Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה מכרתי את רכבי הקודם, ואני מעוניין לרכוש רכב קטן ואוטומטי, שיהיה חסכוני בדלק

ככל האפשר, בהתחשב במגבלת ההילוכים.

הרכב ישמש אותי לנסיעות בין-עירוניות של כ-40 ק"מ (לכל כיוון) פעמיים בשבוע, ושאר הימים נסיעות בתוך העיר.

התקציב הוא עד 30,000 ש"ח, עם אפשרות ל 33,000-35,000 תלוי ברכב.

צמצמתי את הרשימה ל 3 רכבים:

1) פיאט פונטו בין השנים 2001-2006.

2)פיג'ו 206 בין השנים 2001-2005.

3)פיאט גרנדה פונטו (השכרה/ליסינג לשעבר) בין השנים 2007-2009.

כמו כן יש לציין שרצוי שלרכב היה "שוק", לצורך מכירה עתידית.

תודה רבה לכל העוזרים!

עוד הצעות יתקבלו בברכה!

פורסם

הפונטו תהיה הכי חסכונית לאחריה הגרנדה ואז הפיגו,האחרונה סובלת מגיר לא ממש מוצלח AL4.

אם מה שאתה מחפש זה בעיקר חיסכון הייתי שוקל גם את הפיאט פנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מחפש חיסכון, רכב יחסית מרווח ותמורה טובה לכסף, אז במחיר הזה הייתי חושב על גרנדה פונטו ידנית משנתון מתקדם.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
למה לא לקנות אוטו חדש עם הלוואה ב60K?

כי ב60 אלף ש"ח אין רכב אוטומטי, ולא כולם רוצים להכנס להוצאה של הלוואה.

לענייננו:

1. פיאט פונטו ספייס - יש עם גיר רובוטי ומנוע של 60 כ"ס ויש עם גיר רציף ומנוע של 80 כ"ס, הקונפיגורצייה השניה מומלצת יותר בזכות ביצועים עדיפים וגיר שלעניות דעתי מראה אמינות גבוהה יותר.

2. פז'ו 206 - לא כל כך אוהב גרסאות אוטומטיות של מכוניות צרפתיות בגלל הAL4, אבל אם תמצא רכב ממש שמור, עם ק"מ נמוך וגיר תקין לחלוטין אולי תקח. אני לא הייתי קונה.

3. פיאט גרנדה פונטו - בתקציב שלך תמצא רכבים במצב לא מדהים במיוחד, עם הרבה ק"מ וידיים, ואולי אפילו תאונות שלדה, חוץ מזה שיש לה גיר רובוטי, שלא מתנהג ב100% כמו גיר אוטומטי רגיל, לכן כדאי לבדוק - האם אתה מסתדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בהמשך לחברי שממליצים על הפונטו המצויינת ...

שאלה קטנה מה עם קליאו 2008 ?

אני רואה בלוחות שאפשר למצוא אותה ב35 .

זאת גם אופציה מצויינת לא?

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

אוטומטית?

לא מומלץ, כמו ב206.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הקליאו אופציה מצויינת לרכישה.

היא לא מצויינת לאחזקה.

יש לה מנוע 1600 של משפחתית רגילה ושירות "נפלא" מבית קרסו, עם תמחור החלפים של קרסו ושעתון העבודה של קרסו.

ככה שהמחירון הסופר נמוך, הוא בעצם קיזוז על האחזקה היקרה והשטרונגול שאתה עומד לקבל כשתרכוש אותה.

על הגרנדה לא הייתי ממליץ לך כי התקציב שלך נמוך מדי. ב-30K קונים אחת ידנית 1.2, השכרה לשעבר - ואם ראית במחיר הזה אחת 1.4 רובוטית, כנראה שיש בה משהו בעייתי במיוחד, מעבר לעבר השכרתי - משהו כמו תאונה קשה או בעייה מכנית חמורה.

פורסם
למה לא לקנות אוטו חדש עם הלוואה ב60K?

למה לא לקנות פרארי חדשה ?

