Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך עצות לגבי מי מהרכבים יותר כדאי.

סיאט איביזה ידני 1,400

רנו קליאו ידני 1,200

פורד פיאסטה ידני 1,200

את הסקודה פאביה לא ציינתי כי לדעתי היא ממש נראית גרוע,

והרנו קליאו גם לא נראית משהו, אבל בגלל המפרט היא בכל זאת נכנסת לרשימה.

תודה וחג שמח!

פורסם

לאיביזה יש את המנוע החזק מבין הרכבים שציינת. מה הדרישות והתקציב שלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כולם עולים פחות או יותר 72K

הבעיה עם איביזה ועם הקליאו שעוד מעט יהיו להם מחליפות

הקליאו מיושנת ומדובר בדגם שעומד להיות מוחלף.

האיביזה לא תוחלף בקרוב, היא החלה להמכר ב-2009.

מה שכן, ראיתי שהאיביזה עברה "מתיחת פנים" מינורית והאיביזה מתוחת הפנים בטח תגיע בקרוב לישראל.

פורסם

האיביזה תעבור מתיחת פנים בקיץ , זה נכון אבל הם גם מפסיקים לייצר את המנוע הזה (ידני 1.5 86 כ"ס) ועוברים למנוע TSI 1.2 או 1.4.

בגלל ככה כל המבצע הזה של הסיאט ב 69900 שח , ולא נראה לי הסיאט החדשה עם מנוע TSI (מדובר אחרי מתיחת הפנים) תמכר במחיר סביב 70K.

אני הזמנתי את איביזה רפרנס לפני שבועים, עדין מחכה בינתיים, מתי שתגיע אעדכן ..

פורסם
שלום,

אני צריך עצות לגבי מי מהרכבים יותר כדאי.

סיאט איביזה ידני 1,400

רנו קליאו ידני 1,200

פורד פיאסטה ידני 1,200

את הסקודה פאביה לא ציינתי כי לדעתי היא ממש נראית גרוע,

והרנו קליאו גם לא נראית משהו, אבל בגלל המפרט היא בכל זאת נכנסת לרשימה.

תודה וחג שמח!

איביזה - מכונית בעלת עיצוב חיצוני מיוחד וצעיר, אך בכל שאר הבחינות היא נחותה משמעותית מכל המתחרות בשוק. לא מאובזרת, לא איכותית, לא נוחה, לא שקטה, לא שומרת על ערכה, לא... להמשיך, או שהרמז הובן?

קליאו - בטיחותית, מרווחת, נוחה אבל קצת חלשה בגרסת ה-1.2 ליטר.

פיאסטה - חבילה כללית טובה, אופציה מעניינת בהחלט.

הרושם שלי הוא שאתה די מקובע על האיביזה שבמבצע למרות שבפועל כמעט כל אחת מהאופציות האחרות (כולל הפאביה שפסלת) עדיפות משמעותית על פניה. תתחדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איביזה - מכונית בעלת עיצוב חיצוני מיוחד וצעיר, אך בכל שאר הבחינות היא נחותה משמעותית מכל המתחרות בשוק. לא מאובזרת, לא איכותית, לא נוחה, לא שקטה, לא שומרת על ערכה, לא... להמשיך, או שהרמז הובן?

הרושם שלי הוא שאתה די מקובע על האיביזה שבמבצע למרות שבפועל כמעט כל אחת מהאופציות האחרות (כולל הפאביה שפסלת) עדיפות משמעותית על פניה. תתחדש.

האמת שהמועדפת עליי בקבוצה היא הפאביה.

את הפיאסטה אני לא מכיר חוץ ממבט חטוף, אבל הקליאו יותר איכותית מהאיביזה? יותר מאובזרת? לדעתי ההפך.

יותר נוחה? כן. המנוע שלה ממש חלש, לזכותה שחבר שלי טוען שהיא צורכת רק 1 ליטר ל-16 ק"מ בנסיעה משולבת.

פורסם
האיביזה תעבור מתיחת פנים בקיץ , זה נכון אבל הם גם מפסיקים לייצר את המנוע הזה (ידני 1.5 86 כ"ס) ועוברים למנוע TSI 1.2 או 1.4.

בגלל ככה כל המבצע הזה של הסיאט ב 69900 שח , ולא נראה לי הסיאט החדשה עם מנוע TSI (מדובר אחרי מתיחת הפנים) תמכר במחיר סביב 70K.

