Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 6 1.4 TSI - מעבר לשמן 5-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי שי, השמן מדגם קסטרול SLX 5W-30 בתקן 504/507 - מתאים למנועי ה- TSI

שי הודה לי שהסבתי את תשומת הלב של היבואן לעניין התקן הישן יותר (502) לעומת התקן החדש (כאמור 504), ולדבריו כבר בשבוע הבא יעודכנו כל רשימות השמנים המותרות לשימוש, כך שיהיה אפשר להשתמש בשמן בתקן 504/507 בכלל מנועי הבנזין של הקונצרן, כולל מנועי TSI.

שי הבין שבדבריי יש אמת, כלומר שאין סיבה שגם בישראל לא נוכל להשתמש בשמן בתקן 504, בלי קשר למרווח הטיפולים.

ראשית תודה על המאמץ והתרומה שלך לפורום.

לפני הופעת שמנים בתקן VW504 עבור מירווח טיפולים long-life service המלצת הייצרן הייתה להשתמש בשמן VW503 או VW503.0.1 עבור מנועי בנזין עם מירווח טיפולים long-life service.

במסמך המצורף משנת 2000 הייצרן לא ממליץ להשתמש בשמנים המיועדים למירווח טיפולים מסוג long-life service במנועים רגילים.

סה"כ ההבדל בין מנוע שתוכנן למירווח טיפולים רגיל או ארוך הינו הוספת חיישן למדידת איכות שמן המנוע ומפלס השמן.

Pages from SSP 224-Service Interval Extension Basics for Long Life Service.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני הופעת שמנים בתקן VW504 עבור מירווח טיפולים long-life service המלצת הייצרן הייתה להשתמש בשמן VW503 או VW503.0.1 עבור מנועי בנזין עם מירווח טיפולים long-life service.

במסמך המצורף משנת 2000 הייצרן לא ממליץ להשתמש בשמנים המיועדים למירווח טיפולים מסוג long-life service במנועים רגילים.

סה"כ ההבדל בין מנוע שתוכנן למירווח טיפולים רגיל או ארוך הינו הוספת חיישן למדידת איכות שמן המנוע ומפלס השמן.

אז אם כך במנועי TSI יש את החיישן הזה או לא..?! האם ניתן לעבור לשגרת טיפולים LONGLIFE ולשמן בתקן 504 גם בארץ..?!

זאת השאלה הגדולה.

פורסם

החלטתי לבסוף לעשות טיפול LONGLIFE ולעבור עם השמן שנתיים ימים. (לא עושה הרבה ק"מ בשנה).

מצאתי שמן קסטרול 5-30 בתקן 504 , ושמן קסטרול 5-40 בתקן 505 אם אני לא טועה. שניהם באותו מחיר.

האם לבחור ב- 5-30 שרשום ע"פ המלצות היצרן, או לבחור בשמן בעל צמיגות גבוהה יותר ב- 5-40?

אני מתלבט בין שניהם כאשר הם סינטטיים מלאים.

שאלה נוספת, מה ההבדל בין תקן 504 לשמן לבין תקן 505..?

מצטער על "החפירות" בנושא השמן... :wink:

פורסם
החלטתי לבסוף לעשות טיפול LONGLIFE ולעבור עם השמן שנתיים ימים. (לא עושה הרבה ק"מ בשנה).

מצאתי שמן קסטרול 5-30 בתקן 504 , ושמן קסטרול 5-40 בתקן 505 אם אני לא טועה. שניהם באותו מחיר.

האם לבחור ב- 5-30 שרשום ע"פ המלצות היצרן, או לבחור בשמן בעל צמיגות גבוהה יותר ב- 5-40?

אני מתלבט בין שניהם כאשר הם סינטטיים מלאים.

שאלה נוספת, מה ההבדל בין תקן 504 לשמן לבין תקן 505..?

