Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדור איתור "קרובות"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום ליוחאי וכל הכבוד על השרשור הזה

אשמח לדעת לגבי המספרים הבאים:

803-266

314-699

224-606

אולי יהיו עוד שארצה לבדוק, נסתפק באלו לעכשיו.

תודה מראש כמובן

בחירה יפה, ומקרית כמובן...

לפחות שתיים מהנ"ל דורשות הסבר מיוחד:

הג'וליה, שהיתה בעצם ג'ולייטה (הפתרונים למחלקת השמות באלפא) היא אחת משתיים בלבד מדגם זה שיובאו ארצה. אחת משתיהן (ולא ברור לי איזו) הוצגה בתערוכת יריד המזרח בת"א ביוני 1964. פרטים על התערוכה ועל תחילת השיווק של אלפא בישראל כאן: http://israelmotorindustry.org/alfa-romeo-israel-made

ה- GTA, עדיין עם חיפוי חיצוני מאלומיניום, היתה צנועה יותר מזו שקדמה לה. ההספק הרשמי היה 96 כ"ס "בלבד". המשקל היה 760 ק"ג (!). היו גם גרסאות משופרות. המכונית הזו, שנצבעה כאן ירוק מטאלי, נהרסה בתאונה ב- 1999.

Israeli cars LF 23-07-12 n.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

יוחאי תודה על התשובות, לגבי ה GTA ההספק שלה ממש לא 96 כ"ס (יותר בכיוון ה 130)

אגב לגביה אני שמעתי שהיא הוחזרה לאירופה בסוף שנות ה 80, כך שזה קצת מוזר לי לראות שמצוין שנהרסה בתאונה ב 1999

אשמח לבדוק גם את

37-243-83

305-553

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

אגב לגביה אני שמעתי שהיא הוחזרה לאירופה בסוף שנות ה 80, כך שזה קצת מוזר לי לראות שמצוין שנהרסה בתאונה ב 1999

טוב, הנה המקור שלי - ד'אמיקו וטאבוקי, אלפא רומיאו, המכוניות שביצור (סדרתי), 1910-2007. גם לד'אמיקו וטאבוקי יש אי-דיוקים, בפרט לגבי מכוניות משנות ה-70 וה- 80 שלא נחקרו עד תומן (דוגמה: אלפא סוד ג'ארדינטה, ויש עוד). מצד שני, זה כנראה בסיס טוב למדי. טוב מספיק כדי שמנהל הארכיון באלפא יחזיק אותו על שולחנו. לגבי ה- GTA, בספר מופיעה רשימה של מספרי השלדה לפי שנים, כך שהרכב המסויים הזה - 105.59 - נחקר ועוד איך.

אני מצרף את החלק העליון של עמוד 614 בספר. תשעים ושישה כוחות סוס לגרסה הרשמית.

לגבי ההיסטוריה של המכונית הספציפית, היה לי את העונג לראות אותה מקרוב בקיץ 1984, וגם לרשום את פרטיה. אחרי שני עשורים דיברתי עם הבעלים דאז, וממנו שמעתי את הסיפור. הרישוי היה בתוקף עד סוף 1998, אגב.

d'Amico Tabucchi 614.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

טוב, אני צריך עוד לבדוק את המקור שלי (cataloge של אלפא רומאו, מקור דיי מהימן עליי), הוא פשוט ארוז לקראת מעבר דירה.

היו כמובן המון תתי דגמים לדגם הזה, ומכאן שפע המידע

אגב המידע שאני קיבלתי על ההחזרה לאירופה גם נבע מהבעלים של הרכב.. אז פה באמת שאין לי מושג

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

עוד רכבים של המשפחה

404 מספר 305-594

האופנוע של אבא שלי שענה לשם ברטה - 44-867

וולוו 76 מספר 396-511

בתמונות מופיעים אני +אמא שלי ליד הוולוו

אבא שלי על ברטה

אמא שלי ליד ה 404

ושתי תמונות מהויליס אירו שכבר דיברנו עליו, אחת בשלג בירושלים

והשנייה מבפנים, כשאני בן פחות משנה חגור במושב בטיחות מאז...

zxc.jpg

zx.jpg

z.jpg

xc.jpg

xcv.jpg

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

שלום יוחאי, אשמח אם תבדוק את המספרים הבאים:

211-579

אלפא ספיידר 1988 61-099-88

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

אשמח לבדוק גם את

37-243-83

305-553

ה-GTA JUNIOR המקורית אכן הוציאה 96 כ"ס ב-6000 סל"ד, משקלה היה 790 ק"ג, שני מצתים לצילינדר, קרבורטורים 45 וגלי זיזים מוגדלים. מהלך הבוכנה היה סופר קצר יחסית לקדח, היחס היה 1.16. נתקבלה החלטה אז להגביל את הסל"ד במכוניות הכביש דרך הדיסטריבוטור ולכן ההספק "הנמוך" יחסית, הגבלה זו כמעט תמיד הוסרה מכיוון שרוב ה-GTA יועדו למרוצים, ואז ב-7500 סל"ד ללא שום שינוי היו מתקבלים עוד כ-25 כ"ס. כמובן שעל ידי הגדלת יחס הדחיסה ועוד כמה שינויים חביבים ניתן היה להגיע לאזור 150 כ"ס.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
עוד רכבים של המשפחה

404 מספר 305-594

האופנוע של אבא שלי שענה לשם ברטה - 44-867

וולוו 76 מספר 396-511

בתמונות מופיעים אני +אמא שלי ליד הוולוו

אבא שלי על ברטה

אמא שלי ליד ה 404

ושתי תמונות מהויליס אירו שכבר דיברנו עליו, אחת בשלג בירושלים

והשנייה מבפנים, כשאני בן פחות משנה חגור במושב בטיחות מאז...

הערה לגבי האופנוע: מספר הרישוי קריא מאוד אבל פשוט לא הגיוני: זה מספר של רכב פרטי (במקרה זה - של ב.מ.וו. 700). מה קרה כאן? לא ברור, אבל הוספה ברקע מתהדרת עדיין במספר טרום-1958, כך שהתמונה צולמה בחודשים הראשונים של 1958, כאשר כלי-הרכב הישנים נקראו להחלפת המספר.

אני מעריך שהמספר שנרשם על הלוחית הקדמית היה שגוי, וצ"ל 144-867 או 444-867.

הקונסול קורטינה 1963 נקראה לימים "קורטינה" סימן 1. הגרסאות הראשונות שלה עדיין הצמידו את הקונסול לקורטינה. את התמונה המצ"ב העלה אושרי (תודה!) ואפשר לראות בה בבירור את הכיתוב "קונסול" בחזיתה של הקורטינה...

Israeli cars found 29-07-12.jpg

F116E 220-269 FW2 R2101.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...