Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קניתי מחבר רכב מסוג קליאו שנת 95 עם קילומטאז 78000 ק"מ.

הרכב מטופל המון זמן במוסך מורשה ופעם אחרונה שהוחלפה לו רצועת הטיימינג היה בשנת 2007 אז עמד על 60000 ק"מ.

במוסך המליצו לי לפעול לפי המלצת יצרן- קרי להחליף רצועה כל 120000 ק"מ או כל חמש שנים- המוקדם מבינהם.

שאלתי היא, כמה אלמנט הזמן חשוב לעניין זה?

האוטו נסע רק 18000 ק"מ מאז שהוחלפה לו הרצועה אבל אכן בדיוק עכשיו עברו כבר חמש שנים.

כבר הבנתי שבמידה ונקרעת הרצועה אז אני נכנס לצרות ולהוצאות רציניות ובאמת שלא כ"כ בר לי להמר בזה,

אבל מצש שני תוהה אם לדעת המומחים פה אפשר להגמיש את טווח ההחלפה מפאת הקילומטראז' הנמוך..

מה דעתכם?

פורסם

אז אני מבין שמבחינתך לאמץ את ההמלצות וללכת להחליף?

אגב:

בספר הרכב כתוב 120,000 ק"מ או 8 שנים.

זו תגובה של משתמש על אותו נושא מפוסט אחר...

מישהו יכול לאשר את זה?

פורסם

חיובי לגמרי. יש רכיבים - כגון חלקי גומי או נוזלים שונים במנוע אשר קצב ההתישנות שלהם הוא כזה שגם בשימוש מינימלי ברכב הם עלולים לאבד את תכונותיהם לאחר זמן מסויים, ולכן יש להחליפם לפי קילומטראז' או זמן -המוקדםם מביניהם. זה מתחיל בעניין טריויאלי כמו שמן המנוע ומגיע עד רכיב קריטי כמו רצועת התזמון, שרקע שלה יגרום נזק גדול מאוד למנוע.

לפיכך - אם היצרן ממליץ על החלפת הרצועה מדי 5 שנים - אל תהסס - החלף אותה. תיקון נזקי קרע יעלה הרבה אלפי ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז אני מבין שמבחינתך לאמץ את ההמלצות וללכת להחליף?

אגב:

זו תגובה של משתמש על אותו נושא מפוסט אחר...

"בספר הרכב כתוב 120,000 ק"מ או 8 שנים"

מישהו יכול לאשר את זה?

לא, זה 5 שנים/120 אלף ק"מ, כמו שאמרו לך במוסך.

פורסם

אגב, מה החשיבות ברכב כזה לקיט מקורי ועבודה אצל מוסך מורשה?

כמו כן מישהו יודע לפרט את מה מחליפים כעושים טיימינג במוסך מורשה: מחזירי שמן, רצועה, מותחים...

פורסם

לקבל הצעת מחיר ממוסך מורשה יבואן לא עולה כסף אז תלך ותבקש. סביר להניח שהמחיר יהיה מטורף (למגאן 2002 הציעו לי בזמנו 4300 ש"ח כולל החלפת משאבת מים), ואז תלך למוסך שמתמחה ברנו אבל לא מורשה יבואן ותעשה בחצי מחיר.

לגבי מה להחליף, לא מכיר את הרכב הספציפי שלך, אבל אם הוא נסע מעט אבל באופן קבוע (לא עמד במקום חודשים), אז כנראה שאפשר להמנע מהחלפת המותחנים.

לגבי הרצועה עצמה, כך תחליפית של Gates, סביר להניח שגם המקורית מיוצרת על ידם.

• תוכן חדש...