מצטער על "החפירות" בנושא השמן... :wink:

vw 505 הינו המגביל לvw 502 רק לדיזל כלומר לא longlife

how it's like to drive :twisted:

פורסם
vw 505 הינו המגביל לvw 502 רק לדיזל כלומר לא longlife

אז אם אני עושה טיפול LONGLIFE לשים את ה-5-30 או את ה-5-40? הטווח של ה- 5-40 טוב יותר לכאורה ועדיף השימוש בו אם אני לא טועה.

פורסם

מרקו תודה (גם על התמיכה באי-מיילים :wink:)

בשל נפילתי למשכב ואי-אילו בעיות בינו ובינה לא הייתי מחובר לפורום זמן-מה.

אבל עדיין לא עשינו כלום, כי היבואן לא עידכן או עוד לא הפיץ רשימת שמנים מעודכנת.

כשדיברתי עם שי, הוא אמר שזה עלול לקחת עד אחרי החג. לכן יש להמתין ובמהלך השבוע לאחר החג אני אצור קשר עם הילה שטיפלה בי באופן לא פחות ממצויין ואראה היכן עומדים הדברים.

אני לא רואה סיבה שלא תהיה רשימה מעודכנת אחרי החג. שי נשמע בחור מקצועי, ענייני ורציני ולקח את דבריי לתשומת ליבו. אני בטוח שהוא גם מבין שאם יהפוך לחבר בפורום יוכל לתרום רבות בשל חברי הפורום הרבים שמחזיקים ברכבי הקונצרן.

נמתין ונראה.

חג שמח

פורסם

במידה ולייצרן הרכב לא קיימת רשימה מעודכנת בהישג יד נראה לי שתצטרך להמתין בסבלנות עד קבלת מסמך כזה.

חודש אולי חודשים או בכלל לא...לא אמרתי כלום 8)

פורסם

אז סבלנותי פקעה והיום החלטתי לעשות טיפול. בסוף שמתי קסטרול 5-30 אדג', סינטטי מלא. עלה כ-160 ש"ח לגלון של 5 ליטרים. כמו כן הוחלף מסנן שמן (מקורי) ומסנן אויר (חליפי סיני כשגם המקורי שפורק מיוצר ב- סין!!!). בעוד כמה חודשים יוחלף גם נוזל בלמים. מה שהיה מוזר שמייד לאחר ההנעה אחרי מזיגת השמן החדש, היה רעש מתכתי כאילו הרכב עובד בלי שמן. לאחר כ-4-5 שניות הוא נפסק והמנוע חזר לעבוד כרגיל. האם זה נורמלי מייד לאחר החלפת שמן?

פורסם

עקבתי אחרי השרשור לראות מתי מפסיקות החפירות ומתחילים המעשים. כולה רצית להחליף שמן...

התופעה של הרעש תקינה, לוקח כמה שניות למסנן השמן להתמלא ואז יש לחץ שמן תקין והרעש פוסק.

פורסם
עקבתי אחרי השרשור לראות מתי מפסיקות החפירות ומתחילים המעשים. כולה רצית להחליף שמן...

התופעה של הרעש תקינה, לוקח כמה שניות למסנן השמן להתמלא ואז יש לחץ שמן תקין והרעש פוסק.

תודה רבה, נכנסתי ללחץ קצת ועכשיו הבנתי... אעדכן אם ארגיש שינוי עם השמן החדש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים שלום,

שי צירף לפני כמה וכמה ימים רשימה עדכנית שאני גם פספספתי. אם יש למישהו בעיה עם לפתוח אותה, יש לי אחת שנשלחה לי בתיבת המייל ואני אשמח להעביר.

מקווה שזה עזר

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אתמול הלכתי לשחרר (עזרתי לקרובת משפחה שקנתה רכב חדש) איביזה חדשה המודל החדש 1.2 TSI, עם DSG 7.

שאלתי את נציג המסירה איזה שמן צריך לשים אם יהיה חסר כי המנוע חדש עם 14 ק"מ ויכל להיות שיחסר שמן בתחילת חייו עד לסיום התקופה של 1000 ק"מ ראשונים.

הוא אמר לגשת למחסנאי והוא לא יודע.

שאלתי את המחסנאי והוא אמר רק 5-40 , אנחנו שמים או סונול או יורול....

