Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה החלטתי שאני רוצה לרכוש רכב, וזאת מכיוון שנמאס לי מתלאות התחבורה הציבורית.

האוטו צריך לשמש הלוך-חזור לאוניברסיטה ולעבודה, וטיפה טיולים.

מן הסתם הדרישות הן חסכוני בדלק ואמינות. מקום לפינוק אין פה כ"כ.

עכשיו מגיעה ההתלבטות הרצינית, מצד אחד, אני יכול לקנות דרך "חבר ליס" קיה פיקנטו חדשה ידנית, הזה אומר, לתת 10K מזומן, ואז 600 ש"ח כל חודש 3 שנים, ואת היתרה לשלם כעבור 3 שנים (עוד 30K).

רכישה כזו משמעותה - 600 ש"ח כל חודש, ביטוח גבוהה יותר - אבל- אין תיקונים, אין כאבי ראש לא צפויים והאוטו גם שווה משהו אחרי 3 שנים.

אופציה שנייה:

לחפש בנרות פיאט פונטו/רנו קליאו/206 יד 1 עם קילמוטראז נמוך מורשה וכל הסיפורים, באזור מודל 03 לשלם רכישה ראשונית באזור ה- , 14K, ופה הסימן שאלה הגדול הוא לגבי הטיפולים והתיקונים, אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להעריך את עלותם הכספית.

מה לדעתכם עדיף? יש לי כרגע 20K שמיועדים לרכישת רכב.(חסכוני,אמין)

פורסם

קנית רכב חדש בתשלומים נמוכים זה מפתה,אבל אל תשכח לגבי התשלום הסופי שהוא לא מאט 30K,קח בחשבון שהוא הוא מאבד ערך יותר בערך יותר גבוהה מרכב ישן יותר.

אם תהיה לך יכולת להחזיר בסוף את ה 30K אין בעיה,אבל אם לקחת עוד הלוואה על זה,זה לא שווה.

היום בכ 25-30K אפשר לרכוש רכבים ממודל 2006 בערך,הם לא ישנים כול כך,אז כן מידי פעם יכול להיות משהו אבל זה לא ישן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
קנית רכב חדש בתשלומים נמוכים זה מפתה,אבל אל תשכח לגבי התשלום הסופי שהוא לא מאט 30K,קח בחשבון שהוא הוא מאבד ערך יותר בערך יותר גבוהה מרכב ישן יותר.

אם תהיה לך יכולת להחזיר בסוף את ה 30K אין בעיה,אבל אם לקחת עוד הלוואה על זה,זה לא שווה.

היום בכ 25-30K אפשר לרכוש רכבים ממודל 2006 בערך,הם לא ישנים כול כך,אז כן מידי פעם יכול להיות משהו אבל זה לא ישן.

אני מייעד לרכב 20K, זה אומר רכב ב- 14K... השאלה שוב, מה יעלה יותר? התיקונים ברכב מודל 03, או התשלומים על הרכב החדש.

פורסם

התשלומים והמחיר הסופי יעלה יותר מהתיקונים עלות החזר לשנה היא 7200.אתה צריך ליפול על רכב לימון כדי שסך התיקונים שלך יגיע לכזה סכום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פה הסימן שאלה הגדול הוא לגבי הטיפולים והתיקונים, אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להעריך את עלותם הכספית.

אף אחד לא יכול להעריך לך את עלות הטיפולים והתיקונים כי זה תלוי על איזה אקזמפלר תיפול.

יכול להיות שלא יהיה לך אף תיקון חוץ מטיפולים שוטפים,

ויכול להיות שכל שני וחמישי תבלה במוסך בהחלפת רכיב אחר.

אני אישית הייתי הולך על הפיקנטו, גם רכב ממש זול (יחסית לרכב חדש) גם אמין, גם חסכוני בדלק,

גם באחריות היבואן וגם מספק את הפינוק והאיכות של רכב חדש.

