוש כי ישלמו גם לך, ואם לא תקבל, תתבע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• ספונסר פורום
פורסם
מישהו נכנס בי, והשמאי ערך התיקון כ5000 ש"ח (לא כולל מע"מ) ש"ח + 3000 ש"ח ירידת ערך. שלחתי את השמאות לביטוח של הפוגע, והם שלחו לי שיק ע"ס 5000 ש"ח, אחרי שהסוכן שלי שאלו אותם למה הם לא הוסיפו עוד 3000 ש"ח על ירידת ערך, אז הם אמרו שהירידת ערך הם לא מחוייבים לשלם רק אם אני אתקן את זה ורק אחרי שאני שולח להם חשבונית אז הם שלחו לי על ירידת ערך.

השאלה האם הם צודקים בזה או שזה סתם שיטת מצליח? זה שהם לא משלמים מע"מ אפשר להבין אבל מה קשור התיקון עם הירידת ערך? האם שווה לתבוע בבית משפט?, כי לא חשבתי לתקן את זה כרגע,

ישה צודק מגיע לך ירידת ערך.

צור איתי קשר טלפוני אנסה לעזור לך.

המשך יום טוב.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

דיברתי עם הסוכן שלי, ואמרתי לו שביררתי ושחייבים לשלם גם המע"מ וגם הירידת ערך אפילו שלא מתקנים ואני רוצה לתבוע את הביטח (צד ג') בבית משפט, אז הא ענה לי שעל הירידת ערך אולי אני צודק אבל המע"מ בטח שלא חייבים, וגם שאם אני רוצה לתבוע אז לא יהיה לי ייצוג משפטי מהביטוח שלי ,כי הייצוג משפטי שנכלל במקיף זה רק אם צד ג' תובע אותי ולא אם אני רוצה לתבוע מישהו אחר, האם הכל זה נכון?

אשמח לקבל אם יש למישהו פס"ד של שופט ,שפסק שחייבים לשלם המע"מ והירידת ערך בלי לתקן.

תודה מראש

פורסם

בקיצור, אם אינך "עוסק מורשה", מעמ לא אמור לעניין איש, מעמ הוא חלק ממרכיב "מחיר" הפיצוי לכל דבר.

אם אתה "עוסק מורשה" במקרים מסויימים יכול להיווצר מצב שתקבל פיצוי כפול (על מרכיב המעמ בלבד). אם אתה עוסק מורשה, סביר שיש לך מייצג/מנהל חשבונות, עדיף שהוא יסביר לך, מאשר סוכן הביטוח.

נהג מנוסה
:roll:
  • 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: השבוע יש לי המשפט שתבעתי הביטוח על ירידת ערך +מע"מ, עדיין לא תיקנתי הרכב עקב מצב כלכלי,

מה אני עונה לשופט על השאלה "למה לא תקנת הרכב?

פורסם

אני בספק אם השופט ישאל.

בכל מקרה - תשובה מאוד פשוטה - אין לי כסף.

למיטב ידיעתי - אין שום קשר בין ירידת ערך או עלות הנזק לבין השאלה האם תיקנת או לא תיקנת את הרכב.

פורסם

עדכון: היום היה המשפט והרושמת חייב את הביטוח לשלם גם הירידת ערך וגם המע"מ.

תודה לאלה שנמצאים פה שהציעו לי ללכת לתבוע.

• ספונסר פורום
פורסם
בשני המקרים הם טועים

שר האוצר חתם על במרץ 2012 על תקנות לשינוי הפוליסה התקנית לרכב, שיקבלו תוקף בתחילת אוקטובר 2012 .

על השינויים האלה התקיימו שיחות עם חברות הביטוח מזה שנים וחלקם ף נבע גם מפסיקת בתי משפט בנדון.

אחרי התיקון יגיע לך ירידת ערך בין אם תיקנת בין אם לא ומס ערך מוסף בין אם תיקנת בין אם לא פרט למקרה שבו אתה זכאי לקזז את מס הערך המוסף לצרכי עסקך.

לכן עמוד על זכויותיך או תבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות

צודק אכן יש פיסקי דין בעינין ירידת ערך גם במקרה של דוח גלובלי ללא תיקון בפועל,

חברות הביטוח פועלות בשיטת המצליח.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...