שאלתי מה לגבי 5-30 ונאמר לי שהוא מתאים רק למנועי דיזל מסילה משותפת. נאמר לי שצריך להוסיף רק 5-40 שמתאים לתקן 502 ושתקן 504 לא מתאים.

כמו כן הפקידה הסבירה שעבור קבלת תנאי אחריות ובמיוחד שנה שלישית של רצון טוב צריך לטפל רק בחברה- ושאם לא מטפלים בחברה מאבדים אחריות.

התקשרתי לצמפיון מוטורס לשאול בנושא. לאחר שהסברתי שאני לא ילד ומודע לשירשור הזה הופניתי לשירות הלקוחות. שאלתי עם איזה שמן האוטו מגיע מהמפעל? שאם נוסיף 5-40 שבאוטו יש 5-30 אולי יילך מנוע.... אז אמרו שיבדקו ויחזרו אלי.

חזרה אלי נציגת שירות שאמרה שמגיע ברכב מהמפעל עם 5-30 ולא 5-40 כמו שהמחסנאי אמר. ואז נאמר לי שעלי למלא 5-30.

שאלתי מה אם אני מביא לטיפול שמן קסטרול 5-30 אדג' שכתוב עליו VW 504? שהרי המוסך רוצה למלא שמן נחשים של סונול...

ואז אמרו לי שאם יילך מנוע לא תהיה אחריות., ושאלתי למה מוסך סיידון כן משתמש בשמן הזה אבל גובה עד 240 שקל לפני מע"מ לארבע ליטר!!! ש5 ליטר בחנות חלפים עולה 170 שקל!!! כולל מע"מ.

הסברתי שאני מביא מיכל חדש , סגור וחתום , מיכל בתול שטרם נפתח וסגור מהיצרן, שמן שזהה לחלוטין שמה ששמים בסיידון, אז האם שבגלל שאני הבאתי את השמן ולא המוסך לא תהיה לי אחריות??!!!! עד להיכן תגיע הצביעות שלכם שאלתי? פשוט פושטים לנו את העור בלי לשאול אותנו, ?

אמרו לי שזה מותר להביא שמן מתאים אבל רק מהרשימה ששי פרסם וכן יש לבקש מהמוסך ולתאם עימם שאני מביא את השמן שלי!!! עד להיכן הגענו.

היכן משרד התחבורה, הממונה להגנת הצרכן, והממונה להגבלים עסקיים, די כבר נמאס .

נמאס!!!!:evil:

ואז אם יילך גיר/מנוע/טורבו בשנה ה3 האם יפגינו עבורינו "מחווה של רצון טוב???"

האם השמן הזה http://www.castrol.com/castrol/extendedsectiongenericarticle.do?categoryId=9033115&contentId=7061122

פחות טוב "מסונול" האם סונול באמת נשלח למעבדה של VW ועבר תקינה של 502? היכן התעודה???!!!!

שאלתי את נציגת השירות למה המוסך סליחה "מרכז שירות" ששם קיבלנו את הרכב מטעים לקוחות הרי אם ההיתי שומע למחסנאי ההיתי מוסיף 5-40 לשמן 5-30 שהגיע מחו"ל אז היא אמרה לי שהיא לא יודעת ואולי מותר לערבב !!!! WTF!!! ושהם "יחדדו" את נושא השמנים במוסך סליחה "מרכז שירות" ששם כאמור קיבלנו את הרכב.

אתם קולטים , אם אני מביא שמן משלי והולך מנוע - אין אחריות אבל 5-30 ו 5-40 אולי מותר לערבב!!!

נמאס לי. אני הולך לישון, מזל שיש לי אופל 91, מנוע 2000 אוטומטי גיר ממוחשב והזרקה רב נקודתית , לא אוכל שמן, פילטר שמן של MAN עולה 23 שקל, האוטו יד שניה 158000 ק"מ ולא נוגע בשמן!!! שמן 10-40 עולה 70 שקל.

