Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

אני משתתף שקט בפורום זה זמן רב ומאוד נהנה מדברי התובנה הרבים ומהידע הרב והמרשים

אותו מגלים חברי הפורום

ועתה לנושא הבוער מבחינתי:

אבא שלי יוצא בשעה טובה לפנסיה לאחר עבודה של עשרות שנים שבהם קיבל מכונית מהעבודה כאשר המכונית האחרונה הייתה סובארו אימפרזה 2004 שאני לא אהבתי (בגלל שהיא עגלה) ואבי לא אהב ("בגלל הכיסא הלא נוח").

עכשיו עלינו לקנות מכונית וההתלבטות בעיצומה אין לנו מושג ולו הקלוש ביותר מה הם עלויות האחזקה הנדרשות מרכב פרטי.

אבי ראה אאודי A4 שנת 2002 עם 17,000 ק"מ בלבד באחת מחברות הליסינג כאשר המחיר הנדרש הוא מחירון (148,000) שמענו רק דברים טובים על אאודי ואבקש לדעת מה עצתכם בקשר לרכב (מנוע 2000).

אבקש לציין שעשיתי חיפוש באתר ולא העליתי מידע מועיל בנוגע למכונית.

בנוסף אבי מתעלם מעצתי לקבוע מחיר יעד ומטרות מהמכונית אך הפחד מהאחזקה יקרה מכרספ בו ויש להודות גם בי.

לאחר התאור הארוך הזה אבקש למקד ולחדד את שאלותי:

1. התיחסות ספציפית ל-A4 ורכישת הרכב מליסינג

2. האם ניתן לכמת עלות אחזקה? כלומר כמה תעלה יותר בחודש האאודי ממכונית מנהלים חדשה (אקורד למשל)

3.מה לכל הרוחות אני אמור לומר לאבא שלי שהוא אומר לי שבמחיר בזה "אני יכול לקנות שני פוקוס"

אני יודע שהשאלות שלי בעיתיות אך אבקש התחשבות וכמובן התנצלות מראש על האורך

ותודה מראש לכל מי שיטרח לעזור.

*הודעתך נערכה, להבא אנא דייק יותר בכותרת*

פורסם

רכב משנת 2002 (כנראה 3 שנים על הכביש) עם 17K ק"מ? נשמע חשוד... האם ראיתם בדיקה שלו? תנסו לבדוק את כמות הביקורים שלו במוסך.

עלויות? קשה לדעת עלויות מדוייקות אבל אני אנסה לסרוק חלק מהמידע...

ביטוח - אם אתה נהג חדש, אל תשכח לציין את המידע הזה, הוא יקפיץ את הביטוח. ביטוח לאאודי יהיה יקר משמעותית מביטוח לפוקוס או מגאן (לצורך הדוגמא).

דלק - האאודי (או כל רכב מנהלים אחר) יהיה בעל צריכת דלק גבוהה יותר. הבדלים בין רכבים יכולים להיות מאוד גדולים. לדוגמא רנו לרוב זולים לביטוח. השאלה כמה ק"מ אתם עושים לשנה, ככל שאתם עושים יותר זה יפריע יותר (צריכה גבוהה).

במסגרת החישובים של העלויות קחו בחשבון אובדן ערך. קשה לחשב אובדן עתידי אבל קחו

בחשבון שזה קיים, וככל שהרכב יקר יותר ככה האובדן לרוב גדול יותר (תמיד יש יוצאים מן הכלל)

טיפולים \ תיקונים - קשה לדעת מה יתקלקל אבל קחו בחשבון שזה בהחלט אפשרי. טיפולים אפשר להתקשר ולשאול במרכזי עלויות של טיפולים. קילקולים יעלו רק ברכב שלא באחריות. טיפולים - בכל רכב.

טסט - יהיו הבדלים בעלויות הטסט בין רכבים שונים, אפשר לבדוק לפי הקבוצה בה הרכב נמצא. (אגב אם הרכב משומש תבדוק כמה זמן נשאר לך לטסט, זה גם עלות).

הוצאות על חלקים - לדוגמא צמיגים שהולכים כל X זמן, מגבים, וכו'. לא יקר מאוד (אם כי תלוי בחלק) אבל שוב - הוצאה.

אני די בטוח שיש עוד דברים ששכחתי, אבל זה לפחות חלק מן הדברים...

לדעתי השאלה היא מה הצרכים... האם מחפשים רכב מנהלים או רכב משפחתי? למה דווקא האאודי הזו ולא מונדיאו \ אקורד \ B4 \ מאזדה 6 חדשות עם 3 שנים אחריות מלאה? (אם אתם מפחדים מהוצאות, אחריות היא ביטח לא רע).

אם אתם מעוניינים באאודי משומשת הייתי מעיף מבט גם באוטו דיל, יש להם מבחר ענק (הם הטרייד אין שלהם) - http://www.auto-deal.co.il/

האם אבא שלך ישב ברכב לראות שנוח לו? קחו נסיעת מבחן על אחת חדשה, היא זהה ל2002 אם אני לא טועה...