אני הזמנתי את איביזה רפרנס לפני שבועים, עדין מחכה בינתיים, מתי שתגיע אעדכן ..

האיביזה שבמבצע היא עם מנוע 1.4, לא זכור לי מנוע בנפח 1.5 של ואג בשנים האחרונות.

פורסם

הקליאו היא היחידה עם ברקס דיסק גם בגלגלים האחוריים, וגם הביטוח שלה זול יותר.

פורסם

זה מה שרשמתי

רנו קליאו הביטוח יותר זול

הקליאו היא היחידה עם ברקס דיסק גם בגלגלים האחוריים, וגם הביטוח שלה זול יותר.
פורסם

הפיאסטה הידנית לדעתי האופציה הטובה ביותר בסגמנט הסופר-מיני הזולות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

חבל שאתה פוסל על הסף את הפביה כי במוסף החדש של ידיעות אחרונות הפביה אכלה את הפיאסטה כשהפורד עלתה על הסקודה רק במראה שלה אבל הפביה היתה הרבה יותר חזקה, זריזה, חסכונית ומהנה לנהיגה. למראה אפשר להתרגל, לביצועים נחותים קצת יותר קשה, לא?!

פורסם
חבל שאתה פוסל על הסף את הפביה כי במוסף החדש של ידיעות אחרונות הפביה אכלה את הפיאסטה כשהפורד עלתה על הסקודה רק במראה שלה אבל הפביה היתה הרבה יותר חזקה' date=' זריזה, חסכונית ומהנה לנהיגה. למראה אפשר להתרגל, לביצועים נחותים קצת יותר קשה, לא?![/quote']

איך שאני 'מת' עך הכתבות המקצועיות בעיתונים היומיומיים. משהו...

פתאום הבטיחות הנמוכה מ א ד של הפאביה תופסת שורה אחת חסרת משמעות (שבמקומות אחרים ישר פוסלים את הרכב) והעיצוב המרובע יחד עם איכות חומרים בינונית לא חשובה. אין מילה אחת לגבי האחריות של הרכב (רק שנתיים בסקודה) לעומת 3 בפורד.

תקרא את מגזין אוטו החדש - יש כתבה על הפיאסטה וגם השוואה לסקודה. ונחש מי לקח שם? רמז - לא הסקודה.

אני מציע לבצע נסיעת מבחן בשתיהן - בכל זאת הרבה לרוב אנו בוחרים את הרכב לא בגלל ההגה המתקשר ולא בגלל עוד זוג חלונות חשמל מאחור (אבל כן בגלל הבטיחות!!). הרבה פעמים זה העיצוב והטאצ' שהרכב מעביר לנו ולכן מראה עיניים ונסיעה קצרה יכולים לעזור לך להכריע.

לסקודה יתרון משמעותי בזכות מנוע חזק יותר (גם אם לא מודרני יותר) שיתן לך יתרון אם רוב הנסיעות הן מחוץ לעיר. למעשה - אני לא מוצא יתרון משמעותי אחר (אבל כן כמה חסרונות משמעותיים).

אישית גם אני כנראה הייתי לוקח את הפיאסטה ורק בגלל העיצוב, הניהוג ובעיקר - הבטיחות (אבל בזמנו שיקולי הבטיחות, האבזור והאחריות הובילו אותי לרנו קליאו).

זוג חלונות מאחור ומחשב דרך הם לא מה שיקבעו עבורי האם הרכב טוב יותר או לא.

בהצלחה

פורסם
חבל שאתה פוסל על הסף את הפביה כי במוסף החדש של ידיעות אחרונות הפביה אכלה את הפיאסטה כשהפורד עלתה על הסקודה רק במראה שלה אבל הפביה היתה הרבה יותר חזקה' date=' זריזה, חסכונית ומהנה לנהיגה. למראה אפשר להתרגל, לביצועים נחותים קצת יותר קשה, לא?![/quote']

שאני אגיד שזה באמת נראה כאילו זה מכור?

בחסרונות בכלל לא התייחסו לעובדה שאין אבזור בטיחותי ברמה גבוהה,

ושהרכב יקר מאוד לתחזוקה ועם שנתיים אחריות.

אני גם לא מבין את קרסו, היו צריכים לשלוח את הקליאו במקום המיקרה, היא הרבה יותר טובה ממנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...