Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ראשית אני רוצה לברך את חברי הפורום הזה, על העזרה הרבה שמגישים לאנשים, באופן התנדבותי, אכן זה דבר מדהים ומבורך בימנו. ישר כח !

שנית, ברשותי רכב סיטוראן C-5 שנת ייצור 2005 בעל נפח מנוע 1.8 ליטר. לפני כמה ימים, שמתי לב שבזמן שנסעתי בכביש המהיר,הרכב התחמם באופן בלתי רגיל. הורדתי את המהירות במידה ניכרת, באופן מיידי, בנסיון להגיע בשלום ליעד, אך לאחר שעצרתי ברזמור, האוטו לא נסע למרות שהיה מונע. כלומר לוחץ על הגז, אך לא ניכנס להילוך. לאחר שהדלקתי את הרכב וכיבתי אותו, הצלחתי לזוז כמה מטרים, ושוב חזר הניגון עד שהזמנתי גרר.

במוסך, נאמר לי שהגיר נשרף (המוסכניק אמר שהדיסקיות של הגיר נשרפו) ויצא ממנו שמן שחור, בריח שרוף ומגעיל. משמע הלך הגיר.

במוסך אמרו לי שאני יכול לטפל אצלם, בעבור תשום על סך 4500 ש"ח, לא כולל מע"מ (אכן מחיר בהחלט לא סביר :shock: ). או שאני יכול למצוא גיר מפירוק (אחד שמתאים), ולהרכיבו.

חברה אני זקוק לעצה, מה לעשות ואיפה, ואם אכן למצוא גיר מפירוק, איזה ואיך. כמו כן, אשמח לאדם שייתן לי צפי לטווח מחירים לתיקון הבעיה.

תודה מראש על כל עזרה שתבוא.

פורסם

תודה על התשובה, לצערי מדובר בסכומים מאוד גבוהים (בשבילי), שכן מחיר המחירון של הרכב ממש לא מצדיק סכומי תיקון שכאלה עבורי :cry: (אני מודה לכך שזה לא מדד רציני).

רציתי לשאול, אם ארצה לקנות גיר מפירוק לצורך העניין, כמה תעלה לי הרכבה, והיכן אני יכול להרכיב את הגיר ?

כמו כן, אשמח אם תוכלו לעזור לי בכיוון, למקום שבו אוכל לקנות גיר מפירוק.

תודה מראש.

פורסם

מוזר מאוד הבעיה, זה AL4?

אם כן, מוזר לי מאוד שהלכו לו דיסקיות סתם ככה, בלי הודעה או תופעה (הרכב צריך לרעוד, לקפוץ בסלד, להחליק), עד כמה שאני מכיר את הגיר הזה, סתם ככה הדסקיות לא הולכות, יש הרבה דברים יותר חלשים שצריכים לההרס לפני הדיסקיות.

פורסם

מלבד החלקה, התופעות האלו היו אצלי, אך תמיד המוסכים טיפלו בבעיות אחרות, ולא דיברו איתי בכלל על הגיר, כשהאוטו קפץ, סידרו לי משהו בטורים, והאוטו הפסיק לרעוד, כשהיה נכבה ניסו לסדר משהו אחר, בקיצור גאונים בסיטרואן.

תודה לכולם על העזרה באיתור הבעיה, אך אני פותר אותה ? מישהו יכול לעזור לי ? לאמר לי איזה גיר עליי לקנות ? או איך אני יכול לבדוק זאת, ועל מי לסמוך ? כמה אמור לעלות גיר (להרכבה עצמית) ועוד פרטים חשובים.

תודה.

פורסם

מבדיקה דומה שערכתי לא מזמן - אין אפשרות לקנות גיר אלא אם כן אתה מכיר בעל מוסך שמוכן לקנות אותו בשמך.

עסקים כמו המאגר, יזדי מוכרים אמנם גירים מפירוק אבל לא לאנשים פרטיים אלא רק למוסכים.

פורסם

המחיר שקיבלת בהחלט סביר - אך צריך שהשיפוץ יבוצע על ידי בעל מקצוע טוב.

עדיף לבצע שיפוץ במכון גיר המתמחה בכך.

מרבית המוסכים לא מבצעים את השיפוץ בעצמם אלא מעבירים אותו למכון.

פורסם
מלבד החלקה, התופעות האלו היו אצלי, אך תמיד המוסכים טיפלו בבעיות אחרות, ולא דיברו איתי בכלל על הגיר, כשהאוטו קפץ, סידרו לי משהו בטורים, והאוטו הפסיק לרעוד, כשהיה נכבה ניסו לסדר משהו אחר, בקיצור גאונים בסיטרואן.

תודה לכולם על העזרה באיתור הבעיה, אך אני פותר אותה ? מישהו יכול לעזור לי ? לאמר לי איזה גיר עליי לקנות ? או איך אני יכול לבדוק זאת, ועל מי לסמוך ? כמה אמור לעלות גיר (להרכבה עצמית) ועוד פרטים חשובים.

תודה.

