Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה על העזרה!

אכן, אני סטודנט ואני משתכר בכ-3000 ש"ח בחודש.

קניית רכב חדש לא באה בחשבון כרגע, כיוון שלקחת עכשיו הלוואה של 40,000 ש"ח, זה אומר שאני "נתקע" עם החזר חודשי

של כ- 900 ש"ח ל-4 השנים הקרובות, דבר שאיני מעוניין בו.

לכן, קניית רכב משומש יותר רלוונטית עבורי.

מה לגבי רכבי בעלי עבר בחברת השכרה/ליסינג? ישנה ירידת ערך של כ-15%, דבר המוזיל את המחיר משמעותית.

כדאי בכלל להתקרב לרכבים האלה?

תודה,

רועי!

פורסם

אם אכן תמצא רכב בעל עבר של ליסינג אשר נראה במצב סביר (והבדיקה במכון סבירה גם כן) אין מניעה לקנות רכב כזה.

כמובן שאם כבר רכב בעל עבר בחברת השכרה/ליסינג עדיף רכב מליסינג (נהג יחיד, או ליסינג מימוני) מאשר רכב מהשכרה.

פורסם
עכשיו הכל מובן , ההורים שלך הזמינו קיה פיקנטו ובגלל זה שמת עליה הגנה של חומות ושומרים ,

אני בניגוד אליך החזקתי ושילמתי מכיסי את ההוצאות של הפיגו 206 שהייתה לי במשך שנתיים(1.6 ידנית ותחפש הודעות ישנות שלי אם אתה לא מאמין), וחוץ מטיפול למזגן שעשיתי אצל טכנאי שלא עלה על התקלה האמתית , לא ביזבזתי שקל נוסף, זה שאתה לא בודק רכבים טוב לפני קניה ובודק בעיות ותקלות נפוצות זה בעיה שלך, וכנראה לא סתם נפלת על רכב צנון.

עכשיו אם תשים לב ותקרא לאט אולי תרד לסוף דעתי :

1. הוא לא יכול לרכוש רכב ידני (תחזור להודעה למעלה ותקרא שוב)

2. נניח

3. השוואה לא מטומטת כלל , מוסך מורשה לוקח בערך פי 2 ממחיר של מוסך רגיל , זו הייתה כוונת המשורר.

4. אתה לא רציני , נכון ? ואם כן אז אתה הבדיחה הכי מצחיקה שקראתי היום.

5. אין הלוואה בלי ריבית , אין !, אם אומרים לך קח ריבית פריים מינוס חצי- אז זה עדיין 3.5 אחוז ריבית.

הוא לא ישלם 60K בסוף התקופה על רכב יד 2, רוב הסיכויים שהוא אפילו לא ישלם עוד שקל מעבר לטיפול תקופתי .

הדלק בפיקנטו אוטומטית לפי kml

צריכת דלק אמיתית [ק"מ/ליטר] 13.58

הדגם בפיגו אוטומטית לפי kml

צריכת דלק אמיתית [ק"מ/ליטר] 13.36

אז איפה החסכון ?!?!

בנוסף לדעה על הסטודנט- ואם הוא גר/עובד במקום שכוח אל שיש אליו אוטובוסים 3 פעמים ביום, מה הוא יעשה ?

תן לכל אחד לעשות את השיקולים שלו, כי השיקולים שלך מוטעים ומטעים.

חמוד,

אני מחזיק מכיסי 206 XS ולפני זה הייתה לי פונטו, וכן ההורים שלי קנו פיקנטו ובגלל זה אני רואה את כל התמונה בניגוד אליך.

הדבר היחיד שהתקלקל אצלי זה משאבת דלק, (תיקון שעולה 2000 שקל במוסך לא מורשה), ותיקנתי אותה באופן עצמאי בכמה מאות שקלים. מעבר לזה אני יודע לבדוק רכבים לא רע ואפילו הצלחתי לא לעשות טואל לוס בניגוד אליך... :)

1. אם הוא לא רוכש ידני , אז הוא מגדיל פי כמה את סיכוי ליפול על בעיות גם עם גיר של פיג'ו וגם בפיאט.

2. בקיה אתה מקבל טיפולים חינם בשנה הראשונה וגם אחרי זה אתה מוזמן לטפל באיזה מוסך שאתה רוצה כמו כל אוטו ...

3. לגבי צריכת דלק אתה באמת חושב 206 אוטומטית צורכת דלק כמו פיקנטו? 206 אוטומטית תעשה קרוב ל1ל10. ופיקטנטו תעשה 1 ל 13 רק אם תקרע לה את הצורה.

