Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הגעתי למסקנה הסופית, איך שוטפים את כל הרכב ברבע שעה...

לקחתי דלי, מילאתי 3 ליטר מים.

הזרקתי 12 מ"ל מהחומר הפנטסטי שעושה ניקוי מהיר + ווקס - Optimum No Rinse Wash & Shine.

השריתי מטלית מיקרופייבר במשך 2 דקות בתמיסה (לא היה לי הרבה זמן).

הכנתי גי'לדה סינטטית נקיה, שטופה במים וסחוטה.

התחלתי מהגג: זרקתי את הסמרטוט בעודו נוטף מים, על הגג, סחטתי אותו ליתר ביטחון (שלא יהיו שריטות שנוצרות מנקיון חצי יבש שכזה) וטבלתי שוב בדלי, ושיפשפתי היטב את הגג. מידי פעם טבלתי את הסמרטוט, שוב כדי שיהיו הרבה מים ולא יווצרו שריטות.

לאחר מכן ייבשתי עם הג'ילדה (שלב חובה בתהליך, לייבש עם ג'ילדה אחרי כל חלק שמנקים).

אח"כ עברתי לדלתות (שתי דלתות ביחד), וככה עברתי חלק חלק של האוטו.

החומר עובד יופי על פנסים, פלסטיקים וניקלים - מבריק אותם בצורה לא נורמלית!

גמרתי את האוטו ונשארו לי מים נקיים בדלי (...) עם קצת משקעים למטה. עברתי לחלונות: טבלתי את הסמרטוט בדלי, סחטתי היטב, העברתי על החלון, ומיד ייבשתי עם הג'ילדה. החלון יצא מבריק ונוצץ בדיוק כמו אחרי ספריי מיוחד לחלונות.

אח"כ נותרו לי עוד מים - ניקיתי עם זה את הג'נטים של האוטו, כשאני בכל פעם טובל את הסמרטוט. הסמרטוט הפך לשחור וככה גם המים... אבל האוטו יצא מבריק ונוצץ, אחרי רבע שעה, כשמסביבו כתמים קטנים של מים.

תמונות כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430894&page=3

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אז כל שישי תן רחיצה לאוטו אם אתה מפחד משריטות מהחול וכו'.

באמת שכל שישי לשטוף את האוטו זה נהדר מניסיון.

את כל זה אני יודע. הבעיה שאני אוהב את הרכב מצוחצח ונקי כל הזמן, וככה קשה לי לעמוד כל יום עם דלי מים, אני מחפש פתרון מהיר, רק שלא יפגע ברכב.

אז חשבתי על ווקס כל שבועיים, ובנתיים ניקיון מהיר עם ג'ילדה, והורדת כתמים (צואת יונים או עצים) מיידית עם מגבון לח.

נראה לי שיש כאן אנשים עם עודף זמן וכסף.

לגלות לכם את האמת: כשייתי צעיר ורווק הייתי שוטף את המכונית כל ששי, מורח וקס כל חודשיים - שלושה.

באיזה שהוא שלב הסטטוס השתנה - אשה צעירה שרצתה תשומת לב, ואחרי כן שלושה ילדים. תדירות הרחיצה הלכה וירדה בהדרגה, עד פעם בחודש, והוקס - פעמיים בשנה.

עכשיו הילדים גדולים - אבל לא עוזרים לרחוץ את המכונית. הגעתי לפשרה - רחיצה כל 2-3 שבועות, וקס כל 3-4 חודשים. ככל שמכונית תתישן התדירות תלך ותפחת. לעומת זאת רכב הליסינג של אשתי - מקבל מדיפ פעם מקלחת במנהרת שטיפה. מרגע שהחלטתי שהרכב לא יעבור לבעלותי לאחר שיסיים את תקופת הליסינג מגיע לו טיפול סטנדרטי ולא פינוק.

ואם חיפור צירבנה - יש בתא הכפפות מטליות לחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בימי חורף וגם לפעמים בקיץ מוקדם בבוקר - כאשר יש הרבה טל , עובר תוך 3 דק' על כל הרכב עם ג'ילדה ...

ושוטף ג'ילדה אחרי זה בבית אחרי פעם ,פעמיים כאלו .

לאחרונה השתמשתי גם במברשת אבק לרכב.

מעניין אם כל זה לא מזיק לצבע??:idea:

פורסם

הזרקתי 12 מ"ל מהחומר הפנטסטי שעושה ניקוי מהיר + ווקס - Optimum No Rinse Wash & Shine.

אתה פשוט הורג אותי עם האמונה העיוורת שלך. תגיד, אי פעם ניסית לנקות רכב רק עם מים? בלי כלום?

אתה באמת מאמין שחומר שמהווה 0.4% מה"תמיסה" שלך באמת עושה משהו?

:roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה פשוט הורג אותי עם האמונה העיוורת שלך. תגיד, אי פעם ניסית לנקות רכב רק עם מים? בלי כלום?

אתה באמת מאמין שחומר שמהווה 0.4% מה"תמיסה" שלך באמת עושה משהו?

:roll:

איתמר.

וכשמוכרים לך בקבוק מלא מים עם 0.00003 חומר מקציף וקצת צבע, אתה מאמין שזה עובד? כי כתוב על התווית שזה שמפו לרכב?

תשמע, בדיוק בשביל זה טרחתי לצלם את האוטו - לכל הספקנים למיניהם. החומר עובד, וזאת עובדה. לא רק שהאוטו נוצץ בצורה יוצאת דופן, אלא גם יש תחושה חלקה כמו אחרי ווקס.

החומר מאוד מרוכז, ולכן גם 0.4% עושה יפה מאוד את העבודה. זאת לא אמונה - זאת מציאות.

פורסם

טוב. רק בריאות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רוצה לציין שמידי שבועיים אני עושה ווקס לרכב, עם ווקס מעולה של מגוויר, MEG-G18216, יש לו ריח טוב וביצועים נהדרים, אפשר למרוח אותו גם בשמש וגם על רכב לוהט, והניגוב שלו מאוד קל ופשוט.

958753952_640.jpg

• תוכן חדש...