הבנתי מהדברים שלך שבחיים לא נגעו בגיר, רק בחלקים מסביב.

קודם כל, המוסך שאתה מטפל בו (עד כמה שאני הבנתי), לא מקצועי בכלל, לא יודע בכלל מזה גיר אוטומט, ולא מכיר ויודע לטפל בבעיות של הגיר הספציפי הזה.

איפה אתה גר? (אני ימליץ לך על מוסך טוב לשיפוץ).

לגבי התקלות שאמרת, קודם כל אם הגיר לא מכניס הילוכים בכלל, אתה צריך לעשות לו שיפוץ.

לי שיפוץ גיר ב406 עלה 3.5K, אבל אצלך לדעתי יעלה יותר, בגלל שהגיר כולו נשרף. (אמן והצרפתים שמו איזה הגנה, שלא התעקמו שם כל החלקים.)

לדעתי ישנו סיכוי שהגיר מת, אם הוא הגיע לחימום יתר, החלקים והמתכות יכולות להתעקם, ומפה כבר לא כדאי לגעת בגיר.

גיר מפירוק ושיפוץ לגיר מפירוק יעלו לך לפחות 7K.

עדיף שתלך לבעל מקצוע נורמאלי, שיגיד לך אם כדאי בכלל לשפץ את הגיר.

סך הכל מה אתה צריך לעשות, זה קודם כל למצוא מוסך אמין ונורמאלי, יש הרבה המלצות ברשת ופה בפורום על בעלי מקצוע עם ניסיון וידע על הגירים הללו.

אחר כך לשפץ, ואחר כך לדאוג לתחזק את הגיר (כל 60KKM החלפת שמן גיר), ואז ליסוע לאט ולשמור עליו.

כמוני וכמו עוד רבים, בעלי הצרפתיות, גם אתה צריך לומר יחד איתנו, תודה, תודה לכל היבואנים ולכל הטיפשים שהפיצו את זה שזה גיר אטום ולא צריך להחליף לו שמן בחיים.

אני סגור ב80% שהבעיה שהייתה לך, מקורה בשמן ישן וגמור, שעבר מעל 130KKM (סתם מספר שזרקתי) בלי להחליף אותו, שמן שאיבד מסגולותיו, והפך למים שחורים מגעילים.

פורסם

הרכבים הצרפתיים הם באמת גאוניים, הבעיה שרוב המוסכים בישראל חאפרים או לא מקצועיים במקרה הטוב.

חפש בפורום, תמצא בדיןק את מה שאתה צריך לעשות במקרה שלך.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הבנתי מהדברים שלך שבחיים לא נגעו בגיר, רק בחלקים מסביב.

קודם כל, המוסך שאתה מטפל בו (עד כמה שאני הבנתי), לא מקצועי בכלל, לא יודע בכלל מזה גיר אוטומט, ולא מכיר ויודע לטפל בבעיות של הגיר הספציפי הזה.

איפה אתה גר? (אני ימליץ לך על מוסך טוב לשיפוץ).

לגבי התקלות שאמרת, קודם כל אם הגיר לא מכניס הילוכים בכלל, אתה צריך לעשות לו שיפוץ.

לי שיפוץ גיר ב406 עלה 3.5K, אבל אצלך לדעתי יעלה יותר, בגלל שהגיר כולו נשרף. (אמן והצרפתים שמו איזה הגנה, שלא התעקמו שם כל החלקים.)

לדעתי ישנו סיכוי שהגיר מת, אם הוא הגיע לחימום יתר, החלקים והמתכות יכולות להתעקם, ומפה כבר לא כדאי לגעת בגיר.

גיר מפירוק ושיפוץ לגיר מפירוק יעלו לך לפחות 7K.

עדיף שתלך לבעל מקצוע נורמאלי, שיגיד לך אם כדאי בכלל לשפץ את הגיר.

סך הכל מה אתה צריך לעשות, זה קודם כל למצוא מוסך אמין ונורמאלי, יש הרבה המלצות ברשת ופה בפורום על בעלי מקצוע עם ניסיון וידע על הגירים הללו.

אחר כך לשפץ, ואחר כך לדאוג לתחזק את הגיר (כל 60KKM החלפת שמן גיר), ואז ליסוע לאט ולשמור עליו.

כמוני וכמו עוד רבים, בעלי הצרפתיות, גם אתה צריך לומר יחד איתנו, תודה, תודה לכל היבואנים ולכל הטיפשים שהפיצו את זה שזה גיר אטום ולא צריך להחליף לו שמן בחיים.

אני סגור ב80% שהבעיה שהייתה לך, מקורה בשמן ישן וגמור, שעבר מעל 130KKM (סתם מספר שזרקתי) בלי להחליף אותו, שמן שאיבד מסגולותיו, והפך למים שחורים מגעילים.

אכן, הגעתי למקום הנכון. כל מילה בסלע, נקווה לטוב.

תודה רבה על התשובה המפורטת. דרך אגב, אני גר בחולון.

• תוכן חדש...