אני מקווה שאתם מבינים אותי, רק חבל שהשיחה לא מתועדת באמת חבל אם ההיתם שומעים את כמות "האיומים" בביטול אחריות

על לא כלום, אני אשכנע את בעלת הרכב ללכת למוסך ששם שמים 5-30 . נקווה לטוב יותר גרוע מזה לא יכל להיות!!!

פורסם
אתמול הלכתי לשחרר (עזרתי לקרובת משפחה שקנתה רכב חדש) איביזה חדשה המודל החדש 1.2 TSI, עם DSG 7.

שאלתי את נציג המסירה איזה שמן צריך לשים אם יהיה חסר כי המנוע חדש עם 14 ק"מ ויכל להיות שיחסר שמן בתחילת חייו עד לסיום התקופה של 1000 ק"מ ראשונים.

הוא אמר לגשת למחסנאי והוא לא יודע.

שאלתי את המחסנאי והוא אמר רק 5-40 , אנחנו שמים או סונול או יורול....

שאלתי מה לגבי 5-30 ונאמר לי שהוא מתאים רק למנועי דיזל מסילה משותפת. נאמר לי שצריך להוסיף רק 5-40 שמתאים לתקן 502 ושתקן 504 לא מתאים.

כמו כן הפקידה הסבירה שעבור קבלת תנאי אחריות ובמיוחד שנה שלישית של רצון טוב צריך לטפל רק בחברה- ושאם לא מטפלים בחברה מאבדים אחריות.

התקשרתי לצמפיון מוטורס לשאול בנושא. לאחר שהסברתי שאני לא ילד ומודע לשירשור הזה הופניתי לשירות הלקוחות. שאלתי עם איזה שמן האוטו מגיע מהמפעל? שאם נוסיף 5-40 שבאוטו יש 5-30 אולי יילך מנוע.... אז אמרו שיבדקו ויחזרו אלי.

חזרה אלי נציגת שירות שאמרה שמגיע ברכב מהמפעל עם 5-30 ולא 5-40 כמו שהמחסנאי אמר. ואז נאמר לי שעלי למלא 5-30.

שאלתי מה אם אני מביא לטיפול שמן קסטרול 5-30 אדג' שכתוב עליו VW 504? שהרי

יועץ השירות או מכונאי רכב במוסך לא יכל לתת לך תשובה בנושא ?

פורסם

מארק, יש לי ניסיון רב בנושא, רק שאני שיחקתי אותה כאדם רגיל שלא מבין., נציג שירות מסר לנו את האוטו החדש, שאלתי אותו איזה שמן מוסיפים אם חסר אז הוא אמר שהוא לא יודע ושנשאל במחסן, אז שאלתי במחסן. בסך הכל אם הם מסמנים (מניסיון) לקוח כבעיתי כאשר תצטרך אותם יוציאו לך אצבע משולשת. וייצמדו לבירוקרטיה ולכתב האחריות ויפרשו אותו לטובתם.

גם הפקידה שהחתימה אותה על האוטו אמרה לה שאם היא לא תטפל במוסכים מורשי יבואן אז היא תאבד את האחריות, היא לא אמרה שהיא יכולה לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ובלבד שישתמשו בחלפים מקוריים כמו שהחוק אומר.

אז מה יהיה?

מדובר כאן בבחורה בת 27, לא מבינה כלום בשמן, מכונאות וכ"ו יודעת רק לנסוע, למלא דלק, ולטפל באוטו ולשלם כשצריך.

מבחינתה 5-40 וכו" זה עבמים... אי אפשר לבטוח במוסך. אתה מאמין שאם אתה משלם 50-60 שקל לליטר לפני מע"מ אז נותנים לך את הכי טוב ושאתה משלם 500-700 שקל לשמן ופילטר אז אתה בסדר ומטפל באוטו כמו שצריך אבל במוסך מטעים אותך ובמוסך אחד ממלאים קסטרול 5-30 ובמוסך אחר סונול 5-40 ומנחים אותך להוסיף רק 5-40 כי אם לא אז תאבד את האחריות!!!

• תוכן חדש...