לדעתי A4 שני ליטר היא לא כזה דיל מדהים (אם כי תכף יכנס טומי ויחלוק על דעתי :wink: ) אני במחיר הזה הייתי רוכש מכונית מנהלים חדשה, נהנה מ3 שנות אחריות, ומרכב שסה"כ לא נופל מהאאודי (וגם עולה עליו בחלק מהתחומים, כגון מרווח מאחור). האאודי יכולה להיות נחמדה יותר במידה והיא מאוד מאובזרת (ואם איבזור עושה לכם את זה).

גיא.

פורסם

נתחיל מזה שרכב מליסינג לא מוכרים במחירון.

הם רוצים מחירון, אבל הם לא מקבלים.

17 אלף בכמעט 3 שנים ? תמוהה......

אגב, ביטוח לנהג חדש לרכב מגיע לכ9500 שקל לשנה.

איזה A4 זה ? איזה דגם ? בתכלס רכב טוב, אבל לא מומלץ לבעלי כיס צר.

אם אין לכם כסף לזרוק על ביטוחים וטסטים (15000) בשנה לנהג חדש, הייתי הולך על משהו יותר עממי ופשוט לתחזוקה, כמו סובארו או מאזדה.

השאלה היא מה אבא שלך מחפש. אולי הוא רוצה טיולי משפחה עם איזה גיפון חמוד ?!?!

או אדרנלין עם רכב ספורט ( אבא שלי בן 60 וזה לא מפריע לו).

מי יודע ? אולי תתן לו להחליט.

פורסם
נתחיל מזה שרכב מליסינג לא מוכרים במחירון.

הם רוצים מחירון, אבל הם לא מקבלים.

17 אלף בכמעט 3 שנים ? תמוהה......

אגב, ביטוח לנהג חדש לרכב מגיע לכ9500 שקל לשנה.

איזה A4 זה ? איזה דגם ? בתכלס רכב טוב, אבל לא מומלץ לבעלי כיס צר.

אם אין לכם כסף לזרוק על ביטוחים וטסטים (15000) בשנה לנהג חדש, הייתי הולך על משהו יותר עממי ופשוט לתחזוקה, כמו סובארו או מאזדה.

השאלה היא מה אבא שלך מחפש. אולי הוא רוצה טיולי משפחה עם איזה גיפון חמוד ?!?!

או אדרנלין עם רכב ספורט ( אבא שלי בן 60 וזה לא מפריע לו).

מי יודע ? אולי תתן לו להחליט.

תקרא... הוא רשם בדיוק - A4 שני ליטר 2002.

9500 למקיף נשמע מוגזם, לדעתי אפשר למצוא בפחות. (מקיף בלבד) מאיפה המספר הזה? הערכה או בדיקה בכמה חברות ביטוח?

ביטוח + טסט לא יגיע ל15K בשנה.

גיא

פורסם

חברים יקרים !!!

קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות

שנית אבקש לציין שלפני שבועיים מלאו לי 24 כך שלדעתי נושא נהג חדש יורד מהפרק לא?

דבר נוסף אבא שלי לא נעול על תקציב וזה מה שעושה את החיים להרבה יותר קשים מדוד שלי הןא קיבל המלצה על פאסאט וגם התלהב מה-C 5 מה דעתכם?

שוב הכל לאור האודי (סוד:היא המועדפת עלי) בעיקר שיקולי אחזקה.

דבר נוסף ואחרון יש המון A4 למכירה האם נכון הדבר שהן אינן מגיעות למחיר מחירון? האם הדבר ישפיע בבוא העת על מכירת המכונית?

אודה לכל שבב של התיחסות לשאלות הרבות שהעליתי

שוב תודה

פורסם

לאבא שלי היה A4 לפני שנה וחצי

אני זוכר את המחיר של הביטוח, כי אני שילמתי חלק ממנו...

אם אתה מעל 24 תוריד 40 אחוז אם אתה לוקח לכל נהג.

הC5 הוא רכב מצויין, מאוד מומלץ, אבל אני הייתי בוחר בוולוו S40 או במאזדה 6.

לא יודע למה, הם פשוט נראים לי תמורה טובה יותר לכסף.

והמאזדה 6 יותר סחירה.

בכל אופן, אם אתה בוחר בC5 לך על הדגם ההכי מאובזר ( אם אפשר למצוא יד שנייה כזה) שבא עם המראות המתקפלות לבד, וכל הפיצפקס האלה, נכון שהם מתקלקלים מהר, אבל זה יותר כיף לנסוע איתם.

לפעמים זה לא רק המנוע הוא מה שעושה את הכל, זה יכול להיות ריפודי העור, או אפילו הכיסא החשמלי והחימומים בתחת ביום קר :twisted:

פורסם
חברים יקרים !!!

קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות

שנית אבקש לציין שלפני שבועיים מלאו לי 24 כך שלדעתי נושא נהג חדש יורד מהפרק לא?