בעוד 3 שנים תוכל למצוא קונה לרכב, לשלם את היתרה באמצעות הכסף מהמכירה

ועוד יישאר לך עודף למקדמה על רכב חדש נוסף.

פורסם
התשלומים והמחיר הסופי יעלה יותר מהתיקונים עלות החזר לשנה היא 7200.אתה צריך ליפול על רכב לימון כדי שסך התיקונים שלך יגיע לכזה סכום.

הבעיה שתיקונים, החלפות, בעיות יכולות לצוץ מדי פעם ולהשבית אותך אם אתה לא יכול להסתדר בלי אוטו כמוני. גם אני הייתי במקומך, ובסוף לקחתי איביזה במבצע עם מימון בריבית נמוכה יחסית ! ובכל רגע, אם אתה משיג כסף אתה יכול להחזיר את המימון ללא בעיה (עמלה 60 שקל אם אני זוכר טוב).

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

להשאר עם התחבורה הציבורית

אבל אם בכל זאת קריטי לך רכב משלך

אזי אני מציע לך ישנה אלטרנטיבה שלישית - רכישת אוטו עוד יותר ישן.

לדוגמה - פיאו פונטו 2000 - 2001 ... העלות הראשונה תהיה מתחת ל-10, העלויות השוטפות עוד יותר נמוכות מאשר באופציות האחרות (לדוגמה אין צורך בביטוח מקיף אלה רק צד ג') - חלפים ומוסכים זולים בשפע וגם אם טיפול על רכב ממש בעייתי עדיין הרכישה והתיקונים יעלו הרבה פחות מהתקציב שלך ...

עוד אופציה - ללכת על רכב עוד יותר זול בסביבות ה-4000 אלף ופשוט לזרוק אותו במידה ועושה צרות גדולות מידי ... זה נשמע מוזר, אני יודע, אבל לרוב תקבל אחלה תחבורה במחיר פשוט בדיחה.

פורסם
להשאר עם התחבורה הציבורית

אבל אם בכל זאת קריטי לך רכב משלך

אזי אני מציע לך ישנה אלטרנטיבה שלישית - רכישת אוטו עוד יותר ישן.

לדוגמה - פיאו פונטו 2000 - 2001 ... העלות הראשונה תהיה מתחת ל-10, העלויות השוטפות עוד יותר נמוכות מאשר באופציות האחרות (לדוגמה אין צורך בביטוח מקיף אלה רק צד ג') - חלפים ומוסכים זולים בשפע וגם אם טיפול על רכב ממש בעייתי עדיין הרכישה והתיקונים יעלו הרבה פחות מהתקציב שלך ...

עוד אופציה - ללכת על רכב עוד יותר זול בסביבות ה-4000 אלף ופשוט לזרוק אותו במידה ועושה צרות גדולות מידי ... זה נשמע מוזר, אני יודע, אבל לרוב תקבל אחלה תחבורה במחיר פשוט בדיחה.

את האמת שב5000-4000 ש"ח אפשר למצוא רכבים בכלל לא רעים כמו מיצובישי סופר לנסר,פיג'ו 405, ניסן סאני, פונטו, אסטרה

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רנו מגאן ידנית . הרבה יותר מרווחת ואין לה את התיבת הילוכים האוטומטית הבעייתית .

חסכוני 1-15 בממוצע . אחזקה + ביטוח זולים . הרכב עמיד גם בקילומטרים גבוהים כל עוד מטפלים בו טוב.

יש לי חבר שהעביר לאחותו את הרנו שלו עם 350 אלף קילומטרים . הבעיה עם הרכב הנ"ל הוא שוק נוראי אבל אתה קונה בזול ומוכר בזול אז אני מניח שזה מתקזז .

חוץ מזה אתה תקנה אחת בין 10 ל 20 אלף (גג) ויהיה לך מלא כסף ליישור קו + תוספות .

לא לשכוח לנהוג בסבלנות

• תוכן חדש...