--

להכפיל את התקציב עם הלוואה זה עסק למטומטמים בלבד.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
למה לא לקנות פרארי חדשה ?

--

להכפיל את התקציב עם הלוואה זה עסק למטומטמים בלבד.

תחסוך את התגובות המטומטמות שלך למקום אחר.

התקציב של האוטו לא מסתיים ב30K, כל אוטו מהרשימה שהוא בחר בטווח של 3-4 שנים יסבול מהוצאות תחזוקה , שלא לדבר על תקלה בגיר הרובוטי של פיאט או בגיר של פיג'ו ושאר תקלות לאחר 7 שנים על הכביש.

לעומת זאת אם הוא יקנה למשל פיקנטו חדשה ב60K ,

1. אפס תקלות ב3-4 שנים וגם אם כן יש לך אחריות מלאה

2. יותר חסכונית- מגיע ל1ל20 אפילו , ובטווח של 3-4 שנים מדובר על אלפי שקלים.

3. לא לוקח סיכון בקניית אוטו חדש , לעומת כל רכב יד שניה.

כך שעכשיו זה נראה יקר לקנות רכב חדש ב60K אבל אם לפרוס על הנייר לקנות אותו ב60K יותר משתלם. אבל זה כנראה קשה לאנשים כמוך להבין את זה.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

אתה לא אשם , הטימטום מדבר(ובגלל אנשים כמוך הרווח של הבנקים עצום).

הבן אדם אומר לך שהוא סטודנט- משמע מרוויח במקרה הטוב 2000 שקל ובמקרה הרע 0 שקלים בחודש.

ניקח את ההיגיון שלך שאומר שרכב ישן עושה בעיות, במקרה הגרוע ביותר שניתן לשער הוא יחליף מנוע+גיר בסביבות ה10,000

במקרה הרגיל והרציונלי הוא ישלם פשוט על טיפולי 10,000 סכום של 400 שקל בשנה.

בוא נזרום עם הדעה שלך -לקנות פיקנטו חדשה מהחברה:

1. ידנית

2.זמן המתנה ארוך מאוד

3.טיפולים במורשה (היום התקשרתי למוסך מורשה טיוטה לרכב של ההורים שלי הסכום הוא 650 שקל לטיפול בלי ברקסים)

4. ירידת ערך כפולה (15% מ30K , ו15% מ60K)

5.הלוואה של 30,000 שקל שבשבילך זה אולי פיצפוצים אבל בשביל רוב הסטודנטים זה סכום אסטרונומי.

30,000 זה הקרן , מה עם הריבית ?!

והדבר האחרון שאפשר להגיד על קניית רכב בכלל ורכב חדש בפרט זה "דבר משתלם"

אז באמת את הדעות המטומטמות שלך לך תרשום במקום אחר.

פורסם
אתה לא אשם , הטימטום מדבר(ובגלל אנשים כמוך הרווח של הבנקים עצום).

הבן אדם אומר לך שהוא סטודנט- משמע מרוויח במקרה הטוב 2000 שקל ובמקרה הרע 0 שקלים בחודש.

ניקח את ההיגיון שלך שאומר שרכב ישן עושה בעיות, במקרה הגרוע ביותר שניתן לשער הוא יחליף מנוע+גיר בסביבות ה10,000

במקרה הרגיל והרציונלי הוא ישלם פשוט על טיפולי 10,000 סכום של 400 שקל בשנה.

בוא נזרום עם הדעה שלך -לקנות פיקנטו חדשה מהחברה:

1. ידנית

2.זמן המתנה ארוך מאוד

3.טיפולים במורשה (היום התקשרתי למוסך מורשה טיוטה לרכב של ההורים שלי הסכום הוא 650 שקל לטיפול בלי ברקסים)

4. ירידת ערך כפולה (15% מ30K , ו15% מ60K)

5.הלוואה של 30,000 שקל שבשבילך זה אולי פיצפוצים אבל בשביל רוב הסטודנטים זה סכום אסטרונומי.

30,000 זה הקרן , מה עם הריבית ?!