דבר נוסף אבא שלי לא נעול על תקציב וזה מה שעושה את החיים להרבה יותר קשים מדוד שלי הןא קיבל המלצה על פאסאט וגם התלהב מה-C 5 מה דעתכם?

שוב הכל לאור האודי (סוד:היא המועדפת עלי) בעיקר שיקולי אחזקה.

דבר נוסף ואחרון יש המון A4 למכירה האם נכון הדבר שהן אינן מגיעות למחיר מחירון? האם הדבר ישפיע בבוא העת על מכירת המכונית?

אודה לכל שבב של התיחסות לשאלות הרבות שהעליתי

שוב תודה

אם אתה מעל 24 + יש לך רישיון מעל שנתיים - אין בעיה.

פאסאט - רד ממנה. מיושנת, מומלצת רק אם מדובר בדיזל.

מה ההתלהבות הגדולה מA4 שני ליטר? :shock: הייתי מבין אם היה מדובר ב1.8T בעל המנוע העדיף בצורה משמעותית, אבל שני ליטר? האם נהגת במונדיאו?

C5 - חסרת מתחרות מבחינת נוחות. כנראה תאבד יותר ערך מהמקבילות שלה (לוי יצחק "אוהב" צרפתיות). חלקן בעלות בעיות אמינות מסויימות, אחרות תקינות לגמרי, לבדוק היסטוריה במוסך!. לדעתי היא אופציה מעניינת, בעיקר אם מחפשים נוחות.

A4 - בדוק באוטודיל, לדעתי הם מוכרים אותם מתחת למחירון.

אם עלות האחזקה כל כך חשובה, הדבר הנכון כלכלית לעשות הוא לקנות משפחתי בת שנה, יש לה עוד שנתיים אחריות. ולא A4, C5, וכו'. ובכל מקרה - לך על רכב חדש יותר עם אחריות במחיר זהה (ב148K אתה כבר יכול לקנות מונדיאו 2005, B4 וכו') או על אחת בת שנה בערך.

גיא

פורסם

אני הייתי אומר שאבא שלך ייגש וייקח נסיעת מבחן על המונדיאו.

הנחיתות שלה מול האאודי מתבטאת באיכות החומרים, ובגיר בעיקר.

אך מצד שני, היא עדיפה עליה. המונדיאו חדשה, בעוד האאודי בת שלוש.

המונדיאו יותר נוחה ומרווחת, וכנראה גם תהיה זולה יותר לאחזקה, בזה אני לא בטוח.

אם אבא שלך יאהב את המונדיאו, ואין סיבה שלא, קחו אותה. רכישה מצויינת.

אבל אם אבא שלך מחפש יותר בטיחות, יותר התנהגות, וסמל סטטוס, שייקח את האאודי, מכונית מעולה לפי איך שהתרשמתי.

בקיצור- שווה לבחון אופציות אחרות. אולי זה ייצא בסוף משתלם יותר.

172

פורסם

המונדיאו מאוד מפתיעה לטובה\1!!

היא הרבה יותר חזקה מהאוודי 2.0 שילדה והגה הרבה הרבה יותר טובים וגם איכות ההרכבה מפתיעה יחסית!!!

סה"כ המונדיאו קנייה מצויינת מכל בחינה!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

לA4 יש גיר מולטיטרוניק שזה אומר גיר רציף ויש טיפה השהייה אם אתה מאיץ מעמידה, במיוחד עם מזגן על פול!

יש אנשים שממש לא אוהבים את זה אבל אני כבר התרגלתי... :lol:

אז מאוד מומלץ לנהוג על האוטו לפני הקניה.

אבל מבחינה שניה הגיר הזה חסכוני מאוד בדלק בגלל שהוא בעצם גיף רציף ונשאר רוב הזמן על סלד נמוך.

ביטוח של 9500 לנהג צעיר זה אפילו זול! :(

יש לי בבית גם את הA4 2.0 וגם מונדיאו - ואין לי מושג למה אמרו פה שהמונדיאו יותר חזקה. :shock:

בעקרון המחירון של האאודי מטורף. 148K זה המון כסף בשביל אוטו בן שלוש.

מצד שני לאאודי שלנו יש כבר 72 אלף קילומטר וברוך השם בעיות רציניות היא עוד לא עשתה.

השאלה אם לחוץ לך רכב עם שלוש שנים אחריות ואתה מוכן להתפשר על איכות אז קח את המונדיאו - ברור שהיא קניה יותר טובה.

אבל לדעתי אין ספק שהאאודי גם מכוניות יותר טובה ואם באמת יש לה 17 אלף קילומטר זאת יכולה להיות קניה טובה.

פורסם

ואני עדיין תוהה

רכב ליסינג עם 17K?

חשוד מאוד, יש לבדוק הסטוריה שלו...

יכול להיות שהוא הוחזר לפני תום חוזה ועמד במגרש (שזה גם לא האידיאל)

או מצד שני

היו בו תקלות חוזרות ונשנות ולכן הוחזר

לבדוק טוב מאוד את הרכב ובאם תחליטו לקנות אותו.

אני גם התרשמתי לטובה מהמונדאו.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...