לפתוח השרשור אמרת שאתה מחפש אוטו ב30, 35

למה לקחת הלוואה של 40 ? זה עוד 30-25. אלא אם כן התקציב שלך בפועל זה 20.

ב30K זה תקציב גבולי קצת ויהיה קשה למצוא פונטו שמורה או פיג'ו במצב מאוד טוב , לכן כשאתה מעלה את התקציב לאיזור ה35-40, תחשוב על זה , זה כבר נהיה לא כדאי , כי אתה מוסיף עוד קצת ואתה מקבל אוטו חדש מהניילונים 2012 .

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

כמה דברים :

את הטוטאלוס שהיה לי זה בגלל זקנה שלא עצרה בעצור ופירקה לי את הצד של האוטו ככה שזה לא באשמתי ואין סיכוי למנוע את התאונה (אין שדה ראייה) אם אתה מכיר את כפר הרואה אז זה הצומת לפני היציאה .

1.הוא לא רוצה לקנות ידני !!

2. אתה אמרת שהפיגו(רכב יד שניה) תעשה בעיות, ועכשיו אתה אומר שהיא לא עשתה לך בעיות חוץ מהמשאבת דלק ?!אתה סותר את עצמך

3. את הנתונים הבאתי מkml לא אני המצאתי .

4. אתה עדיין צריך לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה וחלפים מקוריים , כי אם לא תשכח מהאחריות .

5. ההורים שלך קנו לך פיקנטו , וזה הסיבה לשני דברים:

א. שאתה מהלל את הרכב ומגן עליו בחירוף נפש

ב. שאין לך ערך לכסף (קח הלוואה 30K "זה משתלם", מוסיף עוד "קצת" 20K )

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

עדכון: התקציב לא יכול להתגמש מעבר ל 30,000 ש"ח.

עכשיו ההתלבטות שלי היא בין פיאט גרנדה פונטו שנת 2007 עם עבר בהשכרה/ליסינג,

לבין הפונטו ספייס בין השנים 2003 ל 2006.

שתיהן צריכות להיות אוטומטיות/רובוטיות.

תודה!

פורסם

פיאט גרנדה- אין מה להיבהל מעבר מסויים(ליסינג/השכרה) של הרכב כל עוד אתה בודק אותו טוב ואתה מקבל שנתון מתקדם לעומת יד פרטית,

הגרנדה היא למעשה דור ההמשך של הספייס שהשתפרה בהרבה בחינות לעומת הדור הקודם ובנוסף אתה מקבל שנתון יחסית גבוה במחיר נמוך יחסית ;)

,ההצעה שלי זה לבדוק טוב טוב את הרכב משום שהמחיר ממש נושק לקצה התחתון של ההיצע .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
פיאט גרנדה- אין מה להיבהל מעבר מסויים(ליסינג/השכרה) של הרכב כל עוד אתה בודק אותו טוב ואתה מקבל שנתון מתקדם לעומת יד פרטית,

הגרנדה היא למעשה דור ההמשך של הספייס שהשתפרה בהרבה בחינות לעומת הדור הקודם ובנוסף אתה מקבל שנתון יחסית גבוה במחיר נמוך יחסית ;)

,ההצעה שלי זה לבדוק טוב טוב את הרכב משום שהמחיר ממש נושק לקצה התחתון של ההיצע .

מצאתי גרנדה פונטו שנת 2007, יד שלישית, היד הראשונה היייתה השכרה עם 75,000 ק"מ. היה רשום במודעה 36,000 ש"ח

אך המוכר להתגמש לאיזור ה 30,000 ש"ח.

מחר בבוקר אני אבדוק את הרכב ואחזור עם הממצאים.

פורסם

רכב יוצא השכרה עם ק"מ נמוך שהספיק לעבור 2 ידיים פרטיות נוספות ב-4 שנים? נשמע לי טיפה מחשיד...

תבדוק טוב טוב את העבר של הרכב.

אני לא שולל את האפשרות שמדובר בסתם צירוף מקרים של אנשים שרצו למכור מהר, אבל קיימת האפשרות שהם מנסים להפטר מהרכב מסיבה כלשהי.

פורסם

בעבר כבר "נפלתי" בפח הזה.

היום אני בודק את הרכב ב-7 עיניים לפני הקניה + בדיקה של מכונאי רכב (חבר) וכמובן שלבסוף בדיקה במכון

בדיקה.

• תוכן חדש...