והדבר האחרון שאפשר להגיד על קניית רכב בכלל ורכב חדש בפרט זה "דבר משתלם"

אז באמת את הדעות המטומטמות שלך לך תרשום במקום אחר.

ואם אתה חושב שלהחזיק פונטו או כל רכב יד 2 מסתכם ב400 שקל בשנה אז אתה כנראה חי בלה לה לנד.

רואים שאתה לא החזקת פונטו או 206 ואין לך מושג מה המשמעות של טיפולים בהם.

מה עם ברקסים ? טיימינג ? טיפולים? קלאץ' ?

אתה מקבל אוטו שכבר יש לו בלאי ולבלאי הזה יש מחיר שבאוטו חדש לוקח 3 שנים להגיע אליו.

אתה מנסה להציג שבמקרה הטוב הוא ישלם כל תחזוקה 1200 3 שנים.....ובפועל במקרה הטוב הוא ישלם כמה אלפי שקלים ובמקרה הרע מעל 10K.

1. ידנית = חיסכון של יותר מ10K לאורך 3 שנים וגם יותר אמין.

2. זמן המתנה הוא חודש כרגע - ההורים שלי הזמינו עכשיו.

3. מה הקשר לטויוטה , השוואה מטומטמת.

4. ירידת ערך היא לא זהה לקיה ופיאט ולפיאט ירידת ערך הרבה יותר גבוהה. גם השוואה לא נכונה.

5. היום גם דרך קיה אתה משיג הלואות בלי ריבית. ובלי קשר גם לסטודנטים נותנים הלוואות כמעט בלי ריבית.

בסופו של דבר הוא ישלם כמעט את אותו סכום 60K בסוף בתקופה , כאשר ביד 2 הוא ישלם את רוב הכסף להוצאות דלק לתחזוקה.

ומעבר לזה ,

סטודנט שמרוויח פחות ב2000 שקל בחודש לא צריך להחזיק אוטו נקודה.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

עכשיו הכל מובן , ההורים שלך הזמינו קיה פיקנטו ובגלל זה שמת עליה הגנה של חומות ושומרים ,

אני בניגוד אליך החזקתי ושילמתי מכיסי את ההוצאות של הפיגו 206 שהייתה לי במשך שנתיים(1.6 ידנית ותחפש הודעות ישנות שלי אם אתה לא מאמין), וחוץ מטיפול למזגן שעשיתי אצל טכנאי שלא עלה על התקלה האמתית , לא ביזבזתי שקל נוסף, זה שאתה לא בודק רכבים טוב לפני קניה ובודק בעיות ותקלות נפוצות זה בעיה שלך, וכנראה לא סתם נפלת על רכב צנון.

עכשיו אם תשים לב ותקרא לאט אולי תרד לסוף דעתי :

1. הוא לא יכול לרכוש רכב ידני (תחזור להודעה למעלה ותקרא שוב)

2. נניח

3. השוואה לא מטומטת כלל , מוסך מורשה לוקח בערך פי 2 ממחיר של מוסך רגיל , זו הייתה כוונת המשורר.

4. אתה לא רציני , נכון ? ואם כן אז אתה הבדיחה הכי מצחיקה שקראתי היום.

5. אין הלוואה בלי ריבית , אין !, אם אומרים לך קח ריבית פריים מינוס חצי- אז זה עדיין 3.5 אחוז ריבית.

הוא לא ישלם 60K בסוף התקופה על רכב יד 2, רוב הסיכויים שהוא אפילו לא ישלם עוד שקל מעבר לטיפול תקופתי .

הדלק בפיקנטו אוטומטית לפי kml

צריכת דלק אמיתית [ק"מ/ליטר] 13.58

הדגם בפיגו אוטומטית לפי kml

צריכת דלק אמיתית [ק"מ/ליטר] 13.36

אז איפה החסכון ?!?!

בנוסף לדעה על הסטודנט- ואם הוא גר/עובד במקום שכוח אל שיש אליו אוטובוסים 3 פעמים ביום, מה הוא יעשה ?

תן לכל אחד לעשות את השיקולים שלו, כי השיקולים שלך מוטעים ומטעים.

• תוכן חדש...